S.Agüero írta:Azért ne csináljunk már úgy, mintha óvodások lennének. Profi focisták, nem szabad, hogy gondot okozzon ez nekik...
Ezek a profi focisták átlag alatti intelligenciájú emberek.

Amikor nincs kedvük játszani, nem fogja őket hajtani a kötelességtudat vagy a klubhűség(persze tisztelet a kivételnek: Puyol). Sokszor mondjuk azt, hogy annyi pénzért illik hajtson, de ahogy egyre idősebb leszek, egyre jobban látom a másik oldalát is: "Ha van egy többéves szerződésem és jó pénz kapok, minek hajtsak? Ha nincs kedvem, éppcsak lötyögök egyet és kész. "
Nem azt mondtam h azonosulni tudnék ezzel a mentalitással(a saját elvem az h ha valamit csinálsz, vagy csináld rendesen vagy ne csináld egyáltalán), de meg tudom érteni. Azt se felejtsük, hogy latin népekről van szó főleg, akik nem épp a szorgalmukról híresek. Pl egy Japán csapat garantálom, hogy hajtana délben is, hasonlóan a németek, de, hogy az a nép hajtson, amelyik külön nevet adott a déli pihenőnek.
És még egyszer. Mélységesen elítélem, amikor Alves lötyög, az is zavar, amikor Messi(bár ő, amikor fontos, odarakja magát), de el kéne fogadni, hogy ez így megy. Örülnék, ha mindenki Puyol lenne, de nem az. Kíváncsi vagyok, hogy ha innen valaki kötne egy évi 10 milliós szerződést 5 évre, mennyire hajtana? Írtam, hogy mi az elvem, de egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a biztos kereset tudatában mindig odatenném magam. Lennének napok, amikor egyszerűen nem lenne kedvem. Ezzel véletlenül se védeni akarok bárkit, sőt, de tisztában vagyok ennek a tényével, ahogy a spanyol szövetség is.