Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.04. 17:46:31

Most már román szurkolók pofozkodnak a Moszkván, magyarok a szerencsétlen migránsokba kötnek bele...szép világ. Eddig úgy voltam vele, hogy este összeülünk a haverokkal valahol a városban 1-2 pofa sör mellett és megnézzük a meccset, de inkább marad a "házibuli" feeling és lakásban nézzük. Francnak van kedve ezt nézni az utcán, hogy idióta emberek egymást ütik.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.09.04. 16:42:46

Messias2 írta:
szekelygyula írta: Egyáltalán nem normális az, hogy egy focimeccs miatt emberek összeverjék egymást.
Nem a meccs miatt szokott lenni balhé, hanem a két ország történelmi ellentéte miatt. De ez nem csak románia és MAGYARORSZÁG meccsein van így. Láttuk, mi volt pl. a Szerbia-Albánia meccsen. Ezért írtam, h ilyen összetüzések elég gyakoriak, ha az adott nemzeteknek történelmi ellentétük van. Úgy h nem kéne úgy tenni, h csak a mi esetünkben fordul ilyen elő. Ezért is írtam, h ez teljesen normális az ilyen meccseken.
Szerintem a történelmi ellentét csak ürügy a huligánoknak, pl. épp az általad említett balkáni népek törnek-zúznak mindenfelé, ahol csak járnak Európában, olyan országokban is, ahol nincs történelmi ellentét. A mieink azért egy fokkal kulturáltabbak, de alapvetően szerintem sem kéne futballmeccsen verekedni, ha van történelmi ellentét, ha nincs. Talán sokan úgy gondolják, hogy azzal, ha megverik az ellenfél szurkolóját, valami nemes, hazafias dolgot hajtanak végre, nekem személy szerint csak elveszik a kedvemet ettől a sporttól, meg még sok minden mástól is.

A trollfoci jó példa. Én kedvelem őket a poénok miatt, bár néha egy-két poszttal elvetik a sulykot, illetve pl. Rekop Györgyöt korábban sem kedveltem igazán, számomra inkább alpári, mint humoros. De leginkább a primitív kommentek bosszantanak, pl. a román meccsel kapcsolatban, ha valaki egy kicsit reálisabban látja a dolgokat, vagy épp nem tartja annyira fontosnak a magyar válogatott sikerét, annak a [auto_cenzúra] anyját, meg dögöljön meg, stb... szóval értitek gondolom, mivel van a bajom.
Amit a trollfocitól nem lehet elvitatni, hogy divattá tette a magyar válogatottnak, magyar csapatoknak való szurkolást. Hogy ez jó-e, azt nem tudom. A divatok azért elég irritálóak tudnak lenni, azért is kedvelem az Eurobarcát, mert itt nincsenek nagyon, ha ide is tévednek, általában gyorsan kihullanak, mert nem tudnak viselkedni.
ui: Tényleg komolyan kérdem, hogy attól királyabbnak érzi valaki magát, ha kisbetűvel írja egy ország nevét?
Fú, vigyázz az ilyen kérdésekkel, máshol ilyenért már halálodat kívánnák a nagy hazafias komment harcosok.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.04. 16:37:01

Messias2 írta:
szekelygyula írta: Egyáltalán nem normális az, hogy egy focimeccs miatt emberek összeverjék egymást.
Nem a meccs miatt szokott lenni balhé, hanem a két ország történelmi ellentéte miatt. De ez nem csak románia és MAGYARORSZÁG meccsein van így. Láttuk, mi volt pl. a Szerbia-Albánia meccsen. Ezért írtam, h ilyen összetüzések elég gyakoriak, ha az adott nemzeteknek történelmi ellentétük van. Úgy h nem kéne úgy tenni, h csak a mi esetünkben fordul ilyen elő. Ezért is írtam, h ez teljesen normális az ilyen meccseken.
Ez semmi mást nem bizonyít csak azt, hogy primitív emberek mindenhol vannak.
Idézném az egyik ultra portált::
"Négyszáz magyar ultra és huligán állt össze csütörtök este Budapesten, hogy a pénteki, Románia elleni Eb-selejtező előestéjén a fővárosban felbukkanó román szurkolókat üdvözölje.....Évek óta nem volt ilyen tiszta (és főképp eredményes) összecsapás magyar szurkolók és a készenléti rendőrség között.”
Gratulálok barátaim, büszkék lehettek magatokra.

ui: Tényleg komolyan kérdem, hogy attól királyabbnak érzi valaki magát, ha kisbetűvel írja egy ország nevét?
Kép
Kép
Kép
nemtom99
Jugador d'estrella

2015.09.04. 15:47:08

Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.09.04. 14:12:39

Rápörögtem rendesen :)

Kép
Kép
"And my heart will leave you never."
Messias2
Director del Fútbol

2015.09.04. 14:07:34

TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.09.04. 12:55:50

Ez a mostani szerény képességű, nincs nagy ígéret, tudják hol a helyük, a lehetőségekhez képest próbálnak minden egyes meccset a maguk javára fordítani. A képességek behatároltsága miatt ez nyilván előre látható mire elég, mire nem.

Évekig nem néztem válogatott meccset különösebb lelkesedéssel, mert nem láttam sokszor azt a tüzet, ami egy gyengébb képességű játékost is kellene, hogy jellemezzem. Sok légiós (Hajnal nagy kedvenc példám) vattázni járt haza a meccsekre.

Ez a mostani csapat nekem elnyerte a szimpátiámat, bármilyen csekély tudással is rendelkezik.
A világ minden pontján szurkolnak az emberek a saját nemzeti csapatuknak, ha azt látják, hogy hajtanak, akarnak.
Engedtessék már meg nekem és pár embernek a fórumról, hogy bizakodjunk egy fontos meccs előtt és szurkoljunk a magunk módján a nemzeti csapatunk sikeréért.
Ezekkel tökélesen egyet értek! Dárdai alatt sem a magyar válogatott, sem a Herta nem játszott/játszik űrfocit. Két dolgot viszont hozott: fegyelmezettséget, és rendbe tette a védekezést, és ezekkel tudott eredményeket felmutatni. Sem a Herta, sem a válogatott nem játszott szépen, de harcosak voltak és fegyelmezettek.

Az idei Hertáról már írtam a Bundes Liga topicban, de röviden megteszem ide is: néhány forduló után úgy tűnik, a tavlyi jó védekezés megmaradt, de idén a támadójáték is fejlődni látszik, többet birtokolják a labdát, többet helyzetet alakítanak ki, helyenkét egész jól játszanak. A bombaformában játszó Dortmundnak is tudtak azért kellemetlen perceket okozni, mégha 3-1-es vereség is lett a vége. De ahhoz képest, hogy a tavalyi dobogós 4-et kapott tőlük otthon, nem egy csúnya vereség ez. Mindenestre látszik a fejlődés a csapaton, és ebben szvsz nagy szerepe van Palinak.

Visszatérve a válogatotthoz: ha az új. szöv. kap tudja folytatni, amit Dárdai elkezdett, akkor lehet keresnivalónk. Ha hozni tudnánk a Dárdai alatt mutatott fegyelmezett védekezést, a támadóink meg at tudnák menteni a jó formájukat a válogatottba is, akkor akár meg is nyerhetjük a meccset.

Ugyanis nem tartom túl jó csapatnak Romániát. 7. hely a világranglistán? Vicc! A VB pótselejtezőköna görögök simán kipenderítették őket. Utóbbiaknak most nagyon nem megy, de összeségében most is nagyobb potenciált látok bennük, egy jó formában játszó görög csapat simán nyerte volna ezt a csoportot. Hozzáteszem, lesz még velük meccsünk idegenben, szerintem az sem lesz könnyebb, mint a mai, vagy az észak-ír túra.
A románokat kicsit erősebbnek tartom a mieinknél, de ezt a hazai pály kompenzálhatja, ezért én x-re tippelnék.

Ami ellenünk szól, hogy az utúbbi években ha odaekerültünk a tűz közelébe, hinni kezdünk, a média és közvélemény sikert várt, mindig összeomlottunk. Nagy kérdés, hogy sikerül-e végre levetkőzni ezt a magyar betegséget.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.09.04. 12:33:20

Alcantara írta:
Nero. írta:... Ellenben akik hetek óta ezen a meccsen remegnek és primitív ember módjára szidják a románokat meg biztosra veszik a sikert, azok fogbak elgurulni egy esetleges vereség után.
Visszanéztem az itteni hozzászólásokat, a mérkőzéssel kapcsolatosan, hát nagyon nem sikerült ilyet találni, 1 kivétel van talán, de őt többen is helyretették a fórumon.
Hasonlót igen, a másik aspektusból, az éppenséggel a te véleményed idevetve.

Itt nem mert relatíve ez egy kultúrát közösség, ellenben az álszent trollfocin rengeteg ilyet tálalni. Ők fognak a legjobban kiakadni vagy megalázni a válogatottat ha ma este nem úgy alakulnak a dolgok. Én megnézem a meccset és szurkolok majd a fiúknak de ha esetleg kikapunk abba semmi meglepő nem lesz számodra és egy cseppet se fogok haragudni rájuk.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Alcantara
Director del Fútbol

2015.09.04. 11:51:27

Nero. írta:... Ellenben akik hetek óta ezen a meccsen remegnek és primitív ember módjára szidják a románokat meg biztosra veszik a sikert, azok fogbak elgurulni egy esetleges vereség után.
Visszanéztem az itteni hozzászólásokat, a mérkőzéssel kapcsolatosan, hát nagyon nem sikerült ilyet találni, 1 kivétel van talán, de őt többen is helyretették a fórumon.
Hasonlót igen, a másik aspektusból, az éppenséggel a te véleményed idevetve.
messideco
Presidente del Barça

2015.09.04. 11:30:10

:!: :!:
Kép
Kép
"And my heart will leave you never."
Nero.
Llegenda del Barça

2015.09.04. 11:00:41

Én meg azt gondolom hogy annak ellenére hogy ez minden idők leggyengébb magyar válogatottja, az utóbbi felevben a csapból is Dárdai meg a válogatott folyt. Ha ma kikapunk nekem egy szavam se lesz, mert a világranglista 7. (tudom hogy nem mindig reális) helyezetje ellen benne van a pakliban. Ellenben akik hetek óta ezen a meccsen remegnek és primitív ember módjára szidják a románokat meg biztosra veszik a sikert, azok fogbak elgurulni egy esetleges vereség után.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Alcantara
Director del Fútbol

2015.09.04. 09:49:47

Nero. írta:Alcantara: Én nem fogok beletaposni a válogatottba már soha mert én reálisan tudok gondolkodni, és tudom hogy mire képesek, pontosabban mire nem. És ezzel nincs is semmi gond. Van amibe jók vagyunk, van amibe meg nem. A foci az utóbbiak közé tartozik, csak ezt sok ember nem akarja felfogni. Én 13 évesen a máltai 2-1 után megtudtam erteni amit sokan a mai napig sem.
Remek dolog, hogy te 13 évesen felfogtad ezt. Nekem nagyjából az egyik gyerekem volt ennyi 2006-ban az általad említett meccsen. A helyzet az, hogy én 13 évesen már láttam magyar válogatottat világbajnokságon, majd onnantól kezdve a lejtmenetet.
Sokfajta válogatott volt: lelketlen, hiteltelen, esélytelen, magabiztosnak látszó felfújt lufi stílusú, nagyképű stb.....

Ez a mostani szerény képességű, nincs nagy ígéret, tudják hol a helyük, a lehetőségekhez képest próbálnak minden egyes meccset a maguk javára fordítani. A képességek behatároltsága miatt ez nyilván előre látható mire elég, mire nem.

Évekig nem néztem válogatott meccset különösebb lelkesedéssel, mert nem láttam sokszor azt a tüzet, ami egy gyengébb képességű játékost is kellene, hogy jellemezzem. Sok légiós (Hajnal nagy kedvenc példám) vattázni járt haza a meccsekre.

Ez a mostani csapat nekem elnyerte a szimpátiámat, bármilyen csekély tudással is rendelkezik.
A világ minden pontján szurkolnak az emberek a saját nemzeti csapatuknak, ha azt látják, hogy hajtanak, akarnak.
Engedtessék már meg nekem és pár embernek a fórumról, hogy bizakodjunk egy fontos meccs előtt és szurkoljunk a magunk módján a nemzeti csapatunk sikeréért.

A meccs után lehet majd kárörvendezni, "ugye én megmondtam" típusú sztereotípiákat nyomatni.

Ehhez még 13 évesnek sem kell lenni.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.09.04. 08:58:08

Alcantara: Én nem fogok beletaposni a válogatottba már soha mert én reálisan tudok gondolkodni, és tudom hogy mire képesek, pontosabban mire nem. És ezzel nincs is semmi gond. Van amibe jók vagyunk, van amibe meg nem. A foci az utóbbiak közé tartozik, csak ezt sok ember nem akarja felfogni. Én 13 évesen a máltai 2-1 után megtudtam erteni amit sokan a mai napig sem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.04. 08:07:28

Messias2 írta: Ja, lövöldöztek..... Gratulálok az indexnek!!! Valótlan, kattintás hajhász cím. Itt tartunk 2015-ben, h bárki leírhat bármit, még úgy is, ha nincs valóság alapja.
Nem értem ezt a kiakadást. Minden ilyen meccs előtt szoktak lenni összetűzések. Teljesen normális.
Nagyjából lehozta szinte minden hírügynökség, s nem éppen baráti beszélgetésekről szólnak a hírek szóval nem kéne elbagatellizálni.
Ez nem normális és ezek után pláne vicces, hogy majd ezeknek az uraknak egy része megint tiltakozni fog kártyák ellen, meg beléptetés ellen. Én nem tudom felfogni, hogy ebben mi a normális, hogy x ember verekszik a másikkal meg gázpisztollyal hadovál és nekimegy a rendőröknek.
Ez inkább szégyen, hogy még nincs is meccs, de már balhé van mint normális.

Falra festeni az ördögöt sem kell, mert ha a meccsen van balhé, arra adnak zárt kaput, pontlevonást stb.
Kép
Kép
Kép
szekelygyula
Jugador del Barça

2015.09.04. 08:00:24

Messias2 írta:
csababarca írta:index.hu/belfold/2015/09/04/lovoldozes_a_deak_teren

Itt a balhéd Messias, most boldog lehetsz, teljesült a vágyad.
Gratulálok a sok agyasnak,akik magukat szurkolónak hívják, ismét bemutatkoztak a "békés" ultrák.
Szégyen és gyalàzat.

Erre kell hazamennem a tengerentúlról, hogy lövöldöznek egy focimeccs miatt...agyam eldobom komolyan.

Most hogy valóban lövöldöztek e vagy csak hanggránát volt rohadtul lényegtelen... Trollfoci már mossa klkezeit, meg háborog...szánalombrigád.
Ja, lövöldöztek..... Gratulálok az indexnek!!! Valótlan, kattintás hajhász cím. Itt tartunk 2015-ben, h bárki leírhat bármit, még úgy is, ha nincs valóság alapja.
Nem értem ezt a kiakadást. Minden ilyen meccs előtt szoktak lenni összetűzések. Teljesen normális.
És te komolyan úgy gondolod, hogy azzal, ha megvered a román szurkolókat, azzal segítessz a válogatottnak? Ezzel inkább ártassz. Ártassz a sportnak, a válogatottnak és annak az országnak is.
Egyáltalán nem normális az, hogy egy focimeccs miatt emberek összeverjék egymást.
Ha mondjuk nyerünk és jó pozícióba kerülünk, de a vadálok miatt a következő haza meccset zárt kapuk mögött kell játszani, és levonnak 3-4 potot, és amiatt nem jutunk ki, majd akkor is jó érzéssel fog eltölteni, hogy jól megmutattad a románoknak?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szekelygyula 2015.09.04. 08:22:32-kor.
Messias2
Director del Fútbol

2015.09.04. 07:21:41

csababarca írta:index.hu/belfold/2015/09/04/lovoldozes_a_deak_teren

Gratulálok a sok agyasnak,akik magukat szurkolónak hívják, ismét bemutatkoztak a "békés" ultrák.
Szégyen és gyalàzat.

Erre kell hazamennem a tengerentúlról, hogy lövöldöznek egy focimeccs miatt...agyam eldobom komolyan.

Most hogy valóban lövöldöztek e vagy csak hanggránát volt rohadtul lényegtelen... Trollfoci már mossa klkezeit, meg háborog...szánalombrigád.
Ja, lövöldöztek..... Gratulálok az indexnek!!! Valótlan, kattintás hajhász cím. Itt tartunk 2015-ben, h bárki leírhat bármit, még úgy is, ha nincs valóság alapja.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.04. 05:56:04

Alcantara írta:
Nero. írta:A legszebb az egészben hogy már hónapok óta pörög mindenki a vége meg az lesz hogy a románok csendben guritanak kettőt és hazamennek, mi meg jövünk a szokásos kifogásokkal vagy a "na most aztán tényleg nem hiszek többet a válogatottnak" örökös dumával hogy aztán 2 év múlva azzal lesz tele a sajtó hogy "eltudjuk verni Portugáliát. "
Csak úgy megkérdezem halkan: A meccs előtt 24 órával te honnan tudod, mi lesz a végeredmény?
Legalább várd meg a meccs végét, hogy nagy örömödre beletapossál a magyar válogatottba.
Ezt adom, de állítom, hogy az újságírói hiénák már várják, hogy belelehessen rúgni. Elment Dárdai, de már most elkezdődött, hogy Dárdaival mi lenne stb. Totál értelmetlen az egész.

A balhé sajnos várható volt, valahogy a meccs közbeni és utánit kéne elkerülni, mert az Uefa nem fog viccelni ha botrány van. Akik meg balhéztak remélhetőleg úgysem jutnak be a stadionba.

Kezdőm estére:
Király
Fiola-Guzmics-Juhász-Kádár
Elek-Tőzsér
Dzsudzsák-Stieber-Lovrencsics
Nikolics

Nagy választék sajna nincs, Vanczák még esetleg Fiola helyett, de Fiola fegyelmezettebb. Guzmics-Kádár csere és Leandro balhátvéd.Elek-Tőzsér az adott, bár utóbbi nem játszott elég régóta. Elől szóba jöhet Németh vagy Szalai, de utóbbi gondolom önbizalomban is alul van, előbbi meg a colos román védők között szerintem meghalna. Szóval szerintem ez lenne az ideális, aztán persze Storck jobban tudja úgyis. :D Szélsőkre kell vigyázni, ott talán a legveszélyesebbek. Sanmartean, Rat, Papp, Torje stb.
Kép
Kép
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2015.09.04. 05:29:43

Nero. írta:A legszebb az egészben hogy már hónapok óta pörög mindenki a vége meg az lesz hogy a románok csendben guritanak kettőt és hazamennek, mi meg jövünk a szokásos kifogásokkal vagy a "na most aztán tényleg nem hiszek többet a válogatottnak" örökös dumával hogy aztán 2 év múlva azzal lesz tele a sajtó hogy "eltudjuk verni Portugáliát. "
Csak úgy megkérdezem halkan: A meccs előtt 24 órával te honnan tudod, mi lesz a végeredmény?
Legalább várd meg a meccs végét, hogy nagy örömödre beletapossál a magyar válogatottba.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.09.04. 02:03:43

A legszebb az egészben hogy már hónapok óta pörög mindenki a vége meg az lesz hogy a románok csendben guritanak kettőt és hazamennek, mi meg jövünk a szokásos kifogásokkal vagy a "na most aztán tényleg nem hiszek többet a válogatottnak" örökös dumával hogy aztán 2 év múlva azzal lesz tele a sajtó hogy "eltudjuk verni Portugáliát. "
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.09.04. 01:42:27

index.hu/belfold/2015/09/04/lovoldozes_a_deak_teren

Szégyen és gyalàzat.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2015.09.04. 04:27:15-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.09.03. 21:17:53

A TrollFocival kapcsolatban: nem tudom, hogy emlékeznek-e páran, de asszem tavaly volt egy olyan "felhívás" a Facebook oldalukon, hogy a következő válogatott meccsen mindenki kezdjen el tapsolni a 44. percben. Meg is valósult, ha emlékeim nem csalnak eléggé sokan kezdtek el tapsolni. :D A kommentátor pedig azt hitte, hogy Dzsudzsákot próbálják motiválni, aki éppen egy szabadrúgás elvégzéséhez készülődött. Akkor lett volna vicces ez az egész, ha pont épp hátul passzolgattak volna a mieink. :D

Szóval szerintem azért elég nagy befolyása van a TrollFocinak a hazai futballéletben. Én személy szerint bírom őket, de egy-két posztjuk bicskanyitogató számomra. (Gondolok itt futball legendák szidására.)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.03. 20:10:23

hank1ee írta:
Trollfocira visszatérve, ez a meccseken nem igazán látszik, akkora ereje azért bőven nincs ennek az egésznek és nem is kell legyen, azt a játéknak kellene hoznia, de egy elég nagy fociközösséget összehoz az interneten, ahol többségében a magyar fociról esik szó, ilyen és olyan formában. Tehát foglalkoznak vele.
Ezt most láttam, hogy írtad még tegnap.

Én elfogadom, ha ezt írod csak speciel számszerű eredménye nincsen. Vagy legalábbis ha van, akkor nem számottevő és itt nem csak nézőszám, hanem igazolt játékos szám stb. Viszont morálisan sokat ronthat a megítélésen például 1-1 műsor, amit láttam vagy azt írod internetközösség, akik nem országimázs építő mondatokkal traktálják a külföldi oldalakat.

Az meg hogy sokat beszélnek róla? A magyar futball azért továbbra is tömegeket megmozgat. Akárcsak ha arra gondolok, hogy a színvonal ellenére is, rengetegen megnézik az NB1 mérkőzéseit a televízióban. Ebben nyilván benne van az is, hogy nem mindenki teheti meg, hogy mindenféle csomagot megvásároljon, vagy az internet lefedettség nem olyan stb. Szóval én úgy gondolom, hogy ennek hozadéka minimális, viszont buktatója több (lehet). Ez józan paraszti ésszel gondolom így, mert tényszerű számokat nem tudok, de látom hogy több igazolt ember nincs, többen nem mennek meccsre, olyanról se hallottam az ismerős körömben, hogy valaki ennek az oldalnak köszönhetően kezdett el foglalkozni a magyar futballal.
Vakmacska írta: a román szövetségi kapitány is erre panaszkodik, hogy padoznak külföldön a játékosai, és hogy nem top csapatokban tolják. ahogy kivettem a szavaiból, ők is lecsúsztak a mi szintünkre.
Az szerintem túlzás, hogy lecsúsztak volna a mi szintünkre, de az tény hogy már nincsenek olyan játékosaik mint akárcsak 10 éve. Kupacsapataik is mind kiestek, amire nagyon régóta nem volt példa, de azért így is a román bajnokság azért erősebb mint a magyar és bár nem nagy csapatokban vannak a játékosaik, de legalább játszanak. Nálunk ez sajnos nem mindenkiről mondható el. Jobb csapat, de itthon azért egy jó taktikus játékkal meglehet őket fogni. Figyelni kell a kontrákra, mert nagyon gyors játékosaik vannak és Rat beadásokra, amiből már nem egyszer volt problémánk, mikor toltuk velük. Meg ahogy láttam múltkor meg Papp volt elemében az egyik selejtezőn. Szóval a felfutások nagy veszélyt jelenthetnek, s nem szabad elvigye a hév a srácokat, mert a románok nagyon gyorsan feltudnak érni a kapuhoz. Hasonló kell mind Bukarestben, hogy koncentráltan figyelni a területekre, ők meg szépen fáradjanak ki és ellencsapásként valaki meg elteszi tőlünk. 1:0 ide, mindenki boldog lefújják a meccset, ÁMEN. :D
Bár a nyilatkozatokból az jön le, hogy az iksz mindkét félnek jó (logikus is, mert a románok akkor tényleg hatalmas ugrást tesznek előre, mi pedig úgyis Belfastban kell nagyot alkossunk) így egy jó kis 0:0 benne van.
Kép
Kép
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.09.03. 13:06:22

sok előttem szólóval egyet értek. persze, fontos, hogy kijussunk.
bevallom, engem nem érdekel a pofozógép szerep. emlékezzetek rá, hogy pár évvel ezelőtt
hogy lesajnáltuk a BL-ben az orosz csapatokat, tuti utolsóknak voltak elkönyvelve. és most?

persze mondjuk ott adnak is a focira, nem csak stadionokat építenek.
itt sajnos maga az utánpótlás nevelés is gödörben van, de ebbe ne menjünk bele, mindenki tudja miről van szó, többször ki lett ez már vesézve.

az is jó hozadéka lehet, hogy esetleg több játékos is mehet külföldre.
mondjuk jó lenne, ha első vonalbeli csapatokhoz, nem pedig sokadosztály cserepadra.
a román szövetségi kapitány is erre panaszkodik, hogy padoznak külföldön a játékosai, és hogy nem top csapatokban tolják. ahogy kivettem a szavaiból, ők is lecsúsztak a mi szintünkre.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.02. 23:55:39

Értem, amit írsz, de hát ez egy fohász és ehhez zeneileg meg szövegileg is nehéz "vidámat" összehozni. Szerintem megvan benne a kellő erő, de nem egy éltető ez tény.

Mondjuk ha külföldi akkor egyértelműen francia himnusz, abban a zene és a szöveg is harcba hív. Mondjuk a forradalom idejéből van, így nem meglepő. :D

Viszont mint lejjebb is írtam, ledöbbentem hogy a spanyol himnuszban van szöveg. Nem emlékszem, hogy valaha láttam volna énekelni a himnuszukat bármilyen sporteseményen az aktuális sportolótól.

A Himnusszal legyen a legnagyobb gondunk a meccs előtt és közben én azt mondom. :D
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.09.02. 23:50:07

Bob_Marley írta: Himnusz meg hát tudjuk, hogy nem egy lovagregény balladája, de attól még méltóság teljesen büszkén lehet azt mondani és lehet üvölteni is hogy Hozz reá víg esztendőt. Inkább legyen ilyen és szóljon valamiről még ha fohász is, mintsem lalala mint a spanyol himnusz.
Hidd el, én se énekelném más nemzet himnuszát, és megértem az álláspontod. Nem véletlen, hogy ez lett a miénk. :) De egy "magyarok nyilai" stílusú valamit jobb érzés lenne üvölteni, legalábbis én magamról így érzem. Ha megszólal, ugyanúgy énekelem és átérzem, mint a honfitársaim, de mindig egy kicsit szomorú leszek tőle.

Trollfocira visszatérve, ez a meccseken nem igazán látszik, akkora ereje azért bőven nincs ennek az egésznek és nem is kell legyen, azt a játéknak kellene hoznia, de egy elég nagy fociközösséget összehoz az interneten, ahol többségében a magyar fociról esik szó, ilyen és olyan formában. Tehát foglalkoznak vele.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Válasz küldése