Európa-bajnokságok & Világbajnokságok
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Amúgy ebbe a keretbe Cubarsi hogy nem fért be?
Jesus Navasnak ma nincs jó napja sajnos..
Egy dolog, hogy Mbappé nincs nagy formában, de hatalmas hiba volt ellene ilyen lazán védekezni...
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Mindkettőt szeretem,így csak nézni kell.
Giroud nem kezd,maradt Mouani,és meghálálta. Parádés gól volt
Giroud nem kezd,maradt Mouani,és meghálálta. Parádés gól volt

nagyon reménykedem egy spanyol vs holland döntőben, különben még jobban eluralkodik az ilyen ótvar nézhetetlen francia-angol semmi
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Számomra a franciák (és az angolok) a futball antikrisztusai akik azért vannak itt, hogy tönkretegyék, kinyírják ezt a gyönyörű játékot.
Fogalmam sincs, hogyan lehet ezt szeretni, de hát ugye kérdezzük meg a legyeket, a sz.r sem olyan rossz...
Mindenesetre a spanyolok, mint utolsó mentsvár, ezen az eb-n, remélem megmentik a futballt.
Fogalmam sincs, hogyan lehet ezt szeretni, de hát ugye kérdezzük meg a legyeket, a sz.r sem olyan rossz...
Mindenesetre a spanyolok, mint utolsó mentsvár, ezen az eb-n, remélem megmentik a futballt.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Lehet nekem rémlik rosszul, de Morata kapott egy sárgát a németek ellen, már a kispadon ülve a hosszabbításban, amivel elvileg el van tiltva. A kezdőben van, szóval akkor gondolom a hivatalos jegyzőkönyv alapján mégsem ő kapta a lapot. Mindenesetre orulok hogy legalább ő játszik, Oyarzabal lövései vérszegények voltak.
J. Navasra azért kiváncsi leszek Mbappé ellen, nincs jó formában a francia, de nehéz lesz 90-120 percig bírnia Navasnak. Hajrás spanyolok és valós foci.
J. Navasra azért kiváncsi leszek Mbappé ellen, nincs jó formában a francia, de nehéz lesz 90-120 percig bírnia Navasnak. Hajrás spanyolok és valós foci.
Témába vágó, elgondolkodtató írás: https://telex.hu/sport/2024/07/09/miert ... bdarugo-eb
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
- Fernando
- Llegenda del Barça
A gond az, hogy teljesen igazsagtalan lenne. Ez kb olyan mint regen a penzfeldobas. Maximum akkor lenne egy csekely kis ertelme, ha mondjuk arrol dontene egy meccs elotti tizenegyesparbaj, hogy X-nel ki nyer. Akkor ott nincs mar olyan, hogy mindket csapatnak jo a dontetlen.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Hát de éppen ez az, hogy egy Ciprus ellen maximum a selejtezőben futna össze Spanyolország, ahol nincsen hosszabbítás, mert nem kieséses rendszer, hanem kvázi csoportkör. Kieséses rendszerbe azért már nagyobb csapatok jutnak csak egy EB-n, VB-n. Általában...Fernando írta: ↑2024.07.09. 14:03:31Hulyesegbol régebben én is mondtam ilyet, csak ez azért nem életképes (amúgy se), mert ha mondjuk egy Spanyolország 3-0-ra behuzza a buntetoket meccs elején mondjuk egy Ciprus ellen abból milyen meccs lenne?Yokozuna írta: ↑2024.07.09. 11:45:15Valahogy izgalmasabbá kéne tenni ezeket a kieséses szakaszban lejátszott mérkőzéseket. A túlzott biztonsági játék megöli a látványos focit, ahogy nő a tét úgy fullad unalomba kilencven perces előadás.
Arra gondolok, ha úgyis mindig hosszabbításba és tizenegyesekbe torkollik a dolog, akkor meg kéne szüntetni a hosszabbítást és kedeni kéne valamit a tizenegyesekkel.
Akármilyen formában, de a mérkőzés előtt lerugatnám a tizenegyeseket. Aztán az eredmény tudatában a vesztes már nem alibizhetné végig a meccset. Megszűnne az is, hogy a tizenegyest hibázó játékosok bűnbakká válnak és nemzeti útálatnak örvendenek.
A problémát én abban látnám ilyen esetben, hogy mondjuk egy Anglia vagy Franciaország megnyerné a meccs előtt rúgott tizenegyespárbajt, utána még kevésbé akarnának focizni, hiszen ők egy 0-0-ával is nyernek, csak nyomnák a bunkert, a másik csapatnak viszont jobban kéne támadni, aztán egy kontrából könnyebben rúgnának gólt angolék/franciáék. Szóval ilyen esetben még jobban segítené az olyan csapatokat, akiket amúgy is fájdalom nézni idén például.
Amúgy hülyén hangzik, meg volt róla szó, de valami "támadóórát" be lehetne vezetni, vagy hogy a saját térfélről ki kell hozni a labdát x másodperc alatt, mint mondjuk kosárban ami van. Vagy a támadó harmadba (újra lehetne festeni a pályát, illetve elég lenne behúzni extra vonalat jelzésnek, akár) be kell menni labdával a labdaszerzés után 20-30 másodpercen belül. És ha bement a csapat a támadóharmadba, akkor van mondjuk egy percük, hogy kapura lőjenek. Persze a sokpasszos, hátulról építkezős, ter Stegenig haza kell passzolni háromszor az ellenfél tizenhatosáról, megjáratni a labdát, 70-et passzolni, amivel "megbontjuk a védelmet", satöbbi taktikákat kicsit rosszul értintené, de hát... Nyilván a pálya sokkal nagyobb, mint kosárban, nehezebb lenne időket nézni, meg órát állítgatni, de valamit tényleg kezdeni kellene, mert abszolút nézhetetlen romhalmaz az egész futball manapság, egy-két kivételtől eltekintve.
A 2x15 perc szerintem nagyon régóta hülyeség, nem is emlékszem olyan meccsre, ahol 120 percen keresztül valós foci lett volna, vagy a fáradtság miatt, vagy csak a túl nagy tét miatt senki nem kockáztat már a meccs abban a szakaszában. De az EB-n már ugye hosszabbítás sem kell ahhoz, hogy valaki biztonságos focit toljon. De az biztos, hogy a 2x15 perc értelmetlen időhúzás, a csapatoknak is, a nézőknek meg pláne.
- Fernando
- Llegenda del Barça
Hulyesegbol régebben én is mondtam ilyet, csak ez azért nem életképes (amúgy se), mert ha mondjuk egy Spanyolország 3-0-ra behuzza a buntetoket meccs elején mondjuk egy Ciprus ellen abból milyen meccs lenne?Yokozuna írta: ↑2024.07.09. 11:45:15Valahogy izgalmasabbá kéne tenni ezeket a kieséses szakaszban lejátszott mérkőzéseket. A túlzott biztonsági játék megöli a látványos focit, ahogy nő a tét úgy fullad unalomba kilencven perces előadás.
Arra gondolok, ha úgyis mindig hosszabbításba és tizenegyesekbe torkollik a dolog, akkor meg kéne szüntetni a hosszabbítást és kedeni kéne valamit a tizenegyesekkel.
Akármilyen formában, de a mérkőzés előtt lerugatnám a tizenegyeseket. Aztán az eredmény tudatában a vesztes már nem alibizhetné végig a meccset. Megszűnne az is, hogy a tizenegyest hibázó játékosok bűnbakká válnak és nemzeti útálatnak örvendenek.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Valahogy izgalmasabbá kéne tenni ezeket a kieséses szakaszban lejátszott mérkőzéseket. A túlzott biztonsági játék megöli a látványos focit, ahogy nő a tét úgy fullad unalomba kilencven perces előadás.
- Fernando
- Llegenda del Barça
Szerintem a 2x15 perc teljesen értelmét vesztette, akkor hozzuk vissza az aranygólt. Szerintem az nagy izgalmi faktor volt, ha viszont nem, akkor instant büntetők kellenének.
-
- Entrenador del Barça
https://www.fociclub.hu/2024/07/07/biel ... abdarugas/
Bielsa tegnapi nyilatkozata.
Az ilyen Tebas félék, másik topicban linkeltem, a streamelő kalózokat hibáztatja a bevételkiesés miatt, mikor a szövetségek kizsigerelik a játékosokat a haszonszerzés céljából, egyre unalmasabbá téve a focit. Tebasnak is inkább arról kellene nyilatkozni, hogy tette tönkre a La Ligát az évek alatt, amikor pár éve még a kis csapatokban is klasszis játékosok fociztak. Egyre kevesebb a ligában a technikás, kimagasló tudású játékos, az FFP-jével kinyírja a csapatokat. Ha csökken a színvonal, egyre kevesebbet fizetnek a közvetítési jogokért, kalózoktól függetlenül. A minőségre kellene menni, nem a mennyiségre, akkor megindulhatna egyfajta gazdasági fejlődés.
A bajnokság egyre unalmasabb, a kicsiknek arról szól a meccs, hogy kihúzzák 0-0-val, a minőség hiányában fő az eredmény tartása.
Lassan fizetni sem fognak ezért, de lehet streamelni sem lesz érdemes.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Hát igen, a nemzeti jellege miatt alighanem sokan sajna itt kapcsolód(ná)nak be. Haver aki leül valaki mellé este, stb. Remélhetőleg spanyol meccsekhez ültek, vagy az 1-2 kakukktojáshoz, legalább a holland-török szintűhöz.
Érdekes lenne amúgy ilyen stat. Új nézők évről-évre, meg összességében. Én nem találtam ilyet.
Ennél már nem nagyon lehet rosszabb.
Remélem lesz majd valamiféle változtatás is, a klubfociban is, meg itt is. Szerintem elértük azt a pontot, amikor a foci (nem látványban, hanem fizikai értelemben) olyan magas szintre került, ahol nem bírható a heti két meccs 90 perccel, sőt, ugye még a VB óta emelték meg a hosszabbításokat is, 100 percnél rövidebb meccs nem sűrűn van. És ezután még az EB-VB. Ez a rendszer ebben a formában zátonyra futott, valahol valamit csökkeneni kell, és ha a meccsszámot nem lehet, akkor percet, én emellett lennék, azzal mindenki nyerne, mert amúgy sem néz senki végig 90 percet, főleg, hogy ott megy bőven erőtartalékolás is. Nem tudnak a játékosok annyival többet focizni, amennyivel több pénzt kapnak.
Nyilván jó lenne, ha az évközi válogatott baromkodásokat is eltörölnék, de erre semmi esély, nemzetek ligája, meg ilyenek tényleg csak púp mindenki hátára, és ahogy 1-2 hete fejtegették is páran, 24 csapattal már a selejtezőknek sincs sok értelme, max Albánia szinttől lefelé. Lehetne variálni, ranglista első 8-12-16 csapata ott van alanyi jogon, a többi meg selejtezik. Persze akkor meg hogy állítja fel az ember a rangsort.
Nem kéne hosszabbítás már rég, Copán sincs. Szerintem nem erre bazíroznak, hanem 1 talált gólra.
Csak a TV-ből úgy jön le, mintha elég lenne a döntetlen.
De maga a terv szerintem az, hogy biztonság, főleg, ha már úgyis fáradtak vagyunk, és senki nem mozog labda nélkül, és majd valamelyik klasszis eldönti. És zömében bejön mindkét nagy válogatottnak, sajnos.
Érdekes lenne amúgy ilyen stat. Új nézők évről-évre, meg összességében. Én nem találtam ilyet.
Ennél már nem nagyon lehet rosszabb.

Nyilván jó lenne, ha az évközi válogatott baromkodásokat is eltörölnék, de erre semmi esély, nemzetek ligája, meg ilyenek tényleg csak púp mindenki hátára, és ahogy 1-2 hete fejtegették is páran, 24 csapattal már a selejtezőknek sincs sok értelme, max Albánia szinttől lefelé. Lehetne variálni, ranglista első 8-12-16 csapata ott van alanyi jogon, a többi meg selejtezik. Persze akkor meg hogy állítja fel az ember a rangsort.
Nem kéne hosszabbítás már rég, Copán sincs. Szerintem nem erre bazíroznak, hanem 1 talált gólra.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
A klubfoci más, szerintem is vannak jó meccsek minden bajnokságban, még ha ott is előfordul egy csomó 0-0. De én magamból indulok ki, én életemben először válogatott meccset láttam, meg nem mondom mit, de még a 2006-os VB előtt volt az biztos. Na ha ez most történne biztos menekülnék a tv előtt hogy ebben mi a jó 
A fáradtság nem fáradtság témáról annyit, hogy én értem hogy sok játékos lábában ott van már eleve 50 meccs szezon közben, de akkor talán pont azért nem kellene hosszabbításra meg tizenegyesekre játszani, mert eleve hulla mindenki. Ezt sose értettem. Azzal a plusz 30 perccel miért lesz előrébb Anglia?Bellingham is csoda hogy levegőt tud még venni. Szerintem az ötlettelenségnek kevés köze van ahhoz, hogy fáradtak. Na mindegy, lehet a következő EB-n majd visszasirom a mostani meccseket

A fáradtság nem fáradtság témáról annyit, hogy én értem hogy sok játékos lábában ott van már eleve 50 meccs szezon közben, de akkor talán pont azért nem kellene hosszabbításra meg tizenegyesekre játszani, mert eleve hulla mindenki. Ezt sose értettem. Azzal a plusz 30 perccel miért lesz előrébb Anglia?Bellingham is csoda hogy levegőt tud még venni. Szerintem az ötlettelenségnek kevés köze van ahhoz, hogy fáradtak. Na mindegy, lehet a következő EB-n majd visszasirom a mostani meccseket

- bence0330
Ötlettelenek, de nehéz a szemükre vetni, vagyis nem 100%-ban, hisz ezek a játékosok eleve hullák, és akkor még jön az amit írtál, beton védekezés ellen nehéz ötletelni. Persze lehet az angoloknál és a franciáknál ezt jobban csinálni azért, de szerintem a hátuk közepére nem kívánják ezeket a meccseket. Vagy ha igen, akkor szimplán csak nem bírják már. A szezon végére már a saját klubjuknál is így van, nehezen bírják erővel. A kiscsapatoknál nincs ilyen gond, így bele tudják tenni az energiát.Sinya22 írta: ↑2024.07.08. 15:34:10Így közel a végéhez biztos, hogy a legförtelmesebb torna volt, amit láttam. Az első csoportkör jól indult, több jó, gólgazdag meccs is volt, aztán mindenki, nagyok, kicsik elkezdték ezt az undorító, időhúzó célfocit játszani. Sajnos be is jött, 2 öngóllal ott lehet lenni a legjobb 4 között, ez önmagában annak is elmond mindent a tornáról, aki tényleg nem nézte.
Korábban mondtam, hogy az utóbbi 10 évben megtanultak azért a csapatok védekezni, nem kell messze menni, elég a magyarokat megnézni mondjuk a 10-es évek elején, meg most. Vagy Georgia, sorolhatnám. De ezek mellett a nagyok is fejlődtek, csak ők visszafelé. Teljesen ötlettelenül, elképzelés nélkül játszott majdnem mindenki, nagy része kihullott, de szinte biztos vagyok benne, hogy vagy Anglia vagy Franciaország nyeri a végén. Amíg az antifoci működik, addig ez a jövőben is így lesz. Én ugyan el nem aludtam meccsen, de volt jó pár amit a félidőben otthagytam, ilyet egyik tornán se csináltam még. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha most egy 10-12 éves gyerek életében először néz focit, és ilyen csapatokat/meccseket lát, mennyire fogja őt lekötni. Engem biztos nem tudna bevonzani.
Remélem, hogy nem a válogatott focival aki valaki bekapcsolódni, azért az mindig is sokkal rosszabb volt, de ez most tényleg extra gyenge. A spanyolokon kívül. A klubfoci azért jó, mármint van egy rétege, ami jó, két LL középcsapat nézhetetlen, de a PL meccsek zöme megüti a mai gyerek ingerküszöbét is, plusz a többi ország 1-2-3 nagy csapatai. EB alapján régen is szerintem nehezebben lehetett volna megszeretni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Így közel a végéhez biztos, hogy a legförtelmesebb torna volt, amit láttam. Az első csoportkör jól indult, több jó, gólgazdag meccs is volt, aztán mindenki, nagyok, kicsik elkezdték ezt az undorító, időhúzó célfocit játszani. Sajnos be is jött, 2 öngóllal ott lehet lenni a legjobb 4 között, ez önmagában annak is elmond mindent a tornáról, aki tényleg nem nézte.
Korábban mondtam, hogy az utóbbi 10 évben megtanultak azért a csapatok védekezni, nem kell messze menni, elég a magyarokat megnézni mondjuk a 10-es évek elején, meg most. Vagy Georgia, sorolhatnám. De ezek mellett a nagyok is fejlődtek, csak ők visszafelé. Teljesen ötlettelenül, elképzelés nélkül játszott majdnem mindenki, nagy része kihullott, de szinte biztos vagyok benne, hogy vagy Anglia vagy Franciaország nyeri a végén. Amíg az antifoci működik, addig ez a jövőben is így lesz. Én ugyan el nem aludtam meccsen, de volt jó pár amit a félidőben otthagytam, ilyet egyik tornán se csináltam még. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha most egy 10-12 éves gyerek életében először néz focit, és ilyen csapatokat/meccseket lát, mennyire fogja őt lekötni. Engem biztos nem tudna bevonzani.
Copan eléggé argentinoknak áll a zászló. Könnyű ágon vannak. A mások ágon pl. Uruguay hiába jó, most is elveszítettek két játékost, elfogynak a döntőre.
Az EB-n remélem az angolok is megérkezik a két hosszabbítást, és a hollandok elkapják őket. Koeman szerintem jó munkát végez velük, a kötelezőt már teljesítették azt gondolom, ráadásul a játék is korrekt ezzel a kerettel.
A törököket sajnáltam tegnap, de ha hollandok esnek ki, ugyanezt mondom. Szemben a francia-portugállal, ahol azt sajnáltam, hogy az egyik továbbmegy.
Az EB-n remélem az angolok is megérkezik a két hosszabbítást, és a hollandok elkapják őket. Koeman szerintem jó munkát végez velük, a kötelezőt már teljesítették azt gondolom, ráadásul a játék is korrekt ezzel a kerettel.
A törököket sajnáltam tegnap, de ha hollandok esnek ki, ugyanezt mondom. Szemben a francia-portugállal, ahol azt sajnáltam, hogy az egyik továbbmegy.
Jól jövünk ki a két tornából, tegnap Araujo sérült meg.
- davi10
- Llegenda del Barça
Uruguay nekem mindig is szimpatikus volt, a legutóbbi vb egyik nagy csalódása volt az Ő teljesítményük. Viszont hogy jobban fájjon a fejünk, Araujo is kidőlt, még az első félidőben le kelletr cserélni.
Nem is nézed, úgy könnyű megint fikázni valamit.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
-
- Entrenador del Barça
Kiestek a brazilok 
Európából évek óta a spanyoloknak és a hollandoknak szurkolok, így egyértelmű milyen döntőt szeretnék. Sajnos a rettenetes játékukkal valószínűleg a franciák és az angolok jutnak majd döntőbe a keretük erőssége miatt. A franciák már ne is szerezzenek gólt a tornán, 2 0-0-s meccsel rekordot dönthetnek, mint mikor Henry, Trezeguet, Saha, Anelka gólkirályokkal kiestek lőtt gól nélkül a csoportból a VB-n.
Igazság szerint nem emlékszem ilyen gyenge spanyol, vagy holland keretre. Valószínűleg még így is behúzhatnák, ha a hollandoknak nem sérült volna le a kp-a, vagy a spanyolok jobb védőket visznek ki, vagy nem fogynak el a védők az elődöntőre.
Ha védőt szeretnénk igazolni, mert valaki távozik, Laporte még mindig csak 30, és a hírek szerint visszatérne spanyolországba. Szerintem még így is ő a spanyolok legjobb védője.
A Copán jó lenne egy argentin-uruguay döntő. Az argentinoknál szurkolnék, de a Uruguay is mindig szimpatikus volt számomra, hiszen olyan sok jó játékost adott a 3,5 milliós kis ország.
Igazából ebből a 4 országból látnék még játékosokat a Barcában, szimpatikus focit játszanak, és valószínűleg futna is rájuk, nem úgy, mint a felfújt brazil, angol vagy francia játékosokra.

Európából évek óta a spanyoloknak és a hollandoknak szurkolok, így egyértelmű milyen döntőt szeretnék. Sajnos a rettenetes játékukkal valószínűleg a franciák és az angolok jutnak majd döntőbe a keretük erőssége miatt. A franciák már ne is szerezzenek gólt a tornán, 2 0-0-s meccsel rekordot dönthetnek, mint mikor Henry, Trezeguet, Saha, Anelka gólkirályokkal kiestek lőtt gól nélkül a csoportból a VB-n.
Igazság szerint nem emlékszem ilyen gyenge spanyol, vagy holland keretre. Valószínűleg még így is behúzhatnák, ha a hollandoknak nem sérült volna le a kp-a, vagy a spanyolok jobb védőket visznek ki, vagy nem fogynak el a védők az elődöntőre.
Ha védőt szeretnénk igazolni, mert valaki távozik, Laporte még mindig csak 30, és a hírek szerint visszatérne spanyolországba. Szerintem még így is ő a spanyolok legjobb védője.
A Copán jó lenne egy argentin-uruguay döntő. Az argentinoknál szurkolnék, de a Uruguay is mindig szimpatikus volt számomra, hiszen olyan sok jó játékost adott a 3,5 milliós kis ország.
Igazából ebből a 4 országból látnék még játékosokat a Barcában, szimpatikus focit játszanak, és valószínűleg futna is rájuk, nem úgy, mint a felfújt brazil, angol vagy francia játékosokra.
- bence0330
Koeman nekem jó szövetségi kapitánynak tűnik, az első ideje alatt is jók voltak. De la fuentére se lehet sok rosszat mondani. A másik kettő tényleg nagyon gagyi, még akkor is, ha eredményesek, mert amúgy konstansan azok.
Az uruk tizikkel kiejtették a brazilokat egy szintén rettentő izgalmas 0-0-ás meccs után, kb fejenként 2 helyzet volt, amiből legalább volt esély gól rúgni. Ott szerencsére nem hülyék, hogy még fél órát rohangáljanak rendes játékidő után. Az uruk azért kicsit tán aktívabbak voltak. Bielsa és Ara miatt most már szorítok nekik a győzelemért.
Kolumbia lelépte Panamát egy 5-0-ával, mondjuk ez nem annyira meglepő.
Az uruk tizikkel kiejtették a brazilokat egy szintén rettentő izgalmas 0-0-ás meccs után, kb fejenként 2 helyzet volt, amiből legalább volt esély gól rúgni. Ott szerencsére nem hülyék, hogy még fél órát rohangáljanak rendes játékidő után. Az uruk azért kicsit tán aktívabbak voltak. Bielsa és Ara miatt most már szorítok nekik a győzelemért.
Kolumbia lelépte Panamát egy 5-0-ával, mondjuk ez nem annyira meglepő.