Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
ntibi67
Capitá del Barça

2016.05.31. 18:01:55

Benitez azzal hogy erőltette Bale-t igen csak jót tett a játékos önbizalmának,mert azóta is Ő a csapat húzóembere.Szóval ezt én nem rónám fel a pincér hibájaként.
Veidt_madridista
Madridista

2016.05.31. 17:59:08

LG írta: Mekkora lenne már, ha Szalai vhogy gólkirály lenne. :lol:
O csak hazaterne hozzank. :D
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.31. 17:40:16

Ha belegondolsz, hogy Perez megint elcseszte, de nagyon, lásd Benitez, talán észbekap, hogy sokadjára ez a kopasz francia húzta ki a szarból.
Már jàtékosként is, majd Ancelotti oldalán, mert ott Zidane se csak dísz volt, nagy szerepe volt a BL győzelemben, majd megint jött Zizou és a totális katasztrófa helyett vhogy csak lecsorgott a BL...
Érdemes James helyzetét a legfőképp megvizsgálni, konkrétan Zidane alatt nem hogy kezdő alig volt, de még csereként se ő volt az első opció és alig játszott... Régebben tudjuk, hogy a 70-80 millás playereknek folyamat játszania kellett, most mégse... Vagy ez az első jele annak, hogy Perez hagyja Zidanet, vagy nem tudom...
Bár ahogy ismerem Perezt egy rendes Vkp helyett idefogja hozni Pogbát azt megint felborul a KP.....
Meglátjuk, de én is attól tartok, hogy Perez hosszútávon most sem fogja kibírni, hogy ne kotnyeleskedjen a dolgokba. Pl. még mindig pletykálnak róla, hogy vinnétek De Geat, Navas idei szezonja után ez megint vicc kategória lenne, és aligha Zidane kérésére érkezne. :roll:
. Az pedig, hogy Benitez-t nem komálták a játékosok elég vice-versa dolog. Sok furkálódás volt ott már.
Szerintem a Pincér kész csőd volt, nincs mit rajta szépíteni. Elég ha megnézzük a 3 legutóbbi Klasszikust: Ancelottival az akkor már eléggé kipukkadó Real meg tudott minket szorongatni, pedig akkor mi nagyon jó formában voltunk. A Pincérrel hatalmas, 4-0-ás zakó. Zidane-nal győzelem idegenben.

Eleve hülyeségeket akart, pl kitalálta, hogy CR-t háttérbe szorítja, és Bale lesz a húzóember. :roll: Jó edző volt ő a Real élén, nekünk. :mrgreen:
ugyanmár. te is tudod jól, majd az éppen ügyeletes eb sztárt veszi meg 80ért
Mekkora lenne már, ha Szalai vhogy gólkirály lenne. :lol:
ntibi67
Capitá del Barça

2016.05.31. 17:34:19

1.Mivel valószínű a real télen és jövő nyáron nem igazolhat,ezért nagy játékos mozgás várható.
2.Ha jól tudom az aranylabda díj naptári év teljesítményétől függ,abból meg még van bőven.
3.Bl vagy bajnokság?Válasszuk ketté.Azokban a bajnokságokban ami egy csapatos (német,francia,olasz) lehet a szurkolók részéről első rendű elvárás a BL-ban a minél jobb szereplés.De a Spanyol és az Angol bajnokságban mivel több csapat is eséllyel indul,igy a bajnokság elsőbbséget élvez a BL csak hab a tortán.
Tromort77

2016.05.31. 17:10:18

Wolfsburg player Bruno Henrique: "Cristiano Ronaldo is one of the biggest players in the world. I never imagined that one day I would be marking him. [...] What I also saw differently is that he kept staring himself in the big screen the whole time!" :lol:

Ennél szebben nem is lehetne jellemezni. :D

Bayern Munich reject Real Madrid offer of €50M for Alaba
Elvileg 80-ért vihető. Sajnálnám, ha ott kötne ki. Bár VKP-nek szerintem nem olyan különleges.
Chino
Llegenda del Barça

2016.05.31. 16:36:09

ferninho írta: Érdemes James helyzetét a legfőképp megvizsgálni, konkrétan Zidane alatt nem hogy kezdő alig volt, de még csereként se ő volt az első opció és alig játszott... Régebben tudjuk, hogy a 70-80 millás playereknek folyamat játszania kellett, most mégse... Vagy ez az első jele annak, hogy Perez hagyja Zidanet, vagy nem tudom...
Bár ahogy ismerem Perezt egy rendes Vkp helyett idefogja hozni Pogbát azt megint felborul a KP..... :lol:
Azért Beniteznek rohadtul meg volt kötve a keze, ezt szerintem egy madridista sem tagadhatja. Ahogy ezt a fentebbi állításod is igazolja. Többek között ezért van edzőkeringő. Az pedig, hogy Benitez-t nem komálták a játékosok elég vice-versa dolog. Sok furkálódás volt ott már. Speciel én nem tartom akkora érdemnek. A pincérrel is elég eredményes volt azért a csapat, a mutatott játékot szerintem sokan túlzásba viszik. Kicsit más a szemüveg. Amikor Zidane alatt játszik gányul a csapat akkor az a "spanyol hagyatéka", ha gála van akkor meg a francia egy zseni. Ha pedig a Bl-t nézzük, pont Benitez alatt találkoztatok az egyetlen értelmes csapattal a döntőig és egy X meg egy győzelem jött össze. (hogyan az most mindegy)
Ezt az ágat minden bizonnyal behúztátok volna. Kíváncsi lennék, mit kapott volna Benitez egy Wolfsburg elleni zakó, a City elleni párharc vagy egy így kicsikart döntő után. Tartom hogy Zidane csak nyerhetett ezzel a kinevezéssel. Ha nem nyertek semmit ráfogják Benitezre, ha igen akkor meg egy zseni.

Az Aranylabda szerintem is Suarezt illetné meg. Ha mezőnymunkáról beszélünk az uru kb. kétszer annyit tett le az asztalra, a góljai nagyon fontosak voltak mellesleg az 59 találata mellé kiosztott 26 assistot is. Cr érdemeit nem akarom elvitatni, de ő sokszor már középcsatárt játszott, olyan gólok elmaradtak tőle amik korábban. Amiket ő dolgozott ki, cselekkel betört stb. Nála felhozzák, hogyan vitte a hátán a csapatot a góljaival, akkor ez Suarezre is bőven igaz. Amikor például Messi kidőlt, Neymarral simán elvitték a csapatot a klub VB legjobbja és gólkirálya lett (rendben az decemberi cím, de a szezonjához tartozikstb.. Illetve Cr látványosabban, leginkább gólok tekintetében jobban kiemelkedett Benzema (akinek nagyon gyenge szezonja volt) és Bale közül, mint Suarez Messi és Neymar közül.
Csak hát a pr. Jó ha a harmadik lesz. A győztes Messi és Cr közül úgyis az lesz, akinek a címeit nagyobbnak veszik. Általában ilyenkor úgyis a Bl nyom többet a latba, szinte mindig onnan kerül ki, plusz szerintem szeretnék ha szorosodna a verseny Messi és közte.

Azt nem hiszem, hogy elfelejtődne, hogyan tudott nyerni most a Madrid. Legalábbis ha van igazság. Nekünk még mindig felemlegetik a Chelsae elleni meccset. pedig az elődöntő volt. Mondjuk ez is sántít, mert ellenünk is tévedtek bőven vagy elég az Inter elleni párharcunkat nézni. De kicsit elkanyarodtam.

Én nem tudlajdonítok egyébként túl nagy jelentőséget ennek. Megnyertétek, rendben gratula. Azért nem fáj annyira, mert látványosan nem túl magabiztos teljesítménnyel és meggyőzően a gyengébb ág ellenére. Sosem gondoltam volna, hogy ilyet mondok, de sajnálom az ATMA-t, annak ellenére hogy utálom azt a bandát. Összeraktak egy ütős csapatot, nem sztárcsapat és még bírói hiba ellenére is csak hajszállal múlt, hogy ne ők nyerjenek.
(lehet, hogy titkon azért nem olyan őszinte a madridisták öröme sem, mondjuk kíváncsi lennék mi lenne fordított esetben)

Nem kell annyit rugózni, hoy megnyerte, meg hogy nyerte meg a Real, azzal kell foglalkozni, hogy jövőre mi kerüljünk oda és üssük őket.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.31. 15:36:58

ferninho írta:Bár ahogy ismerem Perezt egy rendes Vkp helyett idefogja hozni Pogbát azt megint felborul a KP..... :lol:
Pont most olvasom, hogy Alabára hajt a Real, ő lenne Marci cseréje is egyben, alapból meg vkp - elvileg a középpályán szeretne játszani jövőre. Münchenből embert elhozni mondjuk csak lejáró szerződéssel lehet normális áron, de egy 80-90-ért lehet adják.. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.31. 15:25:20

ugyanmár. te is tudod jól, majd az éppen ügyeletes eb sztárt veszi meg 80ért
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ferninho
Madridista

2016.05.31. 15:17:55

visca el barca írta:
Veidt_madridista írta:Perez nezetvaltasaival
fantasy topicba való téma :lol: ugye te sem gondolod komolyan, hogy ez meg fog történni.
Ha belegondolsz, hogy Perez megint elcseszte, de nagyon, lásd Benitez, talán észbekap, hogy sokadjára ez a kopasz francia húzta ki a szarból.
Már jàtékosként is, majd Ancelotti oldalán, mert ott Zidane se csak dísz volt, nagy szerepe volt a BL győzelemben, majd megint jött Zizou és a totális katasztrófa helyett vhogy csak lecsorgott a BL...
Érdemes James helyzetét a legfőképp megvizsgálni, konkrétan Zidane alatt nem hogy kezdő alig volt, de még csereként se ő volt az első opció és alig játszott... Régebben tudjuk, hogy a 70-80 millás playereknek folyamat játszania kellett, most mégse... Vagy ez az első jele annak, hogy Perez hagyja Zidanet, vagy nem tudom...
Bár ahogy ismerem Perezt egy rendes Vkp helyett idefogja hozni Pogbát azt megint felborul a KP..... :lol:
madridista
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.31. 15:04:28

Veidt_madridista írta:Perez nezetvaltasaival
fantasy topicba való téma :lol: ugye te sem gondolod komolyan, hogy ez meg fog történni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.31. 15:02:13

LG nagyon jól leírta, plusz pl Koeman góljáig igazán elvoltunk átkozva, több döntőt is buktunk most meg nyertünk négyet is 10 év alatt ráadásul kettőt három év alatt, elképzelni sem lehet szebbet. Nem csak a Dream Team hanem pl Kocsisék vagy Cruyffék a kezüket összetették volna egyért. És mellette nyerünk az elmúlt tizenkét évben nyolc bajnokságot, semmire nem cserélném ezt el, ráadásul megint ott vagyunk hogy zsinórban harmadjára is behúzhatjuk jövőre ami főleg azt figyelembe véve hogy van egy RM meg egy Atletico a bajnokságban....hát nekem ennél több nem kell. Tőlem vihetik a BL-t vagy más, húzzuk be a bajnokságot és megint nincs kérdés.

Én értem egyébként csababarca érvelését is, de 10 év alatt nyerni 4 BL-ét az valami csoda, az baromira nem kevés. Milanok, Ajaxok csináltak ilyeneket. És mondom mellette bajnoki címek egész sora. Ráadásul tökéletesen látszódik, hogy ott egy Tico akiknek ennyi múlt hogy nyerjenek hogy kapufa....Ezért sem lehet mondani hogy kevés, meg ahogy egy Steaua ellen elbuktuk ahogy máskor, itt egy pillanat és szevasz. Ehhez mérten is a négy az félelmetesen jó arány tíz évre levetítve. Ne essünk olyan hiába, mint Pep ellen felhozták hogy nem nyert BL-t. Mert ez nem lehet elvárás és minden egyes győzelemnek örülni kell hátha még ennyi összejön mint az utóbbi években.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2016.05.31. 15:09:08-kor.
Kép
Kép
Kép
Veidt_madridista
Madridista

2016.05.31. 13:58:35

LG írta:
A Real két BL-t nyert 3 év alatt, én mégsem tudnám a fenti csapatokhoz hasonlítani. 0 bajnoki cím, 2 győztes Klasszikus mellett 4 vereség, köztük egy 4-0-ás fölbe döngölés, játékban semmi kiemelkedő, és még finoman szóltam. Szóval nehezen lehet ráhúzni, hogy korszakos csapat lennének, statisztikailag bármennyire is imponáló a 3/2 BL.
Ez egyertelmu, hulye aki mashogy gondolja. Ugyanakkor szerintem most Zidane regnalasaval (es talan Perez nezetvaltasaival) elkezdhet valami tenyleg komoly epulni.
Stalkyard írta: Ezzel szemben a Real 8 éve nem nyert bajnoki cimet
2011-2012 szezonban nyertunk utoljara.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.31. 13:16:09

Stalkyard
Director del Fútbol

2016.05.31. 12:33:04

Azért azt látni kell, hogy az idei szezon pont arra példa, hogy egy-egy BL cím igazából bármikor bárkinek leeshet, láthatjuk hogy elég egy jobb sorsolás, na meg orbitális szerencse és bírói hibák a döntőben. Az ilyen győzelmekre viszont azért jóindulattal sem nagyon lehet rámondani, hogy a világ legjobb csapata lenne az adott győztes. Azért amikor mi BL-t nyertünk, rendre behúztuk mellé a bajnokságot is, nem egyszer tripláztunk, Spanyolországban közel 10 éve kvázi egyeduralkodók vagyunk, a már említett dolgok meg már a hab a tortán( clásico-k, játék ).

Ezzel szemben a Real 8 éve nem nyert bajnokságot, játékban, bár ez nyilván szubjektív, de közelében nincsenek ahhoz hogy maradandót alkossanak. Most egy Roma-Wolfsburg-City ágon disznó mákkal behúzni a döntőt ( mindkétszer) attól messze nem kell elájulni.

És oké, mi is volt hogy kaptunk bírói segítséget, voltak tévedések a javunkra és szerencsénk is volt párszor, de egyrészt ezek nélkül nincs győzelem, sehol, ezt az elmúlt szezonok bőven bebizonyították, másrészt ezek mellett olyan dominanciával és játékkal értük el az összes eddigi BL sikert, ami jelenleg csak kósza álom bármely más csapatnak.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.31. 12:07:17

Rád azt fogtam, h kevésnek érzed a BL győzelmeket, amit pl 92-ig egyszer sem nyertünk meg. És annyit írtam, h nekem nemcsak a BL címektől korszakos egy csapat, tükrözi ezt az is, h nyert kettőt a Real, mégsem őket tartja a nagyközönség a legjobb csapatnak, a sarki fűszerestől a szakmáig. A világ legjobb csapata meg mi vagyunk ebben az évben, decemberig.
Pontosan. A Dream Team anno csak egy BEK címig jutott, mégis korszakos csapatnak tartották, mert mellette összejött még egy döntő, 4 bajnoki cím zsinórban, + messze a legjobb focit játszották Európában!

Aztán jött a Rijkaard féle Barca. A szememben az is korszakos csapat, hiába csak 1 BL címig jutott. Mert akkor is mi játszottunk a legjobb focit, egykapuztunk Klasszikusokon, ott van az általad említett tapsolás. Megemliteném még a Chelsea elleni kiesést 2005-ben, ami akkor nagyon fájt, de utólag már szép emléknek tartom, mert az egyik legjobb meccs volt, amit valaha láttam, Ronaldinho második gólja meg csoda volt.

A Pep féle azt hiszem felesleges beszélnem, mind címekben, mind játékban magasan mindenki felett állt 3 évig. Ha én madridista lennék, akkor mindenképp utólag felértékelném Mourinho munkásságát, egyrészt visszavezette a csapataot az európai eleitbe, másrészt megszerezte az utóbbi 8 év egyetlen bajnoki címet, harmadrészt megtörte a Barca hegemóniáját, hisz zsinórban 4 bajnoki cím a Dream Team óta nem volt, és neki köszönhetően most sem lett. A BL cím neki nem jött össze, de be kell látni Carlo kiváló alapokra építkezhetett, amit a portugáltól vett át.

Nálam a Heynkes féle Bayern is korszakos csapat, nem tartott hosszú ideig az uralkodásuk, de az egy év nagyon kemény volt.

Meg a Fergusson féle MU a 2007-2011 között. Zsinórba tudták nyerni az akkor nagyon erős PL-t, a BL-ben meg 1 győzelem, és két elvesztett döntő minden idők egyik legjobb csapata ellen.

A Real két BL-t nyert 3 év alatt, én mégsem tudnám a fenti csapatokhoz hasonlítani. 0 bajnoki cím, 2 győztes Klasszikus mellett 4 vereség, köztük egy 4-0-ás fölbe döngölés, játékban semmi kiemelkedő, és még finoman szóltam. Szóval nehezen lehet ráhúzni, hogy korszakos csapat lennének, statisztikailag bármennyire is imponáló a 3/2 BL.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.05.31. 11:27:48

Azért annak mégiscsak örülök, hogy a Real lesgóllal nyerte meg a BL-t. Egy ideig legalább nem bírózhatnak.

Persze tudom én, hogy nem volt les, hanem egyvonal, vagy csak Ramos, 0,0000001 másodperc alatt tett meg 2 métert, mert még a fénysebességnél is gyorsabb, de én azért mégis lesnek láttam.
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.31. 07:55:33

csababarca írta:
recrea írta:Csaba, ne haragudj, pont te írsz ilyet...tehát 10 év alatt 4 BL győzelem kevés?! Oké...

Nyertek két BL-t, mákkal mindkét döntőben, puff, nagy ügy, mi meg 10 éve orrba-szájba verjük őket, 3-4-5-6 kapott gólok után kóvájognak a Bernabeu előtt, meccsek tömkelegén keresték a labdát, szédültek, mint hülyegyerek a bucsuban dupla kör után.

Én tuti nem cserélném el egy BL-re se azt a 6-ost (atya ég, mi meccs volt), Dinho megtapsolását, Zidane-Ronaldo-Figo tátott száját, amikor lesték a nagyfogút vagy az 5-0-ás porig alázást, Messi szlalom gólját, a szerencsetlenek vergődését, amikor ég a ház, az őszi örömünnepet Madridban...gondolkodás nélkül tudom sorolni. Na, ettől korszakos ez a csapat, ilyen nem volt előtte 50 évig. Valaki ezeket kihagyta volna 2 BL címért?

30 év múlva senki nem fog emlékezni arra, h 2008-ban vagy 2013-ban épp ki volt a bajnok, de h Dinho megtapsolása vagy az a 6-os beleégett a foci szerelmeseinek memóriájába, az tuti. Mondom, ettől korszakos ez a csapat, ezt kellene megérteni, h x évig lentről néztük az urakat, most meg fordított a helyzet, lepottyantak a magasból :)
Pont leírtad az összes okot amik miatt "kevésnek" érzem.
Én 2009 óta nézem a dolgot, mint korszakos barca, azóta "csak" 3-2 az arány. És igen, megtapsoltattuk őket, volt 6os, volt őszi 4es, 5-0, stb...mégse tükröződik ez a számokon.(mármint bl címekben)

Amúgy egy szóval nem írtam,hogy elcserélném, hanem azt,hogy most egy BL címnek tudnék örülni. Nem tudom miért kell olyat rámfogni amit le sem írtam. Amúgy nálam a bajnokság általában az elvárt (nem félreérteni), BL lutri, de ha a real be tudta húzni 2 éven belül 2szer, akkor mi, akik elverjük őket sokszor, meg egyebek is tegyük már meg.
Nem kell a mártírkodás, ahogy te sem irtad h elcserélnéd, úgy én sem fogtam ezt rád, csak megjegyeztem, h én biztosan nem tenném és feltettem a kérdést, ha van-e ilyen személy. Szó nem volt rólad.

Rád azt fogtam, h kevésnek érzed a BL győzelmeket, amit pl 92-ig egyszer sem nyertünk meg. És annyit írtam, h nekem nemcsak a BL címektől korszakos egy csapat, tükrözi ezt az is, h nyert kettőt a Real, mégsem őket tartja a nagyközönség a legjobb csapatnak, a sarki fűszerestől a szakmáig. A világ legjobb csapata meg mi vagyunk ebben az évben, decemberig.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.05.31. 03:33:52

recrea írta:Csaba, ne haragudj, pont te írsz ilyet...tehát 10 év alatt 4 BL győzelem kevés?! Oké...

Nyertek két BL-t, mákkal mindkét döntőben, puff, nagy ügy, mi meg 10 éve orrba-szájba verjük őket, 3-4-5-6 kapott gólok után kóvájognak a Bernabeu előtt, meccsek tömkelegén keresték a labdát, szédültek, mint hülyegyerek a bucsuban dupla kör után.

Én tuti nem cserélném el egy BL-re se azt a 6-ost (atya ég, mi meccs volt), Dinho megtapsolását, Zidane-Ronaldo-Figo tátott száját, amikor lesték a nagyfogút vagy az 5-0-ás porig alázást, Messi szlalom gólját, a szerencsetlenek vergődését, amikor ég a ház, az őszi örömünnepet Madridban...gondolkodás nélkül tudom sorolni. Na, ettől korszakos ez a csapat, ilyen nem volt előtte 50 évig. Valaki ezeket kihagyta volna 2 BL címért?

30 év múlva senki nem fog emlékezni arra, h 2008-ban vagy 2013-ban épp ki volt a bajnok, de h Dinho megtapsolása vagy az a 6-os beleégett a foci szerelmeseinek memóriájába, az tuti. Mondom, ettől korszakos ez a csapat, ezt kellene megérteni, h x évig lentről néztük az urakat, most meg fordított a helyzet, lepottyantak a magasból :)
Pont leírtad az összes okot amik miatt "kevésnek" érzem.
Én 2009 óta nézem a dolgot, mint korszakos barca, azóta "csak" 3-2 az arány. És igen, megtapsoltattuk őket, volt 6os, volt őszi 4es, 5-0, stb...mégse tükröződik ez a számokon.(mármint bl címekben)

Amúgy egy szóval nem írtam,hogy elcserélném, hanem azt,hogy most egy BL címnek tudnék örülni. Nem tudom miért kell olyat rámfogni amit le sem írtam. Amúgy nálam a bajnokság általában az elvárt (nem félreérteni), BL lutri, de ha a real be tudta húzni 2 éven belül 2szer, akkor mi, akik elverjük őket sokszor, meg egyebek is tegyük már meg.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2016.05.31. 00:39:01

ferninho írta:
S.Agüero írta: Na végre valaki, szóról szóra adom. =D>
Te azt is szóról szóra adod, hogy aki Real-mezt húzott fel haljon szörnyet, örülhetsz, Irakban sikerült.
:lol:

Azért, mert lájkoltam egy posztot, amin jót röhögtem? =D> #-o

De nyilván ide kell keverni mást is... :roll:
ferninho
Madridista

2016.05.31. 00:30:17

S.Agüero írta: Na végre valaki, szóról szóra adom. =D>
Te azt is szóról szóra adod, hogy aki Real-mezt húzott fel haljon szörnyet, örülhetsz, Irakban sikerült.
madridista
MatyiG
Adminisztrátor

2016.05.30. 23:57:57

Na végre valaki, szóról szóra adom. =D>
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.30. 23:55:33

Csaba, ne haragudj, pont te írsz ilyet...tehát 10 év alatt 4 BL győzelem kevés?! Oké...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2016.05.31. 00:04:27-kor.
crixus
Entrenador del Barça

2016.05.30. 23:54:42

palesz77 írta: 13/14-ben mondjuk azért elég bitang volt a Dortmund, még ha névre nem is a legerősebb csapat. Nüanszokon múlt az a párharc, épphogy nem zuttyantak ki ellenük..
A Bayern addigra szépen legyengítette már őket. Götze már a bajoroknál volt, Lewandowski pedig hivatalosan is aláírt. Nem csoda, hogy elindultak lefelé a lejtőn. A Real további lehetséges ellenfelei akkor a még a Bayern, Barca, Atletico, MU, PSG, Chelsea közül kerülhettek volna ki. Talán a MU-en kívül a leggyengébb ellenfelet kapták...
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.30. 22:20:41

crixus írta:Mióta Perez ül a székben, tulajdonképp az Atletico-t leszámítva, nem kaptak komoly ellenfelet az utóbbi 7 évben, könnyű sorolásuk volt mindig.
13/14-ben mondjuk azért elég bitang volt a Dortmund, még ha névre nem is a legerősebb csapat. Nüanszokon múlt az a párharc, épphogy nem zuttyantak ki ellenük..
crixus
Entrenador del Barça

2016.05.30. 22:11:22

Nekem két dolog miatt is "fájt" a Real sikere.

Egyrészt a sorsolásuk miatt. Valahol nem tudom azt elhinni, hogy létezik olyan, hogy egy csapat az elődöntő előtt 5-6 éven keresztül ne kapjon egyetlen igazán nehéz ellenfelet se. Itt nem azt vitatom, hogy a Real biztosan kiesett volna egy PSG vagy Bayern ellen, mert ezt nem tudhatjuk. De az biztos, hogy nehezebb dolga lett volna.
Real "sorsolása" az utóbbi évek negyed és nyolcaddöntőiben:
Lyon-Bordeaux (Lyon kiejtette őket) - 2009/10
Lyon-Tottenham - 2010/11
CSKA-Apoel - 2011/12
MU- Galatasaray - 2012/13
Schalke-Dortmund - 2013/14
Schalke-Atletico - 2014/15
Roma-Wolfsburg - 2015/16

Mióta Perez ül a székben, tulajdonképp az Atletico-t leszámítva, nem kaptak komoly ellenfelet az utóbbi 7 évben, könnyű sorolásuk volt mindig. Ha pedig necces volt, mint a Mu ellen 2013-ban, akkor a bíró továbbsegítette őket. Idő közben voltak PSG-Chelsea, Barca-PSG, Juve-Bayern, Arsenal-Barca, Arsenal-Bayern, MU-Bayern párharcok rendszeresen. Ameddig az Inter vagy a Milan meghatározó csapat volt őket is elkerülték, míg mi megkaptuk az Ibra-féle Milan-t nem is egyszer.
Persze, 100%-ra nem tud semmit az ember, de ez szörnyen gyanús. A megalomán Perez-t már rég leváltották volna az eddigi 7 szezonja alatt megszerzett 2 spanyol kupával meg az egyetlen, árva bajnoki elsőséggel, a két BL-győzelem nélkül. Holott csilliárdokat ölt sztárokba, edzőkbe, akiket szinte évente cserél. És igen, ez unszimpatikus. Akkor is az lenne, ha nem Barca, hanem MU vagy Juve szurkoló lennék.

Másrészt fájó az, ahogy az olyan évek munkájával felépített csapatok, mint az Atletico vagy a Dortmund, akik negyed akkora költségvetéssel sem rendelkeznek, mint mi, a Real vagy az olajcsapatok, sorra elbuknak a finálékban ezen csapatok ellen, méghozzá nüanszokon. Pedig az igazi követendő példa az az lenne, ahogy Klopp vagy Simeone felépítettek egy ütőképes csapatot, nem pedig az, hogy ha nincs BL, akkor Perez-módra lecseréljük a keret legalább harmadát és FM-et játszunk kedvünk szerint. Ancelotti pl. jó munkát végzett, egyik évben sem sokon múlott a bajnoki címük, tavaly sokkal jobbak voltak ellenünk is, mint idén, de mivel egy nagy kupa sem esett le, rögtön küldték is el. Kíváncsi lennék rá, hogy mi lenne Zidane-nal,ha jövőre "csak" a spanyol kupát húznák be. :roll:
Valaki beszélt itt PR kérdésekről. A BL kapcsán az abszolút ide tartozik, ahogy a top favorit címvédőket akadályozzák. Érdekes, hogy a habfehérek pont 2014/15-ben kaptak csak top 5-ös ellenfelet az elődöntő előtt. :roll: Vagy előtte a Bayern az Arsenal-MU-Real-Tico soron keresztül védhette volna meg a címét. De az idei sorsolásunk is pl. az Arsenal-Atletico-Bayern ág lett volna, egy klasszikus döntővel. Apropó klasszikus. Nem érdekes, hogy két olyan gárda, amelyik szinten minden évben az elődöntőig menetel, sosem keresztezik egymást, mindig másik "ágra kerülnek? Vagy pl., hogy a Bayern ellen az elődöntő előtt sosem kell játszani? Vagy ahogy az Atletico-t [auto_cenzúra]. Érdekes, hogy Simeone óta ők minden évben spanyol riválist kapnak már a negyeddöntőben. :roll: "véletlen"
Válasz küldése