Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Vannak ilyen topikok, foci videók, barca videók, képes topik, szóval ez szerintem így pluszban felesleges lenne.messideco írta:Ha már itt tartunk, lehetne értelme bevezetni egy multimédia részleget az oldalra, ahová mérkőzések, összefoglalók, dokumentumfilmek, képek stb. kerülhetnének fel az oldalra, végezhetnék ezt a munkát egyszerű felhasználók is, a moderátorok és szerkesztők munkáját könnyítendő
Nem akarok a túloldallal sokat példálózni, de ott vannak ún. Multimédiások, akiknek pont ez a feladata, képeket töltenek fel a galéria részlegbe. (Tudtommal videók nincsenek, de ezt itt meg lehetne csinálni.messideco írta:Ha már itt tartunk, lehetne értelme bevezetni egy multimédia részleget az oldalra, ahová mérkőzések, összefoglalók, dokumentumfilmek, képek stb. kerülhetnének fel az oldalra, végezhetnék ezt a munkát egyszerű felhasználók is, a moderátorok és szerkesztők munkáját könnyítendő
visca el barca írta:hali
van a főoldalon egy olyan h eurobarca videoajanlo. kb 2 éve ua. a video van kintszóval annyit kérdeznék, hogy nem lehetne oda betenni vhogy az aktuális meccsek összefoglalóját?
profil / avatarnál állítsd be, hogy automatikus méretezés (ergo a pixel x pixel mezőt hagyd üresen)Rinku írta:Az avatarom eredetileg 130x130-as, tehát megfelel a szabályoknak, de valamiért össze van húzva. Davinak is ilyen, ahogy látom. Srácok, ez miért van?
menjünk vissza egy kicsit( Marx-Engels-Lenin?) : ..." a szabadság, a felismert szükségszerűség"......az ugyanis egy szubjektív érzés(kategória)daffy írta:on:
ahogy letilthatsz oldalakat,ahogy nem vagy köteles elolvasni,megnyitni oldalakat,ahogy nem jársz be minden órára,tárgyalásra úgy az emberi hsz-ek fölött is el tudsz futni,max nem mondod meg bobnak,hogy nem olvastad el![]()
pedig ezek közül mindenhol emberek mondják el a véleményüket. ha van a tv-ben 2 adás,az egyiken pista bácsi nyilvánít véleményt a veresegyházi batmangyűlölőről,a másikon magdi néni az új székletlazító tapasztalatairól tart előadást,akkor vajon melyiket nézzem? mindkettő vélemény. egyiket sem korlátozhatom azzal,hogy nem hallgatom meg? ez csak példa. mindenhonnan ömlik feléd a vélemény,az infó. muszáj szelektálnod,mert lehetetlen mindre figyelni
a világ nem így működik. kamu az egész,kamu a demokrácia,a szabadság,a szólásszabadság,a sport, szinte minden. ha bezárnak azért,mert egy politikus fórumára leírom a VÉLEMÉNYEM kultúráltan,választékosan,akkor ne érveljen nekem senki olyan dolgokról,amiket szabad. semmit nem szabad,maximum megtűrik mások. bob,te egy olyan világban akarsz élni,ami nincs,nem is volt és nem is lesz. ilyen ideális eszméket még a könyvekbe se mernek leírni,mert lehetetlenek
daffy out
ui: ha én szabad vagyok,letilthatom mások véleményét. ha mások szabadok,eljuttathatják hozzám a véleményüket. szóval,ki a szabad? akinek a kezében a hatalom van(tiltó gomb) és ennyit a szabadságról
Valóban, ezért mondtam, h az ilyen "klasszik" semmitmondó hsz-ek azok, amik automatice törlődnek, viszont ha egy normál post van írva, akkor azért azt nem úgy van, h csak törlöm, mert sztem vagy szerinted hülyeség, értelmetlen.sjd írta: Akkor szerintem máshogy értettük ezt, természetesen összefüggő meg minden, de szerintem bőven lehet úgy is értelmetlen valami, hogy összefüggően és tisztán felépített. (pl. most mondhatod, hogy értelmetlen ez a vita)
Semmitmondó hsz-eket is félreértettem akkor, természetesen a +1ezést tudom, csak hirtelen abból indultam ki, hogy oldalakon keresztül is lehet semmitmondóan írni éppenséggel.
Miután több kérdés is felvetődött, amik kvázi nekünk lettek címezve, (de úgy gondolom, h legalábbis nekünk is szóltak) így értelemszerűen reagálok, mint staff tag. Ezért írtam a nevünkben is, h ne az legyen, h az illetékesek nem reagálnak a Miksiné, törlés, haragos témákra.sjd írta: Ha ennyire unalmas reagálni, akkor szerintem senki nem kötelez rá, én legalábbis megbocsátom, ha pl. most erre nem fogsz válaszolni.De Bob-nak is 4-5en már elég jól elmagyaráztuk a dolgokat, amikor kötelességednek érezted még 6.nak beszállni, szóval azért olyan megerőltető csak nem lehet.
![]()
De újra leírom, nekem tökéletesen rendben van, hogy én jelentek valamit, ti meg eldöntitek, hogy töröltök-e, nekem nem kell beszámolni a döntések hátteréről, csak gondoltam megkérdezem, ha már ez így szóba került.
daffy írta:on:
...van a tv-ben 2 adás,az egyiken pista bácsi nyilvánít véleményt a veresegyházi batmangyűlölőről,a másikon magdi néni az új székletlazító tapasztalatairól tart előadást,akkor vajon melyiket nézzem? ...
Második bekezdésben írod le nagyjából mire gondolok én. Viszont úgy gondolom személyi jogaidat nem sérti a dolog, mert szabad választásod van, hogy elolvasod vagy sem, viszont egy homogén közeget nem darabolhatsz fel pusztán érzelmi alapon, s azzal, hogy letiltod kizárod s egy új közeget hozol létre önkényesen, ami szerintem nem fair, főleg annak tudatáéban, hogy jogilag egyenlő mindenki. S ha már szabadság jognál tartunk, akkor szabadon elmondhatom a véleményemet, ami nem ütközik semmilyen törvénykezésbe, s ezt senki semmilyen formában nem korlátozhatja. Te azzal, hogy megoldod, hogy ne legyen látható korlátozod még ha a saját közegedben, akkor is.sjd írta: Nincs itt szó semmilyen "kizárás"-ról, mert ahhoz valamilyen 3. személyre vagy külső körülményre lenne szükség, viszont ez itt tisztán két ember viszonylatában létezik, ez az, amit nem igazán akarsz megérteni, és ezért is rosszak folyamatosan a példáid. Képzeld el ezt pusztán két ember viszonylatában, és meglátod, hogy nem ér senkit semmilyen sérelem.
Amit érteni vélek a gondolatodból, hogy azt tartod még visszásnak, hogy a letiltás kvázi egyoldalú (mondjuk facebook hasonló megoldásával ellentétben), tehát amíg te valakit figyelmen kívül hagysz, ennek nem egyenes következménye (az információhiány okán), hogy ő is figyelmen kívül hagy téged, ez így tényleg nem feltétlenül fair. Viszont ha már egyenlőségnél és szabadságjogoknál tartunk, gyakorlatilag azt várod el, hogy akaratom ellenére hallgassak végig olyan embereket, akiket nem szeretnék, ez azonban komolyan korlátozza az én személyi szabadságomat.
Hála a jó Istennek, hogy nem így működik a világ.miihii írta:
De még milyen jóBárcsak az életben is lenne ilyen gombom, amivel a gyökereket ki tudnám zárni az életemből
![]()
Simán használnám én is, csak ugye nem tehetemPedig, mint nyilván mindenkinek (na jó, téged kivéve), vannak olyanok, akiknek a véleményére nem sokat adok, illetve kifejezetten irritálnak a sorai, gondolatai. Hatalmasan jó találmány, h egy kattintásra eltűnnek a zavaró tényezők a fórumról. És tényleg senki semmiben nem károsul ezáltal, így mi marad? A tiszta haszon
![]()
De a példád azért rossz, mert jelen esetben be se engeded, s soha nem is fogod.miihii írta: Tudod mit? Másik példa. Otthon vagy, kopogtatnak, kinyitod és mittudomén reál mezeket akar eladni neked valakiBeengeded, elbeszélgetsz vele kedélyesen, megnézegeted a portékát, stb vagy rövid úton jelzed, h kösz nem érdekel és becsukod az ajtót? (Bár gondolom te leállsz vele, nehogy sérüljenek a jogai
) Ez kb ugyanaz, eldöntheted, h érdekel e minden vagy nem az összes emberre, postra vagy befogadó. Ahogy azt is eldöntheted, h kit engedsz be, illetve kivel állsz szóba...
Akkor szerintem máshogy értettük ezt, természetesen összefüggő meg minden, de szerintem bőven lehet úgy is értelmetlen valami, hogy összefüggően és tisztán felépített. (pl. most mondhatod, hogy értelmetlen ez a vita)miihii írta: Most akkor vagy egy nagyon egyszerű vagy nagyon hipertudású srác, de elég nagy biztonsággal tudom értelmezni Miksiné soraitNem mondom, h nem fogom meg a fejem a gondolatai nagy részétől, de sztem abszolút nem értelmetlen dolgokat ír. Se nyelvtanilag, se tartalmilag nincs benne olyan káosz, h ne lehessen kivenni a dolgait. Idegesítő ez a Messi-fóbia, de ettől még simán le lehet venni a mondókáját, így nem is értem mi a gond vele e téren. Ha totál összefüggéstelen lenne, akkor adom, de így...
Ha ennyire unalmas reagálni, akkor szerintem senki nem kötelez rá, én legalábbis megbocsátom, ha pl. most erre nem fogsz válaszolni.miihii írta:Am amit meg én nem értek, h mi a franc történt az utóbbi időben, h cirka 5-6 évig gond nélkül működött a dolog, különösebb fennakadások nélkül, most meg átlag 2 hetente magyarázkodjunk apró-cseprő, többnyire évek óta meglévő dolgok miatt![]()
Ennyire azért csak nem unatkozhattok
Vagy ez a Jogi esetek speciális különkiadása, amit kéthetente "vetítenek"?
![]()
Mert am tényleg elég unalmas tud lenni ez is, h egy valamin megy a nyűglődés, amire ha nem reagálunk, akkor parasztok vagyunk, ha meg igen, akkor elkezdődik megint a kb mondatonkénti analizálás és a további magyarázkodás. BOOOOORING!!!
Most akkor vagy egy nagyon egyszerű vagy nagyon hipertudású srác, de elég nagy biztonsággal tudom értelmezni Miksiné soraitsjd írta:miihii írta:Ez a hülyeség-nem hülyeség dolog visszatérő kérdés és továbbra is annyit mondanék csak róla, h ki fogja eldönteni, h mi a hülyeség!? Esetében valóban sokszor arccal tudnék futni a hangfalnak, de amíg a fórum szabályzatának keretei között fejti ki a sajátságos véleményét, addig nem tesszük, tehetjük ki. Azzal meg pláne nem, h "ez hülye" és kész.![]()
"Amennyiben tartalmilag ..... a hozzászólások ....értelmezhetőségét akadályozó post kerül a rovatokba.....törlésre kerül. "
Benne van feketén-fehéren, hogy "tartalmilag" (feltételezem nem véletlenül került bele), magyarul ha valaki olyan dolgot ír, ami értelmetlen, akkor az törlésre kerülhet. Ebben szerintem megegyezhetünk.
Innentől kezdve amin vitatkozni lehet, az az, hogy egy hsz "értelmetlensége" valóban erősen szubjektív kategória, speciel ha én tökhülye vagyok, akkor én elég sok hsz értelmezhetőségében akadályozva vagyok. A logikáddal viszont ott van a probléma, hogy leírod, hogy "ki dönti el, hogy ki a hülye?", a következő bekezdésben meg azt mondod már, hogy az illető "semmitmondó" hsz-ek miatt lett kitiltva. Kérdezem, a "semmitmondó" nem pont olyan szubjektív kategória, mint a hülye? Sőt, ha úgy vesszük, a személyeskedésre sincs semmilyen objektív mérce, tehát azt is be kell látnod, hogy moderátori munkád során meglehetősen sok szubjektív döntést hozol (még ha esetleg 100ból 99 ember egyet is értene veled). Úgyhogy nem igazán értem, hogy ha a "jogi környezet" megvan hozzá (mint azt fent felvázoltam), akkor miért nem vállalod ezt be ebben az esetben.
Nincs szerencséd, pont az elmúlt órákban vitatkoztam egy jogászhallgatóval teljesen elvont jogi kérdésekről, szóval most elememben vagyok.lui1698 írta:Jézusisten, komolyan nem érzitek ezt viccesnek? Úgy vitáztok hsz-ekről, mintha élet-halál múlna azon, hogy ki olvassa, vagy ki nem.
Nincs itt szó semmilyen "kizárás"-ról, mert ahhoz valamilyen 3. személyre vagy külső körülményre lenne szükség, viszont ez itt tisztán két ember viszonylatában létezik, ez az, amit nem igazán akarsz megérteni, és ezért is rosszak folyamatosan a példáid. Képzeld el ezt pusztán két ember viszonylatában, és meglátod, hogy nem ér senkit semmilyen sérelem.Bob_Marley írta:Tehát azt mondod, mindenkinek alanyi joga, hogy a másikat kizárja, na hát ez az, ez szerinted jó?Alanyi jog nálam valamilyen juttatást jelent, ez is juttatás, de "rosszindulatú".
Én nem azt írtam, amit te felhoztál példaként, hogy moderátor kitiltana valakit, hanem azt, hogy jogilag egyenlő emberek között alanyi jogon teszek negatív értelemben különbséget, ez az én olvasatom, ez meg szerintem nem jó. Én miért vagyok felruházva olyan dologgal, amivel a saját szférámból zárok ki embereket, miközben ők velem egyenjogúak, csupán önkényes alapon. Az elvvel van nekem bajom, hogy arra alapvetően nem felhatalmazott emberek (mert ez a moderátor feladata őket bízzuk meg a regisztráció elfogadásánál), különbséget tesznek egyenlő emberek között, az egyenlőtlenséget meg élből nem szeretem.
miihii írta:Ez a hülyeség-nem hülyeség dolog visszatérő kérdés és továbbra is annyit mondanék csak róla, h ki fogja eldönteni, h mi a hülyeség!? Esetében valóban sokszor arccal tudnék futni a hangfalnak, de amíg a fórum szabályzatának keretei között fejti ki a sajátságos véleményét, addig nem tesszük, tehetjük ki. Azzal meg pláne nem, h "ez hülye" és kész.
De még milyen jóBob_Marley írta:Tehát azt mondod, mindenkinek alanyi joga, hogy a másikat kizárja, na hát ez az, ez szerinted jó?miihii írta:
Milyen jogon? Alanyi jogon
)![]()