Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
torotam
Jugador d'estrella

2025.10.27. 11:06:49

PR42 írta:
Ez így nem megy, ez a baj. A taktikát lehet igazítani, de ezeknek a fiúknak tegnap ugyanúgy nem ment volna másik taktika se.
Miért ne ment volna?
Miért lett volna ördögtől való dolog változtatni, váratlant húzni azok után, hogy az elmúlt 4-5 meccsen folyamatosan döcög a taktikánk?

A személyeskedéseden átlépek, mely szerint óriási tévedésekben vagyok, de cserébe azt kérem, hogy ne forgasd ki a szavaim.
Senki sem írta, hogy tegyük be a buszt. Nem is vár itt ilyet senki. A zártabb védekezés nem ekvivalens a buszozással. A kontrázó taktika is lehet támadó foci, hány BL-t nyert így a madrid és még sem buszozó csapatként vannak emlegetve.
És Flick kapcsán nem utólag okoskodunk itt, kb mindenki előre borítékolta, hogy nem fog váratlant húzni és a madrid pontosan tudja mire kell készülnie. Épp Bence írta korábban, hogy az elején tuti nyelünk 1-2 gólt a taktika miatt, de remèljük többet lövünk majd. Ha ezt mi látjuk innen a fotelből, gyanítom a profi stáb is látja.

A madridi védekezés pedig: nézd vissza a második félidőt, kb 70%-ban a madrid nagyon zártan, közel a 16-osához védekezik, még Bappe is kb 40 méterre a saját kapujától, majd labdaszerzések után nem tilitoli passzok, hanem kiugratások. Csak magukra vessenek, hogy nem lett több közte, főleg mikor a végèn egy Dejong meg Casado a két utolsó emberünk.

Én nem mondtam egy szóval sem, hogy buszozzunk, nem várom Flicktől, hogy adja fel a támadó focit.
Taktikai hangolásról beszéltem és arról, hogy ne legyen ennyire előre kiszámítható a játékunk, mert már nem csak egy Madrid, PSG vagy Sevilla játszik ki bennünket, hanem már egy Rayo vagy Girona is.
Én erről beszèltem.

Ami még sajnos tény: a madrid kerete jobb, erősebb, szerintem minden csapatrészben minőségibb a keretük a miénknél. Ők igazolhatnak folyamatosan és menni is akarnak hozzájuk a jó játékosok.
Nem szégyen kikapni tőlük.
A frusztrációt inkàbb az okozza, hogy előre látható volt hogyan játszàk majd ki a taktikánkat.
Visca el BARCA!
Peter
Director del Fútbol

2025.10.27. 11:00:02

PR42 írta:
2025.10.27. 08:07:49
Letámadtak minket, egyáltalán nem álltak be védekezni.
Nem tudtuk kihozni a labdát,
Totális kontrolban voltak, végig.
Nem tudja Flick, nem is akarja, a keret sincs meg hozzá, se a gyakorlat, se az eszme.

előbb rúgják ki Flicket minthogy betoljuk a buszt. Minek is buszt betolni ilyen csapattal, Pedri és Frenkie szívesen fut a labdaután?
Ez a játékunk, kicsiket lehet rajta változtatni de teljes filozófia váltás nem lesz. Nem is elvárható.

lehet hogy idén márciusban is még a tripláért fogunk menni. Egyáltalán nem lehetetlen, még akkor se ha most rosszul megy.
Ugyanazt a meccset láttuk tegnap, így "összehúztam" a - szerintem - leginkább lényeges részeket.

Annyit és úgy játszottunk, amennyit engedtek nekünk. Úgy tűnt olykor-olykor, hogy akár egyenlítési lehetőség is adódott, de gyorsan válaszoltak volna, bennük volt tegnap minden ami a győzelemhez szükséges.
Szurkolás közben ezt árnyaltabbnak éreztem, de a meccs másnapján megkérdőjelezhetetlenül azt gondolom, semmi esélyünk nem volt többet kihozni a meccsből, mint a szoros vereség.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.27. 08:22:34

Subinho írta:
2025.10.27. 08:15:55
Alapvetően egyetértek az előttem szólókkal. Én szeretem, ha megyünk előre, támadunk, de van amikor igenis vissza kell zárni. Anno Lucho tökéletesen csinálta ezt, ha kellett visszalépett a csapat, ha nem is védekezni, de, hogy elől legyen egy kis hely, kihúzták az ellenfelet a saját 16-osuk elől. Flicknek nagyon bejött tavaly ez a taktika, de tényleg, mindenki látja, mi az elsődleges opció és, hogy nincs más, ergo, erre állnak rá és kijátszák.
Arról ne is beszéljünk, hogy tavalyi szezonban volt egy egészségel Lewa, egy élete formájában játszó és egészséges Raphinha és egy feltörekvő ügyes gyerek, Yamal, hátum meg Inigo, aki bármennyi idős is volt, nagyon ült neki ez a taktika. Raphinha nagyon hiányzik, igazi vezér volt, végig robotolt előre, hátra, szélen, középen, hatalmas szerepe volt a játékra. Yamal körül a túl nagy felhajtás meg nem tett jót, elhiszi, hogy ő a világ legjobbja 17 évesen. Ha meg nem megy neki, mert nem hagyják játszani a nagyok, akkor meg konkrétan semmi haszna, sétálgat, mint a sértődött gyerek, akinek elvették a labdáját. Ha így folytatja, nem lesz belőle többszörös aranylabdás, ahogy ő látja magát, csak egy Neymar féle ígéret, aki majd 25 évesen elmegy az arabokhoz....
Annyiszor írom le, ahányszor kell.

Letámadtak minket, mi voltunk beszorítva.
https://www.youtube.com/watch?v=k2hXVxvZP7E

A másik fórumozónak pedig javaslom figyelni Camavingát, aki jobbszélsőt játszott, nem védekező középpályást.

Azzal kezdődik az összefoglaló hogy a Madrid teljesen ránk jön, a védelmük a felezővonalnál van, és mi szerencsétlenkedünk a labdakihozatallal.

Ennél jobban hogyan húzzuk magunkra őket? :D :D

Mindekit tisztelettel kérek, hogy nézzen meg egy hosszú összefoglalót, vagy akár a teljes meccset pörgesse végig a megfelelő oldalak egyikén, és realizálja, hogy a Madrid nem bunkerezett.
Lefociztak minket egy magas letámadással, ahogy az összes többi csapat is az utóbbi pár fordulóban.

Mi a különbség itt az első meg nem adott gól, és a Sevilla ellen kapott 2. gól között, amikor Koundé adta el?
Semmi.

Egy gólt kaptunk a saját térfelünk felénél felhúzott vonallal, illetve még párat amin sikeres volt a lesreállítás. Illetve volt egy csomó helyzet amikor teljesen az alapvonalig be voltunk szorítva.
Nem a 2 kapott gól a sok, hanem idén nem volt elől Raphinha és Lewy hogy válaszoljon 3-4-5 góllal.

Nem tudjuk kihozni a labdát.
Subinho
Director del Fútbol

2025.10.27. 08:15:55

Alapvetően egyetértek az előttem szólókkal. Én szeretem, ha megyünk előre, támadunk, de van amikor igenis vissza kell zárni. Anno Lucho tökéletesen csinálta ezt, ha kellett visszalépett a csapat, ha nem is védekezni, de, hogy elől legyen egy kis hely, kihúzták az ellenfelet a saját 16-osuk elől. Flicknek nagyon bejött tavaly ez a taktika, de tényleg, mindenki látja, mi az elsődleges opció és, hogy nincs más, ergo, erre állnak rá és kijátszák.
Arról ne is beszéljünk, hogy tavalyi szezonban volt egy egészségel Lewa, egy élete formájában játszó és egészséges Raphinha és egy feltörekvő ügyes gyerek, Yamal, hátum meg Inigo, aki bármennyi idős is volt, nagyon ült neki ez a taktika. Raphinha nagyon hiányzik, igazi vezér volt, végig robotolt előre, hátra, szélen, középen, hatalmas szerepe volt a játékra. Yamal körül a túl nagy felhajtás meg nem tett jót, elhiszi, hogy ő a világ legjobbja 17 évesen. Ha meg nem megy neki, mert nem hagyják játszani a nagyok, akkor meg konkrétan semmi haszna, sétálgat, mint a sértődött gyerek, akinek elvették a labdáját. Ha így folytatja, nem lesz belőle többszörös aranylabdás, ahogy ő látja magát, csak egy Neymar féle ígéret, aki majd 25 évesen elmegy az arabokhoz....
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.27. 08:07:49

torotam írta:
2025.10.26. 23:23:44
PR42 írta:
2025.10.26. 19:59:45
Kár volt lesajnálni a madridot, eddig idén az egy félresiklott madridi derbin túl megnyerték az összes meccsüket, alig hagyva helyzetet az ellenfeleknek.
Alonso első szezon, feltüzeltek, szervezettek, gyorsak.
Dehogy szervezettek és nem is annyira gyorsak.
Megszerezték tavalyelőtt a Top1-es támadót MBappe személyében meg tavaly nyáron (velünk ellentétben) ők megint kiköltekezhettek és egy új védelmet vásárolhattak. De csapatként nem néznek ki jó továbbra sem.
Xabi az egyetlen értelmes (és várható) taktikát követte: zártan védekezni és kontrára, kiugratásra játszatni Bappet és Viniciust. Ez a játékuk, a fórumon ezt kb bárki előre megmondta.
Xabi felrakta a kp-ra a két fekete izmos verető emberét (Csuameni és Camavinga) megtámogatva Bellinghammel a labdaszerzések és gyors kiugratások miatt, elől pedig a két csúcsnéger támadót a leshatárra küldte, mondván ha 10ből csak 2szer nem les, akkor máris 2-0 oda.
Xabi helyében a BL-ben is ezt tolnám, de remèljük egy Arsenal, PSG, Bayern ellen ez azért kevés lesz.

Én Flick nyakába varrom most ezt a vereséget.
Sérültekkek tűzdelve a Bernabeuban húzhatott volna végre egy váratlant és mélyen visszahúzott, zárt védekezéssel plussz gyors kontrákkal meglephette volna a Realt. De nem, ő fittyen hány a világ legjobb és leggyorsabb támadóira és ismét magasan húzta meg a védővonalat. Nincs a taktikánkban semmi váratlan, sajnos nyitott könyv lettünk.
Araujot meg szvsz hiba volt erről a meccsről kihagyni, ő az egyetlen gyors belső védőnk.

A Real győzelme megérdemelt, csakis saját magukra vessenek, hogy nem tudtak lesimázni minket a stadionjukban.

Flick meg észbe kaphatna lassan, ez a keret már nem jó az öngyilkos taktikára, valamennyire is értelmes csapat röhögve kijàtszik minket.
Erősen hangolni kellene vagy a taktikán vagy a kereten. De pénz nélkül meg hogy hangoljunk a kereten?! Így a taktikán kellene hagolni...
Óriási tévedésben vagy. Mármint, hogy SZERINTED óriási tévedésben van. Mert ugye az ő személyes és szubjektív véleménye és meglátásai pont annyira jó eséllyel validak, mint a tieid... kérlek ennek megfelelően fogalmazd meg a hozzászólásaidat!

Letámadtak minket, egyáltalán nem álltak be védekezni. Ugyanazt csinálták mint a görögök, a Sevilla meg a PSG.
Nem tudtuk kihozni a labdát, ha egyszer-kétszer sikerült, abból sprintelhettünk a kapura, de nem lett belőle semmi, mert hiányzott az erő és intenzitás elől.
Sokat volt nálunk a labda, de végig ők irányították hogy milyen zónákban van nálunk a labda, ezért nem voltak helyzeteink.
Totális kontrolban voltak, végig.

Ugyanazt tudom mondani mint a taktikák topikban az utóbbi időben.
Az ilyen megoldások hiányoztak:
https://www.youtube.com/watch?v=DsmqPgpLkVo
Az ilyen extra kell elől, hogy ki tudjunk jönni az ellenfél szórításából.
Yamal képtelen volt megverni Carrerast. Rashford szintén, egyszer vagy kétszer futott el, abból se lett semmi.
Fermin 3 gólt lőhett volna, vagy készíthetett volna elő.
Ferran nem volt egészséges, és amúgy sem egy világverő csatár.
Ez így nem megy, ez a baj. A taktikát lehet igazítani, de ezeknek a fiúknak tegnap ugyanúgy nem ment volna másik taktika se, ahogy ez sem ment.

A középpályával is tévedsz, mert középen leginkább pont Güler és Bellingham helyezkedett, Camavinga pedig igazából jobbszélső volt.

Fogadd el hogy nem lesz hátra húzott védelmi vonalunk, szerintem mindenki jobban jár ha elfogadja és nem írja ide ki minden döntetlen/vereség után. Nem tudja Flick, nem is akarja, a keret sincs meg hozzá, se a gyakorlat, se az eszme.
Kb mintha Mourinhotól kérnéd hogy ugyan küldjön már fel egy 3-4-3-t totális fociban :D Minek?
Tök felesleges körök ezek, sosem lesz ilyen, előbb rúgják ki Flicket minthogy betoljuk a buszt. Minek is buszt betolni ilyen csapattal, majd szerinted Pedri és Frenkie szívesen fut a labdaután?
Ez a játékunk, kicsiket lehet rajta változtatni de teljes filozófia váltás nem lesz. Nem is elvárható.
Egyetlen edzőt se tudok mondani aki képes két ellentétes megközelítést is kimagasló szinten játszatni. Pláne szezon közben igazolások nélkül váltva :D

A frusztrációt megértem, nem megy jól, mindenki mérges és csalódott, keressük a megoldásokat, és ahol érezzük hogy lehet változtatni, ott reklamálunk. Teljesen elfogadott dolog.
Sajnos a valóság az, hogy minden évben egy csapat tud csak nyerni, pedig mindenki megpróbálja. Sajnos nem jön mindig össze jól a dolog.
Jövőre simán lehet hogy ugyanezzel a taktikával megint tripláért mennénk... és lehet hogy idén márciusban is még a tripláért fogunk menni. Egyáltalán nem lehetetlen, még akkor se ha most rosszul megy. Ami viszont biztos, hogy ha egy támadó edzőt rákényszerítenél arra hogy dobja ki az életművét és cserélje le a taktikáját, egy ráadásul totál nem arra való kerettel, akkor tuti hogy nem mennénk egy trófeáért sem. Valszeg Flick is köszönné szépen és felállna.
De meg lehetne próbálni átcsábítani Allegrit a Milantól, ő szívesen betolja a buszt.
safranek
Barça B

2025.10.27. 07:07:26

Andris írta:
2025.10.26. 20:28:44
Yamal is egy hülyegyerek, amiért előre arcoskodik a közösségi médiában (bár nem pontosan tudom, mi a sztori), de szerintem győztes meccs után az idegenben lefele kullogó tinit még külön megalázni ahelyett, hogy mennék ünnepelni a közönséggel...
Nem tudod mi a sztori? Akkor nezz utana! Yamalnak tok felesleges megnyilatkozasa volt a meccs elott. Ha van ma egy Puyol a csapatban, akkor valoszinuleg masnap jott volna a mea culpa, ma annyira telik: “de hat meg gyerek, nem szabad bantani!”

Persze, hogy szamonkerik a meccs utan a feherek. (Oruljunk, hogy ma mar nincs Ramos, akkor abbol hordagy lett volna.) Vini egy paraszt, ideggyenge, de evek ota provokaljak mindenhol, Laminenak
Is ez lesz a sorsa, ha az a valasza, hogy “gyere ki verekedni!”

Nagyon remelem, hogy a klubnal nem ilyen hozzaallassal tamogatjak a gyereket!
torotam
Jugador d'estrella

2025.10.26. 23:23:44

PR42 írta:
Kár volt lesajnálni a madridot, eddig idén az egy félresiklott madridi derbin túl megnyerték az összes meccsüket, alig hagyva helyzetet az ellenfeleknek.
Dehogy szervezettek és nem is annyira gyorsak.
Megszerezték tavalyelőtt a Top1-es támadót MBappe személyében meg tavaly nyáron (velünk ellentétben) ők megint kiköltekezhettek és egy új védelmet vásárolhattak. De csapatként nem néznek ki jó továbbra sem.
Xabi az egyetlen értelmes (és várható) taktikát követte: zártan védekezni és kontrára, kiugratásra játszatni Bappet és Viniciust. Ez a játékuk, a fórumon ezt kb bárki előre megmondta.
Xabi felrakta a kp-ra a két fekete izmos verető emberét (Csuameni és Camavinga) megtámogatva Bellinghammel a labdaszerzések és gyors kiugratások miatt, elől pedig a két csúcsnéger támadót a leshatárra küldte, mondván ha 10ből csak 2szer nem les, akkor máris 2-0 oda.
Xabi helyében a BL-ben is ezt tolnám, de remèljük egy Arsenal, PSG, Bayern ellen ez azért kevés lesz.

Én Flick nyakába varrom most ezt a vereséget.
Sérültekkek tűzdelve a Bernabeuban húzhatott volna végre egy váratlant és mélyen visszahúzott, zárt védekezéssel plussz gyors kontrákkal meglephette volna a Realt. De nem, ő fittyen hány a világ legjobb és leggyorsabb támadóira és ismét magasan húzta meg a védővonalat. Nincs a taktikánkban semmi váratlan, sajnos nyitott könyv lettünk.
Araujot meg szvsz hiba volt erről a meccsről kihagyni, ő az egyetlen gyors belső védőnk.

A Real győzelme megérdemelt, csakis saját magukra vessenek, hogy nem tudtak lesimázni minket a stadionjukban.

Flick meg észbe kaphatna lassan, ez a keret már nem jó az öngyilkos taktikára, valamennyire is értelmes csapat röhögve kijàtszik minket.
Erősen hangolni kellene vagy a taktikán vagy a kereten. De pénz nélkül meg hogy hangoljunk a kereten?! Így a taktikán kellene hagolni...
Visca el BARCA!
Subinho
Director del Fútbol

2025.10.26. 20:38:25

Azért az a mai meccsen nagyon látszott, kinek van nagyobb hatása a csapat játékára. Yamal nem ügyetlen, de nagyon hiányzott ma egy Raphinha a csapatból. Yamal ügyes gyerek, de sanszos, hogy egy Neymar felé bohóc lesz belőle. Védekezni nem szeret, sokszor sétálgat. Túl nagy a felhajtás körülötte, így 24-25 éves korára teljesen ki fog égni
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.26. 20:34:31

Andris írta:

Vinicius, Militao, Carvjal, Rüdiger.. amíg ilyen arcok is vannak náluk, addig sajnos marad az, hogy képtelenek méltóságteljesen nyerni, vagy éppen veszíteni. Yamal is egy hülyegyerek, amiért előre arcoskodik a közösségi médiában (bár nem pontosan tudom, mi a sztori), de szerintem győztes meccs után az idegenben lefele kullogó tinit még külön megalázni ahelyett, hogy mennék ünnepelni a közönséggel... az egy egész más polc. Szomorú ez, mert tőlem egyáltalán nem áll távol így bölcsebb korban már, hogy elismerjem amelyik meccsen, hónapban vagy akár szezonban a madrid a jobb, de amíg folyton van egy ilyen elmeháborodott dramaqueen a 7es mezükben, vagy ilyen Pepe meg Rüdiger féle félállat a hátsó sorban, addig iszonyú nehéz jó szájízzel nekiállni bármilyen clasicoról bárkivel, bárhol beszélgetni.
Na ez tűpontos. +1.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Andris
Adminisztrátor

Megérdemelten nyertek tényleg, de pontosan annyit érdemeltek, amennyi a végén kijött eredményben + a játék képében is.
Valamivel jobbak voltak, de nem annyival, hogy ne alakulhatott volna akár döntetlenre, vagy sovány Barca győzelemre is, sokszor sok minden hajszálakon múlt.

Mindezt úgy, hogy mi egy lélektani, fizikai, és sérülés jellegű gödörben is vagyunk egyszerre, ők meg éppen egy hullám tetején/felfelé ívelve kicsit. Ez nekünk simán bíztató lehet, nekik meg amúgy semmi gond szintén ezzel a ténnyel, mert ott meg egy útkereső új edző és kvázi új felállások vannak.
5 pont az szó szerint semmi itt a 10. forduló környékén, akármi és az ellenkezője is lehet ebből a szezonból még.

Vinicius, Militao, Carvjal, Rüdiger.. amíg ilyen arcok is vannak náluk, addig sajnos marad az, hogy képtelenek méltóságteljesen nyerni, vagy éppen veszíteni. Yamal is egy hülyegyerek, amiért előre arcoskodik a közösségi médiában (bár nem pontosan tudom, mi a sztori), de szerintem győztes meccs után az idegenben lefele kullogó tinit még külön megalázni ahelyett, hogy mennék ünnepelni a közönséggel... az egy egész más polc. Szomorú ez, mert tőlem egyáltalán nem áll távol így bölcsebb korban már, hogy elismerjem amelyik meccsen, hónapban vagy akár szezonban a madrid a jobb, de amíg folyton van egy ilyen elmeháborodott dramaqueen a 7es mezükben, vagy ilyen Pepe meg Rüdiger féle félállat a hátsó sorban, addig iszonyú nehéz jó szájízzel nekiállni bármilyen clasicoról bárkivel, bárhol beszélgetni.

TLDR: ma ők voltak a jobbak, de mindent egybevetve nem sokkal, és így még mindig bőven magunkat gondolom bajnoki esélyesnek. Carvajal, Vinicius, Yamal ejnye-bejnye.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.10.26. 20:04:54

Tovabbra sem ajulok el toluk,ki vagyunk facsarva,tele serult,forman kivuli jatekosokkal.Ok meg vert ittak es talan pont Yamal beszolasa(jobban jart volna,ha tavaly szol be nekik:D) tuzelte fel oket ennyire(meg az elozo 4 alazas) ezzel a fel serult kezdovel sem tudtak alazni,sot Koundenal ott volt a 2-2…Majd a hazain megint megkapjak.Psg,Arsenal ugyanugy szetszedte volna oket(igaz minket is)
PR42
Jugador d'estrella

Megérdemelten nyertek.

Mi fásultak voltunk, ugyanolyanok mint az előző pár meccsen. Ma sem tudtuk kihozni a labdát amikor letámadtak, és sokszor letámadtak. Nem tudjuk kinek felpasszolni a labdát, senki se tud elől párbajt nyerni, továbbra sem.

Nem sok az 5 pont, volt tavaly ennél nagyobb előnyük is, de az aggasztó hogy szerintem ha csak nem lesz valami komoly sérülés hullám náluk, akkor igazából egyáltalán nem fognak pontokat veszteni. Túl sok a klasszis elől akik gyenge mezőnyben is eldöntik egyedül a meccseket.

Idén nekik áll a zászló, de sok van még hátra.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.26. 19:53:48

Csak annyiban nem értek egyet, hogy a Reálnak szerintem nagyon jó napja volt. Szerintem láttam idén az összes meccsüket, ilyen gyorsan, ennyire sok akarattal nem tudom, mikor játszottak, talán egyszer. Sok helyzetet alakítottak ki3, a középpályán sem voltak igazán gyengébbek, pedig ott azért magunkra tettem volna. Amikor néha mi szorítottuk be őket, kb hibátlanul védekeztek. Egységesek voltak, nem szakadtak szét a csapatrészek, mint tavaly.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.10.26. 19:32:27

Mascherano14 írta:
2025.10.26. 18:30:08
Hát, ezt megúsztuk, Tek jo napja nélkül csúnyalett volna. Elől lehet, hogy jobb lenne Rashford közepen, hátul nehéz ezt jól összerakni.
+ Mbappé rossz napja. Simán lőhetett volna hármat. Az a szomorú, hogy a Real sem volt jó, de alulmúltuk őket.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.10.26. 18:30:08

Hát, ezt megúsztuk, Tek jo napja nélkül csúnyalett volna. Elől lehet, hogy jobb lenne Rashford közepen, hátul nehéz ezt jól összerakni.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.10.26. 14:23:14

A Szczesny, Eric, Cubarsí trió szinte nulla eséllyel indul, ha nem kap a real komoly pressinget. A hátrébb vonulás menthet meg minket a 4-5 goltol. Guler nem kaphat lélegzetet és akkor még ott van, hogy lesre állítjuk az Mbappe Vini duót, de Bellingemet ugratjak ki.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.10.26. 13:25:01

En sem huznam fel magam,ha kikapnank.Nagy szamok torvenye alapjan egyszer ugy is kijon nekik is a lepes,plane,h az elmult 5meccset hoztuk ellenuk
Alcantara
Director del Fútbol

2025.10.26. 13:10:33

Troym írta:
2025.10.26. 11:16:58
Szczesny, Kounde, Eric, Cubarsí, Balde, De Jong, Pedri, Fermín, Lamine Yamal, Ferran, Rashford.
mundodeportivo

A Moundo szerinti várható kezdő, szerintem a belső védők ebben a felállásban esélytelenek Mbappe és Vini ellen, nálam se EG, se Cubarsi nem kezdene ma, hihetetlen lesz a tempóhátrányuk.
Ezel teljesen egyetértek, de a legfőbb probléma inkább Raphinha hiánya, aki alfája és omegája a Flick féle focinak. Nélküle egy komoly csapat ellen nagyon nehéz. Nagyon várom már mikor érkezik vissza a csapatba. A másik komoly tényező a kapusunk sérülése miatt Tek kezdőszerepe. Gólokban lehet mérni, mióta ő áll a kapuban. Szerintem ennyit nem bír el jelenleg a csapat. Én örülnék egy döntetlennek is, de az sem zavar, ha kikapunk idegenben. Tavasszal kell csúcsra járatódni, remélhetőleg addigra minden játékosunk visszatér és top formában lesz.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.26. 12:09:58

Troym írta:
Szczesny, Kounde, Eric, Cubarsí, Balde, De Jong, Pedri, Fermín, Lamine Yamal, Ferran, Rashford.
mundodeportivo

A Moundo szerinti várható kezdő, szerintem a belső védők ebben a felállásban esélytelenek Mbappe és Vini ellen, nálam se EG, se Cubarsi nem kezdene ma, hihetetlen lesz a tempóhátrányuk.
Ezzel a kezdővel lesz 4 közte.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.10.26. 11:31:51

Araujot miert jegeli ennyire?! Ok ,h hibazgat,de a fix tizi nelkule is jonni fog…Kotelezo lenne a kezdobe rakni
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.26. 11:26:47

Egyetértek, nálam beton módon Araujo-Christensen kezdene amúgy a meccsek zömén, EG elsőszámú csereként, Cubarsi másodikként. EG és Cuba ha tényleg kezd, akkor a horror formában lévő Koundéval kiegészülve a kontráknál kb esélyünk sem lesz. Alapozhatunk arra, hogy ezt kiegyensúlyozza a két játékos jobb passzjátéka és nyomástűrő képessége (mondjuk ez a dánnál is erős), akár be is jöhet, de veszélyes játék.

Meg remélem, hogy a 3 betegséggel küszködő játékosunk rendben van, és 100%-ot tud adni, DJ főleg.

Ferránról kb lehetetlennek gondoltam, hogy kezdő legyen, most se nagyon hiszem, tegnap még azt se tudta Sorg, megkapja-e mára az engedélyt, így kezdeni szerintem nemigen lehet.

Poén lenne Araujóval kezdeni center poszton. :) A gólján kívül is milyen jól nézett ki ott, vigyázhatna Yamalra is mellette, aki lehet, kapni fog ma.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

mundodeportivo

Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.10.26. 09:56:40

bence0330 írta:
2025.10.25. 17:19:50
Általában nagyon védem Yamalt a meccseken kívüli dolgai, meg a viselkedése miatt, viszont a minapi Kings League-es interjúja ezen topik szempontjából releváns része mellett nem tudok elmenni, mert ez a klubbal szoros összefüggésben van, és szerintem ennél profibban kéne képviselni a Barcát. Elég durva volt néhány mondat, vádaskodó a madriddal szemben (függetlenül az igazságtartalmától), elég tiszteletlen, egyenesen nagyképű is. Ilyeneket én a klub helyében nem engednék, nem tudom, mennyire tudtunk róla egyáltalán. Akkor is, ha ez egy lazább hangvételű beszélgetés volt, nem egy hivatalos interjú. Eléggé áll is a bál emiatt a túloldalon, alapvetően meg is tudom érteni. Mindezt egy olyan klasszikó előtt sikerült, ahol ő nincs formában egyelőre, a fél csapat beteg vagy sérült, szóval azért elég nagyot lehet koppanni akár.

Főleg a madriddal szemben nem tetszik egy ilyen interjú, akikkel eleve problémás a kapcsolatunk, talán nem kéne tovább szítani a tüzet.

Elég pikáns lesz ez a meccs így, amúgy kicsit olyan roncsderbi jellegű is lehetett volna, és lehet, hogy a Madridot sikerült így feltüzelni, ami nekünk nem lenne túl jó.
Nekem se színpatikus a dolog, de már annyira Yamal se. Túl tolja a srác, annyi, nem lehet könnyű megélni az ő helyzetét se, mert nagyon hamar pakoltak rá hatalmas terhet, de úgy érzem, nem ez lesz a jó út, amin ő elindult. Nehogy a végén egy Ronaldinho karriert fusson ő is.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.26. 07:42:51

Real Madrid TV dedicated its news report today to criticizing only the VAR referee Iglesias Villanueva, without saying anything about the main referee, Soto Grado. [Diario AS]

Úgy látszik az egy nappal a meccs előtti bíró kihirdetése sem megoldás a nyomásgyakorlás ellen :)
Soto Grado most miért is marad ki?
Mert nemrég még negatív volt a meccsek mérlege a Barcanak vele?
Igaz legalább Koeman és Xavi után Flicket már nem tudja kiállítani, mert azt a haverja Gil Manzano már múlt héten megtette :)
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.25. 21:28:48

bence0330 írta:
2025.10.25. 20:52:16
Még azt se mondom, hogy nincs igaza, de szerintem a két csapat közti viszony jobb, ha nem puskaporos, meg jobb, ha azért egy normális képet festünk magunkról, ebben mindenki tartja magát, kivéve ezzel most Yamal. Vagy ha más, nagyon Barca-érzelmű oldalról közelítem meg, akkor: szerintem ne ereszkedjünk le a szintjükre. A játékosaink legalábbis ne.
Csak abban nem értünk egyet, hogy ilyen rangadókon van szint, szerintem nincs.
Belekötnek mindenbe ez a lényeg.

Ha nem szól be Yamal, akkor előkerül Flick múlt heti mutatványa, vagy hogy nem véletlen sérült a szerintük "agyatlan" Gavi, nem is lehetett volna miből igazolni, mindig kiskapukat kap a Barca az adminisztrációban, csúnyán néz Raphinha, akármi...

Yamal egyszerűen levette az összes többi témát az asztalról, x-en kb az ő mondatain rugóznak, minden más eltűnt.

Amúgy bejöhet és élét veheti az elfogult bíráskodás egy részének, mert ha nagyon Madrid felé hajló ítéletek lesznek, akkor mondhatja, hogy "ugye megmondtam, erről beszéltem"
Válasz küldése