Ez a mostani szerény képességű, nincs nagy ígéret, tudják hol a helyük, a lehetőségekhez képest próbálnak minden egyes meccset a maguk javára fordítani. A képességek behatároltsága miatt ez nyilván előre látható mire elég, mire nem.
Évekig nem néztem válogatott meccset különösebb lelkesedéssel, mert nem láttam sokszor azt a tüzet, ami egy gyengébb képességű játékost is kellene, hogy jellemezzem. Sok légiós (Hajnal nagy kedvenc példám) vattázni járt haza a meccsekre.
Ez a mostani csapat nekem elnyerte a szimpátiámat, bármilyen csekély tudással is rendelkezik.
A világ minden pontján szurkolnak az emberek a saját nemzeti csapatuknak, ha azt látják, hogy hajtanak, akarnak.
Engedtessék már meg nekem és pár embernek a fórumról, hogy bizakodjunk egy fontos meccs előtt és szurkoljunk a magunk módján a nemzeti csapatunk sikeréért.
Ezekkel tökélesen egyet értek! Dárdai alatt sem a magyar válogatott, sem a Herta nem játszott/játszik űrfocit. Két dolgot viszont hozott: fegyelmezettséget, és rendbe tette a védekezést, és ezekkel tudott eredményeket felmutatni. Sem a Herta, sem a válogatott nem játszott szépen, de harcosak voltak és fegyelmezettek.
Az idei Hertáról már írtam a Bundes Liga topicban, de röviden megteszem ide is: néhány forduló után úgy tűnik, a tavlyi jó védekezés megmaradt, de idén a támadójáték is fejlődni látszik, többet birtokolják a labdát, többet helyzetet alakítanak ki, helyenkét egész jól játszanak. A bombaformában játszó Dortmundnak is tudtak azért kellemetlen perceket okozni, mégha 3-1-es vereség is lett a vége. De ahhoz képest, hogy a tavalyi dobogós 4-et kapott tőlük otthon, nem egy csúnya vereség ez. Mindenestre látszik a fejlődés a csapaton, és ebben szvsz nagy szerepe van Palinak.
Visszatérve a válogatotthoz: ha az új. szöv. kap tudja folytatni, amit Dárdai elkezdett, akkor lehet keresnivalónk. Ha hozni tudnánk a Dárdai alatt mutatott fegyelmezett védekezést, a támadóink meg at tudnák menteni a jó formájukat a válogatottba is, akkor akár meg is nyerhetjük a meccset.
Ugyanis nem tartom túl jó csapatnak Romániát. 7. hely a világranglistán? Vicc! A VB pótselejtezőköna görögök simán kipenderítették őket. Utóbbiaknak most nagyon nem megy, de összeségében most is nagyobb potenciált látok bennük, egy jó formában játszó görög csapat simán nyerte volna ezt a csoportot. Hozzáteszem, lesz még velük meccsünk idegenben, szerintem az sem lesz könnyebb, mint a mai, vagy az észak-ír túra.
A románokat kicsit erősebbnek tartom a mieinknél, de ezt a hazai pály kompenzálhatja, ezért én x-re tippelnék.
Ami ellenünk szól, hogy az utúbbi években ha odaekerültünk a tűz közelébe, hinni kezdünk, a média és közvélemény sikert várt, mindig összeomlottunk. Nagy kérdés, hogy sikerül-e végre levetkőzni ezt a magyar betegséget.