2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Nagyszerű, remek, ezazzz!!!vargaakos írta:Dánia-Magyarország 0-1
Buzsáki Ákos
Remélem ez csak egy elhamarkodott döntés és idővel lenyugszik, mert szükség van rá. A magyar labdarúgás jelenleg nem áll olyan helyzetben, hogy így elpazarolja tehetségeit!gekkodan írta:Közben Gera a saját blogjában a válogatottól való visszavonulást is kijelentette, a jövőben nem kíván a csapatban szerepelni.
Indok: a kapitány nem bízik benne eléggé
Duna Tv!bottlikakos írta:Tudjátok hogy hol adják a meccset???
Köszi
Lehet van kis képzavar a mondandómban, nyilván nem arra gondoltam, hogy annyit fussunk mint egy afrikai csapat pl, de igenis egy meccsen futni kell, ahhoz hogy üresen kaphasd a labdát futni kell, ahhoz hogy leszerelj egy ellenfelet futni kell, ahhoz hogy hibára kényszerítsd (pl. letámadáskor) még többet kell futni. A foci alapja inkább az, hogy legyetek többen védekezéskor hátul, támadáskor pedig elől. A labda fusson ne mi frázis is helyes, és egyet is értek vele, de ezt inkább arra használnám, hogy így ellenfelet kell fárasztani, hogy a labdát kergessék.balazsfoci írta:Ezzel én nem értek egyet, mert nem szétfutni kell az ellenfelet, hanem megverni fociban. Ez az ami a Barcát oda emelte ahol vannak. Van egy régi de annál inkább örökreszóló kiváló mondás, hogy a "labda fusson ne mi". A labda gyorsabb. Én sztem inkább abban kéne fajlődni a csapatnak, hogy ütküzzenek többet. Az olaszok ellen a második gólt úgy kaptuk hogy az olasz gyerek majd félpályánál megkapta a labdát, és 3 ember vette körül de nem ütküzték le, nem csúsztak oda neki hanem kivezethette onnan. Ez még nem baj mert ott a 4 védő az egy támadó ellen aki labdával elvileg lassabb mint nélküle, de ott sem csúszott senki oda neki, pedig le kellett volna ütküzni. Sztem ez az egyetlen negatív amit ki tudok emelni a csapat játékából, a többi elem mind egy nemzetközi labdarúgó csapat formájára emlékeztet. Passzoltak, nem ívelgettek, volt fantázia a játékban, meg mertek csinálni egy-egy cselt, és nem féltek hátrafelé is játszani, mert sokszor jobb "kettőt előre egyet vissza" lépésben haladni.Cooltiszo írta:Fizikailag kellene szerintem főleg megedződni, szét kell futni az ellenfelet a mai fociban, ehhez viszont brutális kondi kell. Reméljük ezt minél hamarabb sikerül elsajátítaniuk.
lehet erős voltam és meggondolatlan, asszem igazad van Sanyi, sorry about is.Boixos írta:okés Dani, akkor azért, mert x évvel ezelőtt egy városban éltél vele, talán láttad is vagy kétszer, így maradjon meg benned olyannak, amilyen akkor volt. ahogy érzed.
van szerencsém kb tíz éve személyesen ismerni, nekem meg megmarad olyan normális embernek, aki példakép lehet az előtt a többezer szipus-csellengő-piázós gyerek előtt, h nem feltétlenül kell nekik megpusztulniuk az életmódjuk miatt a saját taknyukban, hanem lehet másképp is élni.
amúgy pedig ismerve a gyerek habitusát, tuti, h vmilyen szinten le lett ez egyeztetve a szövkappal, csakhát a médiának híreket kell gyártnia ugye...
Azért álljunk meg egy pillanatra. Szerintem 1986 óta nem szerepelt ilyen eredményesen a magyar válogatott VB-selejtezőn. [Vagy lehet, hogy egyszer sikerült több pontot szerezni, mint most, bár még 1 forduló hátravan a mostaniból + azért ennél nehezebb csoportunk (avagy 3 tiszta vb-esélyessel) nem volt].atek írta:a pofám leszakad, hogy lehet ilyet nyilatkozni, azt a munkát amit ő csinált, bármelyikőnk elvégezte volna...
Innen ne idézz legközelebb, mert a valóságtartalma elég kérdőjeles, nem véletlenül van a tiltólistán! Ha lehozza valamilyen normálisabb oldal is, akkor elolvasom, akkor be lehet ide írni, ezt akárki írhatta, vagy elferdíthette...atek írta:a pofám leszakad, hogy lehet ilyet nyilatkozni, azt a munkát amit ő csinált, bármelyikőnk elvégezte volna... http://sportgeza.hu/futball/2009/10/14/ ... _dolgozni/
Végül is lehet igazad van, mert tényleg érezhető volt ez, de már máskor is látszott, hogy alapból sokkal jobban játszunk, ha többet "kockáztatunk", ha nem sünözünk. Ég és föld a különbség, nem is éri meg így felkészülni az ellenfelekre. Akkor a saját csapatunkból nem tud "felkészülni"...Bányász írta:
Hát pedig most ponthogy felkészültünk.
Igaz, helyesbítem a kijelentésem, a szélső védők nagyon rosszak, bár a középső védők is lehetnének jóval agresszívabbak. Présinger, meg sztem 15%-osan passzolt, úgy, hogy 10%-t a középpályás ügyessége tett hozzá. (Kis túlzással, de idegesített, hogy egyből el is adta a labdákat, ezt nem csak a ghánaiak elleni meccsről szűrtem le!) Sajnos mind e mellett meg nem volt tökéletes a védő feladata sem.Bányász írta: Ezzel nem igazán értek egyet.Debreceni,Szabó,Szekeres nagyon is jó védők sztem.(engem meglepne ha ez után a Vb után Debreceni neve nem merülne fel valami komolyabb klubnál)Inkább azt mondanám,h a szélső védőink nem a legjobbak.(bár sztem Présinger a mai hibája ellenére jó focista)És egy igazán jó védekező középpályás hiányzik a csapatból.
Félig pécsi lévén elég sokat tudok a gyerekről, sajnos nekem már csak így marad meg az emlékezetemben, bármekkora gólt lő a Citynek vagy a Unitednek. Nem szép amit csinált, ott kellett volna maradni a lelátón, a munkahelyeden sem tehetsz meg bármit, a válogatottban sem.Boixos írta:picit megcsúsztál az időben ezzel a szipus-ivós-csellengős dumáddal Dani, egy tisztességes családapáról beszélsz. ne legyél olyan, mint a többi gyökér, aki csak ezek körül pörög, ha a geráról van szó!gekkodan írta:Na szipus Zolika remélem egy jó időre befejezte válogatott szereplését. Sokkal hasznosabb, ha iszik és cselleng a foci helyett.
egyébként nem tudom, mi a probléma ezzel, h lekoccolt? nem jelölte a kúman, gondolom, megvolt ennek a szitunak az előzménye is egy négyszemközti beszélgetéssel a továbbiakról, ezek után én is inkább a családomat és a munkaadóimat választottam volna. egyébként is, lassan a kínzás kategóriájába esik azt a szrt végignézni, amit a válogatott bemutat.
picit megcsúsztál az időben ezzel a szipus-ivós-csellengős dumáddal Dani, egy tisztességes családapáról beszélsz. ne legyél olyan, mint a többi gyökér, aki csak ezek körül pörög, ha a geráról van szó!gekkodan írta:Na szipus Zolika remélem egy jó időre befejezte válogatott szereplését. Sokkal hasznosabb, ha iszik és cselleng a foci helyett.
Mint Barca drukker is egyben, természetesen én is ilyet szeretnék látni a magyar csapattól is, amit leírtál. Csak abból indulok ki, hogy egy kis csapatnak jobb a védekező felállás, mint a támadó. Amit aláhúztam a szövegedben, az viszont tényleg fájdalmas, hiszen pont ez lenne a defenzív felállás lényege (kontra, pontrúgás). Ez sem a taktika hibája szerintem, hanem az, hogy vagy nem tudunk passzolni (és akkor mindegy a taktika), vagy ezt kevésbé gyakoroltuk be - fene tudja.senkialfonz40 írta: Abszolút érthető, logikus érvelés, mégis azt mondom nem a mi játékunk, amit játszottunk. Olyan idegen, hogy már fáj! Se kontra se pontrúgás, esélytelenek voltunk minden meccsen. Az a baj, amit példának felhoztál (Chelsea) szintén világszínvonal, ehhez nincsenek meg a terminátoraink védekező fronton, se a befejezéshez a támadó szekcióban. A Várhidi éra alatt több fantáziát láttam bennük, mint most, de lehet, hogy csak a fásultság szól belőlem.![]()
Pedig látszik mennyire szeretik itthon a focit, és ezt a szenvedést kell végignézni minden alkalommal. Azt tudom, hogy ezt a helyzet nélküli játékot nem tudom végignézni, legalább lenne 3-4 gólszagú lehetőség, hogy remélni lehessen!
Abszolút érthető, logikus érvelés, mégis azt mondom nem a mi játékunk, amit játszottunk. Olyan idegen, hogy már fáj! Se kontra se pontrúgás, esélytelenek voltunk minden meccsen. Az a baj, amit példának felhoztál (Chelsea) szintén világszínvonal, ehhez nincsenek meg a terminátoraink védekező fronton, se a befejezéshez a támadó szekcióban. A Várhidi éra alatt több fantáziát láttam bennük, mint most, de lehet, hogy csak a fásultság szól belőlem.Mikaos írta: Vajon képesek lettünk volna támadni? A portugálok ellen -attól függetlenül, hogy mi volt a taktikánk- ugyanazt csináltuk, mint ma a fiatalok az első félidőben: 2 passz után eladtuk a labdát.
Pedig a defenzív foci képes lenne a sikerre, ha megfelelő emberek lennének a pályán, lásd legjobb példa: Chelsea. Nem viszik túlzásba a támadásokat (akárcsak mi), viszont ők 3 passzból eljutnak az ellenfél kapujáig, és általában be tudják fejezni kapuralövéssel az akciót. Tehát én azt mondom, hogy elsősorban nem a taktika befolyásolja/ta a magyar csapat játékát (pl. a portugálok ellen), hanem a technikai, fizikai, lelki, stb hátrány, aminek köszönhetően például nem tudtunk épkézláb passzokat adni.
Én úgy gondolom, hogy ez a felnőtt válogatott nem lenne képes kreatív, támadójátékra egy erős csapat ellen, ugyanis nincs meg a labda-biztonsága a játékosoknak. Ilyenkor viszont csak a defenzív taktika jöhet szóba, hogy ne legyen 0-7 a meccs végeredménye, és lehetőleg kontrákkal, szabadrúgásokkal elérni 1 pontot, vagy 1gólos győzelmet. Nyílt sisakos harcban a gyengébb képességű csapat elveszik a nagy csapat ellen, ez 100%.
Megint a Barcát hoznám fel, mert amelyik kis csapat ellenünk tisztességesen, nyíltan játszik: általában 4-5 kapott gólnál kevesebbel nem ússza meg. Míg pl. a tömörülő csapatok ellen általában csak 1 góllal tudunk nyerni, olykor viszont meglepnek minket egy döntetlennel, vagy szerencsével: akár győzelemmel is.
(Remélem, érthetően vázoltam fel, hogy mire gondolok.)