La Liga / Copa del Rey
A képen Lewi lába a védő mögött van tisztán látni,Viszont a bele nagyított képkockan már tisztán előtte van.Ez hogy lehetséges?
-
- Entrenador del Barça
Ja. Felső képen nem, közelin már igen.superman írta: ↑2024.11.14. 09:40:21Értem én a lélektani kérdést, de ilyen szinten nem lehet jósolni, hogy majd ezen múlik. Ha szándékosan akarnák a madriddal megnyeretni a bajnokságit, akkor sokkal hatékonyabban is csinálhatnák nem ilyen lutri dolgokkal. Pl a clásicó első félidei lesei közül elengednek egyet, kettőt. De mivel minden csapat kárára (és ebből kifolyólag javára is) tévednek a teljes szezont nézve, ezért nem valószínű, hogy bárkit tudatosan tolnának. Mindig minden csapat szurkolói magukat látják kárvallottnak, nahát fura.
A színekhez meg mit mondjak? Hát minden esetben ezeket a sziluetteket használják.
Arsene Wenger véleménye, és a helyzet lélektana
https://stad10.com/?p=25824
Érdekességként, mind a 2 meccsen Quadra Fernandez volt a bíró. (Osasuna, Sociedad)
Mindenesetre lehet meg kellene fontolnia a 2 szövetségnek Wenger szavait.
Értem én a lélektani kérdést, de ilyen szinten nem lehet jósolni, hogy majd ezen múlik. Ha szándékosan akarnák a madriddal megnyeretni a bajnokságit, akkor sokkal hatékonyabban is csinálhatnák nem ilyen lutri dolgokkal. Pl a clásicó első félidei lesei közül elengednek egyet, kettőt. De mivel minden csapat kárára (és ebből kifolyólag javára is) tévednek a teljes szezont nézve, ezért nem valószínű, hogy bárkit tudatosan tolnának. Mindig minden csapat szurkolói magukat látják kárvallottnak, nahát fura. 
A színekhez meg mit mondjak? Hát minden esetben ezeket a sziluetteket használják.

-
- Entrenador del Barça
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Azért azt ne felejtsük el, hogy egy mérkőzésnek van egy lélektana. Nagyon nem mindegy, hogy előnyben nyugodtan tudsz játszani, vagy futni kell az eredmény után. Azt a nem elhanyagolandó tényt is vegyük figyelembe, hogy özönvízszerű esőzés volt végig a meccsen, aminek a következménye a rengeteg pontatlan passzok és hosszú labdalevételek voltak, amik nagyon nem kedveztek a játékunknak. A Sociedad meg agresszív volt és kihasználta a sebezhetőségünket. Teszem hozzá, hogy a semmiből találtak ők is egy gólt, ami mellett 1 db kidolgozott akciójuk (Oyarzabal) volt az egész meccsen. Persze ez nem mentesít minket, meg nyilván ennek ellenére is játszhattunk volna jobban, nyerhettünk is volna, de nem volt azért olyan egyszerű ez a mérkőzés.superman írta: ↑2024.11.14. 06:00:52Ez volt már? Ez alapján helyesen fújtak lest. Akkor hol az igazság?
https://ibb.co/Dz8wDDy
Egyébként ez 0-0nál volt, majdnem a meccs legelején. Bőven megnyerhettük volna, ha megvan rá a képesség. 0 kapuralövés 80 perc alatt (gyakorlatilag 90 alatt), de persze senki nem hibás, csak a bírók, a nagykutyák, a szövetség.
Amúgy meg továbbra is, mindig minden csapat ellen lesznek bírói tévedések, egyszerűen ilyen az emberi tényező. Valahogy mégis mindenbszurkoló úvy érzi, hogy csak a saját csapata ellen fújnak, és akkor biztosan tudatosan, ki akarnak szúrni velünk. Most hirtelen az jut eszembe, amikor tavaly a Madridnak győztes gólja előtti másodpercben fújta le a meccset a spori, ezzel 2 pontot elvéve tőlük. Abból se lett semmi. És nekik ez szó szerint az utolsó másodpercben volt, nem volt még 80 percük megnyerni a meccset, mint a Barcának. De ez csak egy példa, minden csapapt szurkolói tudná sorolni a saját eseteit másnap reggelig. Most éppen nekünk fáj, volt és lesz ez még így se!
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Ez volt már? Ez alapján helyesen fújtak lest. Akkor hol az igazság?
Egyébként ez 0-0nál volt, majdnem a meccs legelején. Bőven megnyerhettük volna, ha megvan rá a képesség. 0 kapuralövés 80 perc alatt (gyakorlatilag 90 alatt), de persze senki nem hibás, csak a bírók, a nagykutyák, a szövetség.
Amúgy meg továbbra is, mindig minden csapat ellen lesznek bírói tévedések, egyszerűen ilyen az emberi tényező. Valahogy mégis mindenbszurkoló úvy érzi, hogy csak a saját csapata ellen fújnak, és akkor biztosan tudatosan, ki akarnak szúrni velünk. Most hirtelen az jut eszembe, amikor tavaly a Madridnak győztes gólja előtti másodpercben fújta le a meccset a spori, ezzel 2 pontot elvéve tőlük. Abból se lett semmi. És nekik ez szó szerint az utolsó másodpercben volt, nem volt még 80 percük megnyerni a meccset, mint a Barcának. De ez csak egy példa, minden csapapt szurkolói tudná sorolni a saját eseteit másnap reggelig. Most éppen nekünk fáj, volt és lesz ez még így se!
Ez pedig simán megvalósítható, szinte minden sportágban működik már. Ma játszott például a Vasas a Fenerbahce ellen a röplabda BL-ben, és sikeresen meg is challenge-eltek egy hibás bírói ítéletet.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.13. 12:05:42Espn cikke szerint, Pierluigi Collina megerősítette, hogy engedélyt kértek nemzetközi futball szövetségtől, hogy videós segítséget nyújtsanak a csapatoknak
Ezzel az edzők "kihívhatnák" a bírók döntését.
Az a véleményem, hogy a bíró is tévedhet, ezért nem kell minden tévedés mögött összeesküvést látni. Viszont pont azért, mert a bíró is tévedhet, szükség van a challenge-rendszerre. Ez pedig a bíróknak is jó lenne. Mert ha a játékvezető ennek köszönhetően kijavítja a tévedését, senki nem fogja szidni a meccs után. Ha viszont challenge-rendszer nélkül marad a rossz döntés, szidni fogják az emberek. Ha a challenge-rendszernek köszönhetően meghozza a helyes ítéletet a rossz ítélet helyett, senki nem fogja csalónak tartani, és mindenki túllép a dolgon. Ám ha nincs challenge-rendszer, és marad a rossz ítélet, csalónak fogják tartani az emberek. Ez a bírók megítélésén is javítana.
A másik előnye pedig az, hogy a jóhiszemű bírók ennek köszönhetően könnyebben meghozhatják a helyes döntést. Ha pedig a rosszhiszemű, csaló bíró a challenge után is marad a rossz döntése mellett, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy vagy csaló vagy dilettáns. Azt gondolom, hogy csak nagyon ritkán fordulna elő, hogy egy bíró olyan pofátlan vagy vak lenne, hogy a challenge után is megtartaná a rossz döntését. Én ilyet még egy sportágban sem láttam, pedig challenge-rendszer működik a röplabdában, kosárlabdában, jégkorongban is. Nagyon-nagyon ritka lenne az, hogy egy bíró a challenge után is ragaszkodna a rossz ítéletéhez, és ezt a nagyon kevés bírót nagyon könnyű lenne kipenderíteni a bírói karból. A jelenleg helyzet ezzel szemben minden bírót nehéz helyzetbe hoz. A jóhiszeműen tévedő bírókat csalónak tartják, miközben ha lenne challenge-rendszer, senki nem tartaná őket annak. Azt a nagyon kevés csalót pedig, akik a challenge ellenére, a Napnál is világosabb helyzet ellenére is befújják a rossz ítéletet, könnyebb lenne így kiszűrni. Könnyen külön lehetne választani a jóhiszemű tévedést a csalástól, dilettantizmustól.
-
- Entrenador del Barça
Nem akarok győzködni senkit, de szerintem amit Laporta lenyilatkozott, hogy
70 évig Real Madridhoz köthető személyek irányították a szövetségeket, szerintem nem konteo
https://m.allfootballapp.com/news/La-Li ... id/3076562
Könnyen vissza lehet keresni.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... omite.html
Persze ahogy a cikk végén is áll, ez nem "szükségszerűen feltételez részrehajlást"

Fun fact, most is elismerten Real Madrid szurkoló a La Liga elnöke, az RFEF-ét Rubialest aki szerintem semleges volt, jöttek is a spanyol sikerek, kirúgták, majd a helyettesét is kirúgták, beavatkozott az állam, és a FIFA hatályba helyezte, ha nem oldják meg az évben, minden spanyol klubot és csapatot kitiltanak a nemzetközi porondról.
Persze fenntartom a lehetőségét, hogy mindez véletlen.

Nem győzködök senkit, akkor meghagyom nektek a konteókat, maradok inkább a másik oldalon.
Hibák voltak, vannak, lesznek is, javítsák ki és ennyi.
Hibák voltak, vannak, lesznek is, javítsák ki és ennyi.
Elmélet (szabályok) vs gyakorlat....bíró....az ember gyarló és részlehajló.
Szerintem nincs olyan csapat e kerek földön, amelyik ne találná meg a saját összeesküvés elméletét.
Én pl ezért sem foglalkozok ezzel....
Szerintem nincs olyan csapat e kerek földön, amelyik ne találná meg a saját összeesküvés elméletét.
Én pl ezért sem foglalkozok ezzel....

-
- Entrenador del Barça
Ha már rendszerszintű:tengit írta: ↑2024.11.13. 14:48:16Troym írta: ↑2024.11.12. 21:46:05Ha rendszerszintű csalás létezne, akkor megkérdezném, hogy mi a bírók érdeke ebben?
Hogy a kedvenc Madridja a 2. helyen áll 28 fordulóval a vége előtt?
Súlyos börtönbüntetéssel jár, ha kiderül ilyesmi, tehát "ingyen" senki nem viszi vásárra a bőrét.
Minden visszanézhető, ellenőrizhető. Itt is. Van 200 felvétel így is.
Ha azt gondolja bárki, hogy oké XY spanyol bíró a saját és családja egzisztenciáját kockára teszi azért, hogy a 10. forduló után ne 6, hanem 3 pont legyen az előnyünk, szerintem naív.
Ha pénzért teszi, akkor ki fizeti? Utalást kap? Kitől? Mit kell érte tennie? Honnan gondolta volna a bíró, hogy elég egy lesgól behúznia és kikapunk?
Emberi és szakmai hiba történt egyértelmű. Vizsgálják meg ki hol hibázott, hogy lehet kijavítani és haladjunk.
Lassan minden kétes bedobás, les, szabálytalanság után összeesküvés elméletek kerülnek elő.
Negreira ajándéktárgyakat ad a bíróknak, büntessük meg a Barcát
Gil Manzano szatyra

Negreira- már a befolyásolás is büntetendő
Real Madrid TV nyomásgyakorlása amit a Liga elnöke is elismert, és hivatalos csatornának nevezett
Tegnap írtam a Real-Barca közvetítési jogainak eladásáról
Ezzel kapcsolatban Gránit kérdezi a Barca Studios helyzetét. Eduard Romeu szerint június végén a gazdasági karok 15% mehet a keretre, július 1, új szabályok szerint már nem emlékszem mennyi, linkeltem. Ezért lett "eladva" a Barca Studios 200 millióért, hogy beleférjenek az igazolások, regisztrálások, amiből bajnokok lettünk, Kounde így sem fért bele, most visszaüt.
Lewy orrára mutat, 2 meccs eltiltás-Vinicius nem férne ki ide, az összes eset
A Laporta által a Negreira ügy miatt tett nyilatkozat, miszerint a Liga, RFEF évtizedekig Real Madridhoz köthető emberek irányították(ják)
A Real Madrid beleszólt többször a bíróválasztásba, most Undiano Mallenco jut eszembe, aki a Clasicon befújt 2 büntetőt a Barcanak, és évekig nem vezethetett nekik
Hány katalán bíróról tudtok?
Én Negreira, Mateu Lahoz, ha a Valenciai nevezhető annak, vele is sokra mentünk

Most van valami 30 éves Verdura
Itturalde Gonzalez nyilatkozata a bírók 90%-ról, mondjuk az előbbi viszonylatában nem elképzelhetetlen, Baszkot is kettőt tudok, aki a nyilatkozatot tette és Bengoetxea, akit szintén elővettek Madridban.
Nem kell itt pénzt adni senkinek, ha már a rendszerszintű kifejezést használjuk, max nem a csalás, hanem a részrehajlás szó lehet a helyes kifejezés, ami a két csapat történelméből és nemzetiségéből ered.
Ez csak a szubjektív véleményem.
Szerk: emlékeztek a Barca-Bilbao királykupa döntőre, amit a Bernabeuban akartak rendezni, de épp karbantartották a budit vagy mi

Ami füttyszót kapott ott a király...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.11.13. 15:54:50-kor.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Évek óta értetlenül állok az előtt, miért nincs ugyanolyan challenge rendszer, mint teniszben. Lenne az edzőknek 3 lehetőségük (akár kettő is okés lenne), ha tévednek, elveszik, ha nem, megmarad a kettő. Egyetlen gond van ezzel, azon túl, hogy sajna kétlem, hogy a lassan őrlő futballmalmok legmalmobbikában ez pont bevezetnék. Ki bírálná el, hogy tévedtek-e? Aki ott ül a szobában, tartani fogja magát a véleményéhez (függetlenül attól, beszélhetünk-e tudatos, vagy tudatalatti rendszerszintű csalásról, ha nem, akkor pusztán büszkeségből, vagy mert tényleg dilettáns). Szóval kéne, hogy legyen egy független szoba valahol a nagyvilágban, ahol legalább a topligák meccsein ott ülnek az emberek, megkapják a VAR szoba anyagait élőben, és felülbírálhatják a döntést.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.13. 12:05:42Espn cikke szerint, Pierluigi Collina megerősítette, hogy engedélyt kértek nemzetközi futball szövetségtől, hogy videós segítséget nyújtsanak a csapatoknak
Szóval nehéz a megvalósítása kicsit, de az biztos, hogy ha bevezetnék, már csak az átláthatóság és a hatalommegosztás is javulna, nem oldana meg mindent, de egy ilyen esetben pont sima ügy lett volna, előrelépés lenne, csak a mértéke kérdéses.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Csak három "apróság", ami talán némileg megvilágítja a kérdést. 2009-ben egy Real-Almeira meccsen Estrada Fernandez játékvezető a vele szemben szabálytalankodó játékost "partvonalon túlra" rúgó Cristiano Ronaldot piros lappal leküldte. Ez volt élete utolsó szereplése komolyabb mérkőzésen. (Kínálja magát a párhuzam - legalábbis a szereplők tekintetében - az előző bajnokság ugyanebben a párosításában vívott, gyakorlatilag a VAR főszereplésével (el)vezetett mérkőzéssel). Guardiola utolsó évét követően a goal.com által közzétettek szerint a játékvezetők (egyenlegében)15 ponttal segítették a Realt a Barcával szemben. Egyáltalán nem tartom véletlennek, sőt, meggyőződésem, hogy Pep ennek hatására távozott, szembesülve a "szél ellen nem lehet..." elmélet örök igazával. (Vajon miért nem maradt a világ valaha volt egyik legjobb csapatánál, ha azóta időben bőven túlteljesít egy kiváló, de azzal azért nem egyenértékű csapatnál). És végül a - legalábbis a szememben - legmeggyőzőbb példa. Spot1 tv., (Spíler előtti) utolsó Harmadik félidő a spanyol bajnokság záró fordulója után, Puhl Sándor valószínűleg szó szerinti, de tökéletesen értelem hű véleménye: a bajnoki csillagot a játékvezetők mezére is fel lehetne varrni. Tudjuk ki volt a bajnok. Ezek kivonatos tények, amik azért jelentősen túlmutatnak egy valós vagy vétlen kezezés kérdésén, és amit bőven lehetne még, de értelmetlen tovább ragozni. Azaz......a .párhuzam miatt még egy szösszenet. A legutóbbi bajnokság első fordulójában a Getafe ellen egy "vérzivataros" meccs utolsó percében a csapat gólt ért el, amit a játékvezető (VAR) visszavont. Az esetet követő vizsgálat után a téves döntést hozó játékvezetőt néhány (lényegtelen mennyi) meccstől eltiltották, azaz a hibát elismerték (más kérdés, hogy a két pont ettől még úszott). Úgy tűnik, a jelenlegi eset után már a nem érzik a mea culpa szükségességét. Számomra a fentiek (és a hasonló esetek) nemigen támasztják alá a véletlenszerűség elméletét. De az LGT után, szabadon: mindenki másképp....látja.Troym írta: ↑2024.11.12. 21:46:05Ha rendszerszintű csalás létezne, akkor megkérdezném, hogy mi a bírók érdeke ebben?
Súlyos börtönbüntetéssel jár, ha kiderül ilyesmi, tehát "ingyen" senki nem viszi vásárra a bőrét.
Ha azt gondolja bárki, hogy oké XY spanyol bíró a saját és családja egzisztenciáját kockára teszi azért, hogy a 10. forduló után ne 6, hanem 3 pont legyen az előnyünk, szerintem naív.
Ha pénzért teszi, akkor ki fizeti? Utalást kap? Kitől? Mit kell érte tennie? Honnan gondolta volna a bíró, hogy elég egy lesgól behúznia és kikapunk?
Emberi és szakmai hiba történt egyértelmű. Vizsgálják meg ki hol hibázott, hogy lehet kijavítani és haladjunk.
Lassan minden kétes bedobás, les, szabálytalanság után összeesküvés elméletek kerülnek elő.
-
- Entrenador del Barça
Espn cikke szerint, Pierluigi Collina megerősítette, hogy engedélyt kértek nemzetközi futball szövetségtől, hogy videós segítséget nyújtsanak a csapatoknak
+1 összeesküvés elmélet:
Pont most. Szerintem mindenhol a meg nem adott gólunkról beszélnek
Ez mondjuk tényleg nagyon jó lenne, de nem tudom elképzelni. Itt a Sociedad elleni eset, ahol úgy néz ki, hogy nem les, közben a bírók állítják, hogy les.
Kb. mint a feleség megcsalás, rajtakapás viccben
Kinek hiszel nekem, vagy a szemednek?
Ki fog dönteni? Mehet tovább minden ugyanúgy mint eddig.
+1 összeesküvés elmélet:
Pont most. Szerintem mindenhol a meg nem adott gólunkról beszélnek

Ez mondjuk tényleg nagyon jó lenne, de nem tudom elképzelni. Itt a Sociedad elleni eset, ahol úgy néz ki, hogy nem les, közben a bírók állítják, hogy les.
Kb. mint a feleség megcsalás, rajtakapás viccben
Kinek hiszel nekem, vagy a szemednek?

Ki fog dönteni? Mehet tovább minden ugyanúgy mint eddig.
- Chino
- Llegenda del Barça
Nem csak oldalról veszik. Rengeteg kamera van elhelyezve, ami nincs adáshoz kötve, hanem a VAR szobában a játékosokat követi és mindegyikük mozgásánál 29 különböző képpontot tud rögzíteni, amiből létrehoz egy 3D-s képet és ezt látni a közvetítésben.gránit írta: ↑2024.11.12. 22:06:34Ezzel teljesen egyetértek. Problémásnak gondolom például, hogy csak oldalról nézik a leshelyzeteket, miközben az is könnyen előfordulhat, hogy a felvétel szempontjából távolabbi játékos előrébb helyezkedik, de ez a képen nem látszik, mert a közelebbi játékos a képen nagyobbnak tűnik, mint a távolabbi, és simán kitakarja. A felülnézeti kameraállásokat hiányolom például. A közleményükből viszont sajnos nem az derül ki, hogy önkritikát gyakorolnának.
Igazából itt azzal lehet játszani, hogy mikor állítják meg a felvételt az ellenőrzésnél.
Itt amúgy van egy video a működésről:
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... juego.html
Forca Barca!!!!
Hogy derülne ki, ha csak ő tudja az igazságot, senki más? Ő tudja egyedül. A VAR-szobában elég, ha mindenki a másiktól függetlenül ugyanazt akarja, össze sem kell beszélniük. És könnyű dolguk van, ráfoghatják a technikára, és arra, hogy hanyagságból nem nézték meg a képeket alaposabban, és az is lehetséges, hogy tényleg csak ennyi történt. Annyit hibáznak a bírók meccsek közben is, hogy ha minden ilyenért repülnének, nem maradna egy bíró se. Börtönbüntetés, ugyan már, tudják, hogy semmi következménye.Troym írta: ↑2024.11.12. 21:46:05Súlyos börtönbüntetéssel jár, ha kiderül ilyesmi, tehát "ingyen" senki nem viszi vásárra a bőrét.
A mérkőzés alatt és után sokan megemlítették, hogy számos szabálytalanságot nem fújtak be, a mi kárunkra. Ezzel nem azt mondom, hogy biztosan részrehajlóan vezették a meccset, csak azt, hogy ez is lehetséges. Szerintem azt naivitás gondolni, hogy soha egyetlen részrehajló ítélet sem születik. És hogy is derülne ki? Ha nem fizettek neki, hanem magától részrehajló, egyedül ő tudja, mi az igazság. Esetleg ha a bírókat minden meccs után hazugságvizsgálóra kötnék. Aztán a végén még kiderülne, hogy minden meccsen vannak szimpátia alapján befújt ítéletek.
Ezzel teljesen egyetértek. Problémásnak gondolom például, hogy csak oldalról nézik a leshelyzeteket, miközben az is könnyen előfordulhat, hogy a felvétel szempontjából távolabbi játékos előrébb helyezkedik, de ez a képen nem látszik, mert a közelebbi játékos a képen nagyobbnak tűnik, mint a távolabbi, és simán kitakarja. A felülnézeti kameraállásokat hiányolom például. A közleményükből viszont sajnos nem az derül ki, hogy önkritikát gyakorolnának.
Ha rendszerszintű csalás létezne, akkor megkérdezném, hogy mi a bírók érdeke ebben?
Hú, eléggé eltérnek a vélemények. Van, aki szerint van szó csalásról, van, aki szerint nincs.
Ha rendszerszintű lenne a csalás, akkor nem nyerhettünk volna ennyi trófeát a közelmúltban. Az utóbbi 20 évben több trófeát nyertünk Spanyolországban, mint a Real Madrid. Ha nem akarták volna, hogy ez megtörténjen, akkor nem történt volna meg.
Viszont azt is tudjuk, hogy a játékvezetők többsége Madrid-szurkoló, ami nem csoda, hiszen a spanyolok többsége Madrid-szurkoló.
https://www.eurobarca.hu/hirek/nyilatko ... mpatizans/
Így eseti jelleggel lehetnek részrehajló ítéletek, hiszen bíróból is van sokféle, de a fentiek tudatában a játékvezetők többsége nem vezet rosszhiszeműen. Legfeljebb jóhiszeműen rosszul.
Volt szó a francia bajnokságról. A helyzet az, hogy ott is hontalanok lennénk. Ha nem a spanyol bajnokság, akkor legyen katalán bajnokság, ahogy van skót bajnokság is.
Ami ezt az esetet illeti, indokolatlan, hogy miért csak oldalról nézik a leshelyzetet, felülről miért nem. Ami a technológiát illeti, nagy hiba csak arra hagyatkozni, hiszen a technológia is mondhat csődöt. Főleg, ha a lábakat képes úgy összekeverni, hogy sok leshelyzet pont úgy történik, hogy a támadó és a védő teste 2D-ben egybeesik. Nem szabad csak a technológiára bízni a döntéseket. Persze ha részrehajló ítélet születik, akkor teljesen mindegy, milyen a technológia, és amíg a labdarúgásban a bírók egy gól elvétele után nem állnak ki a publikum elé, a legtisztább kameraállás bejátszásával együtt megindokolva a döntésüket, addig a csalás sejtésének jogát fenntartom magamnak.
Ha rendszerszintű lenne a csalás, akkor nem nyerhettünk volna ennyi trófeát a közelmúltban. Az utóbbi 20 évben több trófeát nyertünk Spanyolországban, mint a Real Madrid. Ha nem akarták volna, hogy ez megtörténjen, akkor nem történt volna meg.
Viszont azt is tudjuk, hogy a játékvezetők többsége Madrid-szurkoló, ami nem csoda, hiszen a spanyolok többsége Madrid-szurkoló.
https://www.eurobarca.hu/hirek/nyilatko ... mpatizans/
Így eseti jelleggel lehetnek részrehajló ítéletek, hiszen bíróból is van sokféle, de a fentiek tudatában a játékvezetők többsége nem vezet rosszhiszeműen. Legfeljebb jóhiszeműen rosszul.
Volt szó a francia bajnokságról. A helyzet az, hogy ott is hontalanok lennénk. Ha nem a spanyol bajnokság, akkor legyen katalán bajnokság, ahogy van skót bajnokság is.
Ami ezt az esetet illeti, indokolatlan, hogy miért csak oldalról nézik a leshelyzetet, felülről miért nem. Ami a technológiát illeti, nagy hiba csak arra hagyatkozni, hiszen a technológia is mondhat csődöt. Főleg, ha a lábakat képes úgy összekeverni, hogy sok leshelyzet pont úgy történik, hogy a támadó és a védő teste 2D-ben egybeesik. Nem szabad csak a technológiára bízni a döntéseket. Persze ha részrehajló ítélet születik, akkor teljesen mindegy, milyen a technológia, és amíg a labdarúgásban a bírók egy gól elvétele után nem állnak ki a publikum elé, a legtisztább kameraállás bejátszásával együtt megindokolva a döntésüket, addig a csalás sejtésének jogát fenntartom magamnak.
Cuadra Fernandez fő,Del Cerro Grande Var bíró.Ennél kell több magyarázat? Itt nem a rendszer hibázott hanem tíz percig szerkesztették hogy mit mutassunk a közönségnek.Csak az a baj hogy ezzel a rendszer gyártóját üzemeltetőjét is teljesen hitelteleníti.10 kamera állása van a rendszernek,kizárt a tévedés ezt Soto Grado Var vezetője nyilatkozta.Másik oldalról miért nem tesznek közzé képeket pl?Mondjuk nem mintha szükség lenne rá mert rengeteg kép van ami azt mutatja hogy nincs les,viszont olyan egy sem ami azt mutattná egyértelmüen hogy les.Legalább kimagyaraznák hogy tévedtünk bocs vagy akármi,de csak az arrogancia megy hogy ne a szemednek higyj hanem annak amit én,vagy mi mondunk.Várjuk azt a 10 kamera állást,vagy legalább párat...persze tudom nem lesz semmi.
-
- Entrenador del Barça
Szerintem, Conte-t idézve (saját meccsük), pontosan az ilyen "hiba" miatt születnek az összeesküvés elméletek.bence0330 írta: ↑2024.11.12. 16:10:13Egyetértek nagyon. (Az alattam szólókkal is, Flick szerintem jó irányba is viszi ezt az áldozatszerep témát).LG írta: ↑2024.11.12. 15:23:21Abban nem hiszek én sem, hogy szandékosan próbálnák elfújni a bajnokságot ellenünk. De a vasárnapit fent lehet, sőt fent is kell akadni, hiszen fatális tévedés történt. Kell, hogy legyen visszhangja a dolognak, csak akkor van a szövetség rákényszerítva a hibák javítására.
Emiatt bizony nyavalyogni kell, tavaly volt a PL-ben egy ekkora tévedés, mikor összekeverték a védőt és a támadót, talán a Pool ellen. Hetekig visszhangzott. Visszhangozzon hetekig ez is. Rinyálni annyira szerintem sem kell folyamatosan, de szerintem itt kb objektíve pontot vettek el tőlünk, csak az a kérdés, mennyit, mert azért előnyben ez egy totál más meccs lett volna, lehet 4-1 akkor a vége. Ez persze szubjektív, de a tévedés megkérdőjelezhetetlen, ráadásul nagyon súlyos. Mert tényleg oké, hogy az AI egyszer elnéz két lábat, de mi a fészkes fenének ül ott akkor 3 ember, ha ez nem tűnik fel nekik? És miért nem kér senki bocsánatot legalább, mint az olaszoknál szokás? Nagyon alja, és teljesen felügyelet nélküli rendszer jelenleg a bíróké, főleg a La Ligában.
Kiálltak volna, elmondják, hogy hibáztak, és megy minden tovább. Vagy azt mondják, hogy jogos volt és tiszta a les, és ezt bizonyítják elvileg 10 kamerával veszik a helyzetet, és a játékos 19 pontját figyeli a rendszer.
Akkor adjanak képet egy másik kameráról is.
Véletlenül pontosan Yamal nem góljánál nem működött a gólvonal kamera, pontosan vasárnap nincs más kamerakép, csak a lelátóról, amit másik topicban is linkeltem, vagy összeolvadnak/összekeverednek a játékosok testrészei, ahogy a nemzetközi sajtóban lejött (Bild, valami francia, lengyel lap, már nem emlékszem, Sporton fent van)
Nem vagyok nagy konteós, de túl sok a véletlen, magyarázat nincs, csak a nagyképű mellébeszélés, amit pl. tegnap lenyomott a bírók szövetségének elnöke.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Egyetértek nagyon. (Az alattam szólókkal is, Flick szerintem jó irányba is viszi ezt az áldozatszerep témát).LG írta: ↑2024.11.12. 15:23:21Abban nem hiszek én sem, hogy szandékosan próbálnák elfújni a bajnokságot ellenünk. De a vasárnapit fent lehet, sőt fent is kell akadni, hiszen fatális tévedés történt. Kell, hogy legyen visszhangja a dolognak, csak akkor van a szövetség rákényszerítva a hibák javítására.
Emiatt bizony nyavalyogni kell, tavaly volt a PL-ben egy ekkora tévedés, mikor összekeverték a védőt és a támadót, talán a Pool ellen. Hetekig visszhangzott. Visszhangozzon hetekig ez is. Rinyálni annyira szerintem sem kell folyamatosan, de szerintem itt kb objektíve pontot vettek el tőlünk, csak az a kérdés, mennyit, mert azért előnyben ez egy totál más meccs lett volna, lehet 4-1 akkor a vége. Ez persze szubjektív, de a tévedés megkérdőjelezhetetlen, ráadásul nagyon súlyos. Mert tényleg oké, hogy az AI egyszer elnéz két lábat, de mi a fészkes fenének ül ott akkor 3 ember, ha ez nem tűnik fel nekik? És miért nem kér senki bocsánatot legalább, mint az olaszoknál szokás? Nagyon alja, és teljesen felügyelet nélküli rendszer jelenleg a bíróké, főleg a La Ligában.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Abban nem hiszek én sem, hogy szandékosan próbálnák elfújni a bajnokságot ellenünk. De a vasárnapit fent lehet, sőt fent is kell akadni, hiszen fatális tévedés történt. Kell, hogy legyen visszhangja a dolognak, csak akkor van a szövetség rákényszerítva a hibák javítására.
Félreértetted.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.12. 10:22:18A piszlicsáré***** kifejezést pedig szerintem ne említsd meg egy katalánnak a mottójuk kialakulásának idejét és eredetét figyelembe véve.
Pont azt mondom, hogy a mottójuk többet jelent, mint nyavalyogni egy leshelyzeten, vagy az FFP-n. Ezek piszlicsáré témák, nem ezt jelenti a mottó.
-
- Entrenador del Barça
https://www.goal.com/en/news/mes-que-un ... u5wmid3qubTroym írta: ↑2024.11.12. 09:47:52A több, mint egy klub mottó pont azt mondja nekem, hogy ne akadjunk fenn minden piszlicsáré *****.
A mottónk nem azt jelenti amúgy sem, hogy kisebbségi komplexusunkat tökélyre fejlesztve nyavalygunk, hanem, hogy ez a csapat a katalán nyelv, kultúra és identitás része tűzön vízen át.
"historic commitment to the defence of the [Catalan] nation".
A jogainak és érdekeinek védelmében is.
A piszlicsáré***** kifejezést pedig szerintem ne említsd meg egy katalánnak a mottójuk kialakulásának idejét és eredetét figyelembe véve.
A több, mint egy klub mottó pont azt mondja nekem, hogy ne akadjunk fenn minden piszlicsáré *****.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.12. 09:19:12
Annak szurkolsz, akinek akarsz, tényleg nem bántásból írtam. De ha neked jogod van, másnak is joga van leírni, ha valamilyen igazságtalanságot érez, mint pl. a tegnapi les gólnál.
Persze jóval több a panasz, mert több a kétes szituáció, vagy több a nehezményezett helyzet, mint az állandó elvárás.
De megfordítom, és visszakérdezek. Te úgy érzed, hogy egyenlő bánásmód alá esik minden klub a La Ligában minden szempontból?
Szerintem igazságtalan összehasonlítani a Real és a Barca jelenlegi helyzetét.
Hasonlítsd össze a 2006-os Real és a mostani Barca gazdasági, FFP helyzetét.
Ha minden lehetőség és elvárás egyenlő, akkor nem értem miért az a klub szlogenje, hogy "Több, mint egy klub".
Ha ez neked negatív érzetet kelt, akkor megintcsak nem értem.
Elfogadom a véleményedet, és részben osztom is.
De szerinted normális dolog, hogy a saját nevelésű játékosok szerződését nem engedik regisztrálni, azaz elektronikusan feltölteni egy honlapra?
Ha szerinted sem jogos, akkor nem tudom miről vitatkozunk.
Senkinek nem a szabályokkal van a baja, hanem azok alkalmazásáról és annak körítésével.
A mottónk nem azt jelenti amúgy sem, hogy kisebbségi komplexusunkat tökélyre fejlesztve nyavalygunk, hanem, hogy ez a csapat a katalán nyelv, kultúra és identitás része tűzön vízen át.
A VAR meg nem egyenlő Tebassal.
A ligaelnök szerintem is túllép a hatáskörén, csak nem akkor, amikor nem engedi használni a kiskapukat, hanem amikor nyilvánosan nyilatkozik az anyagi helyzetünkről. Ez a része felháborító, de az nem, hogy kényszerít bennünket betartani a minden csapat számára kötelező szabályokat.
Szerintem igenis össze kell hasonlítani a helyzetünket a vetélytársainkkal, mert ugyanakkor ugyanabban a piaci környezetben működünk a Madriddal ugyanazon szponzorok kegyeiért hajtunk stb...
Mindenkinek a fizetésére kell legyen fedezet, mindegy, hogy saját nevelésről / igazolásról beszélünk.
De azért egy les ne legyen már Ceferin / Tebas / Laporta / Deco stb nyakába varrva, sima szakmai bírói hiba, ami előfordul.
A VAR ugyanúgy tévedhet az Alaves ellen / mellett is, csak az nem lépi át a helyi ingerküszöböt. Igen, téves ítélet született hétvégén, de világellenes összeesküvést nem sejtek mögötte, attól még persze dühítő a döntés (sorry)
Senki nem gátolt minket, hogy egyenlítsünk, vagy kapura lőjünk többször, csak mi magunk (meg ugye az ellenfél, de ez a sport része)