Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ne haragudj de ez nagyon gyermekes érvelés. Messi mindenhol, a madridomon is elismert, a legutolsó dolog amit valaki megkérdőjelez az a zsenije. A beteg gyerekek ugyanugy megkaphatják a növekedési hormonokat mint Messi és teljes életet élhetnek csak éppen nem lehetnek ésportolók mert ma már dopingnak számít. Ez az igazság. Messi ebből a szempontból jókor szűletett, ezért nem lehet hibáztatni, nem lehet felróni ellene viszont a teljes képhez hozzátartozik, margón nyugodtan meg lehet jegyezni mert nem szégyen. Számomra nem Messi a valaha volt legjobb de nem azért mert elvitatok tőle bármit is hanem azért mert más játékos kedvesebb volt számomra. Messi persze ottvan a legjobbak között ez tény.ntibi67 írta:Ja és a madridomon elhangzó fő érvet Messivel szemben még fel se hozták,hogy azért sem született zseni,mert gyerekként növekedési hormonkezelést kapott,ergó kokszolt!Tehát,ezekből kiindulva ezután beteg gyerekeket ne kezeljenek gyógyszerekkel,mert ha esetleg élsportolók lesznek,ez hivatkozási alap lehet a teljesítményükkel szemben.
Kit érdekel, hogy Messi hogy tündökölne az Arsenalban? Ez már a kákán is csomót komolyan mondom. Miért kéne Messinek elmennie bárhová is? Hogy a hozzád hasonló kételkedőknek bebizonyítsa, hogy milyen jó játékos?Veidt_madridista írta:Nem az szamit hogy hany klubban nyert cimeket, irtam is hogy nem azon van a hangsuly hogy csak egy klubban jatszik egesz eleteben. Hanem azon hogy egy kore epult, vilagklasszis jatekosokbol allo rendszerben tundokol. de vajon az Arsenalban is ugyanigy tudna?
Mielőtt a magas lovon hülyeségnek nevezed, amit írtam, áruld már el, h hol a hiba abban a kijelentésben (ide véve azt is, amire te utalsz), h ilyen tehetséggel meg adottsággal még focista nem született? Nyugtass meg, h érted?!ferninho írta:Nem szeretem ezt felhozni Messi ellen, mert nem érzem fairnek,de a született adottságaival kb argentín első osztályú jâtékos lett volna belőle, valszeg mêg az se.recrea írta:Bármiben lefogadom, h 40 év múlva Ronaldo, Maradona, Zidane, Cruyff féle magasságokban lesz emlegetve.
Sztem ilyen tehetséggel és adottsággal focista még nem született.
Legalább hülyeséget ne írjunk.
Néztem.Veidt_madridista írta:Termeszetesen a tehetseg nem egyedul a cselezest es a jatek technikai oldalat jelenti, ezert emeltem ki kulon.
Nézz róluk videókat/meccsfelvételeket, mást nem tudok mondani.geridoss írta:És ha már ezeket leírtad, mi alapján? Mondj konkrét dolgokat, hogy miért technikásabb pl. Maradona vagy R9?
Ennek mi köze ahhoz a tényhez, hogy milyen képességekkel rendelkezik egy adott játékos?Veidt_madridista írta:Az a helyzet hogy amig csak a Barcelonaban bizonyitott, addig sok minden megkerdojelezheto vele, es ezeket 50 ev mulva is meg fogjak kerdojelezni.geridoss írta:Messinél a játék ÖSSZES elemét figyelembe véve mi az, ami miatt szerinted nem elég jó ahhoz, hogy ne legyen olyan tehetséges, mint az általad említett 3 úriember?
EzVeidt_madridista írta:
persze nem az a lenyeg hogy FCB vagy hogy egyetlen klubban jatszik valaki, hanem hogy egy kotott rendszerekben (pep fele, lucho fele) felepulo koncepcioval eri el a sikereit. oszinten, ha pl elmenne Angliaba barmelyik csapatba, ahol egyreszt kemenyebb a jatek, masreszt a tarsai sem lennenek ilyen szintuek, akkor ugyanugy a vilag legjobbjakent tetszelegne?
Mert Maradona amúgy zseniálisan játszott az angol harmadosztályban! Csak miatta jutottak fel a negyedosztályból.Veidt_madridista írta:
SAF is elmondta, hogy egy angol harmadosztalybol nem emelkedne ki ugy, mint a Barcabol. es ebben en speciel egyetertek vele, pedig nem nagy kedvencem az oreg. persze ez csak feltelelezes, es nem tudjuk meg amig nem jatszott ott.
Azt hiszem meg is válaszoltad a saját felvetésed. Mint mondani szokás, egy fecske...Veidt_madridista írta:
de ha mar a temanal vagyunk, akkor a valogatottal sem nyert meg semmi komolyat. persze valo igaz hogy alulteljesit ott mindenki rajta kivul, Higu Agu Biglia meg az osszes kokler. de szamomra nagyon erdekes hogy olyan jatekosok akik ev kozben nagyon jol jatszanak (Higuin majdnem golrekordot dontott, Agu a legjobb gol/perc tamadoval rendelkezo sztarcsatar, Biglia az olasz liga egyik legjobb vkpja, stb), ennyire nulla teljesitmenyt nyujtsanak a Copan. lehet kritizalni a formajukat, de ezek a jatekosok klasszisok, ez egyszeruen teny.
Nézz róluk videókat/meccsfelvételeket, mást nem tudok mondani.geridoss írta:És ha már ezeket leírtad, mi alapján? Mondj konkrét dolgokat, hogy miért technikásabb pl. Maradona vagy R9?
Cryuffra, Maldinire es Zidanera gondolsz?geridoss írta:Messinél a játék ÖSSZES elemét figyelembe véve mi az, ami miatt szerinted nem elég jó ahhoz, hogy ne legyen olyan tehetséges, mint az általad említett 3 úriember?
Az interneten szajhoskodoket felesleges jellemeznigeridoss írta: Egyébként, hogy szóljak a topikhoz is, sosem értettem ezt a rivalizálást, főleg azt, amit a szurkolók leművelnek. Tényleg egymás torkának esnek emberek, csak azért, hogy elmondhassák, a világ legjobbja az ő kedvenc csapatában játszik? Mindig is sajnáltam az olyan embereket, akiknek ez okozza a legnagyobb örömöt az életében. (no offens, ez már nem neked szól!).
Nem szeretem ezt felhozni Messi ellen, mert nem érzem fairnek,de a született adottságaival kb argentín első osztályú jâtékos lett volna belőle, valszeg mêg az se.recrea írta:Bármiben lefogadom, h 40 év múlva Ronaldo, Maradona, Zidane, Cruyff féle magasságokban lesz emlegetve.
Sztem ilyen tehetséggel és adottsággal focista még nem született.
Ugyanerről beszélek.geridoss írta:Itt most felsoroltál két elemét ennek a roppant összetett játéknak. És ha már ezeket leírtad, mi alapján? Mondj konkrét dolgokat, hogy miért technikásabb pl. Maradona vagy R9? Mert ideböfögni ezt, nem túl hiteles. Ronaldinhot meg ne vegyük ide, nála technikásabb ember nem született, és nem is fog születni ezen a bolygón, nekem ő az örök kedvencem, viszont a mentalitása miatt SOSEM lesz legenda. Fáj leírni, de így van. Egy legenda ne csak a pályán legyen példakép, hanem azon kívül is.Veidt_madridista írta:
Ott van a tortenelmi elitben, ez egyertelmu. Es szuletett. Maradona, Ronaldinho, R9 mind tehetsegesebbek voltak a jatek tobb elemeben is (cselezes, technika).
Messinél a játék ÖSSZES elemét figyelembe véve mi az, ami miatt szerinted nem elég jó ahhoz, hogy ne legyen olyan tehetséges, mint az általad említett 3 úriember? Komolyan érdekel, mert én nem tudok olyat mondani (a már általam említett Ronaldinhos technikán kívül).
Itt most felsoroltál két elemét ennek a roppant összetett játéknak. És ha már ezeket leírtad, mi alapján? Mondj konkrét dolgokat, hogy miért technikásabb pl. Maradona vagy R9? Mert ideböfögni ezt, nem túl hiteles. Ronaldinhot meg ne vegyük ide, nála technikásabb ember nem született, és nem is fog születni ezen a bolygón, nekem ő az örök kedvencem, viszont a mentalitása miatt SOSEM lesz legenda. Fáj leírni, de így van. Egy legenda ne csak a pályán legyen példakép, hanem azon kívül is.Veidt_madridista írta:
Ott van a tortenelmi elitben, ez egyertelmu. Es szuletett. Maradona, Ronaldinho, R9 mind tehetsegesebbek voltak a jatek tobb elemeben is (cselezes, technika).
Ott van a tortenelmi elitben, ez egyertelmu. Es szuletett. Maradona, Ronaldinho, R9 mind tehetsegesebbek voltak a jatek tobb elemeben is (cselezes, technika).recrea írta:
Felesleges idejönni megmagyarázni, h Messi miért nincs a törtenelmi top elitben, egyrészt meg kell nézni a játékát, másrészt igény sincs erre itt.
Bármiben lefogadom, h 40 év múlva Ronaldo, Maradona, Zidane, Cruyff féle magasságokban lesz emlegetve. Sztem ilyen tehetséggel és adottsággal focista még nem született.
Ilyen osszehasonlitasokat meg ertelmetlen csinalni. Regen teljesen mas cipoben, mas labdaval jatszottak. Midenkit aszerint kell megitelni hogy a sajat koraban mekorra hatassal volt a futballra.Kash írta:Látom még mindig téma tud lenni, hogy Messi vagy Ronaldo-e a jobb, de ez sztem már ciki Messire nézve, és úgy általánosságban is, a rég-múlt idők focistáit meg hagyjuk is inkább, régen mindenki úgy vezette/kezelte a labdát mint ma Thomas Müller, amire mi mostanság aztmondjuk, hogy ügyetlen, esetlen.
Jaja, pl Cruyff, Hidegkuti vagy Maradona hogy esett-kelt a labdával...mint ma MüllerKash írta:Látom még mindig téma tud lenni, hogy Messi vagy Ronaldo-e a jobb, de ez sztem már ciki Messire nézve, és úgy általánosságban is, a rég-múlt idők focistáit meg hagyjuk is inkább, régen mindenki úgy vezette/kezelte a labdát mint ma Thomas Müller, amire mi mostanság aztmondjuk, hogy ügyetlen, esetlen.
Akkor végre ezt is megtudtuk, sehol nem találtam.Veidt_madridista írta:Maldini a valaha volt legjobb es legkomplettebb vedo, es a Milan legnagyobb legendaja.Nero. írta: Akiket felsororoltál mind mind hatalmas géniuszok (kivéve Maldini őt nem értem mire fel soroltad)
Ha csak a spanyol részét nézzük:ntibi67 írta:Nem tudom c r milyen rekordot döntött meg a spanyol bajnokságban.A realban,ott igen.De az nem a spanyol bajnokság.A BL csoport körben csak a Malmőnek mennyi gólt rúgott abból a 16-ból?
Az ilyen írások meg ugyanolyan totális hülyeségek, mint amiatt felháborodik az illető, ami elég vicces...
És ezt tényleg nem elfogultságból mondom. Ha valakivel cserélhetnék a világon lehet hogy ez a bolond lenne az. Már a Unitedbe is csíptem, de nincs olyan edző a világon aki elöbb válogatna be a csapatába egy CRt mint mondjuk egy Neymart, Iniestát, Balet, Modricot vagy Messit. Milyen aranylabdáról beszélnek ezek, amikor csak a Realba volt 3-4 olyan játékos, akinek több köze volt a BL győzelemhez mint neki?
Ez annyira nevetseges, hogy meg reagalni is nehez ra. CR huszonevesen az akkor kokemeny es joval erosebb PL-t ultette seggre, a spanyol bajnoksagban meg evek ota dontogeti a rekordokat (Messivel egyutt persze). Guardiola is megmondta hogy a Bayernbol pont egy CR/Messi hianyzik. erdekes, nem Neymart meg Modricot mondott. akkor ezek szerint egy ilyen edzo meg is van a vilagon. lehet hogy tobb is.Nero. írta: Már a Unitedbe is csíptem, de nincs olyan edző a világon aki elöbb válogatna be a csapatába egy CRt mint mondjuk egy Neymart, Iniestát, Balet, Modricot vagy Messit.
Ez ugyanolyan nevetseges. Ronaldo 12 meccsen 16 golt es 4 asszisztot termelt, egymaga megverte a Romat, megmentette a csapatot a Wolfsburg ellen. osszessen ket meccs volt ahol nem jatszott jol, ebbol egyen serult volt (donto).Nero. írta: Milyen aranylabdáról beszélnek ezek, amikor csak a Realba volt 3-4 olyan játékos, akinek több köze volt a BL győzelemhez mint neki?