Bundesliga / DFB Pokal

Foci a Barçán kívül
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.05.11. 17:18:29

bence-barca írta:
Barcaman14 írta: Tuchel ismét bizonyította szerintem, hogy ez egyik legjobb edző jelenleg a Bundesligában. Megvan nekik az El hely, miközben messze nem rendelkeznek olyan forrásokkal, amik ezt lehetővé tennék.
Ha már Tuchel, pont most olvastam.
http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar" target="_blank ... et-2335035
Kár. Ha már távozik a Mainztól, megnéztem volna egy nagyobb csapat élén is mire képes.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.05.11. 16:53:56

Barcaman14 írta: Tuchel ismét bizonyította szerintem, hogy ez egyik legjobb edző jelenleg a Bundesligában. Megvan nekik az El hely, miközben messze nem rendelkeznek olyan forrásokkal, amik ezt lehetővé tennék.
Ha már Tuchel, pont most olvastam.
http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... et-2335035" target="_blank
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.05.11. 16:34:12

A Bayern bajnoki címét különösebben nem boncolgatnám, megérdemelt és teljesen egyértelmű.

A Dortmund, ha nem is tudott volna az utolsó fordulóig a sarkukban lenni, de ha fele ennyi sérülés sújtotta volna a csapatot, talán jobban meg tudták volna izzasztani Pepéket. Így viszont sanszuk nem volt sajnos. Kloppnak nem volt könnyű dolga, főleg, amikor a strandról reaktivált Friedriechel kellett felküldenie a csapatát, mert gyakorlatilag a teljes védelem kidőlt. Mindenesetre nem volt ez rossz szezon, nyáron meg kell oldani Lewandowski pótlását, plusz még erősíteni kell 1-2 helyen a keretet a lehetőségekhez mérten és remélhetőleg ismét reális esélyek lehetnek.
Illetve a Német kupát még bele lehet húzni idén! :)

A Schalke 3. helye sem volt kérdéses, legalábbis a vége felé, de egy Kellernél "jobb minőségű" edzővel ebből a keretből sokkal többet is ki lehetett volna hozni szerintem.

A 4. hely szoros lett itt a végére. Favre 'Gladbachjának adnám így utólag, de tavasszal nem tudták hozni az őszi stabilan jó teljesítményüket, így végül még a Wolfsburg is megelőzte őket. A Leverkusen csak meg lett, pedig nem őket vártam a 4. helyre.

Tuchel ismét bizonyította szerintem, hogy ez egyik legjobb edző jelenleg a Bundesligában. Megvan nekik az El hely, miközben messze nem rendelkeznek olyan forrásokkal, amik ezt lehetővé tennék. De idén ugyanez a kategória az Augsburg is.

A bajnokság idei üde színfoltja pedig számomra a Hoffenheim. :D Nyilvánvaló, hogy védelem nélkül nem érhettek el komolyabb eredményt, de egész évben meg volt a tutim tippmixen illetve garantáltan jól szórakoztam a meccseiken.

Braunschweig, Nürnberg Bundesliga 2, a Hamburg pedig osztályozót játszik valószínűleg a Fürth ellen.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.11. 10:22:55

messideco írta:Simán kapushiba szerintem. Onnan nem illik gólt kapni.
Először én is azt gondoltam, hogy kapushiba, de nézd vissza a szembe kamerából. A kapus ráállt, várta, hogy majd a kezébe hullik, aztán az utolsó 10 méternél szépen elkezdett kanyarodni. Ha nem élőbe ment volna, azt hinném, hogy egy vicces, megrendezett gól, nagyon durva ahogy elindul jobbra a laszti. Tiszta pálya ördögei csak itt azért nem lett láthatatlan :D
messideco
Presidente del Barça

2014.05.11. 09:14:37

Simán kapushiba szerintem. Onnan nem illik gólt kapni.
Kép
"And my heart will leave you never."
miihii
KHAL

2014.05.11. 07:55:39

Barcaman1993 írta:Erről a gólról lemaradtam. Megérte bepótolni:
Az már derék =D>

Hogy ment az a labda, te isten :shock:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
crixus
Entrenador del Barça

2014.05.10. 23:27:08

Én örülök a Bayern bajnoki címének. Pep nagyon szép focival nyerte meg a bajnokságot, méghozzá rekordidő alatt. A sok fanyalgó Bayern szurkoló pedig csak azért fanyalog, mert itt igazából csak a BL-győzelem számít sikernek. A Bayern ugyanis mind pénzügyi, mind sportszakmai szempontok alapján toronymagasan a legjobb német csapat. Bajnoki címeket, kupagyőzelmeket, szuperkupa győzelmeket nézve is a Bayern a rekorder, nem is kevéssel. Nemzetközi címeket nézve is kimagaslóan a legjobb német csapat. A többi német csapatnak csak 1, max 2 jó éve volt, utána szét is kapkodták (részben a Bayern), amire a Dortmund a jelenlegi példa.

Innentől kezdve ezzel a Bayernnel Pep csak akkor lett volna sikeres- egyesek szerint-, ha újra BL-t nyer. Ebbe pedig érzésem szerint szinte bármelyik edzőnek beletört volna a bicskája. Pep egyetlen, de mégis óriási hibája az volt, hogy a Real Madrid ellen nem készült semmi "extrával". Az ellen a Real ellen, amelyik lassan több, mint 5 éve ennek a játékrendszernek a megtörésére építi a játékát, játékoskeretét. Pontrúgások, kontrák, magabiztos védekezés, gyors és gólerős szélsők. Ennyi. Ezt sajnos nem akarta elfogadni Pep, ebbe bukott bele a BL-ben. Kíváncsi leszek a folytatására is, hogy a jövőben tanul-e ebből a párharcból.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.05.10. 19:41:59

Erről a gólról lemaradtam. Megérte bepótolni:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.05. 18:06:59

Barcaman1993 írta: De azért várom a jó edzők listáját, mert gondolom Pep nem az.
Fogalmam sincs, hogy ki lenne jó edző ennek a Barcelonának. Csak annyit szeretnék, hogy aki jön, annak legyen szava, ő állítsa össze a csapatot és merje kivenni a gyengén játszó sztárokat is a csapatból.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.05.05. 17:40:07

zola8787 írta:2 meccs alapján konkrétan a Real több gólt rúgott, mint ahány Bayern HELYZET volt és a Bayern-t jobbnak tartod, hát oké. Tudom, hogy fáj az igazság, de ez a Real Madrid jelen pillanatban az egyik legjobb csapat a földön.
Messis: cseszheted ha van egy ferrarid amikor elhasználta az összes benzint, olyankor kell jönnie a skoda mérnöknek és pótolnia a hiányt (ha már hasonlatot írtál).

Csak tudod, hogy mi a gond? Pedronak volt 1 káprázatos éve, minden összejött neki, aztán nyomott a következő szezonban 3 rossz meccset, azóta az eurobarca 90%-a elakarja küldeni. Messi lenyomott jóval több szezont tökéletesen, aztán kb 2 hónapja konkrétan sz.rik a Barcások fejére, de ettől függetlenül hagyjuk békén, mert ő a messiás. Hát szerintem ez nagyon nincsen rendben.
Alap, hogy Messi az egyik legjobb futballista, de könyörgöm ha látod, hogy egy percig sem hajt, akkor se szidjuk, mert ő a nagy Messi? Az előző meccsen csinált 1-2 trükköt, már azonnal írták, hogy hú visszatért, holott ugyanúgy sétálgatott a pályán. De tudom, Messinek nem kell futnia ahhoz, hogy ő legyen a legjobb, ugyanúgy, mint Pep-nek sem kell néha változtatni a taktikán, vagy talán értelmesen cserélnie, bármi olyat csinálnia amit a nagy edzők csinálnak, hiszen ő a nagy Pep. Könnyű úgy sztárolni, hogy a bajnokságba sorba veri az ellenfeleket, hát látni milyen csapatok vannak ott, a BL-be megkapott egy taktikus csapatot, egyből nem tudott mit kezdeni, csak állt a vonal mellett tátott szájjal. Semmilyen variációt nem tud, nálunk se tudott semmit felmutatni. Neki az volt a szerencséje, hogy akkor volt itt, amikor Xavi-Iniesta páros volt a földkerekség legjobb kp párosa, Puyol a föld legjobb védője, Messi a legjobb focista, de mind1 hagyjuk. Hajrá Pep, gyere vissza, biztos megtudna újulni veled a Barca...
Jaj, hagyjuk már ezt. A Real jobb volt a párharc során, megérdemelten továbbjutottak. Egyébként nem tudom mitől vagy elájulva. a Real semmivel nem volt jobb a bajoroknál az első meccsen, ott sima vendég győzelemnek kellett volna lennie. A visszavágóhoz nincs mit hozzáfűznöm. A Real jobb volt, kész. Ha jól emlékszem a világot tönkreverő Barcelona is csak játékvezetői segédlettel jutott be a BL-döntőbe (2009). Nem hiszem, hogy bárki is megkérdőjelezi annak jogosságát, hogy akkor mi voltunk a legjobbak, pedig tény, a Chelsea abban a párharcban jobb volt nálunk. Téma lezárva.

Pedrot 3 rossz meccs után elküldeni? Sztem 3 évet akartál mondani. Az elmúlt 2 éve a nagy 0 volt, az idei őszön még mutatott is vmit, de ismét egy nagy 0. Alexis is oda-vissza veri ebben a tekintetben. Sztem jogos, hogy páran nem akarják itt látni.

Messi letojja a Barcások fejét? Nincs élete formájában, de ha jól emlékszem a Villareal ellen és a Bilbao ellen nélküle aligha nyertünk volna, a Getafe ellen is toronymagasan ő volt a legjobb. Lehet, hogy önmagához képest gyenge, de azért a csapatot se vegyük felejtsük el mögüle.

Én azt tudom, hogy sokkal jobban visszavárnám, mint L.E-t. Akkor volt játékunk, voltak eredmények. Most játék nincs, eredmény szintén. Egyébként szépen felsoroltad, hogy miért volt olyan jó az a csapat (persze nem Pep miatt): Messi, Xavi, Puyol, stb.. Csak azt felejted el, hogy ugyanez a csapat még erősebb játékoskerettel 2 évig sehol nem volt. Jött Pep és ja, ő nem csinált semmit. De azért várom a jó edzők listáját, mert gondolom Pep nem az.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.05. 17:25:12

Barcaman1993 írta:
zola8787 írta:5 gólt kaptak 2 meccs alatt, gólt pedig nem is rúgtak, konkrétan helyzetük se volt az első meccs alatt. Oké, hogy félidőben már mindegy volt, de akkor is lecserélte Pep az egy szem csatárt egy védekező középpályásra. Lényegében még a becsület gólt is telibe tojta. Vissza ne jöjjön. Nekünk kegy olyan edző kell, aki Messit nem nézi istennek, már pedig annó is az volt amit Messi mond. Pep szépen maradjon csak ott, vagy felőlem mehet a Madridba is csak vissza ne jöjjön.
El vagy tévedve kolléga. Ezt a BL párharcot had ne vesézzük ki újra. Kiestek, kiestek. Attól függetlenül továbbra is az ő csapata a legerősebb a világon.

Olyan edző, aki Messit nem Messiásnak gondolná? Ennek sztem ugorj neki újra. a klub történetének legjobb és a labdarúgás történetének talán legjobb játékosáról beszélünk. Őt nem pátyolgatni kell, vagy fenékbe billenteni. Ha ezt kéne csinálni, akkor rég nagy baj van. Meg kell neki teremteni a komfortérzetet a pályán és ő maga fog alkotni. A futball Ferrariáról beszélünk, mit akar egy Skoda mérnök ehhez hozzáfűzni? Remélem nem kell magyarázni. Messi nem az edzőtől fog jól játszani, hanem saját magától.

Szóval az elképzelt edzőideálodat egy ideig keresheted.
2 meccs alapján konkrétan a Real több gólt rúgott, mint ahány Bayern HELYZET volt és a Bayern-t jobbnak tartod, hát oké. Tudom, hogy fáj az igazság, de ez a Real Madrid jelen pillanatban az egyik legjobb csapat a földön.
Messis: cseszheted ha van egy ferrarid amikor elhasználta az összes benzint, olyankor kell jönnie a skoda mérnöknek és pótolnia a hiányt (ha már hasonlatot írtál).

Csak tudod, hogy mi a gond? Pedronak volt 1 káprázatos éve, minden összejött neki, aztán nyomott a következő szezonban 3 rossz meccset, azóta az eurobarca 90%-a elakarja küldeni. Messi lenyomott jóval több szezont tökéletesen, aztán kb 2 hónapja konkrétan sz.rik a Barcások fejére, de ettől függetlenül hagyjuk békén, mert ő a messiás. Hát szerintem ez nagyon nincsen rendben.
Alap, hogy Messi az egyik legjobb futballista, de könyörgöm ha látod, hogy egy percig sem hajt, akkor se szidjuk, mert ő a nagy Messi? Az előző meccsen csinált 1-2 trükköt, már azonnal írták, hogy hú visszatért, holott ugyanúgy sétálgatott a pályán. De tudom, Messinek nem kell futnia ahhoz, hogy ő legyen a legjobb, ugyanúgy, mint Pep-nek sem kell néha változtatni a taktikán, vagy talán értelmesen cserélnie, bármi olyat csinálnia amit a nagy edzők csinálnak, hiszen ő a nagy Pep. Könnyű úgy sztárolni, hogy a bajnokságba sorba veri az ellenfeleket, hát látni milyen csapatok vannak ott, a BL-be megkapott egy taktikus csapatot, egyből nem tudott mit kezdeni, csak állt a vonal mellett tátott szájjal. Semmilyen variációt nem tud, nálunk se tudott semmit felmutatni. Neki az volt a szerencséje, hogy akkor volt itt, amikor Xavi-Iniesta páros volt a földkerekség legjobb kp párosa, Puyol a föld legjobb védője, Messi a legjobb focista, de mind1 hagyjuk. Hajrá Pep, gyere vissza, biztos megtudna újulni veled a Barca...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.05.05. 16:59:31

zola8787 írta:5 gólt kaptak 2 meccs alatt, gólt pedig nem is rúgtak, konkrétan helyzetük se volt az első meccs alatt. Oké, hogy félidőben már mindegy volt, de akkor is lecserélte Pep az egy szem csatárt egy védekező középpályásra. Lényegében még a becsület gólt is telibe tojta. Vissza ne jöjjön. Nekünk kegy olyan edző kell, aki Messit nem nézi istennek, már pedig annó is az volt amit Messi mond. Pep szépen maradjon csak ott, vagy felőlem mehet a Madridba is csak vissza ne jöjjön.
El vagy tévedve kolléga. Ezt a BL párharcot had ne vesézzük ki újra. Kiestek, kiestek. Attól függetlenül továbbra is az ő csapata a legerősebb a világon.

Olyan edző, aki Messit nem Messiásnak gondolná? Ennek sztem ugorj neki újra. a klub történetének legjobb és a labdarúgás történetének talán legjobb játékosáról beszélünk. Őt nem pátyolgatni kell, vagy fenékbe billenteni. Ha ezt kéne csinálni, akkor rég nagy baj van. Meg kell neki teremteni a komfortérzetet a pályán és ő maga fog alkotni. A futball Ferrariáról beszélünk, mit akar egy Skoda mérnök ehhez hozzáfűzni? Remélem nem kell magyarázni. Messi nem az edzőtől fog jól játszani, hanem saját magától.

Szóval az elképzelt edzőideálodat egy ideig keresheted.
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.05. 16:18:45

Barcaman1993 írta:
daffy írta: sosem lesz,látszott vele is.
ha nem tud újítani,akkor kiteszik,s joggal. de szerintem csak jövőre,jó szezont futottak,nincs okuk panaszra.
Mondjuk azért az röhej, hogy egész szezonban mindenki Pepet magasztalta fel a csillagos égig, majd most kiestek a BL-ből (már pedig egy Real ellen az könnyen benne van) és máris egy-két eltévedt ember már a fejét követeli (most a müncheniekre gondolok). Ide jó lenne, örülnék neki. Kár, hogy nem fog visszatérni.
5 gólt kaptak 2 meccs alatt, gólt pedig nem is rúgtak, konkrétan helyzetük se volt az első meccs alatt. Oké, hogy félidőben már mindegy volt, de akkor is lecserélte Pep az egy szem csatárt egy védekező középpályásra. Lényegében még a becsület gólt is telibe tojta. Vissza ne jöjjön. Nekünk kegy olyan edző kell, aki Messit nem nézi istennek, már pedig annó is az volt amit Messi mond. Pep szépen maradjon csak ott, vagy felőlem mehet a Madridba is csak vissza ne jöjjön.
daffy
Madridista

2014.05.05. 15:50:18

Barcaman1993 írta:
ha nem tud újítani,akkor kiteszik,s joggal. de szerintem csak jövőre,jó szezont futottak,nincs okuk panaszra.
Mondjuk azért az röhej, hogy egész szezonban mindenki Pepet magasztalta fel a csillagos égig, majd most kiestek a BL-ből (már pedig egy Real ellen az könnyen benne van) és máris egy-két eltévedt ember már a fejét követeli (most a müncheniekre gondolok). Ide jó lenne, örülnék neki. Kár, hogy nem fog visszatérni.
a bayern olyan szezont fut,amilyet a világ összes csapata aláírna a szezon előtt. a trófeák miatt nem lehet bántani őt. max azért,mert németországban egy csapat sem versenyezhet a bayern lehetőségeivel és így a bajnokság,szuperkupa,német kupa ELVILEG """könnyen""" hozható. mondhatnám azt is,hogy elvárt. de egy bl elődöntőbe jutott klub ne panaszkodjon. most belefutottak még egy európai sz.kupába és egy klub vb-be is,ami jövőre nem lesz. ha megköszönik pep munkáját,az a stílus miatt lesz,mert mással indokolni sem lehetne. mondom mindezt úgy,hogy nem kedvelem
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.05.05. 15:25:07

daffy
Madridista

2014.05.04. 17:59:44

LM10 írta:Most olvasom, hogy állítólag a német kupa döntő után a Bayern vezetői beszélni fognak Pep jövőéről. Szerintetek van olyan hülye a bajor csapat, hogy lapátra rakják Guardiolát?

Ez esetben Laporta jöjjön elnöknek, és őt is hozza vissza, és minden a régi lesz :mrgreen:
sosem lesz,látszott vele is.
LM10
Director del Fútbol

2014.05.04. 17:52:15

Most olvasom, hogy állítólag a német kupa döntő után a Bayern vezetői beszélni fognak Pep jövőéről. Szerintetek van olyan hülye a bajor csapat, hogy lapátra rakják Guardiolát?

Ez esetben Laporta jöjjön elnöknek, és őt is hozza vissza, és minden a régi lesz :mrgreen:
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.04.18. 14:33:46

Gareth Tello írta:
MQuC írta:Csak egy egyszerű kérdés. Reus Rojsznak mondják? SOkat hallom ezt, s nem nagyon tudom elképzelni, már amennyire ismerem a német nyelvet.
Inkább 'Rajsz' lenne a helyes szerintem.
Inkább 'Rojsz', bár tény és való, hogy hol o-nak, hol a-nak lehet érteni, ami leginkább tájegységfüggő szerintem. Ez olyan mint az ojró vagy ajró vita. :D Egy a-hoz közel álló o-nak tudnám leginkább leírni.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.04.18. 14:27:46

MQuC írta:Csak egy egyszerű kérdés. Reus Rojsznak mondják? SOkat hallom ezt, s nem nagyon tudom elképzelni, már amennyire ismerem a német nyelvet.
Inkább 'Rajsz' lenne a helyes szerintem.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.04.18. 14:23:37

Csak egy egyszerű kérdés. Reus Rojsznak mondják? SOkat hallom ezt, s nem nagyon tudom elképzelni, már amennyire ismerem a német nyelvet.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.05. 20:05:26

Pep elég tartalékos Bayernt küldött ma ki, és ki is kaptak, pedig simán lehozhatták volna a bajnokságot vereség nélkül és akkor a Juve 11/12 es bravújra után ők is elérték volna azt,h az 5 top ligában veretlenül lesznek bajnokok. (no meg az ágyúsok is megcsinálták 04ben)

de erről ennyit, eggyel kevesebb Pep rekord.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.03.30. 11:55:13

Rinku írta:
BarcafanTomee írta:...
Azt már amúgy tudod, hogy ők bajnokok és az is le van szrva, ha a Bayern C játszik? :)
igen, tudom. 1-2 hsz-el lejjebb írtam is. De nekem ez a Bayern kezdő nem tűnik C csapatnak, hiába a kevesebb percet kapók játszottak. Ez volt csak a célom evvel a hozzászólással, hogy hiába tartalékol már idézőjelben, Pep mégis baromi erős a kezdő.
Rinku
Director del Fútbol

2014.03.29. 16:20:54

BarcafanTomee írta:...
Azt már amúgy tudod, hogy ők bajnokok és az is le van szrva, ha a Bayern C játszik? :)
Football, bloody hell. /SAF/
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.03.29. 15:28:02

Hihetetlen mennyire mély a Bayern kerete, felakadt a szemem a cserepadon. Nem is véletlen, hogy nincs gondjuk a motivációval, nap mint nap megkell szakadniuk a játékosoknak, hogy beférjenek a kezdőbe.

Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2014.03.26. 10:12:47

Válasz küldése