ziipp írta:Azon a véleményen vagyok, hogy el lehet adni, de minek? Mi sürget? Semmi. Még pár év simán eltelhet úgy, ahogy idáig is eltelt. Előbb vagy utóbb talán pont Bojan fogja megelégelni, és magától megy majd el. Addig meg miért vágjuk el magunkat egy potenciális szupersztártól? Gondoljatok bele, olyan kegyetlenül tolta a srác, hogy már 17 évesen a Barca A-ban játszott! Most holtpontra jutott, de azért érdemes elmorfondírozni, hogy valahol mélyen micsoda erő bújhat benne...

Itt válaszolok, mert nem a Pep topikban kell ezt megtárgyalni.
Megmondom miért kéne most eladni és nem várni a csodára: Nos, ameddig Bojan itt játszik, nem fogunk venni más csatárt, ezzel mindenki tisztában lehet. Márpedig Villa nagyon jó, de kell még 1 támadó játékos. 3 használható ember kevés. Lehet h ez a világ jelenlegi legjobb támadótriója, de ha bárkivel baj történik, máris nagy problémák vannak. Jeffrenre nem lehet számítani,mert a sarki boltig se jut el sérülés nélkül. Pl én örültem volna ha Ibra marad Villával együtt(természetesen ez azelőtt volt h a bosnyák vadparaszt végleg elásta magát minden Barca-szimpatizáns előtt), sokszor jól jöhet egy erős csatár. Nyáron ha rajtam múlna, elküldeném Bojant és Jeffrent, hoznám Llorentét, aki bizonyította a spanyol válogatottban h nincs elveszve akkor sem, ha technikás játékosok veszik körül, ráadásul Llorente annyira nem nagy játékos h hisztizzen a pad miatt. Biztos vok benne h Bojannal sokkal jobb lenne. Továbbá lenne megint egy erős emberünk elől, ami azért nem hátrány. Tényleg nagyon kedveltem régebben Bojan játékát, ő maga is szimpatikus játékos, de egyszerűen kevés. Messire sikerült rápakolni sok kiló izmot, mindamellett megmaradt a sebessége, azonkívül Messi egy okos, gyorsan gondolkodó játékos, tud megfelelően dönteni. Bojan sajnos nem erősödött meg eléggé, egyértelműen lassult, az észjárása meg egy döglött lajháréval vetekszik, szinte mindig rosszul dönt, amikor passzolni kéne cselez és fordítva, ráadásul passzokba se nagy szám. Messi a világ 5 legjobb passzolójának egyike, Pedro is képes fantasztikus passzokra, Villa talán nem ad akkora Xavi-szerű labdákat, mint Messi vagy Pedro, de neki is rendkívül gyors az észjárása, nagyon jól lehet vele kombinálni, kb ugyanaz a kategória mint Etoo. Akárhogy nézem, Bojan képességekben a közelébe nem ér a jelenlegi triónknak és nem számítok nagy fejlődésre. Az egyértelmű h nem lesz gyorsabb, cselezni se hiszem h jobban megtanul, amiben fejlődhet az, hogy jókor jó döntést hozzon, esetleg a passzai, de máris ott van még egy érv amellett h mennie kell: Pedro. Bojan sokkal jobb volt 17 évesen mint Pedro akár 20 évesen, mégis Pedro normális játékos módjára fejlődött, látszik Pedron h nem akad meg a fejlődése, idén már sokszor a 2szeres Aranylabdás Messinél is jobb volt. Vagy ott van Messi: először gyors volt és cselezni tudott, később már remekül tudtak vele a társak kombinálni, majd megtanult gólt lőni, mostmár fizikailag se gyenge, továbbá passzolni is fantasztikusan tud és ne felejtkezzünk el a távoli lövéseiről.
Villa is megjárta a szamárlétrát és folyamatosan jobb lett. Iniesta is idénre tanult meg gól lőni végre.
Bojan fejlődése megakadt és az ilyesmi nem szokott újraindulni, sajnos. Minden játékosunk folyamatosan fejlődött, egyre jobb lett minden téren, Bojan nem. Lehet h néha vannak időszakai, amikor puszta véletlen folytán jó döntéseket hoz egymást követő meccseken(tavalyi szezonvég), ilyenkor egész jó tud lenni, ez kevés. MIért kell eladni?
1. nemhinném h jobb lesz, sokkal
2. ha megtanul jó döntéseket hozni, akkor se elég jó képességű
3. még nagy a neve, kaphatunk érte akár 10 millát is, ami méltányos
4. máshol megtanulhat jó döntést hozni, ha rendszeresen kezdő, lehet belőle egy Rossi/Nilmar szintű játékos, de nem itt, ezt már láthattuk
5. túl kéne lépni az egész Bojan ügyön.Ha végre megszabadulunk tőle, hozhatunk más csatárt, aki hasznára is lesz a csapatnak(alias Llorente)