Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én meg pont azért tartom vérlázítóbb dolognak, h ilyen piszkos eszközök az első számú fegyverek pl. odaát, mert a nagy reálmadrid ne alacsonyodjon már le ilyen gyökkettő szintre, ha már ők az úriemberek klubja, meg a felsőbbrendűek, ahol mindig a legnagyobbak játszanak. És erre nem magyarázat, h az a baj, h nem bírják elviselni, h most éppen van náluk jobb, (még ha ők ezt kizárólagos dolognak is tartják) mert ha tényleg ők az über alles klub, akkor viseljék el és próbáljanak meg sportemberhez méltón veszíteni. Igaz, ebben is benne vannak a durvább belépők, mint ahogy minden meccsen, de erre utazni....recrea írta:
Azért, mert nem tudják elviselni, h jobbak vagyunk náluk (a többi csapat igen, mert ez eddig is így volt), erre pedig valóban rátett Mou a "nem bír veszíteni" stílusával. Pont leírtad: a nagy Real Madridról beszélünk, ez a bajuk, h felsőbb rendűnek érzik magukat.
Én csak nem szidom őket teli torokból, és csak azt mondom, h egyesek minden olyanba kapaszkodnak, csak h szidhassák őket, ami egyébként egy angol, de pláne egy olasz ligában is simán előfordul, csak nincs ennyire előtérben, mint egy Barca-Real. Nem kell messze menni, Ibra személyében nálunk is játszott egy "surmó", más kérdés, h kilökte a szervezet magából, de Alves sem épp a fair play megtestesítője, mint ahogy nálam Messi sem az, összehasonlítva mondjuk egy Rivaldoval vagy R10-el.
Ja, és még valami, a legnyugodtabb és legjobb játékosnál is elszakadhat a cérna, lásd: Zidane, R10, CR, Messi. Én ezt nem tartom akkora vérlázító dolognak, mint Ti, ennyiről van csak szó, ill. szurkolók révén, nem ugyanolyan mércével nézzük a különböző eseteket.
foci az ott is foci.... ugyan az... tehát igenis összelehet keverni. Ráadásul a BL-ben találkozhatnak is a különbözőnemzetiségű csapatok...Sanama írta:REMY írta:akárhogy is nézem a focit, azért szabálytalanság és szabálytalanság között is óriási nagy különbség van.
Aki követi az angol focit a
angol és spanyol liga felfogásban is eltér, nem kéne összekeverni a kettőt.
angol és spanyol liga felfogásban is eltér, nem kéne összekeverni a kettőt. Ott megszokottak a durva belépők, itt meg nem. Ráadásul az angol ligában a durva belépők nagy része nem 5-0nál születik meg, vagy nem 101%-ban szándékos, vagy nem úgy jönnek ki rögtön az öltözőből, hogy ma takarítunk, mert koszos a pálya.REMY írta:akárhogy is nézem a focit, azért szabálytalanság és szabálytalanság között is óriási nagy különbség van.
Aki követi az angol focit az már láthatott pár szép megmozdulást, mégsem kerítenek ekkora jelentőséget neki. Őszintén csak ti vagyok ennyire felháborodva ezeken a belépőkön. Egyik másik csapat sem mutogat ennyit a másikra, azért mert durvábban léptek oda a kelleténél néhanapján...
Igen, tény volt néhány nem szép megmozdulás, de azért a ló túloldalára sem kell átesni.
Azért ti sem akarok a legtöbb esetben talpon maradni. És ezt nem csak a Realosok vették észre. Most ezek alapján akkor mindenki irigy és a barca ellen van?? Vagy tényleg van néma valóságalapja.
A Kobenhavn ellen Valdes csak puszta véletlenségből térdelte le a csatár arcát, aki eszméletét is vesztette??Vagy Pepe taktikai megfontolásból tartott rá nyújtott lábbal Dani sípcsontjára?
Ki is az a Mario Balotelli?Mezner2 írta: Az idézett részre válaszolnék először,lehet a 70-es IQ ugyanannyi megye3-ban meg a csúcson,csak akinek 70-es IQ-ja van,az nem jut fel a csúcsra,ahhoz,hogy olyan szintre érj el,mint a Real,vagy a Barca rendesen kell intelligencia is
1. Hála az égnek, hogy nem okoztak sérülést.REMY írta: Azért ezt viszont tényleg figyelembe kell venni, hogy egyik játékos sem okozott sérülést. (kétlem, hogy a sérülés okozás lett volna a céljuk) Persze volt több durva belépő, de azért egy jól bemutatott eséssel meglehet szépíteni.
Elég sokszor ez a sérülésveszély azért csökkent alaposan, mert van annyi esze a srácoknak, h felkapják a lábukat, h a levegőben érje a belépő. Így azért lehet tompítani a dolgot, de attól, h tovább megy a játékos, nem lesz kevésbé otromba a belépő.REMY írta:Azért ezt viszont tényleg figyelembe kell venni, hogy egyik játékos sem okozott sérülést. (kétlem, hogy a sérülés okozás lett volna a céljuk) Persze volt több durva belépő, de azért egy jól bemutatott eséssel meglehet szépíteni.recrea írta: Nem is ezekről az esetekről beszélek, hanem a túlkapásokról, mert pl sérülést nem okozott egyik Real játékos sem, igaz pár esetben nem is rajta múlt a dolog.
Van különbség a kettő között, szerintem is.
Azért nem tudom, de ha tényleg olyan durva lenne 1-1 belépő, akkor miért tudnak 1-2 percre az eset után lenyomni egy óriási sprintet?
Valamiért ezt fizikailag lehetetlennek tartom.
Igen, volt undorító eset. pl. Pepe taposása.... de minden esetben 100%-osan tudták folytatni a meccset a játékosok, ami azért jelent valamit.
Mondjuk ezekben az esetekben kétlem, h mérlegeltek a Real játékosok, ez tényleg hülyeség, amikor elszáll az ember agya, nem mérlegel, csak cselekszik. Az egészben a legnagyobb probléma, h a szövetség nem csak nézi/nézte az egészet, hanem még kb. tapsolt is neki azzal, h eltiltásokat eltörölt, mintha azt üzente volna: jól van gyerekek, folytassátok, nincs következménye.Chino írta:Ezt én a vakszerencse számlájára írom. Amikor Ramos idegből beleszállt Messibe vagy Marcelo vs Fabregas-esetnél esetleg Arbeloa taposásánál azt ne mondd, hogy ők direkt odafigyeltek, hogy véletlenül se okozzanak sérülést. Amilyen hideg fejjel működtek ott biztosan halál precízen kiszámították. Ezt azért te sem gondolod komolyan.REMY írta:
Azért ezt viszont tényleg figyelembe kell venni, hogy egyik játékos sem okozott sérülést. (kétlem, hogy a sérülés okozás lett volna a céljuk) Persze volt több durva belépő, de azért egy jól bemutatott eséssel meglehet szépíteni.
Azért nem tudom, de ha tényleg olyan durva lenne 1-1 belépő, akkor miért tudnak 1-2 percre az eset után lenyomni egy óriási sprintet?
Igen, volt undorító eset. pl. Pepe taposása.... de minden esetben 100%-osan tudták folytatni a meccset a játékosok, ami azért jelent valamit.
Lényegében egyről beszélünk.20tek írta: A kemény játékkal nincs bajom, még akkor sem, ha az már direkt a játkos megállítására, és nem a labda megszerzésére irányul. Nem szeretem, de ha tényleg a játékos megállítása a cél - tehát mellette nem akarja még a lábát is eltörni - akkor elfogadom, hogy a játék része, az adott védő felvállalja, hogy az adott szituációban nincs más választása, és bevállalja mondjuk a sárgát is, ha kell. Na de az idézett estekben nem erről volt szó, hanem tiszta brutalitásról, aljasságról, aminek már nincs köze a focihoz.
Na, ezt még nem láttam, érdekes cikk. Kérdem én, a Zid-Mat esetben ki a hibásabb? Nekem senki nem mondja, h Materazzi eszes játékos, mert még a végén elhiszem, mégis egész sokra vitte.20tek írta:Zidane-hoz: én meg pont Zidane-tól nem hallottam semmit. Illetve azt, hogy nem hajlandó elismételni, amit Mat mondott neki. Később nem tudom ez változott-e, de akkoriban mindenféle szájról olvasókat kértek fel, akik próbálták összerakni, hogy mit mondott Materazzi. Volt benne terroristázás, meg a nővérét is emlegette. Most hirtelen ezt a cikket találtam, de google rengeteg cikket feldob, ha beírod magyarul vagy angolul, hogy "mit mondott Materazzi":
http://sportgeza.hu/futball/0710zdnmtrz/
Ezt én a vakszerencse számlájára írom. Amikor Ramos idegből beleszállt Messibe vagy Marcelo vs Fabregas-esetnél esetleg Arbeloa taposásánál azt ne mondd, hogy ők direkt odafigyeltek, hogy véletlenül se okozzanak sérülést. Amilyen hideg fejjel működtek ott biztosan halál precízen kiszámították. Ezt azért te sem gondolod komolyan.REMY írta:Azért ezt viszont tényleg figyelembe kell venni, hogy egyik játékos sem okozott sérülést. (kétlem, hogy a sérülés okozás lett volna a céljuk) Persze volt több durva belépő, de azért egy jól bemutatott eséssel meglehet szépíteni.recrea írta: Nem is ezekről az esetekről beszélek, hanem a túlkapásokról, mert pl sérülést nem okozott egyik Real játékos sem, igaz pár esetben nem is rajta múlt a dolog.
Azért, mert nem tudják elviselni, h jobbak vagyunk náluk (a többi csapat igen, mert ez eddig is így volt), erre pedig valóban rátett Mou a "nem bír veszíteni" stílusával. Pont leírtad: a nagy Real Madridról beszélünk, ez a bajuk, h felsőbb rendűnek érzik magukat.miihii írta:Én meg visszakérdezek, h miért van az , h különösen egy adott csapat játékosai farigcsálták következetesen azt a jobb játékost pl? (H a Messi elleni dolgoknál maradjunk csak.) Pedig sok nagy és fontos derbit letudtunk vele a sorainkban, de olyan Ramos-os beleszállást, meg amiről írtam, h a meccs elején aki arra jár, gyorsan rápakolt egy keményet mégsem. Legalábbis ilyen mértékű szándékos brutalitásra és ilyen rövid idő alatt (az adott meccsen, illetve az egymás utáni meccseket tekintve is) ennyi direkt faltra, amin érződött a szándék, nem igazán emlékszem. Nyilván minden meccsen vannak csúnya szabálytalanságok, Messit is aprítják, mert tényleg szabályosan nem nagyon lehet megfékezni. De azért nem elhanyagolható, h vkik utaznak rá és módszeresen aprítják vagy egy-két alkalommal, vészmegoldásként felrúgják. Utóbbi sem szép, de ez benne van a fociban. Előbbi meg egyenesen gusztustalan és ezt még a kiscsapatok (,amikre jobban igaz, amit felhoztál "mentségül") sem nagyon enged(het)ik meg maguknak. (Kivéve talán még az Espanyolt.) Mert itt azért nem nyeretlen kétévesekről, meg képzetlen nímandokról beszélünk, hanem a nagy reálmadridról, akik ugye a legjobbak (szerintük)... Akkor talán nem lenne lehetetlen küldetés, h ne egy megyeis agyatlansággal próbáljanak érvényesülni, hanem szervezett védekezéssel. Mert sok más nagy (és kiscsapat) is megoldotta ezt hasonló eredménnyel (tehát néha sikerült megállítani, de többnyire azért nem) , ahol mégsem arról szólt a dolog, h első számú prioritás volt a gyökkettes megoldás.recrea írta: Kollektíven megkérdezném, h Ti mit csináltok a pályán, amikor egy jobb játékost kell megállítani?! Köpést, taposást, színészkedést én sem tolerálom, a durva és szándékos szabálytalanságok viszont minden pályán ott vannak.
A kemény játékkal nincs bajom, még akkor sem, ha az már direkt a játkos megállítására, és nem a labda megszerzésére irányul. Nem szeretem, de ha tényleg a játékos megállítása a cél - tehát mellette nem akarja még a lábát is eltörni - akkor elfogadom, hogy a játék része, az adott védő felvállalja, hogy az adott szituációban nincs más választása, és bevállalja mondjuk a sárgát is, ha kell. Na de az idézett estekben nem erről volt szó, hanem tiszta brutalitásról, aljasságról, aminek már nincs köze a focihoz.recrea írta:...
Azért ezt viszont tényleg figyelembe kell venni, hogy egyik játékos sem okozott sérülést. (kétlem, hogy a sérülés okozás lett volna a céljuk) Persze volt több durva belépő, de azért egy jól bemutatott eséssel meglehet szépíteni.recrea írta: Nem is ezekről az esetekről beszélek, hanem a túlkapásokról, mert pl sérülést nem okozott egyik Real játékos sem, igaz pár esetben nem is rajta múlt a dolog.
Nem is ezekről az esetekről beszélek, hanem a túlkapásokról, mert pl sérülést nem okozott egyik Real játékos sem, igaz pár esetben nem is rajta múlt a dolog.csababarca írta:Marcelo meg akarta állítani felezőnél-oldalvonalnál Fabregast?recrea írta: Kollektíven megkérdezném, h Ti mit csináltok a pályán, amikor egy jobb játékost kell megállítani?! Köpést, taposást, színészkedést én sem tolerálom, a durva és szándékos szabálytalanságok viszont minden pályán ott vannak.
Pepe meg akarta állítani Messit, amikor rátaposott szándékosan a kezére?
Arbeloa vs Villa?
Ezek nem megállításokra mentek,hanem a megsemmisítésre
Nem kapura törő szituációk voltak,hanem olyan helyzetekben,amikor ezeket semmi más nem indokolta,mint a taplóság.
Szóval van különbség megállítás,meg otrombaság között.
Marcelo meg akarta állítani felezőnél-oldalvonalnál Fabregast?recrea írta: Kollektíven megkérdezném, h Ti mit csináltok a pályán, amikor egy jobb játékost kell megállítani?! Köpést, taposást, színészkedést én sem tolerálom, a durva és szándékos szabálytalanságok viszont minden pályán ott vannak.
Én ehhez csak annyit írnék, hogy megpróbálod mindenképp megállítani, rendeben. Lehet, hogy elkésel egy becsúszással, egy faltod kicsit erősebb lesz mint azt szeretted volna stb. Ez mind benne van a játékban, azonban az hogy beletaposol a fekvő ellenfeled combjába, szándékosan rálépsz a kezére vagy szétrúgod a fekvő embert az nem a pályán való megállítását jelenti, de javíts ki ha tévedek.recrea írta:20tek, egyben válaszolok, mert nincs kedvem linkelgetni.
Nekem semmi bajom a fórumerekkel, csak sokan túlzásba esnek, és kíváncsi vagyok, h meccs szituációban mit csinálnak. Mert én megállítom, minden áron, aki azt mondja, h nem, az vagy álszent vagy nem akar igazából nyerni.
Én meg visszakérdezek, h miért van az , h különösen egy adott csapat játékosai farigcsálták következetesen azt a jobb játékost pl? (H a Messi elleni dolgoknál maradjunk csak.) Pedig sok nagy és fontos derbit letudtunk vele a sorainkban, de olyan Ramos-os beleszállást, meg amiről írtam, h a meccs elején aki arra jár, gyorsan rápakolt egy keményet mégsem. Legalábbis ilyen mértékű szándékos brutalitásra és ilyen rövid idő alatt (az adott meccsen, illetve az egymás utáni meccseket tekintve is) ennyi direkt faltra, amin érződött a szándék, nem igazán emlékszem. Nyilván minden meccsen vannak csúnya szabálytalanságok, Messit is aprítják, mert tényleg szabályosan nem nagyon lehet megfékezni. De azért nem elhanyagolható, h vkik utaznak rá és módszeresen aprítják vagy egy-két alkalommal, vészmegoldásként felrúgják. Utóbbi sem szép, de ez benne van a fociban. Előbbi meg egyenesen gusztustalan és ezt még a kiscsapatok (,amikre jobban igaz, amit felhoztál "mentségül") sem nagyon enged(het)ik meg maguknak. (Kivéve talán még az Espanyolt.) Mert itt azért nem nyeretlen kétévesekről, meg képzetlen nímandokról beszélünk, hanem a nagy reálmadridról, akik ugye a legjobbak (szerintük)... Akkor talán nem lenne lehetetlen küldetés, h ne egy megyeis agyatlansággal próbáljanak érvényesülni, hanem szervezett védekezéssel. Mert sok más nagy (és kiscsapat) is megoldotta ezt hasonló eredménnyel (tehát néha sikerült megállítani, de többnyire azért nem) , ahol mégsem arról szólt a dolog, h első számú prioritás volt a gyökkettes megoldás.recrea írta: Kollektíven megkérdezném, h Ti mit csináltok a pályán, amikor egy jobb játékost kell megállítani?! Köpést, taposást, színészkedést én sem tolerálom, a durva és szándékos szabálytalanságok viszont minden pályán ott vannak.
Akkor mégis mi bajod az itteni fórumozókkal? A többség pontosan ezt kritizálja a Mou.féle Realban.recrea írta: Kollektíven megkérdezném, h Ti mit csináltok a pályán, amikor egy jobb játékost kell megállítani?! Köpést, taposást, színészkedést én sem tolerálom,
Csakhogy ahogy előttem is írták, amíg megye 3-ban valóban vannak játékosok 70-es IQ-val, topcsapatban már nem. Azon a szinten már a védőnek is szükséges egy normál IQ, hogy olvasni tudja játékot, ne csak felrúgja az éppen arra járó ellenfelet, és igen, ez az intelligencia bőven megvan Pepe-ben és Ramos-ban is, mert nagyon jó képességű védők. Annál nagyobb probléma, hogy mégis milyen alattomos tahók tudnak lenni néha.recrea írta: a durva és szándékos szabálytalanságok viszont minden pályán ott vannak. Pont Zlatan írja a könyvében, ugyanúgy mennek a dolgok a európai elsőosztályú meccseken, mint itthon a megye 3-ban, a 70-es IQ Barcelonában és Madridban is ugyanannyi észt jelent, mint simagöröngyösön.
recrea írta:Azt meg nem tudhatjuk, h mit mondanak a játékosok a pályán. Én nyugodt ember vagyok, de anyázásért pl szétrúgom az ellenfelet, csak míg utóbbi látszik, addig előbbiről nem tudunk.
Nem tudom, hogy egy csapatról beszélünk-e, de a Barcat épp az különbözteti meg a Mou-féle Realtól, hogy a cél nem minden esetben szentesíti az eszközt. A Barca filizófia az, hogy nyerj, de játsz szépen, szórakoztasd a közönséget. Ezzel szemben a Realnál nyíltan feladtak már minden hagyományt és szépséget, ha az nem szolgálta a célt. Ugye fölösleges felsorolnom Mou mocskolodásait, a Realon belüli háborúkat, a játkésokra és a játékra tett hatását. Na ott a cél szentesít minden eszközt.recrea írta:Szerintem a cél szentesíti az eszközt, nyerni megyek fel a pályára, bármi áron és biztosak lehettek benne, h szeretett csapatunk játékosai is.
Pepe-s részt ha arra írod,hogy tisztán hozza le a meccseit,azzal egyetértek,mivel a világ egyik legjobb védője VISZONT ha szabálytalankodik az az esetek megdöbbentő többségében ér MINIMUM sárgát,de sok esetben pirosat is a belépője,a gyengébb képességű támadókat leveszi a pályáról,ha viszont egy Messi kaliber áll vele szemben,akkor jön a kaszás üzemmód.recrea írta:
Ó, dehogynem, sok ilyen játékossal játszottam, (viszonylag) magas szinten, konkrétan világválogatott(futsal) focista nem tud egy értelmes, összetett mondatot összerakni.
A hasonlat pedig tőlem származik, semmi fals nincs benne.
Ebben nagyrészt egyetértek, a Pepe-s rész, na a fals, mert ezek szerint nem nézed a meccseit. A leírtakban nemcsak Mou van benne, hanem az is, h nem tudja a Rela Madrid elviselni, h a jelenlegi Barca sokkal jobb, eredményesebb nála, hovatovább a történelem (egyik) legjobb csapata, ez pedig frusztrálja őket, mégpedig a felsőbb rendű érzésük miatt, mert ott meg ezt nevelik bele a játékosokba: "Mi vagyunk a Real Madrid!" Pffff, rosszul vagyok ettől a szövegtől.
Ó, dehogynem, sok ilyen játékossal játszottam, (viszonylag) magas szinten, konkrétan világválogatott(futsal) focista nem tud egy értelmes, összetett mondatot összerakni.Mezner2 írta:Az idézett részre válaszolnék először,lehet a 70-es IQ ugyanannyi megye3-ban meg a csúcson,csak akinek 70-es IQ-ja van,az nem jut fel a csúcsra,ahhoz,hogy olyan szintre érj el,mint a Real,vagy a Barca rendesen kell intelligencia is,mind a 2 fajtából,játékintelligenciából,és az alap értelmi képességeidnek is meg kell ütnie egy mércét,így ez szerintem egy elég fals hasonlat (aminek az Ibra könyv nincs híján,mármint a ferdítésnek,épp most olvasom én is).recrea írta: Pont Zlatan írja a könyvében, ugyanúgy mennek a dolgok a európai elsőosztályú meccseken, mint itthon a megye 3-ban, a 70-es IQ Barcelonában és Madridban is ugyanannyi észt jelent, mint simagöröngyösön.
Én hosszú, kemény évek óta nagyon komolyan utálom a Realt, imádom, ha szenvednek, kikapnak, osztják egymást, égetik magukat, ellenben objektívebb vagyok velük kapcsolatba, mint fiatalabb koromban.
Ebben nagyrészt egyetértek, a Pepe-s rész, na a fals, mert ezek szerint nem nézed a meccseit. A leírtakban nemcsak Mou van benne, hanem az is, h nem tudja a Rela Madrid elviselni, h a jelenlegi Barca sokkal jobb, eredményesebb nála, hovatovább a történelem (egyik) legjobb csapata, ez pedig frusztrálja őket, mégpedig a felsőbb rendű érzésük miatt, mert ott meg ezt nevelik bele a játékosokba: "Mi vagyunk a Real Madrid!" Pffff, rosszul vagyok ettől a szövegtől.Mezner2 írta:Ilyen szinten a jobb játékos nem annyival jobb (kivéve Messit) hogy ne lehessen megállítani szabályos eszközökkel,de a durva szabálytalanság ennek ellenére benne van a játékban, KIVÉVE HA,olyan módon követik el mint Ramos az 5-0-nál,vagy mint Arbeola Villa taposása a CDR döntőben,vagy mint Pepe minden második belépője,itt a baj ezeknek a szabálytalanságoknak a gyakoriságával van,és azzal,hogy nem is olyan ritkán már eldőlt meccsállásnál történnek,ilyenre nem nagyon emlékszek a portugál r*b*nc megérkezése előtti időszakból....
recrea írta: Pont Zlatan írja a könyvében, ugyanúgy mennek a dolgok a európai elsőosztályú meccseken, mint itthon a megye 3-ban, a 70-es IQ Barcelonában és Madridban is ugyanannyi észt jelent, mint simagöröngyösön.
Én hosszú, kemény évek óta nagyon komolyan utálom a Realt, imádom, ha szenvednek, kikapnak, osztják egymást, égetik magukat, ellenben objektívebb vagyok velük kapcsolatba, mint fiatalabb koromban.