Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én tavaly érettségiztem közgazgazdasági suliban,most pénzügy-számvitelen vagyok ötödéven, tehát nem fősuli, bár a színvonal ugyanaz, mint az egyetem kb első két évében. Nekem eddig matekkal semmiféle bajom nincs! Az meg, hogy milyen vagy matekból, az egy dolog, én tavaly félévkor 1,6-ra kaptam kegyelemkettest, aztán 75%-ra érettségiztem, úgy hogy 1 feladatot totál el is szúrtam, az kapásból 12 pont mínusz. Szóval attól még érettségizhetsz jóra matekból, hogy most éppen nem megy. De a marketinghez nem is nagyon szükséges...számvitelből is inkább csak könyvelés van, matek nem nagyon, össze kell adni az összegeketLM10 írta:Ebben a tanévben fogok érettségizni, és még nem tudom, hogy hol tanuljak tovább, és mitJótt régen az infó, csak meguntam. Aztán a média, de beláttam, hogy oda bekerülni, tré. Most olyan "marketingesebb" szakok felé nézek, mint logisztika, pénz és számvitel. Tudnátok nekem vmit ajánlani? Magyarból vagyok a legjobb, meg az angol is elég jó, matek viszont...
Nos el kell h keserítselek,de ha pénzügy-számvitelre szeretnél jönni akkor alap a matek érettségi.Viszont a Corvinuson a nemzetközi gazdálkodásra és a kereskedelem marketingre be lehet kerülni angol töri érettségivel,de a matek azért ott sem egy leány álom.Vannak olyanok, akik 60% körüli matek érettségivel mentek a szakra és már most 3.héten szívják a fogukat h nehéz a matek.Szóval ha van bármi nemű fogékonyságod a dologra akkor a Corvinust tudom ajánlani,ker.markból,de ott van még a BGF is.LM10 írta:Ebben a tanévben fogok érettségizni, és még nem tudom, hogy hol tanuljak tovább, és mitJótt régen az infó, csak meguntam. Aztán a média, de beláttam, hogy oda bekerülni, tré. Most olyan "marketingesebb" szakok felé nézek, mint logisztika, pénz és számvitel. Tudnátok nekem vmit ajánlani? Magyarból vagyok a legjobb, meg az angol is elég jó, matek viszont...
Helló! Azonkívül, amit többiek már leírtak, én azt javaslom, hogy a technikai fejlődést megelőző időszakot, nehézségeket, problémákat vázold fel, olyannyira, hogy szinte kijelölődjön a fejlődési út, ha érted mire gondolok. És aztán rá lehet térni az így már egyáltalán nem meglepően szükséges innovációra.krosz31 írta:Sziasztok! Ti ,hogy kezdenétek bele egy esszébe aminek a témája a középkori mezőgazdasági technikai fejlődés és a népességnövekedés kölcsönhatása?Segitségnek itt egy folyamatábra:http://kephost.hu/share-98A5_4E78AC47.html
Előre is kösz a válaszokat
Először is azzal kell kezdened,hogy mi volt abban a korban kb h európa a 13. században óriási fejlődésbe kezdett a mezőgazdaságnak köszönhetően.Majd rizsázol arról h milyen technikai fejlődések jöttek és ennek következménye,h megnőtt a táplálék ellátottság,ezért a népesség növekedés is megindult blablablakrosz31 írta:Sziasztok! Ti ,hogy kezdenétek bele egy esszébe aminek a témája a középkori mezőgazdasági technikai fejlődés és a népességnövekedés kölcsönhatása?Segitségnek itt egy folyamatábra:http://kephost.hu/share-98A5_4E78AC47.html
Előre is kösz a válaszokat
Először ismertesd az akkor helyzetet, mit is neveztek akkor mezőgazdaságnak stb. Utána rátérhetsz a fejlődésre.krosz31 írta:Sziasztok! Ti ,hogy kezdenétek bele egy esszébe aminek a témája a középkori mezőgazdasági technikai fejlődése?Előre is kösz a válaszokat
Egyszer volt, hol nem volt ...krosz31 írta:Sziasztok! Ti ,hogy kezdenétek bele egy esszébe aminek a témája a középkori mezőgazdasági technikai fejlődése?Előre is kösz a válaszokat
Rájöttem: Nincs rajtuk Fila táskaMichaaBee írta:A következő kép egy Rómeó és Júlia illusztráció. Több irányból forgatva kell nézni és azt kell megmagyarázni egy A4-es oldalban, hogy "miért zseniális?"...
http://img801.imageshack.us/img801/4890/scan0002rm.jpg
Nekem nem igazán jön át, hogy mitől olyan csodálatos, de ha valaki tudna tippet adni, azért nagyon hálás volnék.![]()
Előre is köszi!
nekünk több évben is volt 8 óránk péntekenS.Agüero írta: mellesleg 7 óra pénteken. 6 óra is sok péntekre nem hogy 7.
az szép.bence-barca írta:Én csak a péntekemet írom le, hogy lássátok mennyire gondolnak a diákokra:
1. biosz
2. fizika
3. föci
4. ofő
5. kémia
6. magyar
7. magyar
4 természettudományi tantárgy és egy dupla magyarral zárunk, ami tavaly másnap volt, de akkor is KO k voltunk, hát még pénteken... mellesleg, akinek volt már dupla magyarja az tudhatja miről beszélek...![]()
Ugyh faja lesz...
Szimpla magyart is kínok kínjaként élem meg, nemhogy a dupláimatbence-barca írta:Én csak a péntekemet írom le, hogy lássátok mennyire gondolnak a diákokra:
1. biosz
2. fizika
3. föci
4. ofő
5. kémia
6. magyar
7. magyar
4 természettudományi tantárgy és egy dupla magyarral zárunk, ami tavaly másnap volt, de akkor is KO k voltunk, hát még pénteken... mellesleg, akinek volt már dupla magyarja az tudhatja miről beszélek...![]()
Ugyh faja lesz...
Nekem van pár vpg-s ismerősöm, de igazából sok konkrétummal nem tudok szolgálni. Nővérem azt mondta,hogy nehéz, de nem kellett olyan sokat tanulnia. Persze nagy dogákra, meg vizsgákra kell tanulni, de még soha nem láttam egy átlagos hétköznapon órákat ülni a könyv fölött, még 12.-ben sem. Am tapasztalatom szerint elég nagy arcok arrafelé emberek, úgyhogy jó helyre mész.@@Laguna@@ írta:Halihó!
Van valaki, aki rendelkezik olyan ismerőssel, aki a Veres Pálné Gimnáziumba jár/járt Budapestre, és mondjuk van halvány sejtése arról, hogy milyen kemény ott az angolosok első éve?
Előre is köszi, ha valaki tud nekem válaszolni!!
Ez is elment.visca el barca írta:megy egy privát
megy egy privátbowlinggolyo írta:Küldtem egy e-mailt ha még mindig az az e-mailed amit itt megadtál.Abban benne van az amire neked szükséged van.Remélem sikerült segítenem.visca el barca írta:hali.
angol b2, telc nyelvizsgához szeretnék
- kidolgozott prezentációs témaköröket
- pdf. fotmatumu telc-es könyveket (TELC Angol B2 Vizsgafeladatok, TELC - Angol nyelvvizsga gyakorlófeladatok )
köszi ha bárki tud bármit. próbáltam neten is keresgélni, de semmi érdemleges)