Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.05.07. 16:44:16

Barcaman14 írta:A lényeg nekem holnap jön, a matekon dőlnek el a dolgok, na attól már tartok egy kicsit, remélem idén könnyű feladatsor van terítékén. Sok sikert mindenkinek holnapra is! :wink:
A tendenciák azt mutatják, hogy a páros évek általában nehezebbek, és ezt fokozza az is, hogy a tavalyi egy kicsit gyengébbre sikeredett mint az az előtti,így nem olyan biztos hogy most is könnyedebb feladatsor lesz. Egyébként nagyon kíváncsi leszek a holnapi feladatsorra(kiváltképp az emeltre)
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.07. 16:42:51

TT írta:
socio66 írta:inkább lenne akkor több, meg nehezebb kifejtős rész, ott lemérhető minden, helyesírás, fogalmazókészség, kreativitás, szövegszerkesztés, stb.
így van, király is lenne. bár különösebben engem sem izgat, legyen könnyű holnap a matek, hogy viríthassak egy hatost aztán tojok én bele a hoffmann rózsiba meg aki csinálja.
amúgy nektek sikerült legépelni a 3 oldalt? nekem épphogy megvan, de nem egészen 3. bár elég apró betűvel írok, a minimum 500 szó meg alap megvan szóval remélem nem köt bele senki. Karinthyt írtam, főleg úgy, hogy év közben unatkoztam órákon, és mit olvasgattam tanár úr kérem? na mit? :D
Én négy és fél oldalt írtam. Holnap emelt matek :P
looka
Capitá del Barça

2012.05.07. 16:20:55

socio66 írta:Te látom büszke vagy a neumann-ra, aláírásban is ott virít.
Minden najmannos büszke a Neumannra. :wink:

Amúgy valaki jön innen jogra? Tudom, hogy nagyon elkaszálták a képzést, de azért hátha. :D

(én speciel Pázmányos vagyok.)
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.05.07. 16:12:25

csababarca írta:Majd holnap délelőtt felkerülnek a hivatalos megoldások,addig felesleges vitázni.
Így van, meg sem néztem a mai állítólagos megoldásokat, a hivatalos az a biztos, holnap délig meg csak nem felejtem el hogy mit írtam?! :D

Tehát 1 kipipálva! :) Igazából nekem nem kell a magyar a felvételimhez, de a kitűzött cél, az hogy 60 felett legyen, szóbelivel együtt meg jó lenne elérni a 70%-ot. Sosem volt erősségem, úgyhogy ezzel bőven kiegyeznék!

A szövegértés elsőre nem tűnt nehéznek, de volt pár kanyar a kérdésekben, amin el lehet bukni. Egyébként én is Kosztolányit húztam alá! A 2. résznél pedig az érvelést választottam, egyrészt amiatt amit már Daffy is írt, másrészt meg vasárnap készültem egy keveset, ami abban merült ki hogy átnéztem hogyan kell megírni egy érvelést. Szük 3 és fél oldalt írtam. Ezek alapján úgy érzem jól sikerült, aztán majd kiderül, kíváncsian várom. Amúgy Debrecenben 4 suliban is bombariadó volt ma! :lol:

A lényeg nekem holnap jön, a matekon dőlnek el a dolgok, na attól már tartok egy kicsit, remélem idén könnyű feladatsor van terítékén. Sok sikert mindenkinek holnapra is! :wink:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
TT
Capitá del Barça

2012.05.07. 16:10:30

socio66 írta:inkább lenne akkor több, meg nehezebb kifejtős rész, ott lemérhető minden, helyesírás, fogalmazókészség, kreativitás, szövegszerkesztés, stb.
így van, király is lenne. bár különösebben engem sem izgat, legyen könnyű holnap a matek, hogy viríthassak egy hatost aztán tojok én bele a hoffmann rózsiba meg aki csinálja.
amúgy nektek sikerült legépelni a 3 oldalt? nekem épphogy megvan, de nem egészen 3. bár elég apró betűvel írok, a minimum 500 szó meg alap megvan szóval remélem nem köt bele senki. Karinthyt írtam, főleg úgy, hogy év közben unatkoztam órákon, és mit olvasgattam tanár úr kérem? na mit? :D
LM10
Director del Fútbol

2012.05.07. 15:57:53

Vicc az oktatási hivatal....direkt szivatósra vették a figurát...nehogy már normális érettségink legyen...én magyar szakra akartam menni, de sztem buktam ezzel..
socio66

2012.05.07. 15:30:53

geridoss írta: Egyébként te melyik suliba jársz/jártál? :D
dobós vagyok, de mintha anno beszéltünk volna már erről. :)
Te látom büszke vagy a neumann-ra, aláírásban is ott virít. :)
geridoss
Director del Fútbol

2012.05.07. 15:22:10

socio66 írta:ááá, nem akartam megnézni semmi megoldást, nem akartam hallani semmi diskurzust a megoldásokról, de persze hogy itt is, fészbukon is már osztja mindenki az igét. :)
mindegy, különösebben nem izgat, úgy voltam vele előzetesen is, hogy nem is nagyon számít a magyar, így nem görcsölök, pont az ilyen kétértelmű hülyeségek miatt kiszámíthatatlan az egész, inkább lenne akkor több, meg nehezebb kifejtős rész, ott lemérhető minden, helyesírás, fogalmazókészség, kreativitás, szövegszerkesztés, stb.
de ez a tegyünk be egy-két olyan feladatot amit úgyis félreért mindenki elv baromság.
linkelgetik a szaktanári javításokat, hát azok is néhol totál eltérőek, pedig biztos nem a legalja tanárokat kérik javításra.
Annyira bírom, ha már egy szaktanár SEM tudja megcsinálni jól, akkor mit vár az ember 18-20 évesektől? Pedig jól mondod, nem a legalja magyar szakos tanárokat kérik fel. Itt a Neumannban elég sokan eltévesztettük, főleg az első feladatot, a sorrendeset, de igazából én még mindig nem vagyok kibékülve ezzel a Shakespeare / Kosztolányi dologgal sem :D

Direkt arra mennek, hogy szívjunk.. ez össze is jött :D

Aki összeállította ezt a szövegértési sort.. leültetném elé egy hétig, hogy nesze, csináljad ezt a sz*rt amit összebarmoltál..

Egyébként te melyik suliba jársz/jártál? :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.07. 15:21:58

Majd holnap délelőtt felkerülnek a hivatalos megoldások,addig felesleges vitázni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
socio66

2012.05.07. 15:10:46

ááá, nem akartam megnézni semmi megoldást, nem akartam hallani semmi diskurzust a megoldásokról, de persze hogy itt is, fészbukon is már osztja mindenki az igét. :)
mindegy, különösebben nem izgat, úgy voltam vele előzetesen is, hogy nem is nagyon számít a magyar, így nem görcsölök, pont az ilyen kétértelmű hülyeségek miatt kiszámíthatatlan az egész, inkább lenne akkor több, meg nehezebb kifejtős rész, ott lemérhető minden, helyesírás, fogalmazókészség, kreativitás, szövegszerkesztés, stb.
de ez a tegyünk be egy-két olyan feladatot amit úgyis félreért mindenki elv baromság.
linkelgetik a szaktanári javításokat, hát azok is néhol totál eltérőek, pedig biztos nem a legalja tanárokat kérik javításra.
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.07. 14:08:05

vargaakos írta: Az igaz hamisnál nekem több a hamis, talán 2 igent húztam összesen.
Nekem is 4-2re nyert a hamis, ugyanaz volt nekem is, mint a lenti megoldókulcsban
vargaakos
Capitá del Barça

2012.05.07. 13:56:59

Hazaértem én is az első napról. A szövegértés elsőbe először én is beírtam a rosszat, aztán úgy javítottam hogy minden a rádióbeszélgetés előtt volt, és a végére írtam azt h a beszélgetés hatása... Mindenki mást mond, nem tudni mi lesz a jó. Kosztolányit húztam alá mivel írta, hogy csak magyar lehet, plusz a század se stimmelt asszem a másiknál. Az igaz hamisnál nekem több a hamis, talán 2 igent húztam összesen.

Második résznél Karinthyt írtam, jó is lett sztem, 4 oldal. Eddig mindig jól pontozta a tanár amiket írtam, ettől annyira nem tartok. Ha a szövegértés jó lett, akkor minden jó. :D
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.05.07. 13:52:45

geridoss írta:
Sanama írta:http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2 ... fel_SG5EKM

Sztem ez nem jó, elvileg szaktanár oldotta meg. :D
Én viszont remélem, hogy jó, mert így csak öt pontot veszítenék :D
Az 1es feladat így nekem is jó lenne :D Így veszítenék én is vagy 5-6pontot :D

De ez szerintem tényleg rossz megoldás.
Eleve a 2 gyűjtemény összehasonlítása is [auto_cenzúra] szerintem. Legalábbis az elsőnek az eredeti nyelve szerintem magyar.

Akkor a Shakespeare-t sem hiszem el, hogy az a megoldás :D :D

Azért kíváncsi lennék arra a szaktanárra aki ehhez a megoldáshoz adná a nevét :D
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.07. 13:52:06

Tele van ökörségekkel, örülök, h nem ilyen szaktanárok tanítottak

pl. a külföldiek számára készített antológiákba csak olyan magyar szerzőket tett volna bele, akik nem magyarul írtak?

a kronológiai sorrend is rossz, Shakespeare soha nem írt a nemzeti tudatról stb.
geridoss
Director del Fútbol

2012.05.07. 13:49:33

Én viszont remélem, hogy jó, mert így csak öt pontot veszítenék :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
LM10
Director del Fútbol

2012.05.07. 13:49:14

Ez Fail...
Sanama
Llegenda del Barça

2012.05.07. 13:48:49

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2 ... fel_SG5EKM

geridoss
Director del Fútbol

2012.05.07. 13:43:43

A magyaron én is túl vagyok, elég szivatós volt komolyan.. Kétértelmű volt néhány kérdés, pl: a Shakespeare / Kosztolányi.. én ott Shakespeare-t húztam alá (to be/not to be jutott eszembe egyből), Kosztolányi csak lefordította, bár neki is van ilyenféle műve, csak az nem középszintű követelmény!!

A sorrend az tényleg gázos volt, én hallottam ilyet is, olyat is...
Összehasonlító elemzést írtam, és magamon is meglepődve majdnem három és fél oldalt írtam :D
Nem lett olyan rossz, szerintem.

Találtam a neten egy szaktanár által megcsinált szövegértés részt, aki akarja, annak elküldöm, vagy belinkeljem ide?

Visca el Barca!
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.07. 13:15:38

sjd írta:A szövegértés szokásos módon degeci volt. Szerencsére rájöttem, hogy a "lenni vagy nem lenni" beugratós, úh Kosztolányit írtam be.
Viszont arról fogalmam sincs, amikor a fejezetcím kiválasztásának módjához kellett két dolgot is írni (ugye csak annyi volt róla, hogy a szövegekből veszi ki mindig a fejezetcímet)
A fejezetcím kiválasztása szerintem a versekből vagy a prózaszemelvényekből történt.
Változtattam a stratégiámon, mégis versről írtam. Azt hittem, hogy az egy mű novella lesz, de keresztül húzták a számításaimat. Karinthyt meg nem tanultuk, úgyhogy nem vállaltam be.
Aranynak meg az életét is nagyon vágtam, meg magáról a ballada műfajáról is lehet rizsázni, úgyhogy azt választottam.
Szövegértés szerintem jó lett, egész korrekt volt.
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.07. 12:22:36

A szövegértés szokásos módon degeci volt. Szerencsére rájöttem, hogy a "lenni vagy nem lenni" beugratós, úh Kosztolányit írtam be.
Viszont arról fogalmam sincs, amikor a fejezetcím kiválasztásának módjához kellett két dolgot is írni (ugye csak annyi volt róla, hogy a szövegekből veszi ki mindig a fejezetcímet)

A többi nagyjából ment, a szövegalkotásaim idáig mindig csak 5ösök lettek, úgyhogy remélem most sem lesz probléma
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.05.07. 12:21:46

Sanama írta:Érvelést írtam, az ment, remélem tanár nem húzza le.
Dani, ki neked a magyar tanárod?
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Sanama
Llegenda del Barça

2012.05.07. 12:08:26

Na magyaron túl vagyok ,nektek milyen lett? :D

Én a szövegértésnél az 1.feladatot el is bsztam, amikor sorrendbe kellett tenni a történéseket. Úgy raktam sorba, ahogy jött a szövegben, elvileg nem úgy kellett :D -7pont :S Bár ha 1-2szám jó akkor lehet csak -5 :D

Emellett azért volt még 1-2 nagyon érdekes kérdés, amire nem találtam választ a szövegben, na mind1.

Érvelést írtam, az ment, remélem tanár nem húzza le.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.05.06. 21:32:57

sjd írta:
Sanama írta:Én meg akármi van, tuti, hogy érvelést választom. Abba bele lehet írni tényleg mindent,ha alá tudom támasztani.
Egy mű értelmezése meg tanártól függ,hogy most elfogadja-e vagy sem, az összehasonlítástól meg nekem 2éve elment a kedvem :D

én meg am közgázra akartam menni mindenképp, BCE-n meg gtk-n csak ez van támogatva,hogy kpják be.
Én egyszer próbáltam érvelést írni, de egy oldalnál több nem jött össze. Valószínűleg nálam elég sok függ attól, hogy mennyi saját gondolatom van a témáról, az elemzések ebből a szempontból könnyebbek, ott mindig van miről rizsázni.

Közgáz alatt meg mit értesz? Mert nemzetközi gazdálkodáson is közgazdász diplomát kapsz...
leginkább BCE-GTK kart (gazdálkodástudományi)
ott volt/van 4-5szak, amit jelöltem volna(pénzügy-számvitel,kereskedelem-marketing,gazd.men.,nemzetközi gazd, turizmus)

ezeknek ugye azért még elérhető pontszámuk is volt... 445-463(ugye 480bol) között, de idén... tényleg kb csak az fog bekerülni, aki 500at visz

Nekem meg van egy 92% angol emeltem, ami mellé csapom majd a töri emeltet. 500tól kicsit messze leszek :D
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.06. 21:18:00

Sanama írta:Én meg akármi van, tuti, hogy érvelést választom. Abba bele lehet írni tényleg mindent,ha alá tudom támasztani.
Egy mű értelmezése meg tanártól függ,hogy most elfogadja-e vagy sem, az összehasonlítástól meg nekem 2éve elment a kedvem :D

én meg am közgázra akartam menni mindenképp, BCE-n meg gtk-n csak ez van támogatva,hogy kpják be.
Én egyszer próbáltam érvelést írni, de egy oldalnál több nem jött össze. Valószínűleg nálam elég sok függ attól, hogy mennyi saját gondolatom van a témáról, az elemzések ebből a szempontból könnyebbek, ott mindig van miről rizsázni.

Közgáz alatt meg mit értesz? Mert nemzetközi gazdálkodáson is közgazdász diplomát kapsz...
Sanama
Llegenda del Barça

2012.05.06. 21:12:30

Én meg akármi van, tuti, hogy érvelést választom. Abba bele lehet írni tényleg mindent,ha alá tudom támasztani.

Lezárt