Rohad ott már minden és nem csak edzőn múlik. Elnököstül, játékosokon át, sajtóig, edző mindenki benne van, hogy megy a széthúzás. Mindenkinek más a koncepciója, s így nem lehet. recrea érdekes dolgot fogalmazott meg, s lehet is benne valami. Reális célok kellenek és szisztematikus munka, de amíg az elnök azt hiszi elég azt csinálni mint 15 éve, a szurkoló azt hiszi sorra nyerik a Bekket mint 50 éve, a sajtó minden egyes alkalmat megragad, hogy szenzációt gyártson, addig nem lehet egyről a kettőre jutni. Isco sír, Ronaldo már Hollywoodban fél lábbal, Balet ott csesztetik ahol tudják, Benzema lassan a sitten. Ilyen szintű mételyt én nem is láttam még. Tényleg ahány ember annyi fele megy.
Nekem mindig ez a liblingem, hogy a bajnokság az erőpróba és meglehet nézni hova jutnak általában. Egy Atletico tudja mit akar, szerényebb lehetőségekkel, de ott van. Mi egy koncepcióval, egy rendszerrel ahol be kell állni a sorba ott vagyunk. Egy RM várja a csodát, s Perez is ebben "hisz", de csodák nincsenek. Kit hoznak? Zidane megoldás lesz? Nem szabad elfelejteni, hogy a mi példáinknál Pep és Lucho remek edzőktől tanulhattak. Cruyff és LVG is egy betonrendszer híve volt mindig is. Zidanenak "példa" Lippi lehetett, de őt én valahogy amolyan atyáskodónak képzelem el. Kevesebb szakmai érzékkel, de a szivar mögül egy nyugodtságot árasztó pszichológusnak. Nyilván ezek csak sejtések, s Zidane kézenfekvő lenne, de nála szerintem ez közrejátszhat, hogy igazán senkitől nem "tanulhatott". És volt rá nem egy példa, hogy jó focista nem biztos, hogy jó edző lesz. Mindenesetre buli van náluk, még ezekkel az ikszekkel is megfogjuk nyerni a bajnokságot.
szerk: plusz nézve az eredményeit, azért nem Pep és Lucho féle utánpótlás eredményei vannak Zidanenak. Átgondolatlan lépés lesz ez, de egyék meg amit főznek.

Elkezdték anno, hogy spanyolosítás, elkezdtek Mourinhoval egy rendszer felépítést és megint ott vannak, hogy edzők jönnek mennek, s mint a napraforgó olyan a csapatuk.