DaVeR írta:Én azt vettem észre, hogy egyszerűen annyira görcsösen játszanak, hogy hihetetlen..
Szerintem baromira el kellene egy sport pszichológus a válogatottnak, aki fejben rendbe tenné őket, mert igen szidjuk a botlábúakat, de technikailag nem ennyire rosszak..
nem tudnak focizni, lényegében csak ennyi a baj.
persze ezt lehetne kompenzálni akarással, küzdéssel, másra nem képes ez a csapat. játékosok alapkészségekben hiányosak, nincs egy játékosunk sem aki legalább valamiben is eléri a közepes szintet.
gondolok itt arra, hogy valaki mondjuk közepes szinten képes labdát vezetni, vagy passzolni, ívelni, cselezni, fejelni, kapura lőni.
szóval közepes szintet sem érik el.
és nem ezek közül 2-3-ban, hanem egyikben sem.
Ma egyedül Kleinheisler (ha jól írtam) látszott az hogy akarna, meg számít az, hogy a nemzeti csapat mezét viseli magán. csak ő is olyan, hogy ilyen képességű játékosból van az nb3ban 100 darab. megyei szinten is, ha a képességeit nézzük.
mást meg sem említek, mert arra sem érdemesek, hogy írjak róluk.
szóval itt lehetne pszichológus, de alapvető focista készségek hiányoznak, amiket ez nem tud orvosolni.
ebből addig nem lesz kiút, amíg utánpótlásszinten is az nb1ből kiöregedő, semmirekellő, és tudástalan játékosokat nevezik ki klubokcsapatok utánpótlás edzőinek. az edzőség is egy szakma.
ez a valóság, ennyit tud a magyar foci felmutatni jelenleg. "sajnos" a 2016os eb-s kijutás, meg szerepés egy valószínűtlen kiugrás volt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."