socio66 írta:De most nem Touré-hoz kell hasonlítani a jövendőbeli középpályásokat. Ő egy kivételes játékos a posztján,mert amellett,hogy egy állat,még cselezni,meg passzolni is tud.
Ilyen játékos nincs még egy a piacon,de én azt mondom ebbe a csapatba nem is létszükséglet ez,elvégre a világ legjobb kreatív középpályásai játszanak nálunk.
Ide bőven elfér egy robotoló gép,aki megszerzi a labdákat és odatolja Xaviéknak.
Persze Touré-val sokkal jobbak vagyunk,de azt,amit ő hozzá tud tenni a játékhoz,azt senki más nem tudja,ezért is jönnek szóba ilyen 'agyamputált' játékosok. Hozzá képest szinte mindenki az.
Ne haragudj, de azért ebben nem értek egyet. Abban persze igen, hogy Touret senki sem tudja pótolni, de én úgy vagyok vele, hogy akkor bárki más helyett inkább Busi legyen az állandó vkp. Mert nem csak oda kell tolni a labdát a két kreatívnak, ennél több kell. Ki kell tudni hozni a labdát, jól fordulni és keresztlabdákat is kell adni Erre Mascherano nem képes. Ha pedig csak odatolja a labdát Xaviéknak és tőle épp emiatt nem félnek az ellenfelek, nem tartanak a megindulásaitól, akkor több védő jut Xaviékra és eggyel kevesebb kreatív középpályásunk lesz. Ergo gyengül a csapat. Busquets semmiben sem olyan jó, mint Toure, de ezekben a tulajdonságokban mégis sokkal inkább tudja pótolni, mint bárki más a piacon. Ilyen egyszerű. Ha marad Toure (adná Isten), akkor nyilván ő a favorit nálam. Ha pedig nem, akkor nem kell igazolni senkit helyette. Első számú Busi, második számú Keita, 3. Marquez/Pique. Egy kreatív kp-ás kell (Fabregas), aki Xaviékat tudja cserélni, persze ehhez az is kell, hogy Keita abszolút "visszaszorul" eredeti posztjára, vkp-nak. Remélem, hogy nem Guardiola mániája, hogy őt támadó kp-ként játszatja, hanem idén csak szükségszerűség volt, hisz a két kreatívnak nem volt elég jó cseréje, míg a vkp posztra két potenciális játékos is volt.