Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

No comment! 2007-ben, mikor az egymás elleni eredmények 2-0, 3-3 a Real mellett szóltak, akkor a 38 meccs alapján nem érdemelte meg a Madrid a bajnokságot; most 2012-ben meg a még le sem játszott 2 Barca meccs miatt nem!Pont azt akartam írni, hogy bár többen is említették, hogy a Real 38 meccs alapján lesz megérdemelten bajnok, én inkább 36 meccset mondanék, mert 1 meccs biztos volt (és lesz még 1 jó eséllyel), ahol kiderült, nem ők a La Liga legjobbjai!
Ez csak egy nevetséges kifogás (a lehetőség valóban adott volt, eddig azonban nem tudtatok vele élni, mi meg igen --> innentől kezdve nincs miről beszélni)! Ilyen alapon a Real Madrid is csak és kizárólag magának köszönhette, hogy az elmúlt években a szoros bajnoki menetelés ellenére a végén csak alulmaradt a bajnokságban a Barcával szemben ("csak" meg kellett volna verni benneteket, de hát nem sikerült)!Ha a madrid megnyeri a bajnokságot, az természetesen nem lesz érdemtelen, de inkább magunknak lesz köszönhető.
De ilyet ki állít egyáltalán (csak annyiról van szó, hogy az idei bajnokságban eddig jobban teljesít a Madrid)??? Szerintem a Barca-fanok komoly üldözési mániában szenvednek (picit már megmosolyogtató ez a "gyerekes" ragaszkodás, meg állandó megjegyzés hogy de akkor is mi vagyunk a legjobbak --> igen egyelőre még azok vagytok)!Továbbra is tartom, hogy attól még nem lesznek jobbak nálunk
Néhány dologgal egyetértek, AZONBAN nem hiszem, hogy az lenne a kulcs, ha 3-4 gólokkal verjük a "kiscsapatokat". Sőt! Akár lehet pozitívum is. Egyelőre az a lényeg, hogy behúzzuk a meccseket akárhogy. Én bízok a real pontvesztésében, akár a Getafe is jó lehetett volna egy x-re. Lehet, hogy a sociedadnak volt a meccs végén egy helyzete, de nekünk kb 5x annyi. Legalább megtanulnak küzdeni, kúszni-mászni egy győzelemért.Brian 20 írta:Egyre közelebb van ahhoz a Real, hogy megverjen minket. Ami akár idén bekövetkezhet. Nem érzem, hogy lefociznánk őket. Sőt mikor már az elején vezetnek.
A másik meg kár itt a pontokat számolni, a mostani teljesítmény mellett. Ez a csapat nem lesz így bajnok. Ahhoz, hogy a fővárosi gárdára nyomást gyakoroljunk, az kell, hogy a meccseket 3-4 gólos sima győzelmekkel hozzuk. Addig amíg ez nincs meg, nincs mitől tartani.
A sosiedad ellen pl. a 93. percben még simán kapura fejel az ellenfél játékosa. Akár be is mehetet volna annyira tisztán fejelt.
A játékosok fáradtak ez érthető is. Az már kevésbé, hogy miért nincs több cserejátékos. Nehéz a világ legjobb csapatát feltölteni a bé keretből, hogy az eredményesség is megmaradjon.
A hozzászólásom lényege, hogy ne számolgassunk, mert nincs értelme a mostani teljesítmény kevés. Kár lenne, ha a a kupa meg a bl elmenne ott még lehet esély...
igazad van, de egy ilyen kiélezett versenyfutásban simán lehetnek a mérleg nyelve a végén a bírón/balszerencsén múló pontok...és ez a két tényező a bajnokságban minket jobban sújt idén.ki szerint a bajnokságot valamely csapat nem megérdemelten nyeri,azt azonnal kiröhögöm. 38 meccs. nevetséges kifogás a motiválatlanság,a fáradtság,a nem akarás. kupát,bl-t lehet nyerni úgy,hogy van egy jobb csapat a győztesnél,mert elkerülhető,1-1 meccs elfújható. de bajnokságot...
Brian 20 írta:Egyre közelebb van ahhoz a Real, hogy megverjen minket. Ami akár idén bekövetkezhet. Nem érzem, hogy lefociznánk őket. Sőt mikor már az elején vezetnek.
A másik meg kár itt a pontokat számolni, a mostani teljesítmény mellett. Ez a csapat nem lesz így bajnok. Ahhoz, hogy a fővárosi gárdára nyomást gyakoroljunk, az kell, hogy a meccseket 3-4 gólos sima győzelmekkel hozzuk. Addig amíg ez nincs meg, nincs mitől tartani.
A sosiedad ellen pl. a 93. percben még simán kapura fejel az ellenfél játékosa. Akár be is mehetet volna annyira tisztán fejelt.
A játékosok fáradtak ez érthető is. Az már kevésbé, hogy miért nincs több cserejátékos. Nehéz a világ legjobb csapatát feltölteni a bé keretből, hogy az eredményesség is megmaradjon.
A hozzászólásom lényege, hogy ne számolgassunk, mert nincs értelme a mostani teljesítmény kevés. Kár lenne, ha a a kupa meg a bl elmenne ott még lehet esély...
[/quote]Ezzel azért teljesen nem értek egyet. Pl. ha a Madrid behúzza a bajnokságot és a BL-t(ha mi egy más csapat ellen kiesünk) is, akkor kijelenthető, h ők legjobbak, még ha nem vernek meg minket. Mi meg maradunk a legjobb csapat mumusa.Sir Bobby Charlton: "A Real Madridnak lehet, hogy több pontja van, mint a Barcelonának, de előbb vagy utóbb, le is kell győzniük őket, ha a legjobbak szeretnének lenni.
Várjuk már meg előbb a szezon végét!Pont azt akartam írni, hogy bár többen is említették, hogy a Real 38 meccs alapján lesz megérdemelten bajnok, én inkább 36 meccset mondanék, mert 1 meccs biztos volt (és lesz még 1 jó eséllyel), ahol kiderült, nem ők a La Liga legjobbjai
Ezzel meg semmi gáz, mert ahhoz, hogy a legjobbak legyünk valóban erőteljesen változtatni kell ezen a csúnya negatív mérlegen! Bár nem hiszem, hogy ez bármit is változtatna a lényegen; mivel nektek ez a mostani Barca a non plus ultra; bármi történjék is! De ez jól is van így!Sir Bobby Charlton: "A Real Madridnak lehet, hogy több pontja van, mint a Barcelonának, de előbb vagy utóbb, le is kell győzniük őket, ha a legjobbak szeretnének lenni.
Ez is igaz!A Barca nagyon egyedi csapat, kiváló középpályásokkal és támadókkal.
Ez a lényeg. Játékosok alapján mindenkinél jobbak voltunk, mégis komédiába illő módon búcsúztunk minden sorozatból. Főleg ha emellé odaveszem az Európai Szuperkupa döntőt, meg a Klub Vb-t, akkor már-már tényleg komikus az egész.gergo9 írta:Azt az évet nagyon megérdemeltük sztem. Abszolút világverő keret volt akkor is a negyedét nem hoztuk ki.
Tudtommal nem volt egyszer sem 12 pontos hátrányban(sztem kevered a 08/09 es idénnyel bár akkor meg bajnok nem lett). Madridban [auto_cenzúra] a klasszikuson idehaza utolsó perces egyenlítés. Két csúnya bukta Espanyol elleni 2-2 ill Betis elleni 1-1 . Teljesen megérdemeltük mégha nagyon is fájó volt.Erre a Real 12 pontos hátrányból lett bajnok, mivel mi az utolsó pillanatokban buktuk a meccseinket, míg ők akkor nyerték meg. Sokkal jobbak voltunk a Realnál abban az évben, mégsem mi nyertünk. A kupában sikerült egy 5-2-es első meccs után kiesni, majd a BL döntős Poolt lefociztuk az Anfielden mégis kiestünk. Nagyon jó volt az a Barca is mégsem nyert semmit, pedig így belegondolva lehet, hogy több trófeát is haza kellett volna hoznunk.
Pont azt akartam írni, hogy bár többen is említették, hogy a Real 38 meccs alapján lesz megérdemelten bajnok, én inkább 36 meccset mondanék, mert 1 meccs biztos volt (és lesz még 1 jó eséllyel), ahol kiderült, nem ők a La Liga legjobbjaiab1daL írta:Sir Bobby Charlton: "A Real Madridnak lehet, hogy több pontja van, mint a Barcelonának, de előbb vagy utóbb, le is kell győzniük őket, ha a legjobbak szeretnének lenni. A Barca nagyon egyedi csapat, kiváló középpályásokkal és támadókkal. Remek játékrendszerük van. Mindenki tanulhatna tőlük."
Ott a pont. Emlékezzen vissza mindenki a 2006/07-es idényre. Már akkor kicsit leszállóágban volt a csapat, de fenomenális volt. Erre a Real 12 pontos hátrányból lett bajnok, mivel mi az utolsó pillanatokban buktuk a meccseinket, míg ők akkor nyerték meg. Sokkal jobbak voltunk a Realnál abban az évben, mégsem mi nyertünk. A kupában sikerült egy 5-2-es első meccs után kiesni, majd a BL döntős Poolt lefociztuk az Anfielden mégis kiestünk. Nagyon jó volt az a Barca is mégsem nyert semmit, pedig így belegondolva lehet, hogy több trófeát is haza kellett volna hoznunk. Az ellenfelek pedig nem véletlenül győztek le/előztek meg minket. Azok a csapatok ahogy te is írtad "jó" csapatok voltak.Stalkyard írta:A bajnokságot nem mindig a jobb csapat nyeri, néha csak a "jó" csapat. Egy csapat ereje és sikeressége szerintem két külön dolog. Mondhatnám azt is, hogy a kiváló képességhez nem mindig párosul siker. Ez alapján pedig igenis van úgy, hogy nem a jobbik csapat lesz a bajnok, ha a Barca és a Real valós tudását vesszük alapul.
Az pedig megint más kérdés, hogy a Real érdemtelenül lesz-e bajok, ha az lesz. Természetesen nem, de ez még nem azt jelenti, hogy jobb csapat lenne a Barcánál.
Keverednek itt kicsit a fogalmak, úgy érzem.
Reális a motiválatlanságra való hivatkozás. De ez nem azt jelenti, hogy kijelentjük: nem érdemelnétek meg a bajnokságot.daffy írta:aki szerint a bajnokságot valamely csapat nem megérdemelten nyeri,azt azonnal kiröhögöm. 38 meccs. nevetséges kifogás a motiválatlanság,a fáradtság,a nem akarás. kupát,bl-t lehet nyerni úgy,hogy van egy jobb csapat a győztesnél,mert elkerülhető,1-1 meccs elfújható. de bajnokságot... kicsit húzós ez a felsőbbrendűség itt lassan.
Ezt adom.daffy írta:
aki szerint a bajnokságot valamely csapat nem megérdemelten nyeri,azt azonnal kiröhögöm. 38 meccs. nevetséges kifogás a motiválatlanság,a fáradtság,a nem akarás. kupát,bl-t lehet nyerni úgy,hogy van egy jobb csapat a győztesnél,mert elkerülhető,1-1 meccs elfújható. de bajnokságot... kicsit húzós ez a felsőbbrendűség itt lassan.
persze,talán egy hete írtam,hogy a sporik helyében ember legyen a talpán,aki megkülönbözteti a vélt dolgokat a valóstól. lehetetlen. ha minimális fizikai kontakt van a játékosok között,akkor már(sokszor nélküle is) borul. nevetséges,primadonna az összes. milyen sport van még,ahol ennyire megy a megtévesztés a szabályok kihasználására? hirtelen nem is jut eszembe. ez mind a gyengeség jele nálam.d írta:Csapathoz tartozástól függetlenül azért valljuk be, hogy ha kialakulna valami normális footballkultúra és nem játszanának rá a szabálytalanságokra a játékosok, akkor nem lenne ekkora probléma ezzel a játékvezetéssel. És sajnos ezt még csak nem is Real-Barca viszonylatban kell elmondani, hanem akár a fair play szellemiségéről híres Premiershipben is.
Érdekes, hogy a Barcánál a meg nem adottak listája sokkal hosszabb, mint a megadottak.....TrogAir írta:ferninho írta:most tényleg minden vitát kerülve, de ugye itt nagyon sokszor téma a 11-esek.
találtam egy videót
a Realnak és a Barcának befújt 11-esek és az összes többi vitatott eset. (aztán lehet kihagytak párat, ezt nem tudom megmondani)
jó kis videó, érdemes megnézni
http://www.as.com/futbol/video/madrid-l ... sftb_1/Ves
Megnéztem a videót, vannak benne tanulságos momentumok!
Ha idén a Real lesz a bajnok, akkor ez azért lesz, mert ők tettek többet, ők érdemlik meg.shutterisland írta:egyik legnagyobb vészmadár voltam mindig, meg minden, de átértékeltem a dolgokat, meg a drága lottózós laci bácsi (aki egy helyi futball szakértő) megmondta, hogy ha esetleg a real lesz a bajnok, akkor idén a szerencsésebb és motiváltabb csapat fogja nyerni a bajnokságot, a jobb csapat pedig be kell érje az ezüsttel.
![]()
...és ő mindig megmondja a tutit
Nem tudom kik szerkesztették biztos hozzáértő emberek, de az Espanyol elleni kezezés meg a Betis ellen, mikor Ini visszahúzta, nem büntető!?Akik ezt elhiszik, h így van, azokról nem is érdemes beszélni.ferninho írta:most tényleg minden vitát kerülve, de ugye itt nagyon sokszor téma a 11-esek.
találtam egy videót
a Realnak és a Barcának befújt 11-esek és az összes többi vitatott eset. (aztán lehet kihagytak párat, ezt nem tudom megmondani)
ferninho írta:most tényleg minden vitát kerülve, de ugye itt nagyon sokszor téma a 11-esek.
találtam egy videót