Szvsz ez az egész ki klasszis és ki nem sztori iszonyat szubjektív, kinek mit jelent a klasszis jelző. Az én szememben nincs extra klasszis, meg extra-extra klasszis, hanem csak simán klasszis játékos van. És onnantól klasszis valaki hogy amikor komoly tétje van 1 meccsnek (bl,vb,eb döntő elődöntő, vagy pl most a mi PSG ellen comebackünk), akkor tud hiba nélkül, úgymond élete meccsét játszani, és akkor tud döntő tényező lenni. Egy ilyen listán amióta én követem a focit egyértelműen Xavi van az első helyen, mert egyszerűen minden fontos meccset gyakorlatilag hiba nélkül hozott le. És egy ilyen listán pl CR iszonyat hátul van mert a fontos meccsek 90%án hatalmas flop volt mindigis. AZ ilyen Cavani, Higuain, Benzema emberekről nem is beszélve.
palesz77 írta:Normandia írta:Azok folynak a "csapból" is, akik játéka meghatározza ezt a kort. Ezzel azért nehéz vitatkozni szerintem.
Ezzel nem is lenne baj, ha közben el lenne más is ugyanúgy ismerve, és amikor az aktuális szupersztárok - esetünkben CR és Messi már évek óta - szintjük alatt teljesítenek huzamosabb ideig, akkor ne őket nyomassák már.. De eljutottunk olyan szintre, hogy az elmúlt 3 évben 2-szer is olyan lett a második, akinek top3-ben se kéne lennie, tavaly meg CR élete egyik leggyengébb szezonjára kapott bogyót, pedig csapaton belül is voltak nála fontosabb, és jobban játszó játékosok.
Azzal pedig hogy Messi évek óta szintje alatt teljesítene nagyon nem értek egyet. Melyik volt szerinted a legjobb éve ? 12ben amikor lőtt 90+ gólt? 11ben amikor begyalogolt a Real kapujába? Esetleg 15ben mikor sokkal kevesebb gólt lőtt de 5perc alatt hazaküldte a Bayernt? Szerintem az idei szezonja is iszonyat erős, önmagához mérten is, gyakorlatilag egész szezonban 2 posztot kell bejátszania, és ígyis gyakorlatilag aranycipős és rengeteg fontos gólt lőtt, mindemellé jelenleg embertelen szabadrugáslövő is. Nem tudnám aztmondani rá hogy szintje alatt teljesítene, szerintem ponthogy folyamat emeli feljebb a lécet azáltal hogy az elmúlt 1 évben zsákszámra lövi a szabigólokat amiket pl régen szinte soha nem lőtt, és gyakorlatilag folyamat fejlődik.
Ronci pedig egy teljesen már sztori, a tavalyi labda 1 100%ban marketingdíj volt ami után remélem megköszönték neki az eddigi fifa gálákat és jelezték neki h ezután a 3ba se nagyon számítson magára. Idén már több kára van a csapatra mint haszna, erre már sehogy nem lehet díjat ráhúzni, nincs az az alsógatyareklám ami miatt odakerülhetne.(Mondjuk a nike 1milliárd dolláros szerződése még okozhat meglepit)