Ritkán szoktam komolyabban belemenni elemezgetésekbe, de most megteszem. Természetesen (nem)kicsit lesz kritikus hangvételű...
Nem csak erről a meccsről, inkább erről az egész tornáról.
Első körben annyit, hogy azok közé tartozom akik teljességgel feleslegesnek tartják ezt a tornát a sérülés veszély, a játékosok kifacsarás stb stb miatt. Ezek miatt az okok miatt kicsit súlytalannak érzem ennek a kupának a jelentőségét, bár tény, hogy az itt látható játék, eredmény, jelzés értékű...
A döntő előtt azt mondtam a Spanyolországban született lengyel kollégámnak, hogy bár a spanyolokat esélyesebbnek tartom, azt érzem, hogy Brazília fog nyerni, ha más miatt nem, a politikai helyzet miatt is... Nyerniük kell... Ezt hívhatjuk motiváltságnak akár vagy gondolkodhatunk a bundán is akár, hogy valahogy le kell csitítani a lázongó népet. Nyilván ennek nincs sok létjogosultsága, de sajnos mostanság túl sok összeesküvés elméletet láttam.
Számomra ez volt az a meccs ahol csak az miatt szurkoltam a spanyol válogatottnak, hogy egy esetleges vereség esetén elgondolkodik Scolari Papa, hogy: "csak kell ide egy bizonyos Ronaldinho nevű figura..." De sajnos erre kevés esélyt láttam előtte is, most meg pláne... Ugyanazt fogja eljátszani az öreg amit 2002-ben Romarioval...
Szal Spanyol válogatott:
Casillas: Azon kevés Realosok egyike, akit nagyra becsülök, bár sajnos néha úgy dől el mint egy krumplis-zsák anno nagyanyám pincéjében.
Arbeloa: Sem a nagybetűt, sem a kiemelést nem érdemli meg. Egy régi origos cikk jut róla az eszembe: A futball mocska... Tény, hogy az a cikk Van Bommelről szólt, de az érzéseim hasonlóak. Túl sokat nem kell írnom arról az emberről akit a legtöbb Reálos fórumon is inkább elküldenének Kamcsatkára... Több karaktert nem is érdemel...
Ramos: A lenyalt hajú, "én vagyok a világ királya" nevű madridi klán tagja Roncikával az élen. Az a pökhendi arc ahogy magához vette a labdát a tizinél, illetve ahogy elrúgta elmond mindent... Ő sem érdemel több karaktert.
Pique: Hiába a mi kutyánk kölyke, sajnos mindig is úgy fordult mint egy busz, ez Shakira óta csuklós-buszra módosult... A kiállítást lehet vitatni, a szabálytalanságot nem, ő is csak azt mutogatta, hogy más volt az utolsó ember...
Alba: Tehetségesen szaladgál fel alá, teszi/tette a dolgát egész szezonba is. Nem az ő tiszte a meccsek eldöntése, bár néha megteszi. Szezon vége van, azért ő se volt túl penge...
Busquest: Szerintem fáradt...
Xavi: Van a Barcelonának egy Thiago nevű problémája. Ha többet pihent volna az öreg a szezonban, talán nem így játszott volna és Thiago nevű problémája se lenne a Barcelonának...
Iniesta: Teszi veszi, de ha mindenki fásult, egyedül kevés sajnos...
Pedro: Ha rajtam múlna per pillanat, nem hogy spanyol válogatott, hanem futballista se lenne ez a fiú... Ha tényleg rajtam múlna az elmúlt két szezonért büntetésből valami malagai paradicsom ültetvényen töltené ezt a nyarat nem Brazíliában a Konfederációs Kupán...
Torres: A szezon vége felé kezdett újra szimpatikus lenni és kicsit azt éreztem, hogy ok nélkül bántják sokat itt Angliában. De most újra elérte, hogy egy legutóbb Lombard Pápa - Haladás meccsen hallott szurkolói bekiabálás jusson eszembe róla: NB2 Nyugati Csoport...
Mata: Ügyes, de hosszú szezonja volt. Illetve nehezen találja a helyét olyan csapatban, ahol nem ő irányít...
A cserékről sok mindent nem érdemes mondani, nagyon hálátlan szereposztás jutott nekik. Villa a kevés játékpercet nyögi, csak az a sajnálatos hogy a paradicsomszedő gyerek játszott a kárára. Navassal jól jár a City, ha nem tesz keresztbe a betegsége.
Brazilokról címszavakban:
Julio Cesarnak nagy napja volt,
Marcelo az egész tornán jó volt, nagyot nőtt a szememben, persze csak játéktudása alapján...
Neymar jól nyomta, bíztató hogy ilyen szinten is megállta a helyét...
Thiago Silva nagy tanár, nem csodálom, hogy Tito meg van érte halva.
Összeségében lehet hozzáállás gondokról beszélni, nyilván nagyrészt ezen múlott, illetve hogy nincs egy értelmes jó formában lévő csatár a spanyol keretben. Kicsit meg kell újulni, illetve annak kéne játszani aki akar nyerni... Csak hogy érezzük kik ültek a padon:
David Silva, Fabregas, Cazorla, Soldado, Javi Martinez...