Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Tocy
Director del Fútbol

2011.02.20. 10:10:31

Casillas-Salgado,Helguera,Pavón,R.Carlos-Figo,Makelele,Cambiasso,Zidane-Raúl,Ronaldo kb ez volt az utolsó összerakott Madrid. A középpálya nem teljesen így volt, lehet hogy Zidane volt beljebb és Solari a szélen, vagy nem is tudom már. De mikor Figo azért át kellett vinni a túloldalra, hogy Beckham beférjen, és Makelele ki legyen paterolva, akkor lett elszúrva az egész. 2 csatár+Becks, Zizou, Figo ezt egy csapat sem bírná el, főleg Roby Carlossal hátul, aki nincs is hátul. Pavón-Helguera meg nem a legnagyobb védők közül valók.
daffy
Madridista

2011.02.20. 10:06:03

LG írta:
daffy írta:casillas,dudek,pepe,ramos,lass,gago,higuain. perez pedig jól igazolna,viszont a mostani játékosok mourinho kívánságai. perezre jellemző igazolások pl: zizu,figo,ronaldo,beckham. ezzel szemben: dimaria,khedira,albiol... látszik,hogy edzői kívánság. miért rúgná ki perez mourinhot? szó nincs róla,sőt...
Jól igazol Perez? Az ő igazolásai vezettek oda, h 2004 óta nem voltatok 8-ban a BL-ban. Mert azért a galaktikus Madrid sikerei igencsak tiszavirág életűek voltak, de a negatív hatása még ma is érződik a RM-on. Perez visszatérésekor is hozta CR-t, Kakát, Benzemát, azaz 3 nagy nevet egy nyár alatt. Ezek közül CR, aki valóban erősítés volt, a másik kettő eddig abszolút pénzkidobás kategória.
a galaktikus bukás makelele eladása volt. zidane,figo,ronaldo megvételét nem nevezném épp hibának. beckham már az volt,főleg hogy ronaldinho helyett hozta. cr-t nem perez igazolta le! benzemába nem tudok belekötni,nem lehetett tudni előre. kaka-ban igazad van. egyébként fentebb rosszul fogalmaztam. nekem a szép játék a sikerek felett áll,így értettem a "jól"-t. meggyőződésem,hogy perez nem mourinho-s stílus játszására megfelelő embereket igazolt volna.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.02.20. 10:01:51

daffy írta:casillas,dudek,pepe,ramos,lass,gago,higuain. perez pedig jól igazolna,viszont a mostani játékosok mourinho kívánságai. perezre jellemző igazolások pl: zizu,figo,ronaldo,beckham. ezzel szemben: dimaria,khedira,albiol... látszik,hogy edzői kívánság. miért rúgná ki perez mourinhot? szó nincs róla,sőt...
Jól igazol Perez? Az ő igazolásai vezettek oda, h 2004 óta nem voltatok 8-ban a BL-ban. Mert azért a galaktikus Madrid sikerei igencsak tiszavirág életűek voltak, de a negatív hatása még ma is érződik a RM-on. Perez visszatérésekor is hozta CR-t, Kakát, Benzemát, azaz 3 nagy nevet egy nyár alatt. Ezek közül CR, aki valóban erősítés volt, a másik kettő eddig abszolút pénzkidobás kategória.
daffy
Madridista

2011.02.20. 10:01:15

Tocy írta:100% h José marad. Nála jobbat nem találnak, és ha magától nem megy el, akkor kirúgni nem fogják. Ha túllépnek a Lyonon, akkor már azért egyértelműen fejlődésként lehet elkönyvelni ezt az évet, + még van sanszuk kupát is nyerni. Az tényleg így van, hogy a Madrid kerete buta, velük szép játékot soha nem lehet játszatni, de Mounak nyilván nem is ez a célja. A csapatban kb 4 intelligens játékos van, Casillas, Xabi Alonso, Kaká, Özil. Ramos, Pepe, Arbeola, Marcelo, Khedira, Lass, Di Maria, és még CR sem sorolható ide, viszont ők tökéletesen szolgálják José céljait. Most a Madrid elindult a portugál útján, ebből nem lesz galaktikus foci, de trófeák lehetnek, de ha ezen az úton sem mennek végig, akkor egy jó időre le lehet írni a Real Madridot.
1. a realt sosem lehet leírni 2. se cé-t,sem canalest nem mondanám butának,a többivel egyetértek.
canalest lassan el lehetne kezdeni játszatni kaka kárára. 20 éves a csóri és a brazil szenvedését felül tudná múlni
Tocy
Director del Fútbol

2011.02.20. 09:58:43

100% h José marad. Nála jobbat nem találnak, és ha magától nem megy el, akkor kirúgni nem fogják. Ha túllépnek a Lyonon, akkor már azért egyértelműen fejlődésként lehet elkönyvelni ezt az évet, + még van sanszuk kupát is nyerni. Az tényleg így van, hogy a Madrid kerete buta, velük szép játékot soha nem lehet játszatni, de Mounak nyilván nem is ez a célja. A csapatban kb 4 intelligens játékos van, Casillas, Xabi Alonso, Kaká, Özil. Ramos, Pepe, Arbeola, Marcelo, Khedira, Lass, Di Maria, és még CR sem sorolható ide, viszont ők tökéletesen szolgálják José céljait. Most a Madrid elindult a portugál útján, ebből nem lesz galaktikus foci, de trófeák lehetnek, de ha ezen az úton sem mennek végig, akkor egy jó időre le lehet írni a Real Madridot.
daffy
Madridista

2011.02.20. 09:55:11

detabarca írta:
socio66 írta:...két év alatt kicserélődött szinte a keret...
Pont a tegnapi meccsen csíptem el egy mondatot miszerint a 2008-as csapatból már csak Ramos maradt. Ha ehhez hozzáadjuk azt az apróságot, hogy évenként edzőváltás is volt, akkor egyáltalán nem meglepő a Madrid szenvedése. Úgy látszik a 2000es évek eleji Madrid sikerei elvették a klub eszét, Perez pedig elfelejtette miért is ragadt rá a klubra a "galaktikus" jelző. Sajnos a mai fociban már nem elég a nagy neveket és/vagy nagy tehetségeket összevásárolni a piacról. Nyáron jöhet a fordulópont, ha Mou marad. Ha őt is sikerül elüldözni (jó úton haladnak), akkor lehet ki kéne találni vmit Perez nyugdíjazására. Bár ez se jó megoldás, mert a pénzére szükség van...
a 2008as csapatból maradt: casillas,dudek,pepe,ramos,lass,gago,higuain. perez pedig jól igazolna,viszont a mostani játékosok mourinho kívánságai. perezre jellemző igazolások pl: zizu,figo,ronaldo,beckham. ezzel szemben: dimaria,khedira,albiol... látszik,hogy edzői kívánság. miért rúgná ki perez mourinhot? szó nincs róla,sőt...
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.20. 09:49:58

socio66 írta:...két év alatt kicserélődött szinte a keret...
Pont a tegnapi meccsen csíptem el egy mondatot miszerint a 2008-as csapatból már csak Ramos maradt. Ha ehhez hozzáadjuk azt az apróságot, hogy évenként edzőváltás is volt, akkor egyáltalán nem meglepő a Madrid szenvedése. Úgy látszik a 2000es évek eleji Madrid sikerei elvették a klub eszét, Perez pedig elfelejtette miért is ragadt rá a klubra a "galaktikus" jelző. Sajnos a mai fociban már nem elég a nagy neveket és/vagy nagy tehetségeket összevásárolni a piacról. Nyáron jöhet a fordulópont, ha Mou marad. Ha őt is sikerül elüldözni (jó úton haladnak), akkor lehet ki kéne találni vmit Perez nyugdíjazására. Bár ez se jó megoldás, mert a pénzére szükség van...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.02.20. 09:29:23

daffy írta:
socio66 írta:talán túl sokat vársz el,fölösleges a mércét átugorhatatlan magasságba tenni. ronaldo és zidane korszakos zsenik voltak,a hozzájuk mérhető játékosok most vagy mozdíthatatlanok,vagy nálunk játszanak. :)
de szerintem ez a keret alkalmas lehet nagy dolgokra,főleg ha mourinho-t hagyják még pár évig dolgozni,neki azért nem szokása nem nyerő csapatot építeni.
meg nézd meg,hogy a tavalyi inter,vagy a pár évvel ezelőtti pool,milan hány helyen volt lyukas,ha a Te mércéddel nézzük,mégis bl-t nyertek.
pont ezt írtam az előbb is,ti alanyi jogon várjátok el a csodafocit és a legjobb játékosokat. ez teszi a madridot ellenszenvessé,az évről-évre való keretcserét meg szánalmassá.
a poolnak és a milannak,de még az inter is ide sorolható,csak becsúszott a bl,de azelőtt és azóta is esélytelenül indulnak. én nem bl győztes csapatot szeretnék nézni,de nem is lelketlen,ostoba brigádot. a real pedig igen is törekedjen a legjobb játékosok megvételére,miért ne tenné...nem értem,mi ezzel a baj. nyilván a legjobbakra van szükség. az is baj,hogy lyukas a csapat és be akarom foltozni? bocs,hogy a jobbra törekszem. továbbra is tartom és te is tudod,ez a csapat csak hatalmas szerencsével kupaképes,de a játék attól még okádék lesz
Az Interben igazad van, ők a tavalyi szezont leszámítva nem nagyon kerültek BL közelébe az utóbbi években, de a Milannal vagy a Poolal már egészen más a helyzet. Főleg előbbivel: A Milan talán a 21. század legeredményesebb csapata a BL-ban. 2 megnyert, volt egy elvesztett döntője is, játszottak elődöntőt 2006-ban ellenünk is, + pár negyedöntő is volt. Most a generáció váltás miatt esélytelenek, de korábban mindig oda lehetett az esélyesek közé sorolni.
A Poolnak a 2005-s győzelme meglepetés volt, és talán kicsúszott, de láthattuk, h utána is többször oda kerültek a tűz közelébe. Igaz, mind2 csapatra jellemző volt, h mindig igazából a BL-re hajtottak, és a bajnokságban nem voltak ez idő alatt komoly eredményeik.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.19. 20:26:28

Benzema góljával vezet a Real a Levante ellen.
daffy
Madridista

2011.02.16. 17:01:17

socio66 írta:talán túl sokat vársz el,fölösleges a mércét átugorhatatlan magasságba tenni. ronaldo és zidane korszakos zsenik voltak,a hozzájuk mérhető játékosok most vagy mozdíthatatlanok,vagy nálunk játszanak. :)
de szerintem ez a keret alkalmas lehet nagy dolgokra,főleg ha mourinho-t hagyják még pár évig dolgozni,neki azért nem szokása nem nyerő csapatot építeni.
meg nézd meg,hogy a tavalyi inter,vagy a pár évvel ezelőtti pool,milan hány helyen volt lyukas,ha a Te mércéddel nézzük,mégis bl-t nyertek.
pont ezt írtam az előbb is,ti alanyi jogon várjátok el a csodafocit és a legjobb játékosokat. ez teszi a madridot ellenszenvessé,az évről-évre való keretcserét meg szánalmassá.
a poolnak és a milannak,de még az inter is ide sorolható,csak becsúszott a bl,de azelőtt és azóta is esélytelenül indulnak. én nem bl győztes csapatot szeretnék nézni,de nem is lelketlen,ostoba brigádot. a real pedig igen is törekedjen a legjobb játékosok megvételére,miért ne tenné...nem értem,mi ezzel a baj. nyilván a legjobbakra van szükség. az is baj,hogy lyukas a csapat és be akarom foltozni? bocs,hogy a jobbra törekszem. továbbra is tartom és te is tudod,ez a csapat csak hatalmas szerencsével kupaképes,de a játék attól még okádék lesz
socio66

2011.02.16. 16:52:27

talán túl sokat vársz el,fölösleges a mércét átugorhatatlan magasságba tenni. ronaldo és zidane korszakos zsenik voltak,a hozzájuk mérhető játékosok most vagy mozdíthatatlanok,vagy nálunk játszanak. :)
daffy
Madridista

2011.02.16. 16:35:28

socio66 írta:
daffy írta:jó ötletnek tartom végre a minőségi játékosok igazolását,mert mindenki tehetséges aki jött,de azér na...
még mindig nem látod be hogy a mindenkori játékosaitoknak és edzőiteknek időre lenne szükségük. még nem is derült ki igazán,mire képes ez a társaság,de már jöjjön maicon,essien,fabregas,meg a többiek..
megkockáztatom,ennyi idő és ilyen nyomás alatt velük együtt sem lenne sokkal jobb a csapat.
két év alatt kicserélődött szinte a keret,olyan játékosok jöttek akikről álmodni sem mertetek volna és akkor mondasz egy ilyet hogy végre minőségi játékosok kellenének. miközben az újak miatt távozni kényszerűlők klasszis formát futnak.(ugye a labdát nálatok átvenni sem tudó sneijder,meg a 60 perces van der vaart és még sorolhatnám)
és nem elég ennyi példa,évről évre elkövetitek ugyanazokat a hibákat,mert a vezetőség agyában el van kattanva valami és azt hiszik hogy azért mert anno a klub összevissza nyerte magát,ez mindig így lesz és alanyi jogon jár. ha pedig nem,akkor mehet mindenki a fenébe.
de hát nekünk ez csak jó,csak amennyiszer már igazolta az élet hogy rossz úton jártok,érhetetlen hogy sem a vezetőség sem ti,szurkolók nem láttok tisztán.
nézd: amíg a játékosok csak lábbal fociznak,addig semmi nem lesz madridban. a keretnek összesen nincs fele annyi esze a focihoz,mint zidane-nak,rc-nek vagy ronaldonak volt. és ez a baj. ők mindig egy gondolattal az ellenfél előtt jártak,ezt a mostani csapatból kitől várod el? khedirától,lasstól,ramostól,pepétől,higuaintól,dimariától? mindegyik buta. tehetséges,de nem túl eszes játékos. özilben benne van a lehetőség,hogy legyen valaki,de egyelőre ő is csak tehetség. canales... nagyon sok van benne,de nem játszik,miért nem? már 20 éves,nem ifista,bőven játszhatna. meggyőződésem,hogy mourinho igazolásai voltak a robotok,de velük nem indulunk minden évben eséllyel a címekért. perezre nem ezek az igazolások a jellemzőek,ezt mindenki tudja. ha mourinho khedirákat igazol,annak akkor sem lesz jó vége,ha összeszoknak,mert a barca,sevilla,villarreal játékban agyonver minket. az egyetlen szerencsénk,hogy a spanyol csapatok egyénileg nem erősek és mi az egyéni villanásokkal meccseket tudunk nyerni. node lassan itt a bl,majd jöhet a neheze és bizonyíthatnak a gépek,hogy spanyol focit tudnak tolni(de nem tudnak,így nem bizonyítanak).
egyébként nem értem,hogy miért nem látod,hogy 2 helyen lyukas a csapat...ez nem tud összeérni,mert nincs kész
socio66

2011.02.16. 16:16:42

daffy írta:jó ötletnek tartom végre a minőségi játékosok igazolását,mert mindenki tehetséges aki jött,de azér na...
még mindig nem látod be hogy a mindenkori játékosaitoknak és edzőiteknek időre lenne szükségük. még nem is derült ki igazán,mire képes ez a társaság,de már jöjjön maicon,essien,fabregas,meg a többiek..
megkockáztatom,ennyi idő és ilyen nyomás alatt velük együtt sem lenne sokkal jobb a csapat.
két év alatt kicserélődött szinte a keret,olyan játékosok jöttek akikről álmodni sem mertetek volna és akkor mondasz egy ilyet hogy végre minőségi játékosok kellenének. miközben az újak miatt távozni kényszerűlők klasszis formát futnak.(ugye a labdát nálatok átvenni sem tudó sneijder,meg a 60 perces van der vaart és még sorolhatnám)
és nem elég ennyi példa,évről évre elkövetitek ugyanazokat a hibákat,mert a vezetőség agyában el van kattanva valami és azt hiszik hogy azért mert anno a klub összevissza nyerte magát,ez mindig így lesz és alanyi jogon jár. ha pedig nem,akkor mehet mindenki a fenébe.
de hát nekünk ez csak jó,csak amennyiszer már igazolta az élet hogy rossz úton jártok,érhetetlen hogy sem a vezetőség sem ti,szurkolók nem láttok tisztán.
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.02.16. 16:03:47

daffy írta:pepe hosszabbított. végül a klub engedett a követeléseknek. 1.8 millióról 3.8ra emelték a fizetését és 2015ig szól a szerződés. mivel david luiz a chelseabe ment,kötelező volt hosszabbítani. már csak egy szélső hátvéd kell nyáron,de az muszáj.
egyes pletykák szerint perez is arab befektetőkkel "erősítene",hogy jusson 40milla bale-re és 70körül fabregasra. nem tudom mennyi igaz belőle,de abszolút el tudom képzelni. ez már inkább perez igazolásaira emlékeztetne,mert az eddigiek mourinhora jellemzőek. jó ötletnek tartom végre a minőségi játékosok igazolását,mert mindenki tehetséges aki jött,de azér na...
1.8ról 3.8ra???????? :shock: :shock:

Nem hiszem, h fiú megérdemli ezt a horribilis fizut, de ők tudják.
Kép
daffy
Madridista

2011.02.16. 15:28:07

Andris írta:hehe :P
pár oldallal odébb mintha már lett volna. a baj az,hogy nem vicc :?
Andris
Adminisztrátor

2011.02.16. 14:34:10

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
daffy
Madridista

2011.02.16. 14:12:28

pepe hosszabbított. végül a klub engedett a követeléseknek. 1.8 millióról 3.8ra emelték a fizetését és 2015ig szól a szerződés. mivel david luiz a chelseabe ment,kötelező volt hosszabbítani. már csak egy szélső hátvéd kell nyáron,de az muszáj.
egyes pletykák szerint perez is arab befektetőkkel "erősítene",hogy jusson 40milla bale-re és 70körül fabregasra. nem tudom mennyi igaz belőle,de abszolút el tudom képzelni. ez már inkább perez igazolásaira emlékeztetne,mert az eddigiek mourinhora jellemzőek. jó ötletnek tartom végre a minőségi játékosok igazolását,mert mindenki tehetséges aki jött,de azér na...
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.16. 14:09:39

Messithebest írta:
Lionel85 írta:Már délelőtt megírtam, hogy az Espanyol leadja a meccset a Realnak, Messithebesttől meg kaptam hideget-meleget. Hát talán mégis igazam lesz...
Beraknád ide h pontosan hol "oltottalak le" téged?? Vissza olvastam ebben a topicban is 6-7 oldalt,meg a bajnoki topicban is,és sehol semmi. Egyébként a véleményem: Szerintem a Real nem játszott rosszul,pláne úgy hogy 2. percben már kiállították Ikert. Espanyolból én nem néztem volna ki,hogy ennyire gyenge lesz... na nem baj. 5 pont még mindig sok,ha a Clasicót neadjisten elvesztenénk akkor is még 1 meccset el kell veszítsünk nekik meg nyerni ahhoz hogy megelőzzenek szóval még nyugodtak lehetünk.
Annyi volt, h azt írtad neki, h hülyeség amit állít, h majd feladja az Espanyol azért, h közelebb zárkózzon a Realhozzánk.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.02.15. 21:46:39

noname írta:Ez már csak így megy. Nekünk meg az Atletco fekszik le mindig(legalábbis a Camp Nouban), A Real ellen pedig évek óta úgy lép pályára az Espanyol h biztos nyerjenek...
Korábban azért az Atletico otthon is többször kibabrált velünk, idegenben eg a közelmúltban is. Érdekes módon a Real ellen meg egy-két döntetlen a legnagyobb eredményük az elmúlt években.
De volt már példa, h mi is könnyedén vertük el az Espanolt, és a Realt is verték meg.
Sztem szó sincs itt lefekvésről. Az Atletico elleni gáláknak a fő oka az lehet, h ők is egy elég támadó felfogású csapat, a védelmük abszolút sebezhető, nagyon fekszik a játékuk nekünk, így megtudjuk lazán szórni őket. Amikor viszont gyengébb formában voltunk, megtudtak verni minket, és nem úgy, mint általában mások, h találtak egy gól aztán kibekkelték. Az Atletico azon kevés csapatnak egyike, aki támadó játékkal tudta a Barcát legyőzni a közelmúltban. :!:
noname
Llegenda del Barça

2011.02.15. 21:38:19

Ez már csak így megy. Nekünk meg az Atletco fekszik le mindig(legalábbis a Camp Nouban), A Real ellen pedig évek óta úgy lép pályára az Espanyol h biztos nyerjenek...
A Fifa egy szégyen
Messithebest
Director del Fútbol

2011.02.15. 21:15:48

Lionel85 írta:Már délelőtt megírtam, hogy az Espanyol leadja a meccset a Realnak, Messithebesttől meg kaptam hideget-meleget. Hát talán mégis igazam lesz...
Beraknád ide h pontosan hol "oltottalak le" téged?? Vissza olvastam ebben a topicban is 6-7 oldalt,meg a bajnoki topicban is,és sehol semmi. Egyébként a véleményem: Szerintem a Real nem játszott rosszul,pláne úgy hogy 2. percben már kiállították Ikert. Espanyolból én nem néztem volna ki,hogy ennyire gyenge lesz... na nem baj. 5 pont még mindig sok,ha a Clasicót neadjisten elvesztenénk akkor is még 1 meccset el kell veszítsünk nekik meg nyerni ahhoz hogy megelőzzenek szóval még nyugodtak lehetünk.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
ZS10
Jugador d'estrella

2011.02.15. 20:58:20

Rezi Torres
Jugador d'estrella

2011.02.15. 20:54:01

Barcelona:Egy város,egy csapat, egy szerelem egy ÉLET!!!
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.02.14. 20:18:49

miihii írta:Egy rossz vicc ez az Espanyol,ellenünk 5 perc alatt többet mutatnak,mint amennyit tegnap egész meccsen.
Ez mondjuk érthető, mivel nekik mi vagyunk az igazi rivális és nem a Madrid. Én is ideges voltam hogy nem képesek megszorongatni ezt a Reált, de nem gondolom hogy azért "feladták" a meccset hogy csökkenjen az előnyünk.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
miihii
KHAL

2011.02.14. 19:42:50

Ilúvatar írta:Már csak 5 pont hátrány :!:
Előny az a hátrány,ha BARCA szurkolóként nézzük,nemde? :wink:

Belenézegettem az Espanyol-reálba.Egy nagy fájdalom volt az egész meccs,főleg a hazaiak hozzáállása,illetve hozzá nem állása :roll: Úgy tűnt,h meg sem fordult a fejükben a pontszerzés lehetősége,pedig mikor ha most nem!?Egy igen közepes teljesítménnyel is gólokkal verhették volna el őket az emberhátrányban játszó madridiak.Egy rossz vicc ez az Espanyol,ellenünk 5 perc alatt többet mutatnak,mint amennyit tegnap egész meccsen.És nem azért mert ennyire fölé nőtt a reál a kék-fehéreknek,hanem inkább "alá csökkent" a blankóknak a katalán brigád.
Sebaj,még így is lőtávolon kívül a Madrid,és még mindketten fogunk pontot hullatni...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Válasz küldése