Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
füst
Barça B

2016.06.30. 07:19:41

ntibi67 írta:Ja és a madridomon elhangzó fő érvet Messivel szemben még fel se hozták,hogy azért sem született zseni,mert gyerekként növekedési hormonkezelést kapott,ergó kokszolt!Tehát,ezekből kiindulva ezután beteg gyerekeket ne kezeljenek gyógyszerekkel,mert ha esetleg élsportolók lesznek,ez hivatkozási alap lehet a teljesítményükkel szemben.
Ne haragudj de ez nagyon gyermekes érvelés. Messi mindenhol, a madridomon is elismert, a legutolsó dolog amit valaki megkérdőjelez az a zsenije. A beteg gyerekek ugyanugy megkaphatják a növekedési hormonokat mint Messi és teljes életet élhetnek csak éppen nem lehetnek ésportolók mert ma már dopingnak számít. Ez az igazság. Messi ebből a szempontból jókor szűletett, ezért nem lehet hibáztatni, nem lehet felróni ellene viszont a teljes képhez hozzátartozik, margón nyugodtan meg lehet jegyezni mert nem szégyen. Számomra nem Messi a valaha volt legjobb de nem azért mert elvitatok tőle bármit is hanem azért mert más játékos kedvesebb volt számomra. Messi persze ottvan a legjobbak között ez tény.
Én úgy látom hogy 2 dolgot kellene elfogadnia a futballkedvelőknek és egyik-másik ténnyel szokott meggyűlni a probléma. :)
Messi kapott olyan kezelést ami kedvezően befolyásolta fizikálisan, ami más játékosoknak nem adatott meg. És igen Messi ezzel együtt ottvan a nagyon elit játékosok nagyon szűk halmazában, a csúcs közelében.
odanézz SMS
ntibi67
Capitá del Barça

2016.06.30. 06:07:30

Ja és a madridomon elhangzó fő érvet Messivel szemben még fel se hozták,hogy azért sem született zseni,mert gyerekként növekedési hormonkezelést kapott,ergó kokszolt!Tehát,ezekből kiindulva ezután beteg gyerekeket ne kezeljenek gyógyszerekkel,mert ha esetleg élsportolók lesznek,ez hivatkozási alap lehet a teljesítményükkel szemben.Amúgy azt hiszi ez a veidt,hogy valaki kétségbe esik mert eltűnik innen.Ezeket az eszmefuttatásait leírta tömörebben a Madridom oldalon is,csak ott nem tudott elérni vele ekkora figyelmet,mert elveszett az írása a több tucat gyalázkodó komment közöt.Úgy hogy Veidt örömmel láttunk itt,de mehetsz vissza a diktátor realista24 védőszárnyai alatt osztani az észt a másik oldalra.
füst
Barça B

2016.06.30. 05:08:37

Azon nincs is mit érteni. Nem azért mert hű de bonyolult hanem mert önellentmondásokba keveredsz. Előbb írtál Maldiniről... Nála nem gond hogy egész életében a legjobb Berlusconi-féle Milannál játszott? Igen, sokat segített Messinek hogy az aranykorszakát élő Barcában játszik, sok terhet levettek róla a társak. Épp ezért lett volna ő a világ legnagyobb barma ha bármikor is elmegy a Barcából az elmúlt években. Ezt nem lehet neki felróni. Egy játékos csak akkor vált csapatot ha már nem érzi jól magát vagy a klubvezetés el akarja adni. Maradona sem azért ment a Napoliba mert a világ legjobbja akart lenni...
odanézz SMS
Veidt_madridista
Madridista

2016.06.30. 01:00:39

Latom nagyon nem erted amit irok. Kiszalltam.
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2016.06.30. 00:57:28

Veidt_madridista írta:Nem az szamit hogy hany klubban nyert cimeket, irtam is hogy nem azon van a hangsuly hogy csak egy klubban jatszik egesz eleteben. Hanem azon hogy egy kore epult, vilagklasszis jatekosokbol allo rendszerben tundokol. de vajon az Arsenalban is ugyanigy tudna?
Kit érdekel, hogy Messi hogy tündökölne az Arsenalban? Ez már a kákán is csomót komolyan mondom. Miért kéne Messinek elmennie bárhová is? Hogy a hozzád hasonló kételkedőknek bebizonyítsa, hogy milyen jó játékos? :D Hidd el, ettől ő még nyugodtan alszik, hogy mindenbe belekötnek az emberek. Hogy jön ide az Arsenal? Ez az egy érv van ellene mindig felhozva, hogy mert máshol nem bizonyított. Olyanról hallottál már, hogy klubhűség? Ha már nagy híve vagy a youtubeos videózásnak, keress rá Francesco Tottira. Ő is milyen gyenge játékos, mert egyszer sem nyerte meg a PL-t. Sőt, Buffon sem! Sose lesz olyan jó kapus, mint Kasper Schmeichel! #-o #-o #-o
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Veidt_madridista
Madridista

2016.06.30. 00:53:37

Nem az szamit hogy hany klubban nyert cimeket, irtam is hogy nem azon van a hangsuly hogy csak egy klubban jatszik egesz eleteben. Hanem azon hogy egy kore epult, vilagklasszis jatekosokbol allo rendszerben tundokol. de vajon az Arsenalban is ugyanigy tudna?

amugy reg nem a kepessegekrol van szo, hanem hogy ki mekkora jatekos.

ha meg mar belekotottel Maradonaba. o bizonyitott kozepszeru tarsak mellett is, igen.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.30. 00:50:43

ferninho írta:
recrea írta:Bármiben lefogadom, h 40 év múlva Ronaldo, Maradona, Zidane, Cruyff féle magasságokban lesz emlegetve.
Sztem ilyen tehetséggel és adottsággal focista még nem született.
Nem szeretem ezt felhozni Messi ellen, mert nem érzem fairnek,de a született adottságaival kb argentín első osztályú jâtékos lett volna belőle, valszeg mêg az se.

Legalább hülyeséget ne írjunk.
Mielőtt a magas lovon hülyeségnek nevezed, amit írtam, áruld már el, h hol a hiba abban a kijelentésben (ide véve azt is, amire te utalsz), h ilyen tehetséggel meg adottsággal még focista nem született? Nyugtass meg, h érted?!

Egyébként csak fizikai adottság létezik?!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2016.06.30. 01:01:23-kor.
geridoss
Director del Fútbol

2016.06.30. 00:49:31

Veidt_madridista írta:Termeszetesen a tehetseg nem egyedul a cselezest es a jatek technikai oldalat jelenti, ezert emeltem ki kulon.
geridoss írta:És ha már ezeket leírtad, mi alapján? Mondj konkrét dolgokat, hogy miért technikásabb pl. Maradona vagy R9?
Nézz róluk videókat/meccsfelvételeket, mást nem tudok mondani.
Néztem.
Veidt_madridista írta:
geridoss írta:Messinél a játék ÖSSZES elemét figyelembe véve mi az, ami miatt szerinted nem elég jó ahhoz, hogy ne legyen olyan tehetséges, mint az általad említett 3 úriember?
Az a helyzet hogy amig csak a Barcelonaban bizonyitott, addig sok minden megkerdojelezheto vele, es ezeket 50 ev mulva is meg fogjak kerdojelezni.
Ennek mi köze ahhoz a tényhez, hogy milyen képességekkel rendelkezik egy adott játékos?
Veidt_madridista írta:
persze nem az a lenyeg hogy FCB vagy hogy egyetlen klubban jatszik valaki, hanem hogy egy kotott rendszerekben (pep fele, lucho fele) felepulo koncepcioval eri el a sikereit. oszinten, ha pl elmenne Angliaba barmelyik csapatba, ahol egyreszt kemenyebb a jatek, masreszt a tarsai sem lennenek ilyen szintuek, akkor ugyanugy a vilag legjobbjakent tetszelegne?
Ez :?: Tehát akkor állításod szerint, csak az lehet a világ legjobbja, aki legalább négy bajnokságban is nyert már Aranylabdát? Ne haragudj, át kell értékelnem a futballról eddig kialakult képet az agyamban.
Veidt_madridista írta:
SAF is elmondta, hogy egy angol harmadosztalybol nem emelkedne ki ugy, mint a Barcabol. es ebben en speciel egyetertek vele, pedig nem nagy kedvencem az oreg. persze ez csak feltelelezes, es nem tudjuk meg amig nem jatszott ott.
Mert Maradona amúgy zseniálisan játszott az angol harmadosztályban! Csak miatta jutottak fel a negyedosztályból.
Veidt_madridista írta:
de ha mar a temanal vagyunk, akkor a valogatottal sem nyert meg semmi komolyat. persze valo igaz hogy alulteljesit ott mindenki rajta kivul, Higu Agu Biglia meg az osszes kokler. de szamomra nagyon erdekes hogy olyan jatekosok akik ev kozben nagyon jol jatszanak (Higuin majdnem golrekordot dontott, Agu a legjobb gol/perc tamadoval rendelkezo sztarcsatar, Biglia az olasz liga egyik legjobb vkpja, stb), ennyire nulla teljesitmenyt nyujtsanak a Copan. lehet kritizalni a formajukat, de ezek a jatekosok klasszisok, ez egyszeruen teny.
Azt hiszem meg is válaszoltad a saját felvetésed. Mint mondani szokás, egy fecske...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geridoss 2016.06.30. 00:51:10-kor.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Veidt_madridista
Madridista

2016.06.30. 00:39:45

Termeszetesen a tehetseg nem egyedul a cselezest es a jatek technikai oldalat jelenti, ezert emeltem ki kulon.
geridoss írta:És ha már ezeket leírtad, mi alapján? Mondj konkrét dolgokat, hogy miért technikásabb pl. Maradona vagy R9?
Nézz róluk videókat/meccsfelvételeket, mást nem tudok mondani.

geridoss írta:Messinél a játék ÖSSZES elemét figyelembe véve mi az, ami miatt szerinted nem elég jó ahhoz, hogy ne legyen olyan tehetséges, mint az általad említett 3 úriember?
Cryuffra, Maldinire es Zidanera gondolsz?
mindharom jatekosrol lehetne odakat irni, de inkabb csak Messire fokuszalok. az a helyzet hogy amig csak a Barcelonaban bizonyitott, addig sok minden megkerdojelezheto vele, es ezeket 50 ev mulva is meg fogjak kerdojelezni. persze nem az a lenyeg hogy FCB vagy hogy egyetlen klubban jatszik valaki, hanem hogy egy kotott rendszerekben (pep fele, lucho fele) felepulo koncepcioval eri el a sikereit. oszinten, ha pl elmenne Angliaba barmelyik csapatba, ahol egyreszt kemenyebb a jatek, masreszt a tarsai sem lennenek ilyen szintuek, akkor ugyanugy a vilag legjobbjakent tetszelegne? SAF is elmondta, hogy egy angol harmadosztalybol nem emelkedne ki ugy, mint a Barcabol. es ebben en speciel egyetertek vele, pedig nem nagy kedvencem az oreg. persze ez csak feltelelezes, es nem tudjuk meg amig nem jatszott ott. de ha mar a temanal vagyunk, akkor a valogatottal sem nyert meg semmi komolyat. persze valo igaz hogy alulteljesit ott mindenki rajta kivul, Higu Agu Biglia meg az osszes kokler. de szamomra nagyon erdekes hogy olyan jatekosok akik ev kozben nagyon jol jatszanak (Higuin majdnem golrekordot dontott, Agu a legjobb gol/perc tamadoval rendelkezo sztarcsatar a PL-ben, Biglia az olasz liga egyik legjobb vkpja, stb), ennyire nulla teljesitmenyt nyujtsanak a Copan. lehet kritizalni a formajukat, de ezek a jatekosok klasszisok, ez egyszeruen teny.

szoval nem a tehetsegrol van szo, hanem a jatekra gyakorolt hatasrol. mert en ugy latom hogy jelenleg nem Messi a vilag legjobbja, hanem a Barcelona.

geridoss írta: Egyébként, hogy szóljak a topikhoz is, sosem értettem ezt a rivalizálást, főleg azt, amit a szurkolók leművelnek. Tényleg egymás torkának esnek emberek, csak azért, hogy elmondhassák, a világ legjobbja az ő kedvenc csapatában játszik? Mindig is sajnáltam az olyan embereket, akiknek ez okozza a legnagyobb örömöt az életében. (no offens, ez már nem neked szól!).
Az interneten szajhoskodoket felesleges jellemezni :D
A valodi madridiak es a valodi a katalanok kozott 5.fülöp kiraly ideje alatt zajlo haboruk kozott feszul eles ellentet, persze a franco-era csak nagyon ratett egy lapattal az egeszre. mondjuk ez a focira vetitve elegge el van ferditve, nem egy es nem ket cimet nyert abban az idoben a Barca.
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2016.06.30. 00:37:48

Utolsó hozzászólásom a témában, mert nem egészen ide vág, de nehogy azt gondold (Veidt), hogy Iniesta, Rakitic, vagy mondhatnám Modric, Isco nem lenne képes olyan cselekre, amik youtuben fent vannak, és száj tátva nézzük őket. A nyakamat teszem rá, hogy ma Ronaldinho sem ficánkolna úgy, mint tette azt 10-13 évvel ezelőtt.

Egyszerűen annyit változott már azóta a játék. Neymar a töredékét sem mutatja annak, amit R10 művel a pályán, ezzel együtt messze az egyik legtöbb mutatvány az ő nevéhez fűződik.

Rengeteg módon meg lehet verni egy védőt, ennek egyik módja a csel. Emellett testcsel, kényszerítő, háromszögelés, körömpassz stb..mind más-más módszer. Ezek közül a mai fociban a csel a legkockázatosabb, azért választják azt a legkevesebbszer. Nem azért, mert nem lennének rá képesek. Youtuberól én is meg tudnám tanulni a labda húzogatást oda-vissza, attól még lazán kinevetnének egy NB2-es alsóházi csapatnál is (még fel is értékeltem magam :mrgreen: )...

A technika meg nem egyenlő a cselezéssel. Már ez is sokkal összetettebb. A cselezés csak sokad rangú része.

Messi a játék minden elemében ott van a legjobbak között, a termete ellenére nem egy fontos gólt fejelt nem kismiska ellenfelek ellen. Ami nála eleve hendikep, még sem lehet rá panasz.

Egyébként, hogy szóljak a topikhoz is, sosem értettem ezt a rivalizálást, főleg azt, amit a szurkolók leművelnek. Tényleg egymás torkának esnek emberek, csak azért, hogy elmondhassák, a világ legjobbja az ő kedvenc csapatában játszik? Mindig is sajnáltam az olyan embereket, akiknek ez okozza a legnagyobb örömöt az életében. (no offens, ez már nem neked szól!).

Szerk.:

Ronaldo is és Messi is ott van a legszűkebb elitben, nem sokan vannak ilyen nagy hatással a labdarúgásra. Mindkét játékos neve örökké fennmarad, ezt kár vitatni, elég szűk látókörre vall, aki ezzel egy kicsit is vitatkozik és nem látja be.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geridoss 2016.06.30. 00:40:42-kor.

Visca el Barca!
ferninho
Madridista

2016.06.30. 00:34:32

recrea írta:Bármiben lefogadom, h 40 év múlva Ronaldo, Maradona, Zidane, Cruyff féle magasságokban lesz emlegetve.
Sztem ilyen tehetséggel és adottsággal focista még nem született.
Nem szeretem ezt felhozni Messi ellen, mert nem érzem fairnek,de a született adottságaival kb argentín első osztályú jâtékos lett volna belőle, valszeg mêg az se.

Legalább hülyeséget ne írjunk.

És igen, ott lesz Messi, de CR is ott lesz a legnagyobbak között, bármennyire is fáj egyeseknek, meg már lassan megye2 szintű jàtékos, aki egész êvben nem csinál semmit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferninho 2016.06.30. 00:38:04-kor.
madridista
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.30. 00:16:44

geridoss írta:
Veidt_madridista írta:
Ott van a tortenelmi elitben, ez egyertelmu. Es szuletett. Maradona, Ronaldinho, R9 mind tehetsegesebbek voltak a jatek tobb elemeben is (cselezes, technika).
Itt most felsoroltál két elemét ennek a roppant összetett játéknak. És ha már ezeket leírtad, mi alapján? Mondj konkrét dolgokat, hogy miért technikásabb pl. Maradona vagy R9? Mert ideböfögni ezt, nem túl hiteles. Ronaldinhot meg ne vegyük ide, nála technikásabb ember nem született, és nem is fog születni ezen a bolygón, nekem ő az örök kedvencem, viszont a mentalitása miatt SOSEM lesz legenda. Fáj leírni, de így van. Egy legenda ne csak a pályán legyen példakép, hanem azon kívül is.

Messinél a játék ÖSSZES elemét figyelembe véve mi az, ami miatt szerinted nem elég jó ahhoz, hogy ne legyen olyan tehetséges, mint az általad említett 3 úriember? Komolyan érdekel, mert én nem tudok olyat mondani (a már általam említett Ronaldinhos technikán kívül). :roll:
Ugyanerről beszélek.

Az a baj, h Te (Veidt) a tehetséget meg adottságot szűk látókörűen lefeded a cselezéssel meg a technikával. Dribblizni YouTube-on amatőrök jobban tudnak, mint bármelyik a felsoroltak közül, akkor ők tehetségesebbek?

10 éve top3 focista Messi, valamiért az említetteknek ez nem sikerült. Sztem nagyon különleges a pali, mondom ezt úgy, h nem különösen a kedvencem, sőt, Ronaldot (annak ellenére, h eladta a lelkét) ugyanannyira bírtam, imádtam, miatta lettem Barcás.

Régen menő volt a "de CR komplettebb" duma, aztán annyira ciki lett, h mára már feledésbe merült, de még mindig hangosan felröhögök rajta. Komplettebb, mert tud ballal, jobbal lőni, meg fejelni is, valamint izmosabb és jókepűbb :D
geridoss
Director del Fútbol

2016.06.30. 00:04:02

Veidt_madridista írta:
Ott van a tortenelmi elitben, ez egyertelmu. Es szuletett. Maradona, Ronaldinho, R9 mind tehetsegesebbek voltak a jatek tobb elemeben is (cselezes, technika).
Itt most felsoroltál két elemét ennek a roppant összetett játéknak. És ha már ezeket leírtad, mi alapján? Mondj konkrét dolgokat, hogy miért technikásabb pl. Maradona vagy R9? Mert ideböfögni ezt, nem túl hiteles. Ronaldinhot meg ne vegyük ide, nála technikásabb ember nem született, és nem is fog születni ezen a bolygón, nekem ő az örök kedvencem, viszont a mentalitása miatt SOSEM lesz legenda. Fáj leírni, de így van. Egy legenda ne csak a pályán legyen példakép, hanem azon kívül is.

Messinél a játék ÖSSZES elemét figyelembe véve mi az, ami miatt szerinted nem elég jó ahhoz, hogy ne legyen olyan tehetséges, mint az általad említett 3 úriember? Komolyan érdekel, mert én nem tudok olyat mondani (a már általam említett Ronaldinhos technikán kívül). :roll:

Visca el Barca!
Veidt_madridista
Madridista

2016.06.29. 23:49:37

recrea írta:
Felesleges idejönni megmagyarázni, h Messi miért nincs a törtenelmi top elitben, egyrészt meg kell nézni a játékát, másrészt igény sincs erre itt.

Bármiben lefogadom, h 40 év múlva Ronaldo, Maradona, Zidane, Cruyff féle magasságokban lesz emlegetve. Sztem ilyen tehetséggel és adottsággal focista még nem született.
Kash írta:Látom még mindig téma tud lenni, hogy Messi vagy Ronaldo-e a jobb, de ez sztem már ciki Messire nézve, és úgy általánosságban is, a rég-múlt idők focistáit meg hagyjuk is inkább, régen mindenki úgy vezette/kezelte a labdát mint ma Thomas Müller, amire mi mostanság aztmondjuk, hogy ügyetlen, esetlen.
Ilyen osszehasonlitasokat meg ertelmetlen csinalni. Regen teljesen mas cipoben, mas labdaval jatszottak. Midenkit aszerint kell megitelni hogy a sajat koraban mekorra hatassal volt a futballra.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.29. 23:44:24

Kash írta:Látom még mindig téma tud lenni, hogy Messi vagy Ronaldo-e a jobb, de ez sztem már ciki Messire nézve, és úgy általánosságban is, a rég-múlt idők focistáit meg hagyjuk is inkább, régen mindenki úgy vezette/kezelte a labdát mint ma Thomas Müller, amire mi mostanság aztmondjuk, hogy ügyetlen, esetlen.
Jaja, pl Cruyff, Hidegkuti vagy Maradona hogy esett-kelt a labdával...mint ma Müller :D :D :D Késő van már.
Kash
Entrenador del Barça

2016.06.29. 23:10:47

Látom még mindig téma tud lenni, hogy Messi vagy Ronaldo-e a jobb, de ez sztem már ciki Messire nézve, és úgy általánosságban is, a rég-múlt idők focistáit meg hagyjuk is inkább, régen mindenki úgy vezette/kezelte a labdát mint ma Thomas Müller, amire mi mostanság aztmondjuk, hogy ügyetlen, esetlen.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.29. 22:34:53

Veidt_madridista írta:
Nero. írta: Akiket felsororoltál mind mind hatalmas géniuszok (kivéve Maldini őt nem értem mire fel soroltad)
Maldini a valaha volt legjobb es legkomplettebb vedo, es a Milan legnagyobb legendaja.
Akkor végre ezt is megtudtuk, sehol nem találtam.

Felesleges idejönni megmagyarázni, h Messi miért nincs a törtenelmi top elitben, egyrészt meg kell nézni a játékát, másrészt igény sincs erre itt.

Bármiben lefogadom, h 40 év múlva Ronaldo, Maradona, Zidane, Cruyff féle magasságokban lesz emlegetve. Sztem ilyen tehetséggel és adottsággal focista még nem született.
Veidt_madridista
Madridista

2016.06.29. 21:05:12

Nero. írta: Akiket felsororoltál mind mind hatalmas géniuszok (kivéve Maldini őt nem értem mire fel soroltad)
Maldini a valaha volt legjobb es legkomplettebb vedo, es a Milan legnagyobb legendaja.
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.06.29. 17:42:42

Az elöző hozzászólásom törölve lett, talán jogosan az utolsó bekezdés miatt, de tegyük hozzá hogy a sajátjainak a felével is problémája van az ottani adminisztrátorral. De az érdemi részekre jöttek válaszok amire azért válaszolni fogok.

Veidt: A legtöbb madridista nem ismeri el, hogy Ronaldo nem egy szint Messivel. Akiket felsororoltál mind mind hatalmas géniuszok (kivéve Maldini őt nem értem mire fel soroltad be a zsenik közé), de azért egyikük se volt jobb Messinél.
Tényleg nem szép tőle, hogy lemondja a válogatottságot, de én most nem is arról beszéltem hogy emberileg milyen. Védhetném hogy 4 elbukott döntő egy élsportolónak rengeteg, de nem kell mert ennek a történetnek 90% hogy az lesz a vége, hogy jön Simeone és mindenki marad aki számít Messivel együtt.
Megint a gólokkal jössz a BL kapcsán, amivel egyébként ő maga is szokott amikor lenyilatkozza hogy ő a valaha volt legjobb, aki nem hiszi nézze meg a számokat. Én nem lehúzni akartam őt, mert egy szenzációs nagyon jó játékos, félelmetes mennyi gólt lő, de nézzük már meg, hogy ő hányszor próbálkozik. Neki meccsenként van minimum 10 kapura lövése. Sokszor akkor is ráveri 20-25-ről, vagy rossz szögből amikor leadhatná valakinek. És akkor még arról nem is beszéltem, amikor feleslegesen tiporog a labda fölött, pedig mindenki tudja, hogy nem jó már 1v1-be. A büntetőt tényleg beverte, de pont ez idegesít benne, hogy mindenkinek CR tizije jut eszébe a döntőről, holott a 108. percbe tudta elösszőr megverni Juanfrant, akkor is azért mert a spanyol hibázott és egy ütemmel előbb lépett ki rá.

ferni: Még egyszer mondom, Ronaldo egy nagyon jó játékos. Talán a 2008ban tényleg ő volt a legjobb a földön (SAF a földön tartotta amennyire lehetett, Mourinhonál kanászodott el teljesen amikor a honfitársa rárágasztotta ezt a degenerált stílust amire ő persze egyből vevő volt, még Pellegrini alatt is viszonylag vállalható volt a viselkedése), a 2012-es is elég penge volt, biztos hogy ott van a legjobb 10 játékos közt még most is, de amit mondtam, ha megkérdeznénk 10 elit edzőt, hogy választhat 3 játékost a csapatába bárhonnan, akkor szerintem nem csak hogy sok helyen nem Ronaldoval kezdődne a névsor, de még csak nem is lenne benne abban a háromban.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Motaro
Jugador del Barça

2016.06.29. 12:40:14

Csak a vak, meg az elfogult nem látja, hogy Messi > CR.
Ezen nincs mit magyarázni, meg forgatni, ez így van. Elég megnézni a játékhoz való eszüket, komplexitást, ahogyan Messi látja, átlátja a játékot, igazi playmeker. CR "csak" egy klasszis gólgép.
Ezen nincs mit vitázni gyerekek. Gerd Müller is igazi gólgép volt, nem is jut eszünkbe más róla, mint ez. CR ugyanez, persze világklasszis szinten, de egy csapat játékának meghatározásához, a fazonszabászathoz vajmi kevés köze van. Nem egy szint a két pali.
ferninho
Madridista

2016.06.29. 07:48:16

ntibi67 írta:Nem tudom c r milyen rekordot döntött meg a spanyol bajnokságban.A realban,ott igen.De az nem a spanyol bajnokság.A BL csoport körben csak a Malmőnek mennyi gólt rúgott abból a 16-ból?
Ha csak a spanyol részét nézzük:
CRnek 1.1es a gólátlaga a spanyol bajnokságban, amióta ideigazolt...
Messi pontosan csak annyival van CR előtt is a gólokban, amennyivel többet játszott itt, mielőtt CR ideigazolt.
Amúgy CR az egyetlen, aki egymás után hat évben szerzett legalább 30 gólt.
CRnek van a legtöbb mesterhármasa a spanyol bajnokságban.
Első jàtékos, aki egy szezonon belül betalált az összes ellenfél ellen.
Első jàtékos, aki hat egymást követő Clasicón is betalált.

És még sorolhatnám bőven hidd el...

És ezt tényleg nem elfogultságból mondom. Ha valakivel cserélhetnék a világon lehet hogy ez a bolond lenne az. Már a Unitedbe is csíptem, de nincs olyan edző a világon aki elöbb válogatna be a csapatába egy CRt mint mondjuk egy Neymart, Iniestát, Balet, Modricot vagy Messit. Milyen aranylabdáról beszélnek ezek, amikor csak a Realba volt 3-4 olyan játékos, akinek több köze volt a BL győzelemhez mint neki?
Az ilyen írások meg ugyanolyan totális hülyeségek, mint amiatt felháborodik az illető, ami elég vicces...
Legutóbb Ancelotti nyilatkozott CRről, az edzők rémálma...
Ja nem.
madridista
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.29. 07:46:56

Az, h a sajtó CR-t cseszegeti hosszú évek óta és Messit nem, az egy embernek köszönhető....bármilyen meglepő, ez az ember CR.
Hiszti, nagyképű gólöröm, arrogancia, színészkedés, önzőség, pózolás, külsőségek...ahogy jöttek a sikerek, egyre inkább így viselkedett a pályán. Na ezért.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.06.29. 06:10:40

Nem tudom c r milyen rekordot döntött meg a spanyol bajnokságban.A realban,ott igen.De az nem a spanyol bajnokság.A BL csoport körben csak a Malmőnek mennyi gólt rúgott abból a 16-ból?
Veidt_madridista
Madridista

2016.06.29. 01:37:23

Nos amit irtatok az nem nekem szol, de azert elmondanam a gondolataim.
(Benzema instaja egyebkent: https://www.instagram.com/karimbenzema" target="_blank )
Azert leszogeznek par dolgot. En nem gondolom, es soha nem is gondoltam hogy CR jobb jatekos lenne Messinel. Szerintem ez nyilvanvalo, Messi sokkal komplettebb es CR legnagyobb erosesegeben, a golloveseben is abszolut vetelytarsa.

Ugyanakkor azt sem gondolom hogy Messi lenne minden idok legjobbja. Nagyobb jatekosnak tartom nala Cruyfft, Zidanet, Maldinit, Maradonat. Most ebbe nem is megyek bele jobban, ezt mindenki eldonheti magaban.

Viszont az a produkcio amit a Copa America utan mutat, erosen megkerdojelezheto. Azt nem lehet tole elvitatni hogy jol jatszott, es o volt csapata legjobbja. De.
1. a valogatottsag lemondasa. az en velemenyem szerint (nem vagyok egyedul vele ahogy lattam Messi topicjat) hazaja csak egy van az embernek, es a korulmenyektol fuggetlenul oda kellene tennie magat. en nem kovetem ilyen teren az esemenyeket, elhiszem nektek hogy Argentinaban nem eppen kedvenc es kapott fenyegetest, kritikakat. de ez nem ok arra hogy lemondja, plane figyelembe veve hogy a fo ok nem is ez, hanem a sorozatos kudarc. ezt feladasnak hivjak. nem eppen profi sportolohoz melto.
az meg kulon nevetseges (persze ez nem Messi hibaja) hogy a sajto ugy probalja meg beallitani Messit mint a meg nem ertett megvaltot, akit szo szerint krixkrax sem nez a hazaja. most elerte hogy a fel orszag konyorogjon neki, akkor mar ujra valogatott lesz?
sajto dologhoz meg meg annyit hogy mikor CR ket meccsen nem lott golt (egyebkent o is ugyanguy kapta a szidast a hazajaban) akkor mindenki arrol cikkezett hogy mekkora falabu jatekos, mikor eldurrant a bekapott magyar gol miatt akkor rajta rohogott mindenki. Messivel most ugyanez tortent fejben, rajta megsem rohog senki/veri el a port, hanem mindenki vedelmebe veszi.
2. az egy dolog hogy o maga lemondja a valogatottsagot, de az hogy a fel valogatottat is magaval viszi/rantja, az igazan vicc. mert igen, szerintem ezzel mindenki egyetert hogy mindenki azert mondja le mert Messi is lemondja. hiszen az o szemelyeben elvesztik fo huzoemberuket plusz a vezert. es ha a vezer feladja, akkor a tobbiek is ezt fogjak tenni. Messiben mar csak emiatt is lehetne ennyi belatas, hogy ne menjen kozvetve miatta tonkre egy ilyen eros csapat.

Nero. írta: Már a Unitedbe is csíptem, de nincs olyan edző a világon aki elöbb válogatna be a csapatába egy CRt mint mondjuk egy Neymart, Iniestát, Balet, Modricot vagy Messit.
Ez annyira nevetseges, hogy meg reagalni is nehez ra. CR huszonevesen az akkor kokemeny es joval erosebb PL-t ultette seggre, a spanyol bajnoksagban meg evek ota dontogeti a rekordokat (Messivel egyutt persze). Guardiola is megmondta hogy a Bayernbol pont egy CR/Messi hianyzik. erdekes, nem Neymart meg Modricot mondott. akkor ezek szerint egy ilyen edzo meg is van a vilagon. lehet hogy tobb is.
Nero. írta: Milyen aranylabdáról beszélnek ezek, amikor csak a Realba volt 3-4 olyan játékos, akinek több köze volt a BL győzelemhez mint neki?
Ez ugyanolyan nevetseges. Ronaldo 12 meccsen 16 golt es 4 asszisztot termelt, egymaga megverte a Romat, megmentette a csapatot a Wolfsburg ellen. osszessen ket meccs volt ahol nem jatszott jol, ebbol egyen serult volt (donto).
es tudod mi nevetseges meg? az hogy az elso buntetot nehezebb rugni mint az otodiket :D
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.06.29. 00:58:57

Igen, érdemes átnézni a túloldalra, jókat lehet röhögni, hogy ilyenkor, mikor van egy kis lehetőségük Messibe belerúgni, egyből kihasználják. :lol: Egymásnak magyarázzák be, hogy CR>Messi. :mrgreen:
Frusztráltak szegények. :cry:
Válasz küldése