Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.11.21. 10:01:22

X esetén nem lennék szomorú, de a játék képe befolyásolhatja ezt...ha sokkal jobbak vagyunk de kihagyjuk a helyzeteinket és úgy X akkor dühöngeni fogok.

Amúgy amikor a sérültjeinket emlegetjük, akkor úgy korrekt hogy megemlítjük, hogy odaát még többet szívtak ezzel...Benzema-James kiesése, messze a két legjobbjuk volt, kiesett Bale is pl...szívtak eleget bőven, vagy Carvajal kiesése.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.11.21. 09:36:24

Kedvcsináló estére, én már tűkön ülök.. :D Mondjuk én egy "gyenge" meccsre számítok, kevés góllal, inkább taktikai csatával, de remélhetőleg tévedek, és nyíltsisakos támadójáték lesz, gyönyörű megoldásokkal mindkét oldalról, és legalább 1-el több Barca góllal a végén! :D
mess2009
Director del Fútbol

2015.11.21. 08:47:38

nem kell izgulni? könnyű ezt mondani....tényleg miért is izgulok?
-mert győzni szeretnék de nem tudom, hogy .....
-mert nem szeretek veszíteni és nem tudom , hogy....
mitől kellene nyugodtnak lennem?
-a fogadóirodák miatt, ők Real győzelemre adják, és a papírforma miatt mert idegenben nem nekünk áll a zászló.
a többi a szokásos: most egy döntetlenre jónak tartom magunkat de három pontot remélek :? ..ja és persze ezért piszokul izgulok...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.21. 08:06:21

Izgulni nem kell mi vagyunk előnyben Messi is visszatérhet. Egy iksszel kiegyeznék, nagyon korán van még és nem hajt minket a tatár. :D Persze bízok benne hogy nyerünk és ha már szóba került, hogy Ronaldo tuti ellenünk villan akkor fordítva meg Navas lehet most fog oltári nagyot potyázni. :D Én baromi nyugodt vagyok, jó formában a csapat a szünet nem tett jót kicsit lehet kiestünk a ritmusból, de egyben a gárda és jók leszünk. :wink:
Kép
Kép
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.11.20. 16:47:38

Akkor meg nem értem miért nincs a kezdő közelében bajnokin.

Szerk:

Benítez nyilatkozata azért kicsit vicces abból a szempontból, hogy állítólag nekik nehezebb sorsolásuk volt eddig, ( nekem ez jött le ), mert játszottak a Bilbaoval meg az Atlético-val idegenben. Azokkal a csapatokkal, amikkel mi is játszottunk már, szintén idegenben, ráadásul Sevillában és Vigóban is meccselt már mindkét csapat. Mi még a Villarreallal is játszottunk, most hirtelen nem tudom, hogy ők igen vagy sem, de azért ezek után túlzás lenne állítani, hogy nekik nehezebb volt a sorsolásuk. :mrgreen:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.20. 15:13:33

Stalkyard írta:Lehet nem a legjobb topik, de egyébként Verminátorral mi van már megint? Azon kívül, hogy a harmadik fordulóban lesérült? Pár hetet jósoltak neki ha jól emlékszem, ehhez képest megint hónapok óta nem játszik... Klasszis teljesítményt nyújtott amikor játszott, de így marhára nem érünk vele sokat. És mondjuk nagyon nem bánnám, ha egy Clásicón ő kezdene, nem Matyi.
Semmi, teljesen egészséges, játszott a BL-ben, a kupában, az uccsó három bajnokin pedig ott volt a padon.

De, hogy ne legyen OFF. Úgy néz ki, hogy Navas-al is minden rendben és ő fog kezdeni. James ide-Benzema oda, ő az a Real játékos, akitől a legjobban tartok. Eddig is gond volt a helyzetkihasználásunkkal, most ráadásul a liga legjobb formájában lévő kapusával lesz dolgunk. Meg kell emberünk magunkat ebben a tekintetben, mert kisebb és nagyobb csapatok ellen is nem egyszer ő hozta a pontokat a Madridnak. Nyugodtabb lennék, ha egy Casilla állna a kapuban.
Most még kegyetlenebbnek kell lenni a kapu előtt.
Forca Barca!!!!
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.11.20. 13:32:19

Lehet nem a legjobb topik, de egyébként Verminátorral mi van már megint? Azon kívül, hogy a harmadik fordulóban lesérült? Pár hetet jósoltak neki ha jól emlékszem, ehhez képest megint hónapok óta nem játszik... Klasszis teljesítményt nyújtott amikor játszott, de így marhára nem érünk vele sokat. És mondjuk nagyon nem bánnám, ha egy Clásicón ő kezdene, nem Matyi.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
mess2009
Director del Fútbol

2015.11.20. 08:59:12

noname írta:
Tobias88 írta:Neymar, Messi sérülése előtti, Whoscored átlaga: 8,28
Neymar, Messi sérülése utáni, Whoscored átlaga: 9,05
z.

Rakitic a másik kérdés. Ő tudja. Ha teljesen felépül, akkor őt kezdetném kp-n, SR-t szélen, majd kb a 60 percben mehet be SR középre Rakitic pihen. Azon múlik mennyire jön rendbe.

ahogy ma olvastam, Rakitic játéka még Messiénél is bizonytalanabb...
noname
Llegenda del Barça

2015.11.19. 13:58:50

Tobias88 írta:Neymar, Messi sérülése előtti, Whoscored átlaga: 8,28

Eléggé sokatmondó. Nyilván így többet van nála a labda és kijön a zsenialitása. Talán meg kellene fontolni, hogy ne mindig csak Messi legyen erőltetve, hanem Neymar is nyugodtan folytassa ezt tovább
Annak ugye semmi köze hozzá, hogy Neymar mumpszos volt és szezon elején emiatt fizikailag a béka segge alatt jó mélyen tartózkodott, majd kb pont akkorra sikerült formába hozni, amikor Messi lesérült?!
Hasonlóan Suarez sem hirtelen akkor lett jó, amikor Messi lesérült, hanem a pocséktól kiindulva fokozatosan javult a formája.
Messi kiesése max annyiban segítette Suarez és Neymar formajavulását, hogy muszáj volt hamarabb összekapják magukat, nem bazírozhattak arra h Messi majd hozza a meccseket.

Leginkább véletlen egybeesésnek tartom az egészet.

Messi ugyan felépül, de ne feledjük h hajlamos az izomsérülésekre, amik aztán nehezen múlnak el neki. Munir arra jó h fárassza az ellenfelet, jól szokott helyezkedni a csapatjáték segítéséhez.

Rakitic a másik kérdés. Ő tudja. Ha teljesen felépül, akkor őt kezdetném kp-n, SR-t szélen, majd kb a 60 percben mehet be SR középre Rakitic pihen. Azon múlik mennyire jön rendbe.
A Fifa egy szégyen
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.19. 12:44:46

mess2009 írta:lassan beindul nálam (is?) a para.....ha jól meg nézzük ezzel a meccsel összefüggésben szinte minden közhely de hát mégis miről beszéljünk ha nem erről :?:
mitől tartok?: CR. róla csak rossz emlékeim vannak...most, hogy béna sorozatban van szinte kínálja a sors hogy ki jöjjön belőle és miért ne ellenünk?
-az első öt perc....régen volt ugyan, de nem lennék meglepve ha erre is direkt rá mennének!
-Ramos szögletek(de mondhatom Varane-t is..)
- Isco, Bale, Kroos,Hamesz,Modric távoli bombák...
-Marcelo cselei és elfutásai
-a kontráik
- na és a hentesek hátul...
Cr tényleg egy faktor lehet. Ha most kijön neki a lépés nagy bajban lehetünk,, bízzunk benne, hogy folytatja a jó sorozatát és nagy csapatok ellen még jobban becsődől. Nem igazán az első öt perctől tartok, hanem az egész első félidőtől. Ezeket rendre elcsesszük, alig volt olyan meccsünk, ahol az első játékrészt is rendben lehoztuk volna.
A távoli bombákat annyira nem tartom vészesnek, főleg Modrictól vagy Iscotól, de idén Kroos-ra sem nagyon jellemző, hogy messziről bármilyen veszélyt okozna, már ha egyáltalán próbálkozik.
A kontrák pedig már nem túl erős fegyvereik, ezt már mi sokkal jobban csináljuk.
A pontrúgásoktól én is félek, de inkább attól, hogy felszívják magukat, ami teljesítményben meg fog látszani. Amellett ott lesz nekik egy Navas, aki miatt kb. -2 gólról kezdenek és sokkal hamarabb el fogunk fáradni, már a merítési lehetőség miatt is.
Abban bízom, hogy az első félidőt egy X-re lehozzuk, akkor a győzelemre is jó esélyünk lehet. Plusz ha akik eddig nagy formában voltak, mint például Busi vagy Neymar hozzák a zsenijüket egy Messivel kiegészülve eldönthetik, akár meg is fordíthatják a meccset. Előbbire komoly feladat is vár majd.
Ha sikerül megfogni a középpályájukat az már félgyőzelem lesz.
Olyan 60-40 %-ot adok a Real győzelmére. Fel is tettem rájuk 3000 forintot. Ha kikapunk legalább legyen valami kis vigaszdíjam.
Forca Barca!!!!
Tobias88
Entrenador del Barça

2015.11.19. 12:22:46

Neymar, Messi sérülése előtti, Whoscored átlaga: 8,28

Eléggé sokatmondó. Nyilván így többet van nála a labda és kijön a zsenialitása. Talán meg kellene fontolni, hogy ne mindig csak Messi legyen erőltetve, hanem Neymar is nyugodtan folytassa ezt tovább
94:39 6 - 1
mess2009
Director del Fútbol

2015.11.19. 08:54:19

lassan beindul nálam (is?) a para.....ha jól meg nézzük ezzel a meccsel összefüggésben szinte minden közhely de hát mégis miről beszéljünk ha nem erről :?:
mitől tartok?: CR. róla csak rossz emlékeim vannak...most, hogy béna sorozatban van szinte kínálja a sors hogy ki jöjjön belőle és miért ne ellenünk?
-az első öt perc....régen volt ugyan, de nem lennék meglepve ha erre is direkt rá mennének!
-Ramos szögletek(de mondhatom Varane-t is..)
- Isco, Bale, Kroos,Hamesz,Modric távoli bombák...
-Marcelo cselei és elfutásai
-a kontráik
- na és a hentesek hátul...
miben bízom?:
-egy jó -erre a napra kihegyezett-taktikában masszív hátsó és középső vonalak, nem átadott területek, gyors hatékony támadó játék.
-Kevesebbet bénázó Suarez,Ney hozza az eddigit, Messi beáll egy félórára.
-nem lesz öngól(ez már túl sorsszerű lenne...)
ami az eddigi szezont illeti szinte lehetetlen biztos pontot találni, mindkét csapatnak voltak zajos buktái váratlan, oktalan, pontvesztései és szerencsés esetei is
ami pedig a papírformát illeti a saját pálya biztos előnye tagadhatatlan cca ezt hozzák a fogadó irodák is.
a végére: a döntetlen nekünk jó a győzelem? maga a REMÉNY :D
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.19. 04:10:50

Bob_Marley írta: Viszont idegenben a Rm ellen mindig nehéz, de előnyben is vagyunk, jó formában is vagyunk, a sérültjeink is visszatérnek mi bajunk lehet? Nem nekünk kell izgulni hanem nekik és ez lehet a mi nagy fegyverünk. Oda kell érni és bebökni, nekem az s elég ha csak az egyikük teszi ezt meg és 1:0 ide, aztán csókolom. :D

A franciáknak meg megvan a maguk baja és nem Benzemaval foglalkoznak. Sőt a pénteki események után valószínűleg felerősödnek a szélsőjobb oldali vagy nacionalista hangok és hát Benzema se "echte" francia. Szóval nagyon megvédeni senki sem fogja, marad az amit soha nem lehet elvenni az embertől a becsület szava. Kérdés hogy neki ez mit jelen.
Hát sérültek nem is biztos, hogy visszatérnek, főleg Rakitic vagy ha igen, épp hogy felépülnek 0 km-esek, szóval ez nem igazán szól mellettünk. Náluk viszont mindenki egészséges, a padon is igen jó játékosok ülnek, van kiből választani Beniteznek és ne felejtsük el, hogy hol is fogunk játszani. A teher ugyan nagyobb rajtuk, csak a győzelem elfogadható számukra. Valószínűleg ez nagyobb teljesítményre készteti őket, ez lesz a legfontosabb meccsük az eddigi szezonban.
Én egy döntetlennel kiegyeznék, maradna a három pontos előny, az új játékosok is lassan jöhetnek nem beszélve Messiről, szóval nyugodtabbak lehetnénk.

Ezen a Benzema-s ügyön én is gondolkoztam, ráadásul a haverja, aki állítólag zsarolta Valbuenat szintén nem egy echte francia. Bár ők most egy ideig le fogják sz@rni Benzemat, van nagyobb bajuk is.
Forca Barca!!!!
Nero.
Llegenda del Barça

2015.11.18. 19:25:42

És tényleg.Még anno a BLben a madridi 0-2 alkalmával.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77

2015.11.18. 19:04:03

Bob_Marley írta: Oda kell érni és bebökni, nekem az s elég ha csak az egyikük teszi ezt meg és 1:0 ide, aztán csókolom. :D
Erre mondjuk keves esely van, ha minden igaz 18 Clasicoval ezelott volt olyan, hogy az egyik csapat nem kapott golt. :D Persze ertem amit mondasz, csak erdekessegkepp gondoltam beteszem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.18. 18:46:00

visca el barca írta:
Bob_Marley írta:Pár hét kell majd hogy ismét meglegyen a szimbiózis
pár nap elég lesz, szombaton meg mind1ik lő 1-1-et a balettnak
:arrow:
Bob_Marley írta: vagy lehet elég lesz pár edzés, de hosszútávon nem sok minden fog változni.
Pedig azt írtad eltesznek vagy hármat négyet. :D
Szívatlak nyugi.

Én is bízok benne hogy okosan kihasználjuk, hogy nálunk a nihil és nyugodtság odaát pedig a forr a levegő.
Viszont idegenben a Rm ellen mindig nehéz, de előnyben is vagyunk, jó formában is vagyunk, a sérültjeink is visszatérnek mi bajunk lehet? Nem nekünk kell izgulni hanem nekik és ez lehet a mi nagy fegyverünk. Oda kell érni és bebökni, nekem az s elég ha csak az egyikük teszi ezt meg és 1:0 ide, aztán csókolom. :D

A franciáknak meg megvan a maguk baja és nem Benzemaval foglalkoznak. Sőt a pénteki események után valószínűleg felerősödnek a szélsőjobb oldali vagy nacionalista hangok és hát Benzema se "echte" francia. Szóval nagyon megvédeni senki sem fogja, marad az amit soha nem lehet elvenni az embertől a becsület szava. Kérdés hogy neki ez mit jelent.
Kép
Kép
Kép
defender3
Entrenador del Barça

2015.11.18. 11:58:17

Fernandez Borbalán lesz a játékvezető szombaton.
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.11.17. 23:36:33

Egy sor álljon tőlem a ma (tegnap?) visszavonult Raúl González dicsőségére. Nem igazán érdekel, ha valaki visszavonul, főleg, ha egy ideje már szem előtt sincs. De Raúl más. Nemes ellenfél volt, jó játékos és jó ember is. Úriemberként viselkedett a pályán, nem süllyedt le egy bizonyos szintre. Nem felejtette el, hogy ki van kiért, ezért is imádták talán annyira mindenhol. Azon kevés futbalisták egyike, akik tényleg példaképek lehetnek a fiatalok számára. Minden tiszteletem az övé!
Leon
Director del Fútbol

2015.11.17. 20:23:52

Valószínű játszani fog:

http://www.marca.com/en/2015/11/17/en/f ... 79554.html" target="_blank

Ha csak addig még nem ront meg megint pár kiskorú prostit! :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.17. 19:48:41

Rinku írta:
Az, ami most folyik, szóhoz nem jutok. Egyszerűen nem értem. A teljes részleteket és a valóságot nem tudjuk, lehet sosem fogjuk megtudni, de Karim Benzema sosem mutatta magát ilyen embernek, ez abszolút kuriózum. Vagy ilyen volt mindig is, csak ezt a pályán kívül tette és csendben, vagy valami nagyon nyomós oka volt rá, hogy ez most így legyen. Nem tudom, de mélységesen le vagyok döbbenve, hogy pont őt szedik elő ezzel. Bűnösnek mindenképpen bűnös, de fővesztésre nem tudom ítélni esőkézből, nála szeretném hallani az igaz háttérsztorit, mielőtt ítélnék. Elképesztő...
Egyáltalán nem kuriózum és nem is volt olyan nagy a csend sokszor csak fű alatt el lettek söpörve vagy nem lett bizonyítva. Ha a Madridot veszem rég volt olyan játékos akinek a pályán kívül ennyi balhéja lett volna. Csak a pályán nem ilyen típusú meg nyomja a mosolygós, vicces selfie-ket, így nem az ragad meg az emberben.
Itt nem tudom mennyire bűnös vagy nem bűnös, esetleg akaratán kívül került bele, de ha bármilyen apróságot is rábizonyítanak, annak komoly következményei lehetnek. Bezárni szerintem semmiképp nem fogják akármi is derül ki, viszont kíváncsi leszek, hogy szerződést bont-e vele a Real, ha beigazolódik.
Nekem az azért furcsa, hogy a csapattársak, de leginkább a franciák nem nagyon állnak ki érte, még Zidane se vette annyira a szárnyai alá, talán Perezre emlékszem, hogy mondott volna valamit. Biztosra vettem, hogy jönnek majd a nyilatkozatok, hogy "nem tudom elképzelni, hogy Karim ilyet tett volna" vagy "az egész egy félreértés, ő ártatlan". Bár lehet, hogy csak nem figyeltem, és bőven voltak ilyenek, esetleg a klub szólt rá a játékosaikra, hogy kussoljanak ebben az ügyben.

Azt tudja valaki, hogy ettől függetlenül játszhat-e a Clásicón. Tudom, hogy van egy kisebb sérülése, de konkrétan az ügyéből kifolyólag.
Forca Barca!!!!
Rinku
Director del Fútbol

2015.11.17. 16:07:47

Leon írta:Benzemát mindig is rühelltem,egy túlértékelt nulla a szememben,így meg méginkább az hogy mellé egy utolsó alja bünöző is. Remélem hogy a szokásos futball celebeknek kijáró ejnye-bejnye helyett végre példát statuálnak vele és beküldik pár évre a kolterba! :twisted:
És nem azért mert reálos.Én pl Mascheranot is bevágnám azok után hogy bevalotta hogy adót csalt!
Szerintem sosem tartozott a túlértékelt kategóriába. Jó játékos - volt (tegyük fel, hogy végleg múlt időben lesz innentől ez a dolog). Nagyon ritkán dumált, a játékkal foglalkozott, jól lőtt, jól passzolt, csapatjátékos volt, én összességében Casillast és őt tiszteltem a legjobban - és jóformán egyedüliként kettőjüket - Mourinho Real Madridjából. Jó, erős nemzetközi játékos volt, akit magát is szívesen megnéztem volna Barca mezben, ha az idők úgy alakultak volna.
Amikor méltatlanul meggyűlölte a Bernabeu, mert gödörben volt a formája és látszott, hogy válság van nála, én, Barcásként akkor is kiálltam mellette, az ellenfélként én bizonygattam azon kevés Madrid drukker ismerősömnek, hogy ne pattogjanak már annyit, mert nagyon fontos játékosuk. David Villa feleannyit csinált jól, mint ő, itt mégsem húzták fel majdnem az árbocra, pedig ha valaki, az a lakkozott fejű ficsúr meg is érdemelte volna. Hát igen, van Barcelona és Madrid között egy szakadéknyi szurkolási kulturális különbség, de maradjunk Benzemánál.
Emlékszem, amikor nagyon forrú lett a talaj alattunk, mert 2:0-ról tíz perc alatt ő hozta fel 2:2-re az egyik Spanyol-kupa visszavágót, 'tán két éve volt ez a meccs, januárban. Amellett, hogy majdnem agyvérzést kaptam, csodálatos volt látni azt a csatármunkát, amit csinált.

Az, ami most folyik, szóhoz nem jutok. Egyszerűen nem értem. A teljes részleteket és a valóságot nem tudjuk, lehet sosem fogjuk megtudni, de Karim Benzema sosem mutatta magát ilyen embernek, ez abszolút kuriózum. Vagy ilyen volt mindig is, csak ezt a pályán kívül tette és csendben, vagy valami nagyon nyomós oka volt rá, hogy ez most így legyen. Nem tudom, de mélységesen le vagyok döbbenve, hogy pont őt szedik elő ezzel. Bűnösnek mindenképpen bűnös, de fővesztésre nem tudom ítélni esőkézből, nála szeretném hallani az igaz háttérsztorit, mielőtt ítélnék. Elképesztő...
Football, bloody hell. /SAF/
visca el barca
Presidente del Barça

2015.11.17. 15:41:04

benzema megint "megsérült" :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Leon
Director del Fútbol

2015.11.17. 06:54:40

James a vak tyúk is talál szeget kategória, Kroos meg jó lenne itt a Barcában Sergi Roberto cseréjének! :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
jangamen
Jugador del Barça

2015.11.17. 00:34:10

hát nevetett úgyhogy fogjuk rá, hogy elhiszem, hogy csak poénkodott a poénra.

nem, amúgy nem hiszem el :D
palesz77

2015.11.17. 00:05:22

jangamen írta:https://www.youtube.com/watch?v=7G_ZN4bZZj8

csak a szokásos szimpatikus szerénység =D>
Mondjuk ezzel kivételesen szerintem semmi baj nem volt, arról kezdett beszélni, hogy eleinte milyen furán érezte magát, hogy készül róla egy film, majd a hapsi benyögte, hogy tényleg, "miért pont rólam, miért nem Messiről??" CR meg vette a lapot, és visszavágott, szimplán egy poénos adok-kapok volt csak ez most egy műsorban.
Leon írta:Benzemát mindig is rühelltem,egy túlértékelt nulla a szememben
Emlékszem tavaly Kroos és James is az volt a Clásico előtt, azóta változott a véleményed? :D
Válasz küldése