Kérdések, észrevételek a FÓRUMMAL kapcsolatban

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ötletelés a fórum átalakításához:

Cali vázlata:
4
80%
https://docs.google.com/document/d/17Z- ... 9ctPs/edit" target="_blank
1
20%
Ehhez lehet ötleteket írni még ide a topicba, amik aztán összegezve lesznek.
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 5
messideco
Presidente del Barça

2013.10.10. 21:39:39

Maximális méret: szélesség 120 pixel, magasság 150 pixel, állomány mérete 9.77 KiB.

Ismét ezzel van bajom. Az oldalon kívülről akarom linkelni a direct url-al, de mindig a hibaüzenetet írja ki...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2013.11.22. 18:41:02-kor.
Kép
"And my heart will leave you never."
MyShadow
Jugador del Barça

2013.10.08. 19:09:05

Hol tudom megnézni, h van-e törölt hozzászólásom?
Mert nem tudom, h törölve lett-e v csak szimplán nem ment el:)
Egyébként mindenkinél ilyen lassú a szerver? van mikor fél perceket vesz igénybe egy-egy fórumtéma megnyitása
messideco
Presidente del Barça

2013.10.08. 19:04:25

Végre lapátra került Miksiné =D>
Kép
Deus
Boixos Nois

2013.10.07. 14:52:33

Új szavazatot kéne indítani itt :arrow:

http://www.eurobarca.hu/forum/viewtopic.php?t=874" target="_blank
KépKép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.06. 18:09:39

messideco írta:Ha már itt tartunk, lehetne értelme bevezetni egy multimédia részleget az oldalra, ahová mérkőzések, összefoglalók, dokumentumfilmek, képek stb. kerülhetnének fel az oldalra, végezhetnék ezt a munkát egyszerű felhasználók is, a moderátorok és szerkesztők munkáját könnyítendő :)
Vannak ilyen topikok, foci videók, barca videók, képes topik, szóval ez szerintem így pluszban felesleges lenne.
Képgaléria is mindig frissül, valóban a videó már picit régi, oda abszolút jó ötlet, hogy a pár perces összefoglalók kerülhetnének fel, bár azokat meg a cikkeknél feltüntetik olykor, de hogy külön multimédia legyen az szerintem felesleges, amúgy is az írások a fontosak.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.10.06. 17:38:39

Ötlet szintjén jó lenne, remélem fog valami előrelépés történni az ügyben :)
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.06. 17:28:46

messideco írta:Ha már itt tartunk, lehetne értelme bevezetni egy multimédia részleget az oldalra, ahová mérkőzések, összefoglalók, dokumentumfilmek, képek stb. kerülhetnének fel az oldalra, végezhetnék ezt a munkát egyszerű felhasználók is, a moderátorok és szerkesztők munkáját könnyítendő :)
Nem akarok a túloldallal sokat példálózni, de ott vannak ún. Multimédiások, akiknek pont ez a feladata, képeket töltenek fel a galéria részlegbe. (Tudtommal videók nincsenek, de ezt itt meg lehetne csinálni. :) )
messideco
Presidente del Barça

2013.10.06. 17:26:58

Ha már itt tartunk, lehetne értelme bevezetni egy multimédia részleget az oldalra, ahová mérkőzések, összefoglalók, dokumentumfilmek, képek stb. kerülhetnének fel az oldalra, végezhetnék ezt a munkát egyszerű felhasználók is, a moderátorok és szerkesztők munkáját könnyítendő :)
Kép
Deus
Boixos Nois

2013.10.06. 17:14:26

visca el barca írta:hali

van a főoldalon egy olyan h eurobarca videoajanlo. kb 2 éve ua. a video van kint :D szóval annyit kérdeznék, hogy nem lehetne oda betenni vhogy az aktuális meccsek összefoglalóját?

Ha már itt tartunk, akkor ezt kéne berakni oda 8)

https://www.youtube.com/watch?v=3xwJcJxn9x8" target="_blank
KépKép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.06. 16:50:35

hali

van a főoldalon egy olyan h eurobarca videoajanlo. kb 2 éve ua. a video van kint :D szóval annyit kérdeznék, hogy nem lehetne oda betenni vhogy az aktuális meccsek összefoglalóját?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2013.09.29. 19:50:38

Egyre többet jelenik meg a General Error. :?
Plusz lassú most a fórum is, elég idegesítő, hogy 1 percig tart mire elküldi a hsz-em.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.28. 14:48:15

Rinku írta:Az avatarom eredetileg 130x130-as, tehát megfelel a szabályoknak, de valamiért össze van húzva. Davinak is ilyen, ahogy látom. Srácok, ez miért van? :?
profil / avatarnál állítsd be, hogy automatikus méretezés (ergo a pixel x pixel mezőt hagyd üresen)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2013.09.28. 14:27:03

Az avatarom eredetileg 130x130-as, tehát megfelel a szabályoknak, de valamiért össze van húzva. Davinak is ilyen, ahogy látom. Srácok, ez miért van? :?
Football, bloody hell. /SAF/
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.27. 08:09:11

daffy írta:on:
ahogy letilthatsz oldalakat,ahogy nem vagy köteles elolvasni,megnyitni oldalakat,ahogy nem jársz be minden órára,tárgyalásra úgy az emberi hsz-ek fölött is el tudsz futni,max nem mondod meg bobnak,hogy nem olvastad el :mrgreen:
pedig ezek közül mindenhol emberek mondják el a véleményüket. ha van a tv-ben 2 adás,az egyiken pista bácsi nyilvánít véleményt a veresegyházi batmangyűlölőről,a másikon magdi néni az új székletlazító tapasztalatairól tart előadást,akkor vajon melyiket nézzem? mindkettő vélemény. egyiket sem korlátozhatom azzal,hogy nem hallgatom meg? ez csak példa. mindenhonnan ömlik feléd a vélemény,az infó. muszáj szelektálnod,mert lehetetlen mindre figyelni
a világ nem így működik. kamu az egész,kamu a demokrácia,a szabadság,a szólásszabadság,a sport, szinte minden. ha bezárnak azért,mert egy politikus fórumára leírom a VÉLEMÉNYEM kultúráltan,választékosan,akkor ne érveljen nekem senki olyan dolgokról,amiket szabad. semmit nem szabad,maximum megtűrik mások. bob,te egy olyan világban akarsz élni,ami nincs,nem is volt és nem is lesz. ilyen ideális eszméket még a könyvekbe se mernek leírni,mert lehetetlenek
daffy out

ui: ha én szabad vagyok,letilthatom mások véleményét. ha mások szabadok,eljuttathatják hozzám a véleményüket. szóval,ki a szabad? akinek a kezében a hatalom van(tiltó gomb) és ennyit a szabadságról
menjünk vissza egy kicsit( Marx-Engels-Lenin?) : ..." a szabadság, a felismert szükségszerűség"......az ugyanis egy szubjektív érzés(kategória)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.09.26. 23:14:21

Elfogadom, mert mást úgy se tehetek, s a többség dönt, ezért demokrácia, de nem értek egyet. :D
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2013.09.26. 18:25:47

sjd írta: Akkor szerintem máshogy értettük ezt, természetesen összefüggő meg minden, de szerintem bőven lehet úgy is értelmetlen valami, hogy összefüggően és tisztán felépített. (pl. most mondhatod, hogy értelmetlen ez a vita)

Semmitmondó hsz-eket is félreértettem akkor, természetesen a +1ezést tudom, csak hirtelen abból indultam ki, hogy oldalakon keresztül is lehet semmitmondóan írni éppenséggel.
Valóban, ezért mondtam, h az ilyen "klasszik" semmitmondó hsz-ek azok, amik automatice törlődnek, viszont ha egy normál post van írva, akkor azért azt nem úgy van, h csak törlöm, mert sztem vagy szerinted hülyeség, értelmetlen.
sjd írta: Ha ennyire unalmas reagálni, akkor szerintem senki nem kötelez rá, én legalábbis megbocsátom, ha pl. most erre nem fogsz válaszolni. :D De Bob-nak is 4-5en már elég jól elmagyaráztuk a dolgokat, amikor kötelességednek érezted még 6.nak beszállni, szóval azért olyan megerőltető csak nem lehet. :wink:
De újra leírom, nekem tökéletesen rendben van, hogy én jelentek valamit, ti meg eldöntitek, hogy töröltök-e, nekem nem kell beszámolni a döntések hátteréről, csak gondoltam megkérdezem, ha már ez így szóba került.
Miután több kérdés is felvetődött, amik kvázi nekünk lettek címezve, (de úgy gondolom, h legalábbis nekünk is szóltak) így értelemszerűen reagálok, mint staff tag. Ezért írtam a nevünkben is, h ne az legyen, h az illetékesek nem reagálnak a Miksiné, törlés, haragos témákra.
És miután láttam, h nagyjából ugyanúgy gondoljuk veletek, a többséggel a dolgokat, így ez csak egyfajta megerősítés irányunkból is.
De ebből megint eljutottunk oda, h ugyan pl veled is teljesen egybehangzóan reagáltunk és mégis azóta is különböző dolgokat kell magyarázgatnom, megint :D És ez az, ami uncsi.
Ahogy az ilyen apró-cseprő problémák is, amikre ugyen válaszolok, de gyakran nem igazán látom magam sem a téma létjogosultságát. Mint pl ez a haragos gomb jogi útra terelődése meg az évek óta gond nélkül működő formulák aprólékos kitárgyalása, mintha vmi nagyon bonyolult dolgokról lenne szó.

Uh egy szó, mint száz, csupán azért írok, mert valahol nekünk is szóltak a dolgok és gondolom ilyen esetekben tőlünk is vártok némi reakciót. Korrektnek érzem, ha kifejtem, csak tényleg egyszersmind hülyeséget is csinálok, mert utána jönnek a szerteágazó további mellékszálak, amik már végképp fárasztó körök.

Na, asszem lyuksara lettek beszélve a dolgok, mindenkinek ki lett fejtve minden, lapozhatunk részemről ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2013.09.26. 12:34:39

Utolso hsz eben a temaban:
@Bob: hasznalsz spam-szurot emaileknel/adblockert weblapoknal?
Ezek ugyanazt a funkcionalitast valositjak meg, szoval kerlek minden ilyen funkcioval rendelkezo szervtol erdeklodj, hogy nem korlatozzak-e a szolasszabadsagat az embereknek. :wink:

Mindenkinek sikerult felfognia a dolog lenyeget, nem kerunk tobb panasz/kerdo hsz-t ezzel kapcsolatban :!:
Boixos
Llegenda del Barça

2013.09.26. 12:31:56

daffy írta:on:
...van a tv-ben 2 adás,az egyiken pista bácsi nyilvánít véleményt a veresegyházi batmangyűlölőről,a másikon magdi néni az új székletlazító tapasztalatairól tart előadást,akkor vajon melyiket nézzem? ...

viszont ez egy rendkívűl érdekes és fontos dilemma. kb ugyanakkora kaliberű, mint az, h vkinek elolvasom-e itt a véleményét v sem...
emberek, ne izéjjetek már... :?
PUYOL-XAVI-INIESTA
daffy
Madridista

2013.09.26. 11:53:33

on:
ahogy letilthatsz oldalakat,ahogy nem vagy köteles elolvasni,megnyitni oldalakat,ahogy nem jársz be minden órára,tárgyalásra úgy az emberi hsz-ek fölött is el tudsz futni,max nem mondod meg bobnak,hogy nem olvastad el :mrgreen:
pedig ezek közül mindenhol emberek mondják el a véleményüket. ha van a tv-ben 2 adás,az egyiken pista bácsi nyilvánít véleményt a veresegyházi batmangyűlölőről,a másikon magdi néni az új székletlazító tapasztalatairól tart előadást,akkor vajon melyiket nézzem? mindkettő vélemény. egyiket sem korlátozhatom azzal,hogy nem hallgatom meg? ez csak példa. mindenhonnan ömlik feléd a vélemény,az infó. muszáj szelektálnod,mert lehetetlen mindre figyelni
a világ nem így működik. kamu az egész,kamu a demokrácia,a szabadság,a szólásszabadság,a sport, szinte minden. ha bezárnak azért,mert egy politikus fórumára leírom a VÉLEMÉNYEM kultúráltan,választékosan,akkor ne érveljen nekem senki olyan dolgokról,amiket szabad. semmit nem szabad,maximum megtűrik mások. bob,te egy olyan világban akarsz élni,ami nincs,nem is volt és nem is lesz. ilyen ideális eszméket még a könyvekbe se mernek leírni,mert lehetetlenek
daffy out

ui: ha én szabad vagyok,letilthatom mások véleményét. ha mások szabadok,eljuttathatják hozzám a véleményüket. szóval,ki a szabad? akinek a kezében a hatalom van(tiltó gomb) és ennyit a szabadságról
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.09.26. 11:31:06

sjd írta: Nincs itt szó semmilyen "kizárás"-ról, mert ahhoz valamilyen 3. személyre vagy külső körülményre lenne szükség, viszont ez itt tisztán két ember viszonylatában létezik, ez az, amit nem igazán akarsz megérteni, és ezért is rosszak folyamatosan a példáid. Képzeld el ezt pusztán két ember viszonylatában, és meglátod, hogy nem ér senkit semmilyen sérelem.

Amit érteni vélek a gondolatodból, hogy azt tartod még visszásnak, hogy a letiltás kvázi egyoldalú (mondjuk facebook hasonló megoldásával ellentétben), tehát amíg te valakit figyelmen kívül hagysz, ennek nem egyenes következménye (az információhiány okán), hogy ő is figyelmen kívül hagy téged, ez így tényleg nem feltétlenül fair. Viszont ha már egyenlőségnél és szabadságjogoknál tartunk, gyakorlatilag azt várod el, hogy akaratom ellenére hallgassak végig olyan embereket, akiket nem szeretnék, ez azonban komolyan korlátozza az én személyi szabadságomat.
Második bekezdésben írod le nagyjából mire gondolok én. Viszont úgy gondolom személyi jogaidat nem sérti a dolog, mert szabad választásod van, hogy elolvasod vagy sem, viszont egy homogén közeget nem darabolhatsz fel pusztán érzelmi alapon, s azzal, hogy letiltod kizárod s egy új közeget hozol létre önkényesen, ami szerintem nem fair, főleg annak tudatáéban, hogy jogilag egyenlő mindenki. S ha már szabadság jognál tartunk, akkor szabadon elmondhatom a véleményemet, ami nem ütközik semmilyen törvénykezésbe, s ezt senki semmilyen formában nem korlátozhatja. Te azzal, hogy megoldod, hogy ne legyen látható korlátozod még ha a saját közegedben, akkor is.
miihii írta:
De még milyen jó :D Bárcsak az életben is lenne ilyen gombom, amivel a gyökereket ki tudnám zárni az életemből [-o<
Simán használnám én is, csak ugye nem tehetem :P Pedig, mint nyilván mindenkinek (na jó, téged kivéve), vannak olyanok, akiknek a véleményére nem sokat adok, illetve kifejezetten irritálnak a sorai, gondolatai. Hatalmasan jó találmány, h egy kattintásra eltűnnek a zavaró tényezők a fórumról. És tényleg senki semmiben nem károsul ezáltal, így mi marad? A tiszta haszon :D
Hála a jó Istennek, hogy nem így működik a világ. :D Én sem értek egyet mindenkivel, ajjaj, viszont minden egyes esetben megadom a lehetőséget, hogy elmondhassa mit gondol, függetlenül az előzményektől, ez nem adok nem adok valaki véleményére, új beszélgetés új gondolatok, múlttól függetlenül.
miihii írta: Tudod mit? Másik példa. Otthon vagy, kopogtatnak, kinyitod és mittudomén reál mezeket akar eladni neked valaki :mrgreen: Beengeded, elbeszélgetsz vele kedélyesen, megnézegeted a portékát, stb vagy rövid úton jelzed, h kösz nem érdekel és becsukod az ajtót? (Bár gondolom te leállsz vele, nehogy sérüljenek a jogai :mrgreen: ) Ez kb ugyanaz, eldöntheted, h érdekel e minden vagy nem az összes emberre, postra vagy befogadó. Ahogy azt is eldöntheted, h kit engedsz be, illetve kivel állsz szóba...
De a példád azért rossz, mert jelen esetben be se engeded, s soha nem is fogod.

sjd továbbra is leírom, értem hogy 2 ember viszonyáról beszélünk, de tartom, hogy nem etikus, nem fair, s sorolhatnám a jelzőket, hogy új közeget hozol azáltal létre, s nem engeded, hogy számodra megjelenjen a hozzászólása. Szabad választásod van, de az nem azt jelenti, hogy korlátozod a jogilag egyenlő közeget. Értem, hogy azt mondod, hogy valakit nem szeretsz számodra megszűnik létezni, de ilyen az életben fizikailag nincsen, viszont így gyakorlatilag lehetséges, s ez számomra elég visszás. Jelzem megértettem továbbra is miről beszéltek, én még ilyen problémával nem találkoztam, facebookot elvből nem használok, más fórumon meg ilyen nincsen, de akárhogy csűröm csavarom, számomra ez nagyon nem fair, hogy bárki letilthassa a másikat. Mi az hogy xy önkényesen válogat kinek a hozzászólása jelenjen meg, kinek nem, lényegtelen, hogy a saját felületén, s mondod az privát szféra, attól még arra vonatkozóan sem zárhatsz ki embert, választásod van, elolvasod vagy nem, de teret kell kapjon az ő megnyilvánulása is mégha számodra, számomra, Kis Pista számára ez nem tetszést is vált ki.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.26. 09:41:52

miihii írta: Most akkor vagy egy nagyon egyszerű vagy nagyon hipertudású srác, de elég nagy biztonsággal tudom értelmezni Miksiné sorait :D Nem mondom, h nem fogom meg a fejem a gondolatai nagy részétől, de sztem abszolút nem értelmetlen dolgokat ír. Se nyelvtanilag, se tartalmilag nincs benne olyan káosz, h ne lehessen kivenni a dolgait. Idegesítő ez a Messi-fóbia, de ettől még simán le lehet venni a mondókáját, így nem is értem mi a gond vele e téren. Ha totál összefüggéstelen lenne, akkor adom, de így...
Akkor szerintem máshogy értettük ezt, természetesen összefüggő meg minden, de szerintem bőven lehet úgy is értelmetlen valami, hogy összefüggően és tisztán felépített. (pl. most mondhatod, hogy értelmetlen ez a vita)

Semmitmondó hsz-eket is félreértettem akkor, természetesen a +1ezést tudom, csak hirtelen abból indultam ki, hogy oldalakon keresztül is lehet semmitmondóan írni éppenséggel.
miihii írta:Am amit meg én nem értek, h mi a franc történt az utóbbi időben, h cirka 5-6 évig gond nélkül működött a dolog, különösebb fennakadások nélkül, most meg átlag 2 hetente magyarázkodjunk apró-cseprő, többnyire évek óta meglévő dolgok miatt :shock: :roll: Ennyire azért csak nem unatkozhattok :D Vagy ez a Jogi esetek speciális különkiadása, amit kéthetente "vetítenek"? :mrgreen:

Mert am tényleg elég unalmas tud lenni ez is, h egy valamin megy a nyűglődés, amire ha nem reagálunk, akkor parasztok vagyunk, ha meg igen, akkor elkezdődik megint a kb mondatonkénti analizálás és a további magyarázkodás. BOOOOORING!!!
Ha ennyire unalmas reagálni, akkor szerintem senki nem kötelez rá, én legalábbis megbocsátom, ha pl. most erre nem fogsz válaszolni. :D De Bob-nak is 4-5en már elég jól elmagyaráztuk a dolgokat, amikor kötelességednek érezted még 6.nak beszállni, szóval azért olyan megerőltető csak nem lehet. :wink:
De újra leírom, nekem tökéletesen rendben van, hogy én jelentek valamit, ti meg eldöntitek, hogy töröltök-e, nekem nem kell beszámolni a döntések hátteréről, csak gondoltam megkérdezem, ha már ez így szóba került.
miihii
KHAL

2013.09.26. 07:46:53

sjd írta:
miihii írta:Ez a hülyeség-nem hülyeség dolog visszatérő kérdés és továbbra is annyit mondanék csak róla, h ki fogja eldönteni, h mi a hülyeség!? Esetében valóban sokszor arccal tudnék futni a hangfalnak, de amíg a fórum szabályzatának keretei között fejti ki a sajátságos véleményét, addig nem tesszük, tehetjük ki. Azzal meg pláne nem, h "ez hülye" és kész.
:arrow:
"Amennyiben tartalmilag ..... a hozzászólások ....értelmezhetőségét akadályozó post kerül a rovatokba.....törlésre kerül. "
Benne van feketén-fehéren, hogy "tartalmilag" (feltételezem nem véletlenül került bele), magyarul ha valaki olyan dolgot ír, ami értelmetlen, akkor az törlésre kerülhet. Ebben szerintem megegyezhetünk.
Innentől kezdve amin vitatkozni lehet, az az, hogy egy hsz "értelmetlensége" valóban erősen szubjektív kategória, speciel ha én tökhülye vagyok, akkor én elég sok hsz értelmezhetőségében akadályozva vagyok. A logikáddal viszont ott van a probléma, hogy leírod, hogy "ki dönti el, hogy ki a hülye?", a következő bekezdésben meg azt mondod már, hogy az illető "semmitmondó" hsz-ek miatt lett kitiltva. Kérdezem, a "semmitmondó" nem pont olyan szubjektív kategória, mint a hülye? Sőt, ha úgy vesszük, a személyeskedésre sincs semmilyen objektív mérce, tehát azt is be kell látnod, hogy moderátori munkád során meglehetősen sok szubjektív döntést hozol (még ha esetleg 100ból 99 ember egyet is értene veled). Úgyhogy nem igazán értem, hogy ha a "jogi környezet" megvan hozzá (mint azt fent felvázoltam), akkor miért nem vállalod ezt be ebben az esetben.
Most akkor vagy egy nagyon egyszerű vagy nagyon hipertudású srác, de elég nagy biztonsággal tudom értelmezni Miksiné sorait :D Nem mondom, h nem fogom meg a fejem a gondolatai nagy részétől, de sztem abszolút nem értelmetlen dolgokat ír. Se nyelvtanilag, se tartalmilag nincs benne olyan káosz, h ne lehessen kivenni a dolgait. Idegesítő ez a Messi-fóbia, de ettől még simán le lehet venni a mondókáját, így nem is értem mi a gond vele e téren. Ha totál összefüggéstelen lenne, akkor adom, de így...

A semmitmondó hsz-t tök egyszerűen be lehet határolni, írok pár példát:
+1
Egyetértek
Így van
Adom
...

Sztem ez is elég egyértelmű volt, h kb mi(ke)t is takar ez a kategória, volt róla szó korábban már asszem. Tehát ez nem annyira szubjektív, mint a hülyeség. Az igaz, h valóban mérlegelünk elég sokszor, h mi számít ennek v annak, de elég nagy biztonsággal különbséget lehet tenni és simán ki merem jelenteni, h amik törlésre kerültek emiatt, mindannyiunk szerint indokoltak.

Viszont ez a hülyeség dolog más tészta, onnét kezdve, h h jövök én ahhoz, h bárkit lehülyézzek és ezért kitiltsak, egészen odáig, h egyáltalán kinek a véleménye szerint számít hülyének valaki és pontosan mi illetve ki számít annak. Mert erős a gyanúm, h lenne olyan, akit már jó ideje csuklóból ki tudnék vágni emiatt, de sokan nem értenének velem egyet. Ezért sem így működik ez...

Am amit meg én nem értek, h mi a franc történt az utóbbi időben, h cirka 5-6 évig gond nélkül működött a dolog, különösebb fennakadások nélkül, most meg átlag 2 hetente magyarázkodjunk apró-cseprő, többnyire évek óta meglévő dolgok miatt :shock: :roll: Ennyire azért csak nem unatkozhattok :D Vagy ez a Jogi esetek speciális különkiadása, amit kéthetente "vetítenek"? :mrgreen:

Mert am tényleg elég unalmas tud lenni ez is, h egy valamin megy a nyűglődés, amire ha nem reagálunk, akkor parasztok vagyunk, ha meg igen, akkor elkezdődik megint a kb mondatonkénti analizálás és a további magyarázkodás. BOOOOORING!!!
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.25. 23:58:05

srácok nem tudom volt-e már rá panasz, de nekem a frissités óta olyan az oldal, mint egy csiga.

Téma betöltás-Hozzászólás küldés majdnem percekbe telik.
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.25. 22:54:10

lui1698 írta:Jézusisten, komolyan nem érzitek ezt viccesnek? Úgy vitáztok hsz-ekről, mintha élet-halál múlna azon, hogy ki olvassa, vagy ki nem.
Nincs szerencséd, pont az elmúlt órákban vitatkoztam egy jogászhallgatóval teljesen elvont jogi kérdésekről, szóval most elememben vagyok. :D
(Btw sokkal színvonalasabbnak tartok egy ilyen vitát, mint ezredszerre végigmenni azon, hogy Neymar hány védő figyelmét osztja meg a tökei vakargatásával, vagy hogy Pedrot mikor adjuk már el 40 millióért a PSG-nek)
Bob_Marley írta:Tehát azt mondod, mindenkinek alanyi joga, hogy a másikat kizárja, na hát ez az, ez szerinted jó? :D Alanyi jog nálam valamilyen juttatást jelent, ez is juttatás, de "rosszindulatú".

Én nem azt írtam, amit te felhoztál példaként, hogy moderátor kitiltana valakit, hanem azt, hogy jogilag egyenlő emberek között alanyi jogon teszek negatív értelemben különbséget, ez az én olvasatom, ez meg szerintem nem jó. Én miért vagyok felruházva olyan dologgal, amivel a saját szférámból zárok ki embereket, miközben ők velem egyenjogúak, csupán önkényes alapon. Az elvvel van nekem bajom, hogy arra alapvetően nem felhatalmazott emberek (mert ez a moderátor feladata őket bízzuk meg a regisztráció elfogadásánál), különbséget tesznek egyenlő emberek között, az egyenlőtlenséget meg élből nem szeretem. :D
Nincs itt szó semmilyen "kizárás"-ról, mert ahhoz valamilyen 3. személyre vagy külső körülményre lenne szükség, viszont ez itt tisztán két ember viszonylatában létezik, ez az, amit nem igazán akarsz megérteni, és ezért is rosszak folyamatosan a példáid. Képzeld el ezt pusztán két ember viszonylatában, és meglátod, hogy nem ér senkit semmilyen sérelem.

Amit érteni vélek a gondolatodból, hogy azt tartod még visszásnak, hogy a letiltás kvázi egyoldalú (mondjuk facebook hasonló megoldásával ellentétben), tehát amíg te valakit figyelmen kívül hagysz, ennek nem egyenes következménye (az információhiány okán), hogy ő is figyelmen kívül hagy téged, ez így tényleg nem feltétlenül fair. Viszont ha már egyenlőségnél és szabadságjogoknál tartunk, gyakorlatilag azt várod el, hogy akaratom ellenére hallgassak végig olyan embereket, akiket nem szeretnék, ez azonban komolyan korlátozza az én személyi szabadságomat.
miihii írta:Ez a hülyeség-nem hülyeség dolog visszatérő kérdés és továbbra is annyit mondanék csak róla, h ki fogja eldönteni, h mi a hülyeség!? Esetében valóban sokszor arccal tudnék futni a hangfalnak, de amíg a fórum szabályzatának keretei között fejti ki a sajátságos véleményét, addig nem tesszük, tehetjük ki. Azzal meg pláne nem, h "ez hülye" és kész.
:arrow:
"Amennyiben tartalmilag ..... a hozzászólások ....értelmezhetőségét akadályozó post kerül a rovatokba.....törlésre kerül. "
Benne van feketén-fehéren, hogy "tartalmilag" (feltételezem nem véletlenül került bele), magyarul ha valaki olyan dolgot ír, ami értelmetlen, akkor az törlésre kerülhet. Ebben szerintem megegyezhetünk.
Innentől kezdve amin vitatkozni lehet, az az, hogy egy hsz "értelmetlensége" valóban erősen szubjektív kategória, speciel ha én tökhülye vagyok, akkor én elég sok hsz értelmezhetőségében akadályozva vagyok. A logikáddal viszont ott van a probléma, hogy leírod, hogy "ki dönti el, hogy ki a hülye?", a következő bekezdésben meg azt mondod már, hogy az illető "semmitmondó" hsz-ek miatt lett kitiltva. Kérdezem, a "semmitmondó" nem pont olyan szubjektív kategória, mint a hülye? Sőt, ha úgy vesszük, a személyeskedésre sincs semmilyen objektív mérce, tehát azt is be kell látnod, hogy moderátori munkád során meglehetősen sok szubjektív döntést hozol (még ha esetleg 100ból 99 ember egyet is értene veled). Úgyhogy nem igazán értem, hogy ha a "jogi környezet" megvan hozzá (mint azt fent felvázoltam), akkor miért nem vállalod ezt be ebben az esetben.

Abban megint nem látok semmi problémát, hogy az ilyen hozzászólásokat jelentsük (Bob, gondolom nem szeretnél korlátozni szabadságjogaimban ilyen téren :mrgreen: ), mert ha nem szabálytalanok, akkor nem lesznek törölve, és kész.
miihii
KHAL

2013.09.25. 20:58:57

Bob_Marley írta:
miihii írta:
Milyen jogon? Alanyi jogon :D

)
Tehát azt mondod, mindenkinek alanyi joga, hogy a másikat kizárja, na hát ez az, ez szerinted jó? :D
De még milyen jó :D Bárcsak az életben is lenne ilyen gombom, amivel a gyökereket ki tudnám zárni az életemből [-o<
Simán használnám én is, csak ugye nem tehetem :P Pedig, mint nyilván mindenkinek (na jó, téged kivéve), vannak olyanok, akiknek a véleményére nem sokat adok, illetve kifejezetten irritálnak a sorai, gondolatai. Hatalmasan jó találmány, h egy kattintásra eltűnnek a zavaró tényezők a fórumról. És tényleg senki semmiben nem károsul ezáltal, így mi marad? A tiszta haszon :D

Tudod mit? Másik példa. Otthon vagy, kopogtatnak, kinyitod és mittudomén reál mezeket akar eladni neked valaki :mrgreen: Beengeded, elbeszélgetsz vele kedélyesen, megnézegeted a portékát, stb vagy rövid úton jelzed, h kösz nem érdekel és becsukod az ajtót? (Bár gondolom te leállsz vele, nehogy sérüljenek a jogai :mrgreen: ) Ez kb ugyanaz, eldöntheted, h érdekel e minden vagy nem az összes emberre, postra vagy befogadó. Ahogy azt is eldöntheted, h kit engedsz be, illetve kivel állsz szóba...

Tényleg hagyjuk ennyiben sztem, többen leírtuk, h mi az előnye és miért nincs hátránya senkire nézve. Szted máshogy van, (naná :D ), de akkor pedig elégedj meg azzal, h egy ember miatt nem lesz módosítva, hisz' a döntő többséget nem zavarja, sőt ;)
Lezárt