2023.05.10. 11:37:13
A csere elmaradása ezen a szinten tényleg döbbenetes volt, nem is értem, hogy a modern fociban, egy ennyire agresszív stílusban egy ilyen párharcnál ezt hogy lehet megtenni a játékosaival. Főleg, hogy nem az történt, hogy mondjuk a két szélsőjük élete formáját hozta, és bent akarta hagyni őket, hanem mindkettő bűngyenge volt az első negyed óra után.
De nekem itt most főleg az volt aggasztó, hogy ha megnézem a tavalyi meccseket és csapatokat, akkor a Citynek még kicsivel gyengébb volt a kerete, a Madridnak meg az öregek -1 évével talán erősebb. És akkor legalább azt el lehetett mondani, hogy egyértelműen jobb volt a City kb 5 percet kivéve, csak mindent kihagytak, és ezt egy Haalanddal lehet korrigálni. De most konkrétan nem voltak jobbak, sőt.
Az tuti, hogy ha bukja Pep, szerintem is azonnali lemondás. Oké, hogy kiegyensúlyozott a csapata, és a bajnokságot behúzzák, de nekik már nem ez a poén. Szerintem nem érdekelné őket, ha 2.-3-ok lennének 3 évig, csak legyen meg a BL. Ehhez meg kéne egy olyan edző, akit nem rág az ideg meccsek alatt látványosan, annyira, hogy a játékosaira is átragad, és remegő lábbal állnak a pályán. Tuchel, Ancelotti, mittudomén, valaki, aki tud 1 meccseket nyerni.
Ez persze Xavira is igaz lehet, ha 1-2 év múlva még ugyanígy áll, csak nekünk jelenleg a bajnokság+szuperkupa is óriási dolog, teljesen más a helyzet, mint ott, plusz maga Xavi is tanulófázisban van.
Otthon a meccs képe tuti más lesz, több helyzetük lesz, jobban kontrollálják már a meccset, mostanra már az Etihad is elég hangulatos stadionná vált, félelmetesek is ott a mutatóik. De ettől még simán kihagyhatnak mindent, és beverhet 2 kontrát a Reál.
Ma esti: két ugyanolyan szintű, bajnokságban is majdnem pont ugyanúgy álló, jelenleg hasonló stílusú csapat találkozik, 50-50-t adtam volna, de így, hogy pont lesérült Leao erre a meccsre, olyan 65% körül adnék már az Interre.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy