Barcaman1993 írta:Az én szememben az adott év legjobb csapata nyeri a Bajnokok Ligáját. Persze volt pár olyan alkalom, amikor nem ez történt, de ezek a nagyon ritka alkalmak egyike. Mindegy is, de ezen elv alapján az Ausztria Wien is megnyerheti a BL-t... Én azt látom, hogy ez a csapat jóval gyengébb, mint mondjuk a 2 évvel ezelőtti, amely reális eséllyel pályázott a címre. Emellett a mostani mezőnyt jóval erősebbnek is tartom, annál a mezőnynél. Persze nem lehet tudni mit hoz a holnap, de én nem tudom, hogy a Chelsea-éhez hasonló teljesítménnyel bárki is Bajnokok Ligáját fog még nyerni.
A BL-ben pont az a szep hogy nem mindig a legjobb csapat nyer. Eleg egy gyengebb meccs, egy biroi hiba (legyen az meg nem adott tizenegyes, kiallitas, lesgol), egy szerencses vagy szerencsetlen kapufa, az egyik csapattol kismillio kialakitott es kihagyott helyzet, a masik feltol meg a semmibol egy gol. A bajnoksag az amire ra lehet mondani, hogy tenyleg az adott ev legjobb csapata nyerte (persze ez se mindig egyertelmu), de egy kupa mindig is ket eselyes.
Egy Juventus, PSG, Napoli meg ha szerencsevel is de eljuthat a dontobe, mig az Ausztria Wien egy teljesen mas szint.
Chelsea-hez hasonlo teljesitmeny? Nezd csak vissza az utolso 10 ev BL dontoit, hogy kik nyertek azokat, milyen nagy csapatok nem jutottak be, stb. Eleg csak a meglepetes dontokre gondolni (Porto-Monaco, Chelsea-Bayern, Inter - Bayern) vagy hogy az eros Arsenal egyaltalan nem nyert BL-t, mint ahogy a Chelsea aranygeneracioja is csak oreg korukban.
Minden evben van valami hatalmas meglepetes. A bayern, dortmund, barca, real, chelsea, mu, arsenal kozul barki megnyerheti. Es meg a psg, juve, atletico harmasban is benne lehet egy kiugro teljesitmeny.