nos,ha már így felgyorsultak az események és szinte tényként kezelhető ibrahimovic érkezése,egy pár szót elöljáróban;
mikor először felvetődött a neve,bevallom,elég negatívan álltam az esetleges érkezéséhez.
sokkal inkább villát preferáltam,ő mégiscsak szinte tuti befektetés,nem pedig zsákbamacska,úgy gondoltam,nem ide való ez a 'nagyképű' svéd.
azonban ahogy telik az idő,egyre jobban megbarátkozom a gondolattal,hogy jövőre ő lesz a 'kilencesünk'.
azt nyilvánvalóan senki sem vitatja,hogy ő egy zseni,aki olyan dolgokat tud és mer megcsinálni a pályán,amit csak nagyon kevesen tudnak,vagy tudtak.
elég csak a tavalyi évére gondolni,ami hirtelen beugrik,az a két sarokkal lőtt gólja,a két szabadrúgásgólja,amelyek olyan erővel vágódtak a hálóba,hogy a kapus mozdulni nem tudott,valamint amikor a talpával tolt egy kicsit a labdán és valami egészen természetes módon lőtt vagy 25 méterről egy kapufás gólt a hosszú sarokba.
ő szinte egy személyben (volt)az inter,ha ő nincs,talán az a sorozatban megnyert három bajnoki trófea sincs az inter vitrinjében,ami az utóbbi éveket illeti.
nem kétséges tehát,egy korszakos zseniről beszélünk,aki szinte társak nélkül is a hátán vitte csapatát,sőt,a gólkirályi címet is képes volt begyűjteni az előző évben.
azért számomra felmerül a kérdés,hogy egy ilyen képességű játékos mire lehet képes 'igazi' társakkal,gondolok itt inire,xavira,messire vagy éppen titire..
szakmailag tehát szerintem tökéletes választás,jelenleg nála technikásabb,jobb csatár nincs európában.
ami az emberi kvalitásait illeti,nos,igen,szerénynek éppen nem mondható,de ahhoz,hogy valaki olyan dolgokat legyen képes mutatni hétről hétre a pályán,mint ő,ahhoz azért kell egyfajta vagányság és ez fordítva is igaz,aki olyan dolgokra képes,mint ő,annak talán lehet is mire verni a mellét.
és azért ne legyünk már álszentek! tegye fel a kezét,aki nem vigyorgott, amikor eto'o cabronozott,vagy éppen most,amikor piqué 'ugráltatta' a 'nem madridistákat'.

na ugye..
és ki nem fog vigyorogni akkor,amikor ibra,egy bernabeuban lőtt,30 méteres hálószaggató bomba után,melyre casi mozdulni nem tud,majd csendre int 80 ezer madridistát,vagy éppen a kezét széttárva,cinikus mosollyal az arcán 'kérdezi' a közönségtől, hogy 'na hol vagytok gyerekek..?'
na ugye..
lehet tehát,hogy sokan nem szeretik és még nem barátkoztak meg azzal,hogy jövőre gránátvöröskékben fog rohangálni,azonban egy dolog biztos;zlatan korunk egyik,ha nem a legjobb csatára,aki képes lemondani jelenlegi fizetése egy részéről is,annak érdekében,hogy nálunk játszhasson,annak érdekében,hogy trófeákat gyűjtsön be velünk.
ez nekem garancia arra,hogy vért fog izzadni mind az edzéseken,mind a meccseken.
egy motivált,csúcsformában játszó ibrahimovictól pedig sok szép dolgot fog látni a camp nou közönsége és fogunk látni mi is..
már alig várom