Közben nagyon úgy fest, hogy az angoloknak tényleg ennyi volt idénre, a Kiev kiüti éppen az Evertont.
Én nem tudom, hogy melyik bajnokság mennyire erős, főleg, hogy PL meccseket kevesebbet látok, de az biztos, hogy az angol csapatok kisebb válságban vannak. Nincs olyan csapatuk, aki nemzetközi szinten kitudna emelkedni. Talán a bajnokságukra is ezért lehet mondani, hogy kiegyenlített, mert az erős csapataik nem olyan erősek. United átalakulóban, de egyelőre fejetlenség van náluk. Chelsea eltaktikázta magát, Pool nem lehetett akkor még faktor (csoportkör) egy fiatal csapattal az egyik legjobbjuk távozása és az aktuális egyik legjobbjuk sérülése okán. Most azért a bajnokságban szépen összekapták magukat. City-nél nincs terv, s tudatosság, Arsenal meg az Arsenal.

Viccet félre téve, én úgy látom hogy nem tudnak igazán erős csapatokat kiállítani (csak a Chelseat szerintem), akik nemzetközileg sikeresek lehetnének. Azért jegyezzük meg, hogy idén már francia csapatok ejtették ki őket (aminek én örülök, mert imádom a francia futballt). Olaszokat meglehet nézni, rájöttek hogy nem lehet csak a bajnokságra koncentrálni, mert elveszik a helyeket a nemzetközi porondon. Angolokra nem hiszem hogy egyhamar ez vár, de ha úgy vesszük, akkor
2013/14
BL: Egyenes kiesésben 2 angol jutott tovább a Chelsea elődöntős volt
EL: Tottenham jutott csak tovább, de utána egyből ki is esett a nyolcaddöntőben
2012/13:
BL: 2 angol a legjobb 16-ban, rögtön ki is estek
EL: 3 angol a legjobb nyolcban és a Chelsea nyer
2011/12
Bl: Ismét csak 2 angol a legjobb 16-ban a Chelsea végül nyer
EL: Manchester-i csapatok 1 kört tudnak menni, kiejti őket a Sporting és a Bilbao
Akárhogy nézem, van 1-2 szép sikerük, Bl, EL győzelem, de összességében elvitathatatlan, hogy pl a spanyolok nemzetközi szinten "mindent" visznek. És itt nem csak a Barcelona-Real Madrid-Atletico hármasra gondolok, mert a Sevilla, Bilbao stb rendre ott van a végén.