Boateng: „Miért csütörtökön küldött el, ha az eset vasárnap történt? – folytatta Boateng. – Ezt nem értem. Ha tényleg valami rosszat tettem, miért nem lett következménye már hétfőn? Úgy gondolom, az egész azért történt, mert találkoztam a ghánai szövetség elnökével, és megkérdeztem tőle, mire költötték a FIFA-tól kapott pénzt. Mindenki azt hiszi, hogy szuper életünk van. Természetesen megtisztelő a válogatottban játszani, de amilyen körülmények között utazunk, lakunk..., nem hiszem, hogy sokat költenek az útjainkra. Csak azt akartam megtudni, mire ment el a FIFA által átutalt pénz. Ha megnézzük a többi csapatot, láthatjuk, hogy magukkal hozhatták például a családtagjaikat, jól érzik magukat itt, számunkra azonban borzalmas élményt jelentett a vb ilyen szempontból. Ezért estünk ki, ezért szereztünk csak egy pontot. Lehetetlen volt jobban szerepelni ilyen körülmények között.”
Hát nem tudom sajnálni egyáltalán. Kíváncsi lennék én azokra a rossz körülményekre. Elhoznám szívesen borsodba megmutatni pár rossz körülményt, mondjuk amikor nincs öltöző és a buszban kell átöltözni, vagy amikor a kispad egy nagy kád, vagy jönne Hollóházára ahol a pálya felé nincs kiépítve út, egy domb közepén van, kocsi nem tud felmenni oda és átöltözve kell felsétálni oda, illetve segíteni a hazai játékosoknak a teheneket lezavarni a pályáról