csababarca írta:Arra utaltam, hogy ha választhatnék egy Casermiro-Isco-Coutinho, vagy egy Busi-Verratti/Matuidi-Thiago kp között, egyértelmű hogy melyik választanám.
Fiktív dolog, de hátha így átjön a véleményem ezen játékosokról.
Én személy szerint kb 3 éve ezt magyarázom, és tartom is, hogy a mi kp-nk gondjai egy izomemberrel nem szűnnek meg.
Egy erős fizikumú emberrel, aki agilis és mer ütközni, nehéz elnyomni, viszont támadásban is tud extra lenni, a MI kp-nk egészen máshogy működhetne, és sikeresebb lehetne.
De lehet tévedek.
Busi mellé felesleges egy csak ütköző kp, egyszerűen akkor előrefele dadogna a játék, és megint az lenne, hogy Messinek kell hátralépkednie labdáért. Ha meg Messi hátrajön labdáért, elől nem vagyunk meg.
Ezzel így egyet is értek, ezért is írtam, hogy nem feltétlen Casemiro. Nzonzi és Fabinho nálam az a kettő (Bakayoko kiment), aki sokat dobna rajtunk fizikálisan is és előre fele is jók.
Egész évben szerintem a védekezésünkkel van gond, nagyon hiányoznak az ellenfél térfelén megszerzett labdák és egy Busquets+Rakitic+fizikálisan erősebb emberrel úgy gondolom meglehetne azt oldani, hogy akár futásban, akár passzsáv zárásban, akár 1-1 védekezésben labdákat szerezzünk. Onnantól csak oda kell adni Messinek.
Abszolút igaz, hogy univerzális játékosok felé tart a foci, Casemiro előre fele is amennyit kell Modric és Kroos mellett, használható. Viszont hátra fele tényleg akkora plusz, hogy hihetetlen. Mintha egy csatár, akiről mindig csak bepattan elől.

Tehát a lényeg, hogy egyelőre szinte nem lehet pótolni őt. És ott van pl Kanté a Chelseaben, mennyit dobott rajtuk? És 3 védős felállás, s Hazard hasonló szerepkör mint Messi stb.