samy85 írta:kedves Bob!
teljesen korrekt amit leírsz, én is így gondolom!
annyit tennék hozzá ha megengeded hogy egy kicsit Villa-Eto'o párosra kitérjek.. a csapat mozgása adott... ezt tudjuk, viszont Eto'o rengeteget lépett visszafele labdáért Xavi, vagy Ini irányába... és mindig meg tudtak csinálni, egy feleslegesnek tűnő passzt, de ezzel kijjebb jött a védelem is.. és megnyíltak folyosók is. Villa pedig inkább mozog keresztbe "csak".
Mondjuk emlékszünk Samu mozgásai jobban bejöttek a csapatnak tömörülős védelem ellen! vagy csak én látom így?

Teljesen jogos felvetés, ezt nehéz lekövetni, ehhez kell egy szisztematikus védekezés, s átadni az embereket!Villa is sokszor visszalép, megnyitva a mögötte lévő területet a felfutó hátvédnek!Én tartom magam ahhoz, hogy lehet beszélni arról ki akar támadni, meg ki nem, de egyszerűen lehetetlen irányítani a meccset ellenünk!Elveszítjük a labdát, rögtön 3 ember 3szögben zavarja a labdásat, aki vagy elkezd cselezni vagy továbbadja, s ez így tovább, de olyan jól működik a zavarás, hogy egyre pontatlanabbak a passzok, egyértelmű mindenki próbálja kihozni a bolyból, de csak nézzétek ha a legutóbbi meccset nézem, elveszítettük, s 5 passzal később Diarra olyan labdát adott ki szélre amit már nem tudott Marcelo lekezelni, folyamatosan zavar 2-3 ember, s labdaszerzésből spricc előre!Visszatérve az eredetire Samunak is volt rengeteg erőssége és Villának is van, 2 külön stílus, s lehet Villának rosszabbul megy, de úgy gondolom jó úton jár a beilleszkedéshez, mert valljuk meg nem egyszerű, itt nem ő van középpontban, nem őt keresik folyamatosan, mind védekezésben mind támadásban rengeteget kell mozogjon, s ez felőrli, s el-el tűnöget a meccseken!De pl Szerdán nagyon hasznos megmozdulásai voltak!
Samu is sok helyzetet elpuskázott, de hajtott mindig, Villa néha kedvtelenül mozog, ezen kell javítani, de az első évben keveseknek sikerül azonnal felvenni, egy teljesen más stílust!