Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Miért ne ment volna?PR42 írta:
Ez így nem megy, ez a baj. A taktikát lehet igazítani, de ezeknek a fiúknak tegnap ugyanúgy nem ment volna másik taktika se.
Ugyanazt a meccset láttuk tegnap, így "összehúztam" a - szerintem - leginkább lényeges részeket.PR42 írta: ↑2025.10.27. 08:07:49Letámadtak minket, egyáltalán nem álltak be védekezni.
Nem tudtuk kihozni a labdát,
Totális kontrolban voltak, végig.
Nem tudja Flick, nem is akarja, a keret sincs meg hozzá, se a gyakorlat, se az eszme.
előbb rúgják ki Flicket minthogy betoljuk a buszt. Minek is buszt betolni ilyen csapattal, Pedri és Frenkie szívesen fut a labdaután?
Ez a játékunk, kicsiket lehet rajta változtatni de teljes filozófia váltás nem lesz. Nem is elvárható.
lehet hogy idén márciusban is még a tripláért fogunk menni. Egyáltalán nem lehetetlen, még akkor se ha most rosszul megy.
Annyiszor írom le, ahányszor kell.Subinho írta: ↑2025.10.27. 08:15:55Alapvetően egyetértek az előttem szólókkal. Én szeretem, ha megyünk előre, támadunk, de van amikor igenis vissza kell zárni. Anno Lucho tökéletesen csinálta ezt, ha kellett visszalépett a csapat, ha nem is védekezni, de, hogy elől legyen egy kis hely, kihúzták az ellenfelet a saját 16-osuk elől. Flicknek nagyon bejött tavaly ez a taktika, de tényleg, mindenki látja, mi az elsődleges opció és, hogy nincs más, ergo, erre állnak rá és kijátszák.
Arról ne is beszéljünk, hogy tavalyi szezonban volt egy egészségel Lewa, egy élete formájában játszó és egészséges Raphinha és egy feltörekvő ügyes gyerek, Yamal, hátum meg Inigo, aki bármennyi idős is volt, nagyon ült neki ez a taktika. Raphinha nagyon hiányzik, igazi vezér volt, végig robotolt előre, hátra, szélen, középen, hatalmas szerepe volt a játékra. Yamal körül a túl nagy felhajtás meg nem tett jót, elhiszi, hogy ő a világ legjobbja 17 évesen. Ha meg nem megy neki, mert nem hagyják játszani a nagyok, akkor meg konkrétan semmi haszna, sétálgat, mint a sértődött gyerek, akinek elvették a labdáját. Ha így folytatja, nem lesz belőle többszörös aranylabdás, ahogy ő látja magát, csak egy Neymar féle ígéret, aki majd 25 évesen elmegy az arabokhoz....
Óriási tévedésben vagy. Mármint, hogy SZERINTED óriási tévedésben van. Mert ugye az ő személyes és szubjektív véleménye és meglátásai pont annyira jó eséllyel validak, mint a tieid... kérlek ennek megfelelően fogalmazd meg a hozzászólásaidat!torotam írta: ↑2025.10.26. 23:23:44Dehogy szervezettek és nem is annyira gyorsak.
Megszerezték tavalyelőtt a Top1-es támadót MBappe személyében meg tavaly nyáron (velünk ellentétben) ők megint kiköltekezhettek és egy új védelmet vásárolhattak. De csapatként nem néznek ki jó továbbra sem.
Xabi az egyetlen értelmes (és várható) taktikát követte: zártan védekezni és kontrára, kiugratásra játszatni Bappet és Viniciust. Ez a játékuk, a fórumon ezt kb bárki előre megmondta.
Xabi felrakta a kp-ra a két fekete izmos verető emberét (Csuameni és Camavinga) megtámogatva Bellinghammel a labdaszerzések és gyors kiugratások miatt, elől pedig a két csúcsnéger támadót a leshatárra küldte, mondván ha 10ből csak 2szer nem les, akkor máris 2-0 oda.
Xabi helyében a BL-ben is ezt tolnám, de remèljük egy Arsenal, PSG, Bayern ellen ez azért kevés lesz.
Én Flick nyakába varrom most ezt a vereséget.
Sérültekkek tűzdelve a Bernabeuban húzhatott volna végre egy váratlant és mélyen visszahúzott, zárt védekezéssel plussz gyors kontrákkal meglephette volna a Realt. De nem, ő fittyen hány a világ legjobb és leggyorsabb támadóira és ismét magasan húzta meg a védővonalat. Nincs a taktikánkban semmi váratlan, sajnos nyitott könyv lettünk.
Araujot meg szvsz hiba volt erről a meccsről kihagyni, ő az egyetlen gyors belső védőnk.
A Real győzelme megérdemelt, csakis saját magukra vessenek, hogy nem tudtak lesimázni minket a stadionjukban.
Flick meg észbe kaphatna lassan, ez a keret már nem jó az öngyilkos taktikára, valamennyire is értelmes csapat röhögve kijàtszik minket.
Erősen hangolni kellene vagy a taktikán vagy a kereten. De pénz nélkül meg hogy hangoljunk a kereten?! Így a taktikán kellene hagolni...
Nem tudod mi a sztori? Akkor nezz utana! Yamalnak tok felesleges megnyilatkozasa volt a meccs elott. Ha van ma egy Puyol a csapatban, akkor valoszinuleg masnap jott volna a mea culpa, ma annyira telik: “de hat meg gyerek, nem szabad bantani!”
Dehogy szervezettek és nem is annyira gyorsak.
Na ez tűpontos. +1.Andris írta: ↑2025.10.26. 20:28:44
Vinicius, Militao, Carvjal, Rüdiger.. amíg ilyen arcok is vannak náluk, addig sajnos marad az, hogy képtelenek méltóságteljesen nyerni, vagy éppen veszíteni. Yamal is egy hülyegyerek, amiért előre arcoskodik a közösségi médiában (bár nem pontosan tudom, mi a sztori), de szerintem győztes meccs után az idegenben lefele kullogó tinit még külön megalázni ahelyett, hogy mennék ünnepelni a közönséggel... az egy egész más polc. Szomorú ez, mert tőlem egyáltalán nem áll távol így bölcsebb korban már, hogy elismerjem amelyik meccsen, hónapban vagy akár szezonban a madrid a jobb, de amíg folyton van egy ilyen elmeháborodott dramaqueen a 7es mezükben, vagy ilyen Pepe meg Rüdiger féle félállat a hátsó sorban, addig iszonyú nehéz jó szájízzel nekiállni bármilyen clasicoról bárkivel, bárhol beszélgetni.
+ Mbappé rossz napja. Simán lőhetett volna hármat. Az a szomorú, hogy a Real sem volt jó, de alulmúltuk őket.Mascherano14 írta: ↑2025.10.26. 18:30:08Hát, ezt megúsztuk, Tek jo napja nélkül csúnyalett volna. Elől lehet, hogy jobb lenne Rashford közepen, hátul nehéz ezt jól összerakni.
Ezel teljesen egyetértek, de a legfőbb probléma inkább Raphinha hiánya, aki alfája és omegája a Flick féle focinak. Nélküle egy komoly csapat ellen nagyon nehéz. Nagyon várom már mikor érkezik vissza a csapatba. A másik komoly tényező a kapusunk sérülése miatt Tek kezdőszerepe. Gólokban lehet mérni, mióta ő áll a kapuban. Szerintem ennyit nem bír el jelenleg a csapat. Én örülnék egy döntetlennek is, de az sem zavar, ha kikapunk idegenben. Tavasszal kell csúcsra járatódni, remélhetőleg addigra minden játékosunk visszatér és top formában lesz.Troym írta: ↑2025.10.26. 11:16:58Szczesny, Kounde, Eric, Cubarsí, Balde, De Jong, Pedri, Fermín, Lamine Yamal, Ferran, Rashford.
mundodeportivo
A Moundo szerinti várható kezdő, szerintem a belső védők ebben a felállásban esélytelenek Mbappe és Vini ellen, nálam se EG, se Cubarsi nem kezdene ma, hihetetlen lesz a tempóhátrányuk.
Ezzel a kezdővel lesz 4 közte.Troym írta: ↑2025.10.26. 11:16:58Szczesny, Kounde, Eric, Cubarsí, Balde, De Jong, Pedri, Fermín, Lamine Yamal, Ferran, Rashford.
mundodeportivo
A Moundo szerinti várható kezdő, szerintem a belső védők ebben a felállásban esélytelenek Mbappe és Vini ellen, nálam se EG, se Cubarsi nem kezdene ma, hihetetlen lesz a tempóhátrányuk.
Nekem se színpatikus a dolog, de már annyira Yamal se. Túl tolja a srác, annyi, nem lehet könnyű megélni az ő helyzetét se, mert nagyon hamar pakoltak rá hatalmas terhet, de úgy érzem, nem ez lesz a jó út, amin ő elindult. Nehogy a végén egy Ronaldinho karriert fusson ő is.bence0330 írta: ↑2025.10.25. 17:19:50Általában nagyon védem Yamalt a meccseken kívüli dolgai, meg a viselkedése miatt, viszont a minapi Kings League-es interjúja ezen topik szempontjából releváns része mellett nem tudok elmenni, mert ez a klubbal szoros összefüggésben van, és szerintem ennél profibban kéne képviselni a Barcát. Elég durva volt néhány mondat, vádaskodó a madriddal szemben (függetlenül az igazságtartalmától), elég tiszteletlen, egyenesen nagyképű is. Ilyeneket én a klub helyében nem engednék, nem tudom, mennyire tudtunk róla egyáltalán. Akkor is, ha ez egy lazább hangvételű beszélgetés volt, nem egy hivatalos interjú. Eléggé áll is a bál emiatt a túloldalon, alapvetően meg is tudom érteni. Mindezt egy olyan klasszikó előtt sikerült, ahol ő nincs formában egyelőre, a fél csapat beteg vagy sérült, szóval azért elég nagyot lehet koppanni akár.
Főleg a madriddal szemben nem tetszik egy ilyen interjú, akikkel eleve problémás a kapcsolatunk, talán nem kéne tovább szítani a tüzet.
Elég pikáns lesz ez a meccs így, amúgy kicsit olyan roncsderbi jellegű is lehetett volna, és lehet, hogy a Madridot sikerült így feltüzelni, ami nekünk nem lenne túl jó.
Csak abban nem értünk egyet, hogy ilyen rangadókon van szint, szerintem nincs.bence0330 írta: ↑2025.10.25. 20:52:16Még azt se mondom, hogy nincs igaza, de szerintem a két csapat közti viszony jobb, ha nem puskaporos, meg jobb, ha azért egy normális képet festünk magunkról, ebben mindenki tartja magát, kivéve ezzel most Yamal. Vagy ha más, nagyon Barca-érzelmű oldalról közelítem meg, akkor: szerintem ne ereszkedjünk le a szintjükre. A játékosaink legalábbis ne.