Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
Alfa
Entrenador del Barça

2014.07.20. 17:22:17

ZBarca írta:Eközben Németországban:
http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014 ... en-2351323
Azért ahhoz elég durva dolognak kellet történnie , hogy egy arany bevonatú trófeából letörjön egy darab. ( lehet,hogy ott nyaralt ramos :mrgreen: )
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.07.20. 17:13:03

Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.20. 15:07:26

"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
fanbarca
Entrenador del Barça

2014.07.18. 21:53:43

messideco írta:https://www.youtube.com/watch?v=dchRuwhOb6c
Kötelező anyag mindenki számára!
Nem semmi ez a pasas.. azt hiszem el fogok kezdeni MU meccseket nézni miatta. Ahogy viselkedik, okos, tekintélyes és elég troll figura is. :D Kíváncsi vagyok mit fog kihozni új csapatából. :D
més que un club
messideco
Presidente del Barça

2014.07.18. 19:03:31

https://www.youtube.com/watch?v=dchRuwhOb6c
Kötelező anyag mindenki számára!
Kép
"And my heart will leave you never."
Alcantara
Director del Fútbol

2014.07.18. 12:05:16

bence-barca írta:A labdarúgó-világbajnokságon győztes Németország csapatkapitánya, Philipp Lahm visszavonul a válogatottságtól. -nso

Hiányozni fog a válogatottból! :?
Ezt én is olvastam ma, nagyon meglepődtem. Pazar formában van, posztján a világ legjobbjai között van. Igazából kicsit érthetetlen. Mondjuk, ha a csúcson akar búcsúzni, akkor a legjobb időpontot választotta.

Ezt pedig nem tudom, hogy belinkelte-e már valaki, én ma láttam, de megemelem a kalapomat Özil előtt! =D>

http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014 ... ti-2350593" target="_blank
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.07.18. 11:23:20

A labdarúgó-világbajnokságon győztes Németország csapatkapitánya, Philipp Lahm visszavonul a válogatottságtól. -nso

Hiányozni fog a válogatottból! :?
messideco
Presidente del Barça

2014.07.18. 09:52:24

Érzésem szerint az egyik Huntelaar volt, a másik esetleg Wijnaldum.

szerk:
hank1ee írta:Nagyon korrekt írás lett, egyetlen dolgot még van Gaal-lal kapcsolatban belecsempészhettél volna, mégpedig apró negatívumként a végén, Vlaar kijelölését a büntetőrúgásoknál.
Arról a meccsről direkt nem írtam, még mindig frusztrál a kiesés... :? :evil:
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2014.07.18. 08:09:19

hank1ee írta:
Nagyon korrekt írás lett, egyetlen dolgot még van Gaal-lal kapcsolatban belecsempészhettél volna, mégpedig apró negatívumként a végén, Vlaar kijelölését a büntetőrúgásoknál...
gál "védelmében", ezt ő mondta erről a szituról: vlaar azért kerülhetett oda, mert két játékosának barna színű lett az alsógatyája a 11esek előtt és nem vállalták a szitut. nem mondott neveket.

frankón jó az írás, gratulálok! és a hollandoknak is, bár nem a kedvenceim, de mindenképpen nagyon jól nyomták. ahogy a többiek az elsők között, kivéve talán a brazilokat... :?
az argentinok is nagyot harcoltak, így, pár nappal később már nem is biztos, h szomorú lettem volna, ha ők nyerik meg a vb-t, nem pedig a bunkó, gaucsózó németek... mindegy, jogos a sváb "öröm", maximálisan megérdemelték a cuccot.
PUYOL-XAVI-INIESTA
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.18. 00:09:44

messideco írta:Még mielőtt lezárul a topic, szeretnék pár sösszenetet írni a holland válogatottról.
Nagyon korrekt írás lett, egyetlen dolgot még van Gaal-lal kapcsolatban belecsempészhettél volna, mégpedig apró negatívumként a végén, Vlaar kijelölését a büntetőrúgásoknál. Kétségtelenül nagyon meglepte egyébként a világ futballját most Hollandia, bár el kell mondjam, volt olyan ember, aki számított erre. ( :mrgreen: ) Én argentin-drukker vagyok, tehát mondanom sem kell, kinek szorítottam az elődöntőben, de mindenképp megérdemel egy tapsot ez a holland válogatott.

Huntelaar mellőzése pedig nem újkeletű probléma, kevesen értik szerintem, mit keres egy ilyen képességű játékos folyamatosan a kispadon.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
messideco
Presidente del Barça

2014.07.17. 22:46:38

Még mielőtt lezárul a topic, szeretnék pár sösszenetet írni a holland válogatottról.

Egye alapvetően meglepő eredménnyel záruló világbajnokságon van túl a csapat, messze túlszárnyalva az előzetes elvárásokat, ami nem volt nehéz.

Az ugye kristálytiszta volt mindenki számára, hogy ez talán húsz év leggyengébb holland csapata a neveket és klubcsapataikat tekintve, ennek függvényében mind a holland, mind a nemzetközi sportorgánumok messze nem tartották éremesélyesnek az Oranjet, gyakorlatilag a legtöbb a csoportból való kiesést prognosztizálta... Nekem sem voltak irreális elvárásaim a csapattal szemben, szűkös továbbjutást és a brazilok elleni kiesés tűnt logikusnak számomra.

A magunk mögött hagyott vb pozitívumai Hollandia szempontjából:

a várakozáson felüli helyezés
Bár ugye csak a győztes marad meg a legtöbb ember, főleg laikus szemében, a döntő vesztese nagy lúzernek tarthatja magát, míg a bronzérmes a nevető harmadik. Soha rosszabb végkifejletet ilyen szempontból. Veretlenül hoztuk le a világbajnokságot, 4 kapott góllal (2 tizenegyes, 2 védhetetlennek tűnő gól -Cahill és dos Santos.

a spanyolok elleni gála
Azt a meccset vártam a sorsolás óta gyakorlatilag, jó előre bejegyeztem azt a dátumot. Elkezdődött a meccs, az volt amire számítottam, a spanyolok nyomultak a hollandok térfelén, a németalföldiek meg figyelmezetten védekeztek. Jött egy véleményes tizenegyes, ami után kinyílt a csapat. És jött az ominózus gól, a csapat elkezdett játszani. A többi már történelem, RvP és Robben úgy tűnt, hogy megállíthatatlanok lesznek együtt.

a csoportelsőség
Na, erre nem fogadtam volna: megkérdőjelezhetetlen fölény a csoportban, az utolsó meccs előtt meglévő továbbjutás, 10-3-as gólarány. 8)

balhémentes torna
Sajnos a holland válogatott természetes velejárója a különböző botrányok. A játékosok egymással, edző játékossal kapnak hajba, a kezdőcsapatért, csapaton belüli hegemóniáért stb. Ilyen mintha az idén nem lett volna, vagy csak a média még nem hallott róla... Az elején volt ugye a Martins Indi - Robben affér, de úgy látszik van Gaal azóta rendet tett a csapat háza táján.

taktikai és mentális fölény
Talán egyik argentin játékos nyilatkozta a döntő után, hogy Hollandia taktikában megelőzte az egész mezőnyt. A mentális tartás is nagyon jellemző volt a válogatottra, egy percig sem lehetett látni sem félelmet vagy megilletődést az arcokon, a 19-20 éves kölykök is vérprofin kezelték a rendkívül stresszes időszakot.

van Gaal
Sokáig én is egy pacalfejű pcsnek tartottam, részben ugye a Barcában alkalmazott módszerei és viselkedése miatt, de az a helyzet, hogy ez az ember zseni. Amit elművelt ezzel a csőcseléknek tűnő csapattal, arra nem sokan lettek volna képesek. A drákói szigor lassan van gaalira keresztelődhet át, gyakorlatilag még az asztalnál is megköveteli az egyenes ülést stb.
Bár nem prioritás nála, de bátran bízik szerepeket a sikeréhes fiatalokra (lásd az idei tornán), vagy mondhatom a klubcsapataiban a neveket: Puyol, Xavi majd Müller, Alaba, Badstuber.
Alapvetően nem védekező felfogású edzőnek tartják, de a világbajnokság ebből a szempontból váltásra kényszerítette, hiszen nem hogy hiányposzt, hanem hiányvédelem volt jelen a hollandoknál. A minőséget mennyiséggel próbálta kompenzálni, talán sikeresen. de Vrij, de főleg Vlaar a torna legjobb középhátvédjei közé kerültek, Martins Indi az aktuális ellenfél középcsaptárát kísérte lerázhatatlanul, Blind teljesítménye sok európai csapat érdeklődését felkeltette.
Sok elemet tőle vett át egykori segédje, Mourinho, és játékosa Guardiola is. Első mandátuma (talál ez így? :lol ) a válogatott élén nem volt sikeres, hiszen európai bronzérmesként, és világbajnoki elődöntősként alapvető elvárás lett volna a biztos részvétel a 2002-es világbajnokságon, ám ez meghiusúlt, a csapat még pótselejtezőt sem játszhatott. Állítása szerint ez azért nem valósult meg, mert a karrierjük csúcsán lévő sztárokkal kevésbé tudott boldogulni, illetve a munkához való viszonyulások is hagyott kívánni valót maguk után. :?:
Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a tavalyi világverő müncheni csapat formáját is ő kezdte megalkotni, kezdve Robben leigazolásával, Müllerék beépítésével, Schweini konvertálásával stb.
A válogatottal olyan sikert ért el, amit a holland futballiskola nagyjai, köztük maga Cruyff is meghökkenve néztek. Eleinte a holland foci megcsúfolását látták a defenzívnek tűnő felfogáson.

a védelem
Sokan röhögtek a kerethirdetéskor, mivel relatív ismeretlen emberekkel töltötte meg a védelmet a mester, még azt a kevés nemzetközi rutinnal rendelkező embert is kihagyta, akiket valamilyen szinten ismernek a holland fociban kevéssé szakavatott emberek.
Ha engem kérdeznek, azt mondom,hogy az ezüstérmes holland válogatott védelme sem volt erősebb, talán azok közül van Bronckhorst képviselt elismert minőséget, csak a rend kedvéért, tagjai Heitinga, van der Wiel, Mathijsen, Bolahrouz és Oojer és Braafheid voltak, így leírva a mostani védelem világklasszis azok mellett, főleg az utóbbi három név megmosolyogtató utólag.
Amint említettem a minőséget részben sikerült mennyiséggel pótolni, és egy beugró Kuyttel stabil védekezést hoztak le, a támadásban is aktívan kivéve a részüket.

Kuyt
Igen, ő. Bár nem volt virtuóz a pályán, kellett egy gyalogkakukk a csapatba, aki hatalmas munkabírásával és futómennyiségével képes stabilitást hozni a védelembe, és összetudja kötni a támadással. Ha emlékeim nem csalnak, játszott jobbhátvédet, balhátvédet, illetve a Costa rica elleni meccsen a 3-4-3-as rendszerben a középpályán is szerepet kapott. Igazi Jolly Joker volt, és nem lógott ki a csapatból.

a taktika
A vb előtt kitalálni és begyakorolni egy új formációt, oké. Legyen Robbenből ék, oké. Működött? Igen :)

cserék
Fer és Depay megverték Chilét, Huntelaar Mexikót. A Krul-csere lassan futballklasszikus lesz. Kb ennyi.

Depay
A vb egyik legnagyobb felfedezettje lett a fiatal szélső, ígéretesen indult a nemzetközi karrierje. Valószínűleg marad még a PSV-ben egy szezont. Aztán határ a csillagos ég.

de Jong és a helyettesítése
Sokaknak csak úgy maradt meg, mint a talpaló tapló -jogosan. Azonban a ki követi a pályafutását részletesen, az láthatja, hogy mennyire tud focizni a gyerek, a középpálya királya, ott van mindenhol, megalkuvást nem ismer.
Costa Rica ellen sérülés miatt nem játszhatott, helyette a PSV-kapitány, Wijnaldum került a kezdőbe, átlagos teljesítményt hozva le. Szerencsére csak egy meccs erejéig volt sérült. És itt jegyezném meg, hogy ismét taktikai váltás volt a sérülés miatt, hiszen az 5 védő helyett három középhátvéddel, Blinddel és Kuyttal a középpályán oldották meg a pótlását, plusz ugye az említett Winaldum. van Gaal strikes again.

Robben
Aki látta a vb-t, annak nem kell részletezni. A legjobbak között van a világon.

Pár negatívum is volt azért:

Sneijder
Kiégett. Bár nagyon kedvelem, és nem akartam hinni a baljóslatú híreknek, de tényleg kevés már ő ehhez a szinthez, ezt ő maga is elismerte. :(

Janmaat
Sokan sokat vártak tőle a világbajnokságon, a meglepetésemberek egyike lehetett volna, ám a csoportkör után jegelte őt van Gaal. Az elődöntőben a 45. percben, míg a bronzmeccsen a 20. percben, csereként állt be. Nem a tervek szerint alakult a torna számára, de leírni még nem szabad. Pár évig még ő lesz a jobbhátvéd a csapatban, ebben biztos vagyok. Persze ha Kuyt visszavonul :lol:

a csoportör utáni leépülés
Sajnos az volt, elfogytak a srácok, rengeteget kivett a halálcsoport a játékosokból, és a felkészült ellenfelek fel tudták venni a harcot az Oranjevel.

de Guzman
Gondoltam, hogy dobbantani fog a világbajnokságon, de nagyon gyatra teljesítményt nyújtott, az első két meccsen játszott, majd a bronzmeccset játszotta végig Sneijder sérülése miatt. Többet vártam tőle, ehelyett eladott labdák, rossz helyezkedés, 2 sárga volt a hozama, teljesen idegen volt a csapatban.

Huntelaar teljes körű mellőzése
Az említett leépülés talán van Persiere volt a legjellemzőbb. Nem találta a kaput, rossz döntéseket hozott, és ott ült a padon egy nagyon jó képességű támadó bevetésre várva, de van Gaal mellőzte, és a lehetséges 7 meccs helyett csak 3 meccsen játszott, nem kell írnom, hogy csereként. 14 perc jutott Mexikó ellen, győztes gólt szerzett, majd Costa Rica ellen a 105., Argentína ellen a 96. percben állt be, ha durván akarok fogalmazni, azt mondom tizenegyest rúgni. A vb előtti 3-5-2-es taktika felvázolásakor úgy gondoltam/reméltem/akartam, hogy ő és RvP alkossák a csatárduót, ami álomszerű lett volna számomra. Mögöttük Robben, neki viszont túl messze lett volna a kaputól az a pozíció, így Huntelaar elvesztette az esélyét a kezdőcsapatba kerülésre.

Hát, ennyi lett volna :)
http://www.nemzetisport.hu/angol_labdar ... at-2350749
Kép
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2014.07.17. 14:17:52

messideco írta:A legfrissebb világranglista:

1. (2.) Németország 1724 pont
2. (5.) Argentína 1606
3. (15.) Hollandia 1496
4. (8.) Kolumbia 1492
5. (11.) Belgium 1401
6. (7.) Uruguay 1330
7. (3.) Brazília 1241
8. (1.) Spanyolország 1229
9. (6.) Svájc 1216
10. (17.) Franciaország 1202
11. (4.) Portugália 1148
12. (14.) Chile 1098

A brazilok visszaestek rendesen, kb. a negyedik helyre tippeltem őket. Costa rica a 28.-ról a 16.-ra lépett elő. Magyarország Ghánával (!) holtversenyben a 38. helyen :D

A Brazilok a 7. helyen :P (if you know what i mean)

Egyébként a Portugálok, hogy a fenébe lehettek a 4. helyen a vb előtt?
Sohasem értettem ezeket a ranglistákat. Ghána x-elt a Németekkel mi meg megverjük Azerbajdzsánt,San Marinot meg hasonló erősségű válogatottakat és már rögtön ugyanott vagyunk...

Talán ezért játszunk ilyen csapatokkal felkészülési meccseket, hogy a ranglistán előrébb kerüljünk.
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
messideco
Presidente del Barça

2014.07.17. 14:08:13

A legfrissebb világranglista:

1. (2.) Németország 1724 pont
2. (5.) Argentína 1606
3. (15.) Hollandia 1496
4. (8.) Kolumbia 1492
5. (11.) Belgium 1401
6. (7.) Uruguay 1330
7. (3.) Brazília 1241
8. (1.) Spanyolország 1229
9. (6.) Svájc 1216
10. (17.) Franciaország 1202
11. (4.) Portugália 1148
12. (14.) Chile 1098

A brazilok visszaestek rendesen, kb. a negyedik helyre tippeltem őket. Costa rica a 28.-ról a 16.-ra lépett elő. Magyarország Ghánával (!) holtversenyben a 38. helyen :D
Kép
Leon
Director del Fútbol

2014.06.06. 21:07:14

Neymar a pályán!Épp most kezdődik a Brazilia-Szerbia meccs élőben a story 4en!
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.06.05. 18:21:03

http://sport365.hu/nemzetkozi-foci,ango ... rert,71972

Hmmm... Szerintem megvan rá az esély, hogy elmenjen, főleg ha a ManUtd elég magas összeget ajánl.
A szezon előtt még gondoltam, hogy a sok sztár miatt majd jönnek ilyen hírek a Bayern háza tájáról, de nem gondoltam volna, hogy Müller elégedetlen lesz...
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2014.06.05. 13:54:43

A meccset nézte valaki? Milyen volt a játék és Messi?
az első félidőt néztem, a másodikat csak felületesen, úgyhogy az írásom az elsőről szól.

most egy trinidad elleni barátságos meccsből sokat levonni nem lehet, de a csapat próbál egy, a korábbinál valamivel labdatartósabb focit játszani, úgy, hogy a kontralehetőségeket viszont jobban meghúzzák, mint mondjuk a spanyolok.
a koncepció jó, viszont annyira szervezetlen az egész, az elmozgások, tolódások, meg minden, hogy sokra nem megyünk vele.

a személyi kérdésekről.

a védelem így vicc, zavarba hozható, főleg demichelis, akinek mondjuk a frizurája így már korrekt, de a többi maradt a régiben.
mondjuk élesben már zabaleta lesz a jobbhátvéd, nem campagnaro, illetőleg garay is csak visszakerül már, szóval valamit ez javulni fog, de továbbra is gyenge pont.
sokat mondjuk nem lehet leszűrni, mert nem igazán támad t&t, de itt lesznek bajok bőven.

a középpályán gago próbál osztogatni, kicsit ilyen mélységi irányító szerepkör az övé, tűrhető, de még mindig nem nőtte ki a hülyeségeit.
inkább ő és biglia közül utóbbit kellene nyomatni, valamivel jobb játékos, és amit én fontosnak tartok, európában játszik, nem a bocában.
di maría a realos posztján van, hozza is a szintet, rá nem lehet panasz.
mascheranot mindig fura látni az eredeti posztján, de alig volt játékban, kevésszer volt rá szükség, hogy szűrjön.
a felfogás itt nem vészes, bár egy szervezettebb, erősebb középpálya meg fogja őket enni, de egész jól passzolnak egymás mellé.

elöl palacio játszik középcsatárt, itt remélhetőleg higuain fog helyette a vébén szerepelni, mögötte lavezzi inkább a baloson, messi pedig szokás szerint irányítót, árnyékcsatárt és jobbszélsőt is játszik egyben, szinte teljesen kötetlen feladatkörben van, hátrébb, mint a barcában.
kicsit többet szervez, és kevesebbet érkezik.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.06.05. 10:06:13

BarcafanTomee írta:A meccset nézte valaki? Milyen volt a játék és Messi?
Trinidad elleni meccs nem lehet mérvadó persze, szombaton a Szlovénok ellen nehezebb dolguk lesz.
Meg feltűnt, hogy Higuain, Aguero meg Garay a padon se ült, ők sérüléssel bajlódnak?
http://www.youtube.com/watch?v=PZa_PQbrtx0" target="_blank
Nekem úgy tűnt, mintha kezdene újra "éledezni".

Garay-ról és Higuain-ról nem tudok semmit, de tegnap Agüero egész végig csere volt.
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.05. 09:13:06

ZBarca írta:
BarcafanTomee írta:Az első gól előtt valami hihetetlen mit hagyott ki Messi, utána azt se tudta, hogy hívják:

https://www.youtube.com/watch?v=YWNjxs69O3k" target="_blank
Azt nem ő hagyta ki, hanem a védő rúgta el előle.
igaz! :D Pedig nekem többszöri visszajátszás után is úgy tűnt. De megnézve egy másik videót már tisztán látszik, hogy a védő az.

A meccset nézte valaki? Milyen volt a játék és Messi?
Trinidad elleni meccs nem lehet mérvadó persze, szombaton a Szlovénok ellen nehezebb dolguk lesz.
Meg feltűnt, hogy Higuain, Aguero meg Garay a padon se ült, ők sérüléssel bajlódnak?
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.06.05. 08:31:33

BarcafanTomee írta:Az első gól előtt valami hihetetlen mit hagyott ki Messi, utána azt se tudta, hogy hívják:

Azt nem ő hagyta ki, hanem a védő rúgta el előle.
Kép
MyShadow
Jugador del Barça

2014.06.05. 08:11:58

Azért Alexis nem kis gólpasszokat adott, és ballal jobbal osztja a jobbnál jobb labdákat:)
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.05. 07:41:44

Az első gól előtt valami hihetetlen mit hagyott ki Messi, utána azt se tudta, hogy hívják:

Alexis most csereként beállva adott 2 gólpassszt :

https://www.youtube.com/watch?v=PDjCFTuZqNo" target="_blank
shutterisland
Director del Fútbol

2014.06.05. 01:57:28

BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.04. 23:00:31

Az nem semmi, hogy az Olaszok leikszeltek Luxemburggal :lol:
Leon
Director del Fútbol

2014.06.03. 21:24:29

palesz77 írta:Most kezdődött 9-kor a Brazília-Panama meccs, a Story4 adja. Hátha van akit érdekelne, de nem tudott róla..
Kössz az infót!

Neymar gól! 8)
22 éves 48 válogatottság 31 gól! :shock:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.06.03. 21:08:37

Most kezdődött 9-kor a Brazília-Panama meccs, a Story4 adja. Hátha van akit érdekelne, de nem tudott róla..
Válasz küldése