Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Azt kikérem magamnak, hogy én erősen követeltem Samun a helyzetek kialakítását, így nem változott a véleményem, tehát én nem vagyok ilyen téren nevetséges.Sanama írta:Hát elég h*lyeség ezen vitatkozni egyébként,hogy milyen csatár kell.
Eto'o ugye utolsó pár bajnoki fordulóban kicsit rosszabbul játszott.Akkor elkezdték sokan szidni stb., és erős szavak jöttek arra,hogy hiányzik belőle az,hogy magának kialakítsa a helyzeteket,távolról betaláljon(hozzáteszem pár éve ez ment neki),igaz,hogy idén erre nem sok példa volt.
Erre jön Ibrahimovic,aki ebben jeleskedik,és szerintem szenzációs csatár,mostmár nem kell ilyen csatár. Mostmár nem kell az,hogy magának alakítson ki helyzetet, távolról lőjjön.
Azért ez vicces
chi omega írta:nem értek egyet azzal, aki úgy gondolja, hogy ibrahimovic inkább árnyékék, mint igazi középcsatár. ilyen testfelépítéssel, gólérzékenységgel úgy gondolom, hogy nem kérdés, hogy nagyon is jó éknek. más kérdés, hogy a barcában nincsenek a támadósorban ennyire leszögezett pozíciók
Persze megértem én is így gondolom. Csak tényleg nagyon ritkán láttunk tőle egy szép cselt vagy ilyesmit. Ibrához képest valóban nem rukkolt elő gyakran valami ravasz dologgal. Majd kiderül hogy az Interben mire esz képest egyedül. Bár ha tudni akarjuk hogy mire képes egyedül akkor csak elég lenne megnézni hogy Cameron hogyan áll a VB kvalifikáción.palesz77 írta:na erre azért a favágók nem képesekbali 15 írta:
Ehez annyit tennék hozzá én is hogy valóban nemcsak Ibra az egyetlen csatár aki képes látványos megoldásokra. Sok ilyen van még. De Eto nincs köztük.Eto'o is képes nagyon látványos dolgokra, max nem mindig csinálja őket. ez a Barcába nem is volt dolga, az Interben talán majd megint jobban fog villogni.
mindemellett Ibra sokkal technikásabb. azért rágóval nem sok középcsatár(sőt, akárki) tud dekázni... remélem beválik, hogy én képzeltem el a helyezkedését meccs alatt, úgy nagyon passzolna a játékba(ezt már lejjebb leírtam), remélem tényleg beválik. de Eto'ot lenézni... ezt nem hagyhattam szó nélkül
na erre azért a favágók nem képesekbali 15 írta:
Ehez annyit tennék hozzá én is hogy valóban nemcsak Ibra az egyetlen csatár aki képes látványos megoldásokra. Sok ilyen van még. De Eto nincs köztük.
Ez túlzás volt elnézést igazad van. De nem annyira......House írta:Ülj le, egyes!bali 15 írta:
Ehez annyit tennék hozzá én is hogy valóban nemcsak Ibra az egyetlen csatár aki képes látványos megoldásokra. Sok ilyen van még. De Eto nincs köztük.Meghogy Etoo nem képes látványos megoldásokra? Hálás vagy te, az hótziher.
Ülj le, egyes!bali 15 írta:
Ehez annyit tennék hozzá én is hogy valóban nemcsak Ibra az egyetlen csatár aki képes látványos megoldásokra. Sok ilyen van még. De Eto nincs köztük.
Zárszóként:Mikaos írta:Azért fogalmaztam óvatosan ("talán"), mert ebben nem vagyok 100% biztos. Csak 99miihii írta:Azzal nem,de az idézett mondatoddal sztem nagyjából igen.
Mert azt sugalltad,h Zlatan talán az egyetlen,aki képes szép dolgokra,nem csak úgy beleteszi a lábát a végén a labdába.
Ezzel kábé sok más csatárt is szinte semmibe vettél SZTEM,de én Samu oldaláról közelítettem meg a dolgot most.
Mondom,ebből a mondatodból kábé ez jött le nekem.![]()
Ja, és -szerintem- nem vettem semmibe a középcsatárokat, mert nekik elsődleges feladatuk a gólszerzés! Azt pedig nem kritizáltam senkinél.
Az csak egy plusz teljesítmény, ha a meccsen szemet gyönyörködtető megoldásokat választanak nem csak a góllövésnél, hanem passzoknál / íveléseknél. Én szeretem ezt nézni, és úgy gondolom, hogy ebben Ibra vagy a legjobb, vagy a legjobb 3-ban van. Persze az első az, hogy rugdossa a gólokat a jövőben is
House írta: Most nem Henry érdemeiről volt szó, hanem Ibráiéről.
Mindenféleképpen ambícoózus lesz Ibra!
Ez volt az indító hsz rész,ami alapján jogos a hasonlítgatás.Varga Tamás írta:
2. Henry ugyan a Barcában 2007-ig nem teljesített, de előtte pár címet nyert már. Ezek Ibra esetében hiánycikkek.
Most nem Henry érdemeiről volt szó, hanem Ibráiéről.t.henry5511 írta:
VÁÓ ez igen=)XD
Monaco: Ligue1 96-97
FrenchSuperCup: 97
Arsenal:PL:01-02,03-04-
FA Cup:02,03,05
Community Shield:02,04
Egyéni:ConfCup top goalscorer:2003
golden ball:2003
Angol év játékosa 02-03,03-04
FIFA 100 tag
Európai aranycipő 2004,2005
PL gólkirály 01-02,03-04,04-05,05-06
Aranyllabda szavazás 2003 második
2006 harmadik
Angol szezon csapata:01,02,03,04,05,06(minden évben amig angliában játszott)
Újságírók által ítélt legjobb játékos:02-03,03-04,05-06
Világ legjobb csatára:2006
UEFA torna csapata:01,02,03,04,06
Francia év játékosa:00.03.04.05.06
Time 100:2007
Francia becsület érdemrend:2007
szerintem nemtudomXD
VÁÓ ez igen=)XDbali 15 írta:Hiánycikkek. Ez jó. Most az egyéni elismerésekre gondolsz vagy nemzetközi cuccokra? Mert azért Ibrának van 1-2. Henry-nak persze több van az ilyen címekből. 2-szres aranycipős.Varga Tamás írta:
2. Henry ugyan a Barcában 2007-ig nem teljesített, de előtte pár címet nyert már. Ezek Ibra esetében hiánycikkek.
Ajax
* Eredivisie: 2001-02, 2003-04
* KNVB Cup: 2001-02
* Johan Cruijff-schaal: 2002-03
Internazionale
* Italian Serie A: 2006-07, 2007-08, 2008-09
* Italian Super Cup : 2006, 2008
Individual
* Serie A Top Scorer: 2009
* Serie A Foreign Footballer of the Year: 2005, 2008
* Serie A Footballer of the Year: 2008
* Serie A Goal of the Year: 2008
* Guldbollen: 2005, 2007, 2008
* Jerringpriset (Sweden's Sports Personality of the Year): 2007
* Swedish Male Athlete of the Year: 2007
* UEFA Team of the Year: 2007
igen, nekem ez már az igazolás előtt eszembe jutott,(még volt róla szó régebben, hogy az Internek azért nem ment az elején, mert Ibra volt a középcsatár, és két vonalszélső volt mellette...) de aztán rájöttem, hogy van egy HenrynkElBartimaeus írta:Néztem zuhanyhíradót a sport1-n, ahol Ibráról is szót ejtettek. Amit mondtak, azzal egészen egyetértek: ő nem teljesen az a befejező csatár, inkább árnyékék, aki szervezi a játékot ott elöl, nem pont olyan, mint Eto'o és ez több dologból is látszik: van több gólpassza és több látványos, távoli gólt lő, mint Samu. De a Barcának van pont egy olyan befejező csatár kellene, amelyik csak beteszi a lábát a labdába és gól. Ettől függetlenül nem zárkózok el attól, hogy Ibra-t elfogadjam és jó játékosnak, meg jó igazolásnak tartsam, hogyha úgy is teljesít, de most ez elgondolkoztatott. Visszacsinálni meg nem lehet az igazolást, csak találgatni tudok a végkimeneteléről.
Azért fogalmaztam óvatosan ("talán"), mert ebben nem vagyok 100% biztos. Csak 99miihii írta:Azzal nem,de az idézett mondatoddal sztem nagyjából igen.
Mert azt sugalltad,h Zlatan talán az egyetlen,aki képes szép dolgokra,nem csak úgy beleteszi a lábát a végén a labdába.
Ezzel kábé sok más csatárt is szinte semmibe vettél SZTEM,de én Samu oldaláról közelítettem meg a dolgot most.
Mondom,ebből a mondatodból kábé ez jött le nekem.
Azzal nem,de az idézett mondatoddal sztem nagyjából igen.Mikaos írta:Átestél a ló túloldaláramiihii írta: Talán az egyetlen csatár,aki képes látványos dolgokra és nem csak 10en belülről bepöckölni?Azért álljunk már meg egy szóra ennél.Lehet borzasztó nagyra tartani Ibrát,de azért ne homályosítsuk el Samu kvalitásait.
Azzal -úgy érzem- nem csökkentem Samu kvalitásait, ha elismerem Ibra látványos játékát.
Hát elég h*lyeség ezen vitatkozni egyébként,hogy milyen csatár kell.ElBartimaeus írta:Néztem zuhanyhíradót a sport1-n, ahol Ibráról is szót ejtettek. Amit mondtak, azzal egészen egyetértek: ő nem teljesen az a befejező csatár, inkább árnyékék, aki szervezi a játékot ott elöl, nem pont olyan, mint Eto'o és ez több dologból is látszik: van több gólpassza és több látványos, távoli gólt lő, mint Samu. De a Barcának van pont egy olyan befejező csatár kellene, amelyik csak beteszi a lábát a labdába és gól. Ettől függetlenül nem zárkózok el attól, hogy Ibra-t elfogadjam és jó játékosnak, meg jó igazolásnak tartsam, hogyha úgy is teljesít, de most ez elgondolkoztatott. Visszacsinálni meg nem lehet az igazolást, csak találgatni tudok a végkimeneteléről.
Átestél a ló túloldaláramiihii írta: Talán az egyetlen csatár,aki képes látványos dolgokra és nem csak 10en belülről bepöckölni?Azért álljunk már meg egy szóra ennél.Lehet borzasztó nagyra tartani Ibrát,de azért ne homályosítsuk el Samu kvalitásait.
1. Utólag megfogalmaztam, hogy én mind2 játékost úgy ismerem, hogy hajt a pályán 90 perceken keresztül.G-Jay írta: 1: Mi az hogy kénytelen? Ha nem lenne kénytelen, akkor jó lenne ha sétálna is? Meg ha majd már bizonyított utána nem kell küzdeni?
2: Azért vagyok biztos, mert 5 éve folyamatosan ezt csinálta. Nekem 5 év elegendő indok hogy megbízzak Samuban.
A gyönyörködtető játékról:
Samu is mutatott éppen annyi szépet, amennyit én egy középcsatártól elvárok. A villogásra van nekünk Messink, Iniestánk, néha Henry, Xavi és Touré is szájtátós mutatványra képes. Sok helyen egy bajnokságban nincs ennyi varázsló. Én a csatártól gólt várok el nehéz helyzetekben is. Ez a fő.
Igen úgy értettem ahogyan azt Mihii felsorolta a teljesség igénye nélkül! 5 év a Barcában az 5 év, már zsigerből tudja mikor mi következik, ehhez azért Ibra távol áll. Nagyon.miihii írta:G-Jay sztem úgy cuzámmen értette a maxon pörgést.Mikaos írta:Én ezt nem értem...mi az, hogy Eto'o-nál biztos lettél volna benne, hogy első perctől maxon teljesít?
Mit jelent az, hogy "maxon teljesít"?
1. Küzdést? Ibra legalább annyira fog küzdeni, mint Eto'o (ha nem jobban), mivel most kénytelen: meg kell felelnie a publikumnak, az elvárásoknak.
2. Gólokat? Miért vagy te biztos abban, hogy Eto'o gólokkal kezdte volna a szezont? Ebben sosem lehetsz biztos. Lehet, hogy épp most lenne a szűkölködős korszaka. Szóval ha a gólokra értetted - akkor ez csak a jóslás szintje marad, tehát nem lehet érvelni vele!
(Persze a küzdés is jövőbe tartozó kérdés, de mind2 játékos nagy harcos a pályán, nem hiszem, hogy kételkednünk kéne bármelyikben is)
Aztán persze lehet,h nincs igazam,ez esetben bocs,G.!Majd Te reagálsz,ahogy gondolod![]()
1. "jó lenne ha hagynátok hogy mindenki saját maga döntse el, hogy mennyi időt ad Ibrának! Ezt úgyis csak saját magunkban tesszük meg"G-Jay írta:Eccsém, jó lenne ha hagynátok hogy mindenki saját maga döntse el, hogy mennyi időt ad Ibrának! Ezt úgyis csak saját magunkban tesszük meg, nem megyünk oda és mondjuk meg neki, hogy na kenjed, mert különben bünti lesz. Ez csak egy belső elvárás. Ha én azt mondom hogy adok neki 1 évet, vagy adok neki 1 hetet, akkor is csak elvárás lesz.
A másik hogy szerintem pl. Eto'o-nál biztos lettem volna, hogy az első fordulótól maxon teljesít, be van illeszkedve, és van olyan jó mint Ibra. Megadjuk neki azt a 10 millás fizetést, amit most a svédnek, és hosszabbított volna. Nekem ez az opció sokkal jobban tetszett volna, de el kell fogadnom hogy ez van, viszont akkor már nem akarok minőségromlást, ergo azonnal ugyanazt fogom várni tőle amit Samu csinált eddig. Már rögtön az első meccsen. Már az első percben is. Ahogyan megérinti a lába a füvet. Máskülönben már el is mondhatom, hogy veszítettünk az üzleten. Ennyi.
Viszont én egyáltalán nem tartom őt a sikereink kovácsának, régen rossz ha csak az ő teljesítménye fogja meghatározni hogy harcban leszünk e a trófeákért, így ha nem teljesít jól rögtön, akkor kárörömködök egyet, hogy báááázmeg Ibra ennyit érsz, de biztos vagyok benne, hogy a többiekben bízhatok. Ennek ellenére remélem hogy beilleszkedik, hiszen a csapatnak az a legjobb.
Első körben a jóslatodról:Mikaos írta:Először is nagy köszönet a galériáért, kedves Eurobarca!
Másrészt fantasztikus az a kép, amin Ibra és Messi együtt mosolyognak
Én ezt nem értem...mi az, hogy Eto'o-nál biztos lettél volna benne, hogy első perctől maxon teljesít?G-Jay írta:A másik hogy szerintem pl. Eto'o-nál biztos lettem volna, hogy az első fordulótól maxon teljesít, be van illeszkedve, és van olyan jó mint Ibra. Megadjuk neki azt a 10 millás fizetést, amit most a svédnek, és hosszabbított volna. Nekem ez az opció sokkal jobban tetszett volna, de el kell fogadnom hogy ez van, viszont akkor már nem akarok minőségromlást, ergo azonnal ugyanazt fogom várni tőle amit Samu csinált eddig. Már rögtön az első meccsen. Már az első percben is. Ahogyan megérinti a lába a füvet. Máskülönben már el is mondhatom, hogy veszítettünk az üzleten. Ennyi.
Mit jelent az, hogy "maxon teljesít"?
1. Küzdést? Ibra legalább annyira fog küzdeni, mint Eto'o (ha nem jobban), mivel most kénytelen: meg kell felelnie a publikumnak, az elvárásoknak.
2. Gólokat? Miért vagy te biztos abban, hogy Eto'o gólokkal kezdte volna a szezont? Ebben sosem lehetsz biztos. Lehet, hogy épp most lenne a szűkölködős korszaka. Szóval ha a gólokra értetted - akkor ez csak a jóslás szintje marad, tehát nem lehet érvelni vele!
(Persze a küzdés is jövőbe tartozó kérdés, de mind2 játékos nagy harcos a pályán, nem hiszem, hogy kételkednünk kéne bármelyikben is)
Szóval megnyugodhatsz, Ibra az első perctől maxon fog pörögni - ami a küzdést illeti. Nekem az is elég bőven, ha 1 gyönyörű gólpasszt ad a meccsen, amire a közönség 5 percen keresztül tombolni fog.
Furcsa, hogy Barca-drukkerek vagyunk, és (elvileg) megőrülünk a gyönyörű játéktól, a csodaszép góloktól, a lehetetlennek tűnő gólpasszoktól - erre meg vannak Barca-drukkerek, akik pont Ibrának "nem adnak időt", holott ő talán az egyetlen középcsatár a világon, aki képes megütni a szemet gyönyörködtető szintet - és nem csak 10 méteren belülről hálóba pöckölni a labdát.
(Ha már jóslás...szerintem nem kell rá sokat várni, és ettől fog zúgni a Camp Nou: "Iiiiibra...Iiiiiibra")
Ibra hogy nevet, Henry meg mintha citromba harapott volnaBogika87 írta:Azt hiszem megtalálta zsák a foltját![]()
![]()
Hááát ez vmi olyan vicc lehetett amin csak Zlatan nevetett![]()
![]()
http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/ ... 5582620.ab
Hmm aki beszéli a svéd nyelvet...előnyben van![]()