Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Krojf koma!Krojf írta:Komáim!
Most Krojf beszél Krojfhoz:"-Ej, az ideges ördög markát ezeknek!
Úgy dobálóznak a matekkal, mint én az Ipolyba vetett kaviccsal!
Te Krojf! Te mindig síkhülye senkiházi voltál a matematikához, ezek
az Eurobarcások pedig kenik-vágják!
Hát ez hogy az öreg ördög feldolgozhatatlan szívlapátjába van?
Azok is kenterbe vernek, akik a hétvégén a Kongresszusi Központban
négy világbajnoki címet szereztek a Rubik kocka világbajnokságon!
Bizony, négy magyar fiatal, te meg seholsem vagy!
Te, folyamatos lúzer, nem viszed így semmire az életben!
Egy lusta dög vagy, egyetlen szerencséd, hogy nem vagy madridista,
különben mennél innen a sunyiba az Eurobarcáról!
Te, kvalifikálatlan fércmű! Eredj a sarokba és húzzad meg magad!
Este kenyér és víz! Nincs apelláta!!!"
Tudtam, hogy valaki bele fog kötni, de azért is úgyhagytam, inkább matek anál, mint metematika analízis I, vagy tudom is én, hogy mi a pontos neve.barca99 írta:De mást igen...Drigo írta:Matek análon úgysem használhatunk gépet.![]()
![]()
De mást igen...Drigo írta:Matek análon úgysem használhatunk gépet.
Teljesen igazad van. Sajnos én is ezt csinálom, mikor bekerültem középsuliba (az ország egyik legjobbjába), hihetetlen sebességgel számoltam fejben, aztán szépen lassan rászoktam a számológépre, és egyszerűen arra jöttem rá, hogy nem tudok fejben számolni, pedig mondom, előtte nagyon jól ment. Volt olyan, hogy azon veszem észre magam, hogy 3+4-et is beütöm a gépbe. Szomorú... De most találtam egy nagyon jó könyvet, ami különféle fogásokat mutat be, és aminek a segítségével gyorsan lehet számolni fejben, asszem visszaszerzem a régi tudásom. Matek análon úgysem használhatunk gépet.varga tamás írta:Ma meg már számológépet használnak akkor is, ha a 2-höz hozzá kell adni egyet.
Nekem ilyet nem tanítottak asszemCooltiszo írta:Gyököt lehet vonni írásban, tanultam is, most így egyből nem menne, de ha jól emlékszem akkor 2essével kell leszedni a számokat, és vissza kell szorozni, nem rövid művelet,de azért pár perc alatt tudtam akkor...
Ja, csak az ókorban nem időre ment és nem egy dolgozatban, és nem egy olyan tanárnál, aki kicsit eltúlozza a feladatszámot a dolgozatban a megtartott órák függvényében.varga tamás írta:Primitive: nem a 17. században jártam iskolába, hanem a nyolcvanas években, és volt számológépem, de használata az általános iskolában - nálunk - tilos volt.
Zozzy: a négyjegyű függvénytáblázat használata pofonegyszerű, nekem most sem tartana tovább pár másodpercnél - pedig 12 évvel ezelőtt használtam utoljára. Nem tart tovább, mint a számológépen, vagy legalábbis nem vesz el öt percet. Ha neked igen, akkor nem tanultad meg helyesen és megfelelően használni.
Abba gondolj bele, hogy amikor a négyjegyű függvénytáblázatot megalkották, nem számológép, de még sok más sem létezett. És az ókorban is emeltek négyzetre, ill. vontak gyököt - számológép nélkül.
Ja, és az általános egy "l".
Még, jó hogy már nem az ókorban élünkvarga tamás írta:Primitive: nem a 17. században jártam iskolába, hanem a nyolcvanas években, és volt számológépem, de használata az általános iskolában - nálunk - tilos volt.
Zozzy: a négyjegyű függvénytáblázat használata pofonegyszerű, nekem most sem tartana tovább pár másodpercnél - pedig 12 évvel ezelőtt használtam utoljára. Nem tart tovább, mint a számológépen, vagy legalábbis nem vesz el öt percet. Ha neked igen, akkor nem tanultad meg helyesen és megfelelően használni.
Abba gondolj bele, hogy amikor a négyjegyű függvénytáblázatot megalkották, nem számológép, de még sok más sem létezett. És az ókorban is emeltek négyzetre, ill. vontak gyököt - számológép nélkül.
Ja, és az általános egy "l".
Csakhogy ez nem álltalános iskola és annak a tananyaga voltvarga tamás írta:A régi szépidők, amikor minden matematikai műveletnek szerepelnie kellett az oldal szélén - még annak is, hogy 2*2=4. És ne nevess, mert így volt. Ma meg már számológépet használnak akkor is, ha a 2-höz hozzá kell adni egyet. Nem csoda, hogy a fejben számolás képessége közelít a nullához. Emlékszem, mikor 8. osztályban a matematika tanárnőnk - brachiból - megtanított minket számológép nélkül gyököt vonni. Már sajna nem emlékszem rá, de nagy buli volt, és nagyon érdekes.Zozzy 5 írta:3as matekdogaEz azért különösen bosszantó, mert ha nem hagyom itthon a számológépem, akkor lazán meg lett volna a 4es
Éltalános iskolában ma sem engedném meg a számológép használatát - felesleges, és előnytelen.
Gondolom, hogy a te idődben számítógép sem volt... Mégis előnyös, és kihagyhatatlan a mindennapokból... Valamint a rohanó élet része a számológép is, mivel sokkal gyorsabb világban élünk, nem hiszem, hogy megengedhetjük magunknak, hogy fejben számolgassunk, néhány kivétel persze van!varga tamás írta:A régi szépidők, amikor minden matematikai műveletnek szerepelnie kellett az oldal szélén - még annak is, hogy 2*2=4. És ne nevess, mert így volt. Ma meg már számológépet használnak akkor is, ha a 2-höz hozzá kell adni egyet. Nem csoda, hogy a fejben számolás képessége közelít a nullához. Emlékszem, mikor 8. osztályban a matematika tanárnőnk - brachiból - megtanított minket számológép nélkül gyököt vonni. Már sajna nem emlékszem rá, de nagy buli volt, és nagyon érdekes.Zozzy 5 írta:3as matekdogaEz azért különösen bosszantó, mert ha nem hagyom itthon a számológépem, akkor lazán meg lett volna a 4es
Éltalános iskolában ma sem engedném meg a számológép használatát - felesleges, és előnytelen.
A régi szépidők, amikor minden matematikai műveletnek szerepelnie kellett az oldal szélén - még annak is, hogy 2*2=4. És ne nevess, mert így volt. Ma meg már számológépet használnak akkor is, ha a 2-höz hozzá kell adni egyet. Nem csoda, hogy a fejben számolás képessége közelít a nullához. Emlékszem, mikor 8. osztályban a matematika tanárnőnk - brachiból - megtanított minket számológép nélkül gyököt vonni. Már sajna nem emlékszem rá, de nagy buli volt, és nagyon érdekes.Zozzy 5 írta:3as matekdogaEz azért különösen bosszantó, mert ha nem hagyom itthon a számológépem, akkor lazán meg lett volna a 4es
Akkor már részemről is GRATel fuero írta:
Ismét kösz mindenki!
Eddig 3 meccs 3 TDúgy h még kell 1 h beállítsam a rekordját....
Majd igyekszemgrecki írta: Zozzy, a játékosokat meg szépen lassan meg lehet jegyezni, csak nézni, meg utánaovasgatni kell. Álá foci. Persze mindet szinte lehetetlenség, mert egy csapat aktív keretében 53 ember van...
Csak amellett,hogy kemény, férfias sportág, sakkoznak is közben.barca99 írta:Test test ellen, kib.szott protektorokkal.Ennyi erővel a fociban is be lehetne öltözni, és ütni egymást "ész nélkül".
Mindegy, nekem ez a véleményem, ha tetszik, ha nem.
Ha senki nem ért hozzá, akkor nem kell mindent a Sport TV-ről majmolni...Blest írta:Nekem tetszett ahogyan próbálkozott.
De télleg szégyen amit ez a csatorna művel.. De ha senki más nemért hozzá akkor az a nemértő szerintem a Horti legyenmert ő megoldja