Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.14. 18:15:42

Ismeritek a magyar labdarúgásról, a válogatottról, Peti bácsiról alkotott véleményemet. Ennek előrebocsátásával, a következőket tudnám hozzáfűzni a tegnapi döntéshez.
1. az mlsz (szándékosan kisbetűvel) vezetőségénél szánalmasabb, csúszó-mászóbb alakulatot még nem láttam;
2. kisteleki majomparádé pedig jobban tenné, eltakarodna a jó büdös qumma .... oda, nála gerinctelenebb, aljasabb emberrel még nem találkoztam<
3. Peti bácsi pedig ha ezt tűri, elviseli, akkor megérdemli. Velem ezt nem tennék meg. Úgy rájukborítottam volna az asztalt, hogy még mostanáig sem kászálódtak volna ki alóla.
Ilyen szöveg, hogy minden szép, minden jó, a munkáddal kibaxottul meg vagyunk elégedve, de 2008. január 15-ig kisteleki fallosz keressen egy megfelelő külföldi jelöltet, oszt majd meglássuk - majdnem eldobtam az agyam.
magyarfoci....igazi magyaros megoldással. :twisted:
Kép
BarcaMixi
Barça C
Kapcsolat:

2007.12.14. 18:04:23

Szerintem itt nem a Várhidi marad-e vagy nem kérdést kéne feltenni hanem a Kisteleki marad-e vagy nem-et!
Més Qué un Club!
Barcelona yendo a campeones!
Capon
Llegenda del Barça

2007.12.14. 11:40:30

Ez az MLSZ kész. Látatlanba mindendegyiknek adnék 3 évet. Mit kell ennyit húzni Várhidi 2012-ig szóló szerzödését? Ha meg nem így történik akkor az életbe többet nem megyek válogatot mecsre az tuti.
bouba
Capitá del Barça

2007.12.04. 17:47:00

Svédek + portugálok messze kiemelkednek!
dánokat talán megelőzhetjük kis szerencsével...
ha albániát vagy máltát nem előzzük meg akkor én nem foglalkozok többet magyar focival... :oops:

szerintem a 4. hely a realitás, nem pedig a továbbjutás!
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2007.12.04. 17:28:22

ezzel a csapattal szerintem több mint reális esély van a továbbjutásra!és ha még Huszti is visszajön,és a többiek még stabilabb helyet kaparnka ki maguknak,akkor elsők is lehetünk!
.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.04. 17:17:26

xatary írta:
varga tamás írta: Ha nincs, csak a valóság van. Ez pedig kilátástalan, szörnyű valóság. Erre mondta tegnap este 20.20h magasságában Puhl, hogy az ábrándozás és a realitás köszönőviszonyban sincs egymással. Reménykedhetünk mi a 2. meg az első helyben, de ennek az esélye matematikailag kifejezhetetlenül alacsony, még a nullánál is kevesebb.
Nem értem, h miért kilátástalan a helyzet? Van egy válogatott akit hosszú idő után lehet szeretni, mert küzd, hajt, akar és van előttük fejlődési lehetőség. Szerintem reálisan senki nem gondolja azt, h továbbjutunk, de titkon mindenki bízik benne (a szurkoló már csak ilyen), ezzel sztem semmi baj nincsen.
Realistaként (bár én is inkább a pesszimistát használnám) szerinted hol fogunk végezni a selejtezőkön? Jó tudom, Te már kiégtél és nem hoz lázba a foci, de azért kiváncsi lennék egy igazi realista várakozásaira. Te mit tartanál sikernek ?
Szerintem az 5. helyen fogunk végezni a selejtezőcsoportban.
Sikernek a 3. helyet tartanám, benne a 3 nagy közül az egyik ellen elért hazai győzelemmel. Idegenben úgysem szerzünk ellenük pontot.
És, igen: lehet engem pesszimistának nevezni, amit az elmúlt 21 év eredménytelensége alátámaszt. n nem tartom többre ezt a válogatottat, az előzőeknél, mivel az eredményei ugyanolyanok, sőt, rosszabb (lásd 6. hely).
Kép
lexluthor
Barça C

2007.12.04. 17:08:33

Nekem Csank nyilatkozata tetszett a legjobban, miszerint mi ábrándozhatunk és majd a többiek eldöntik, hogy hanyadikok leszünk...
Az élet nem egy képregény. Néha kénytelen vagy bemocskolni a kezed.
Grege
Capitá del Barça

2007.11.27. 09:34:30

Másrészről, ha hasonló nemzetek drukkerei nem lennének képesek örülni a kis sikereknek is, pl tőlünk egy ilyen csoport 3.-4. helye már ugye siker lenne sztm, akkor elég lenne, ha nem 6 csapatos csoportok lennének, csak 3, mert másnak "reális" esélye úgy sincs bejutni a világversenyekre.... Azonban nézd meg pl. Lengyelországot, ők se voltak sehol 5-6 éve, mégis sikerült nekik, nézd meg a bolgárokat, ők is újra nagy csapatot építettek, nézd meg a skótokat, akik nem adták fel látva, hogy a két vb döntőssel vannak egy csoportban, és "reális" esélyeik nem nagyon lehetnek, hanem harcoltak, és két-három meccsen óriási örömöt szereztek a drukkereiknek.
Sztm a foci nemcsak a továbbjutásról szól, hanem ahogy itt előttem mondták,egy szimpatikus, szerethető, küzdő csapattól még egy kiesés is lehet szép...
xatary
Jugador del Barça

2007.11.27. 09:17:55

varga tamás írta: Ha nincs, csak a valóság van. Ez pedig kilátástalan, szörnyű valóság. Erre mondta tegnap este 20.20h magasságában Puhl, hogy az ábrándozás és a realitás köszönőviszonyban sincs egymással. Reménykedhetünk mi a 2. meg az első helyben, de ennek az esélye matematikailag kifejezhetetlenül alacsony, még a nullánál is kevesebb.
Nem értem, h miért kilátástalan a helyzet? Van egy válogatott akit hosszú idő után lehet szeretni, mert küzd, hajt, akar és van előttük fejlődési lehetőség. Szerintem reálisan senki nem gondolja azt, h továbbjutunk, de titkon mindenki bízik benne (a szurkoló már csak ilyen), ezzel sztem semmi baj nincsen.
Realistaként (bár én is inkább a pesszimistát használnám) szerinted hol fogunk végezni a selejtezőkön? Jó tudom, Te már kiégtél és nem hoz lázba a foci, de azért kiváncsi lennék egy igazi realista várakozásaira. Te mit tartanál sikernek ?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xatary 2007.11.27. 18:16:14-kor.
bazsimarci
Barça C

2007.11.27. 09:14:47

Ilyen csoportban 5. vagy6. hely lehet. :(
barca99
Llegenda del Barça

2007.11.26. 23:38:07

varga tamás írta:A 3. vagy a 4. hely, előbbre való mint a 6. Szerintem. És ez nálam qumma sokat jelent. Főleg ebben a csoportban.
Ezt a hozzáállást nem igazán értem, de biztos velem van a baj.

Okés a 3. rendben, de a 4-ik... ugye ha Moldova, vagy a görökök megvannak, akkor 4-ikek vagyunk. Kérdem én: mitől lenne ez annyira fontos? Attól még ugyanúgy nem élünk meg egy Juhász - Vass páros nélkül, etc...

Ati írta múltkor ezt a számos példát, nekem ez ide is behelyettesíthető. Attól, hogy 4-ikek lettünk volna, még nem tartanánk előrébb. Nem kell ezt tragédiaként felfogni, majd ha egy év múlva is ezen a szinten vagyunk, akkor jöhetnek a pesszimista hszek. (nem konkrétan [csak] Tamástól)
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.11.26. 22:29:49

xatary írta:A török meccs után mindenki azt mondta, h csak Gera kiállításán múlt az egész, moldova ellen ha priskin befejeli a helyzetét a hetedik percben, akkor teljesen más a meccs. A görögök elleni öngólról és a helyzeteinkről ne is beszéljünk. Tudom, hogy ha nincsen a fociban, de azért ezek az apróságok igenis sokat számítanak és ha kedvezőbben alakul csak az egyik is, akkor most negyedikként mindenki "sikerről" beszélne. És ezeken az apróságokon lehet változtatni meccsrutinnal, mentalitással stb...
Értem én, amit mondasz, csak az a baj, hogy gyakorlatilag Gellei óta mindig ott van az a sok "ha", és ez a sok apró dolog valahogy mindig azt hozza, hogy sz.punk, és ebből mostanra nekem is elegem lett. Pedig azok, akik ismernek, tudják, hogy nálam fanatikusabb szurkolója a válogatottnak nem sok létezik...
Boixos
Llegenda del Barça

2007.11.26. 20:36:47

bocsánat, kissé félreérthető voltam.
mateusz játékosként természetesen legenda, nem is lehet más, de edzőként viszont egy a sok közül. és nem is a legerősebbek közül, sőt.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Kralo
Entrenador del Barça

2007.11.26. 18:33:54

Ha nincs a Bozsik és barátai társulat, és ha Várhídi az edző Matthaus után, akkor meglett volna most is az a semmitjelentő 4. hely. Tamás ugyanúgy írna a dolgait, mint most. Ő már kapott elget a magyar valóságból köszönhetően korának. Kissé besavanyodott már ebbe az állandó reménykedésbe. Meg tudom érteni.
Én sem rajongok a magyar fociért, jobban mondva a magyar bajnokságért, mlsz-ért stb.
De azt hogy itt tartunk, az nem ezeknek a válogatott srácoknak és nem a jelenlegi edző bának köszönhető. Nekem ők szimpatikus csapatot alkotnak, bicskei, gellei, matthaus, bozsik féle tímek után...

Matthaus, ha marad csak annyival lettünk volna beljebb, hogy semmivel. Persze reklámarcnak visszajöhet. Amúgy nem volt vele problémám. :)

Ezt pedig tegnapelött hallottam a Holt költők társasága című filmben (ami gyerekkori kedvencem sőt... :lol: ) :

A sport egyik lényege az, hogy embertársaink ösztönzésére kíválót nyújthatunk. :)

Tehát ösztönözzünk. :lol:
PCsabi
aka Game90

2007.11.26. 18:22:40

Lothar Máté amúgy miért nem az olaszok/lengyelek stb. legyőzése után nyilatkozott? :roll: Ez a moldovai vereség pont jókor jött neki, hogy beugasson. De abban igaza van, hogy Kisteleki mondjon le... :)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.26. 18:21:41

Nem reménykedni kell, hanem a realitás tudatában minden meccsen úgy pályára lépni, hogy mit itt most nyerünk! Ha nem jön össze egy Portugália vagy Svédország ellen, de mi mindent megtettünk a győzelemért, akkor nem kell siránkozni, megcselekedtük, amit megkövetel a sport írtatlan szabálya. Ennyi.
Akkor ennyi erővel Pelének sincs joga véleményt formálni akár a magyar labdarúgás helyzetéről. És Maradona is maradjon csendben, meg Gary Lineker is, meg Peter Shilton is. Még folytathatnám a sort.
Pelé meg Maradona mikor volt szövetségi kapitány Magyarországon? Egyáltalán voltak ők edzők (szerintem nem, de javítsatok, ha tévednék). Nem azzal van a problémája sok embernek, hogy egy világklasszis játékos véleményt formált a magyar fociról, hanem azzal, amit Grege is írt. Túlságosan átlátszó a szándék, egy amolyan "nesztek, mit értek nélkülem" dolog, miközbe világmegváltást Ő sem hozott, maximum annyit csinált, amit páran leírtak, hogy az Izland szintű csapatokat oda-vissza vertük. Ez feljogosítja az ilyen nyilatkozatokra, ettől érezheti magát vagánynak? Szerintem nem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2007.11.26. 18:27:06-kor.
Grege
Capitá del Barça

2007.11.26. 18:18:12

varga tamás írta:
Game90 írta:
varga tamás írta:Matthäus tett le annyit a futball asztalára, hogy jogalappal nyilvánítson véleményt.
Viszont edzőként egy nagy 0.
Akkor ennyi erővel Pelének sincs joga véleményt formálni akár a magyar labdarúgás helyzetéről. És Maradona is maradjon csendben, meg Gary Lineker is, meg Peter Shilton is. Még folytathatnám a sort.
Persze, rendben lenne, h egy ilyen szakember nyilatkozik, csak Mattheusnál túlságosan egyértelmű az érdekütközés ahhoz, h bárki elfogadja objektív véleménynek azt, amit mond. Ezt sztm ő is beláthatná. Csak neki ehhez mindig is túl nagy volt az arca... Félreértés ne essék, semmi bajom vele, de nekem nem szimpatikusak az ilyen nyilatkozatok. Már nincs itt, edzőként tényleg nem ért el szinte semmit, de azért lehúzza a magyarokat (talán mert elküldték?!).
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.11.26. 18:08:11

Game90 írta:
varga tamás írta:Matthäus tett le annyit a futball asztalára, hogy jogalappal nyilvánítson véleményt.
Viszont edzőként egy nagy 0.
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.11.26. 18:03:28

Szandi írta:Szegény magyar, mikor reménykedni mer, mertugye nagyon nincs mást tenni, akkor egy Vargatamás írás mindig visszarántja őt a kemény, rideg, kilátástalan valóságba.
Bízunk, remélünk, vagy beválik, vagynem.
De gondolj bele. Ha minden egyes szurkoló úgy állna hozzá a dolgokhoz, ahogyan te teszed (kőkemyén pesszimizmussal), akkor a csapatnak már a bíztatás se maradna meg, ami már tényleg a véget jelentené. :roll:
Legalább még ennyi van. Örüljünk neki. :roll:
Kedves Szandi!
Te tévedsz. Én nem pesszimista, hanem realista vagyok, de tudok nagyon szangvinikus is lenni. Kevesen ismernek engem igazán, csak a szüleim. Ti még nem láttatok engem olimpia, VB alatt szurkolni. A tévé előtt ülve ugyanúgy szurkolok, mintha kinn lennék a meccsen, vagy az olimpián. 2000. október 1-jén hajnalok hajnalán felkeltem, hogy megnézzem a kajak-döntőket, a női kézi-döntőt, és a póló-döntőt. Életem egyik legszebb napja volt az, boldog és örömittas voltam, zokogtam, mint egy gyermek. Boldog, és büszke magyar meber voltam, és hálát adtam Teremtőmnek, hogy ennek a nemzetnek a fia lehetek. És így van ez a mai napig is. Nem egyszer volt rá példa, hogy 'elgurult a gyógyszerem' -ha érted, amit ki akarok fejezni. Viszont a magyarfoci nem ez a kategória, már - ismétlem: MÁR - nem tud tűzbe hozni. Volt idő, hogy -15 fokban, vagy ömlő esőben néztem a Rohonci úton a Haladást, még a másodosztályban is. De, ez az idő már elmúlt, most jó ha egy-két meccsre kimegyek.
Kép
Szandi
Főnökasszony

2007.11.26. 17:54:14

Szegény magyar, mikor reménykedni mer, mertugye nagyon nincs mást tenni, akkor egy Vargatamás írás mindig visszarántja őt a kemény, rideg, kilátástalan valóságba.
Bízunk, remélünk, vagy beválik, vagynem.
De gondolj bele. Ha minden egyes szurkoló úgy állna hozzá a dolgokhoz, ahogyan te teszed (kőkemyén pesszimizmussal), akkor a csapatnak már a bíztatás se maradna meg, ami már tényleg a véget jelentené. :roll:
Legalább még ennyi van. Örüljünk neki. :roll:
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.11.26. 17:43:44

Na, de Boixos. A 3. vagy a 4. hely, előbbre való mint a 6. Szerintem. És ez nálam qumma sokat jelent. Főleg ebben a csoportban.
Az meg, hogy megint hülyének néznek minket - már akit tudnak, engem nem -, az mélységesen felháborít.
Matthäus tett le annyit a futball asztalára, hogy jogalappal nyilvánítson véleményt. Hozzá képest Kisteleki, egy bolha. És a klasszikus vicc jutott eszembe. Az elefánt és a bolha mennek a sineken, amikor a bolha megszólal: - Hallod elefánt, hogyan dübörgünk? Na, erről ennyit.
Itt korábban valamelyitek azt taglalta, ha Priskin fejese gól Moldovában, ha, ha. Ha nincs, csak a valóság van. Ez pedig kilátástalan, szörnyű valóság. Erre mondta tegnap este 20.20h magasságában Puhl, hogy az ábrándozás és a realitás köszönőviszonyban sincs egymással. Reménykedhetünk mi a 2. meg az első helyben, de ennek az esélye matematikailag kifejezhetetlenül alacsony, még a nullánál is kevesebb.
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2007.11.26. 17:28:58

mateuszról annyit, nekem az mlsz és az mlsz-szócső népsport véleményétől függetlenül sem tetszett, h beszólt.
az az ember egyszerűen nincs abban a helyzetben, nem csinált itt akkora dolgokat, h a távolból taníthasson másokat.
amikor idejött, azt hittem, h végre megkavarja az évizedes állószart, amit magyarfocinak hívnak, de az erős kezdés után, jelentős mértékben vissza is esett. az egész itteni munkássága egy nagy lufi volt szerintem, tele levegővel. és nem nagyon tud meghatni az akkori 3. v 4. helyünk, azzal ugyanannyira nem értünk semmit sem, mint a mostani hatodikkal.
azt meg h mekkora kaliber edzőként, elég jól mutatja, h jelenleg a magyarhoz hasonlóan erős osztrák bajnokságban pályaedzősködik.
ha mondjuk a capello szólt volna be, azt aláírnám. de ez az ember ehhez egy kicsit kevés, legalábbis szerintem.
PUYOL-XAVI-INIESTA
xatary
Jugador del Barça

2007.11.26. 13:18:53

Igen úgy kell nekiállni, h kijutunk, de a realitás szerintem az, h a csoport harmadik helyét már sikerként kell elkönyvelni. Tudjuk hol a helyünk és mit érhetünk el reálisan és mégis csak a továbbjutás elfogadható?? Ezzel a mentalitással csak magunkat csapjuk be!!!

A harmadik hely igazad van semmire sem jó. Talán csak arra, h szép lassan elindulhatunk fölfelé. Lesz sikerélményünk, teltházas meccsek lesznek, a gyerekek újra lemennek focizni, a szponzorok pénzt hoznak stb...
fcbarcelonazsombi
Capitá del Barça

2007.11.26. 12:56:02

Eszt nem éretem. Mért érdekel minket a harmadik hely???
Azal lehet valamit kezdeni?? Mert szerintem nem, úgy kell neki állni, hogy igenis ki akarunk jutni. Én tisztába vagyok azal, hogy mennyi eséjünk van. De így nem lehet neki menni, hogy hát a harmadik hely is bravur nekünk. Aki nem mer az nem nyer.
xatary
Jugador del Barça

2007.11.26. 12:18:18

Szerintem ezzel a garnitúrával nyugodtan meg lehet célozni a harmadik helyet!! Van 1 év a rajtig, vannak nagyon tehetséges játékosaink akik külföldön edződnek (remélhetőleg egyre többet játszanak majd), fizikálisan kezdjük felvenni a versenyt az ellenfelekkel (már nem durranunk ki a végére) és technikailag semmivel sem vagyunk rosszabbak, mint az átlag. Mentálisan erősödnünk kell még (ezen segíthet a több játéklehetőség), több meccsrutin kell és szép lassan elindulhatunk egy úton végre felfelé!! Persze jó lenne ott lenni a 2010-es VBn, de ne felejtsük el, h gyakorlatilag 20 éve halott a magyar labdarúgás!!! Nincs pénz, nincs utánpótlás csak egy nagy maffia és ebből nem lehet egyik pillanatról a másikra kitörni.

Reálisan kell értékelni a helyzetet és szerintem a harmadik hely igenis reális cél lehet és azt igenis sikerként kell majd elkönyvelni. Ez van sajnos, ebből a helyzetből csak így lehet kitörni. Persze jó lenne, ha csoda történne és simán kijutnánk, de erre elég kicsi a valószínűség.

A török meccs után mindenki azt mondta, h csak Gera kiállításán múlt az egész, moldova ellen ha priskin befejeli a helyzetét a hetedik percben, akkor teljesen más a meccs. A görögök elleni öngólról és a helyzeteinkről ne is beszéljünk. Tudom, hogy ha nincsen a fociban, de azért ezek az apróságok igenis sokat számítanak és ha kedvezőbben alakul csak az egyik is, akkor most negyedikként mindenki "sikerről" beszélne. És ezeken az apróságokon lehet változtatni meccsrutinnal, mentalitással stb...
Válasz küldése