Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.22. 17:04:05

Normandia írta:
recrea írta: Az eltiltást a sporira is értem, ha marhaságot csinál, legyen letiltva 2-5-10 meccsre, de ilyet még nem láttam, érthetetlen. Lehet tévedni, de néha úgy elengedik a meccset, h vállalhatatlan.
Na ok, de ki vezetné akkor a következő fordulót?.:-D
Hülye :D

Övrebö :mrgreen:
Normandia
Director del Fútbol

2017.01.22. 16:51:36

recrea írta: Az eltiltást a sporira is értem, ha marhaságot csinál, legyen letiltva 2-5-10 meccsre, de ilyet még nem láttam, érthetetlen. Lehet tévedni, de néha úgy elengedik a meccset, h vállalhatatlan.
Na ok, de ki vezetné akkor a következő fordulót?.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Vakmacska
Llegenda del Barça

2017.01.22. 14:37:10

Bocsánat, hogy pont realos meg barcás meccseket hoztam fel, de a többi meccset nem nagyon nézem, csak inkább félszemmel. biztos ott is tévednek, csak nem veszem észre.

sajnos az a szomorú, hogy sokszor világversenyeken is hatalmasakat tévednek. lásd az argentínok lesgólját, vagy amit a spanyol-korea meccsen műveltek a bírók, vagy akár az angolok gólját hogy a francba nem látta bent a bíró.

sokszor szabálytalanságoknál van olyan érzésem, hogy a bíró mintha szándékosan nem akarja észrevenni. és ez nem csak Barca vagy Real meccsen van. Sokszor az az érzésem, hogy teljesen tanácstalanok, hogy mit csináljanak, de amikor valamelyik játékos szóvá teszi, hogy mit művel már, akkor azt meg könyörtelenül sárgázza.
de tényleg a legszomorúbb az, hogy szerintem emiatt alakult ki az, hogy fetrengenek egy órát a játékosok, rájátszanak, dobálják magukat, mert látják, tudják, hogy mennyire fogalmatlanok a bírók.
Petr
Entrenador del Barça

2017.01.22. 13:23:04

recrea írta:Egyrészt "mi" innen úgysem tudunk ezzel mit kezdeni, szóval vagy beböfögjük ide minden meccs után, amikor valamit elnéz a spori, vagy akár értelmes beszélgetést is folytathatunk.
Azzal egyetértek, hogy nem kell minden meccs után beírni egy adott topicba, hogy mit nézett el a bíró, de amíg nem alakulnak ki önkényes viták hozzászólásokon keresztül arról, hogy "gonosz bírók, miattuk nem vezeti a Barca a bajnokságot", szerintem elfér. Legalább akkor is látjuk a történéseket, amikor nincs lehetőség leülni meccset nézni. Egyébként igen, most túl lett tolva szerintem is.
recrea írta:Másrészt, nem arra reflektáltam, h megemlítette, hanem arra, h tényként közölte, h a Malaga ott hagyott 2 pontot a bíró miatt, holott ezt nem lehet kijelenteni.
Bocsánat, tényleg félreértettelek titeket, ebből a kontextusból nincs kivetnivalóm a hozzászólásoddal :).
ntibi67 írta:Volt eltiltás,nem rég agy asszisztenst tiltottak el,mert állítólag jóban volt néhány Barca játékossal.
Az eltiltást az adott mérkőzésen történt események szankciójára értem, nem a "külső" hibákra.
ntibi67
Capitá del Barça

2017.01.22. 13:21:22

Volt eltiltás,nem rég agy asszisztenst tiltottak el,mert állítólag jóban volt néhány Barca játékossal.
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.22. 12:53:55

Petr írta:
recrea írta:Az, ha az első félidőben nem adja meg a spori a lesgólt, nem azt jelenti, h a Malaga pontot vitt volna el Madridból. Lehet hazaküldik őket 5-0-al, mert másképp alakul a meccs.
Rátapintottál a lényegre, épp ezért lenne korrekt, ha nem a bírón múlna egy meccs kimenetele, hanem csak a játékosokon. Ezt értem bármilyen oldalra történő bírói tévedésre.
Nem értem, miért baj az, ha szóba van hozva, hogy a játékvezetés kritikán aluli? A mai technikával bőven lehetne ezt kompenzálni. Az nem megoldás, hogy a homokba dugjuk a fejünket, és nem foglalkozunk vele. Ez nem viszi előrébb a fejlődést, ráadásul a világ rohan. Cselekedni kell, mert van rá mód.

Azt már meg sem említem, hogy Spanyolországban nincs utólagos szankció a felvételek alapján.
Egyrészt "mi" innen úgysem tudunk ezzel mit kezdeni, szóval vagy beböfögjük ide minden meccs után, amikor valamit elnéz a spori, vagy akár értelmes beszélgetést is folytathatunk.

Másrészt, nem arra reflektáltam, h megemlítette, hanem arra, h tényként közölte, h a Malaga ott hagyott 2 pontot a bíró miatt, holott ezt nem lehet kijelenteni.

Utólagos szankcióval egyetértek, simán bevezetném, sztem az előrébb vinné a focit, mint a technika. Az eltiltást a sporira is értem, ha marhaságot csinál, legyen letiltva 2-5-10 meccsre, de ilyet még nem láttam, érthetetlen. Lehet tévedni, de néha úgy elengedik a meccset, h vállalhatatlan.
Petr
Entrenador del Barça

2017.01.22. 12:01:28

recrea írta:Az, ha az első félidőben nem adja meg a spori a lesgólt, nem azt jelenti, h a Malaga pontot vitt volna el Madridból. Lehet hazaküldik őket 5-0-al, mert másképp alakul a meccs.
Rátapintottál a lényegre, épp ezért lenne korrekt, ha nem a bírón múlna egy meccs kimenetele, hanem csak a játékosokon. Ezt értem bármilyen oldalra történő bírói tévedésre.
Nem értem, miért baj az, ha szóba van hozva, hogy a játékvezetés kritikán aluli? A mai technikával bőven lehetne ezt kompenzálni. Az nem megoldás, hogy a homokba dugjuk a fejünket, és nem foglalkozunk vele. Ez nem viszi előrébb a fejlődést, ráadásul a világ rohan. Cselekedni kell, mert van rá mód.

Azt már meg sem említem, hogy Spanyolországban nincs utólagos szankció a felvételek alapján.
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.22. 11:49:09

Vakmacska írta:Szerintem az a baj, hogy ezek a tévedések pontokba kerülnek. most pl 2-be.
Nekünk is voltak tévedések, pl megadták Alcacer gólját 3-0-nál, ami már mindegy volt.
Azért nem kell demagógnak lenni, mert az ilyen hozzászólásokkal hergelik fel egymást itt az emberek, aztán jönnek a hülye írások, ahogy lejjebb is. Az, ha az első félidőben nem adja meg a spori a lesgólt, nem azt jelenti, h a Malaga pontot vitt volna el Madridból. Lehet hazaküldik őket 5-0-al, mert másképp alakul a meccs.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2017.01.22. 11:21:27

Szerintem az a baj, hogy ezek a tévedések pontokba kerülnek. most pl 2-be.
Nekünk is voltak tévedések, pl megadták Alcacer gólját 3-0-nál, ami már mindegy volt.
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.01.22. 09:43:12

Engem ezek a bírói tévedések egyáltalán nem mozgatnak meg, kicsit sem érdekel.
A már megtörténteken szerintem sem érdemes siránkozni, azokkal már nem lehet mit tenni, de azon igenis dolgozni kellene, hogy jövőben jóval kevesebb legyen.

Spanyolországban általánosan elfogadott tény, hogy a játékvezetés botrányos, de amennyire figyelemmel követem, más top ligákban, és nemzetközi szinten sem tud felnőni a játékhoz.

Hogy hosszútávon kiegyenlítődnek-e, nem tudom, ezt nagyon nehéz lemérni. Ha életed legnagyobb lehetőségét, egy pl BL/EL/EB/VB döntőt, vagy egy kulcsfontosságú bajnoki rangadót buksz be ilyen hiba miatt, aztán rá pár hétre 3-0-ás vezetésnél benneteket segít meg a bíró, valószínűleg nem érzed úgy, hogy kompenzálva lettél. :lol:
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.22. 09:12:57

Vakmacska írta:Ezt anno már LE is észrevette, nem volt véletlen, hogy elmondta a skacoknak, hogy ne szabálytalankodjanak közel a kapuhoz.
Roncika azt láttam, hogy még 100%-os ziccerben sem tudott betalálni. Szemben a kapuval, egyedül.
És ez egy rendkívül okos gondolat, kár, h Arda pont csukva tartotta a fülét. Lehet mondani, h elvitte a hév, de én úgy gondolom, aki a 90. percben kapunak háttal az oldalvonalnál szabálytalankodik, annál az ész legkisebb szikráját sem lehet felfedezni.

Ramoshoz annyit, h én - amikor az ellenfélnél volt nagyon jól fejelő ember - mindig hátramentem szögletnél vagy szabinál, és nemcsak a mezt, hanem a bőrét is lenyúztam, sokszor ismertem is az embert, szóval előre elnézést kértem tőle, mondtam, h mi fog következni. Életemben nem fújt tizit a spori. Ehelyett mi (Barca) összeesünk mellette és tök üresen fejel az egyedüli játékos, aki gólt szokott náluk fejelni. Számomra felfoghatatlan.

Engem ezek a bírói tévedések egyáltalán nem mozgatnak meg, kicsit sem érdekel.

Tényleg van náluk megint pár új sérült?
ntibi67
Capitá del Barça

2017.01.22. 09:01:59

Én úgy gondolom a bírói tévedések nem egy meccsen belül egyenlítődnek ki,ha nem hosszú távon.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2017.01.22. 08:50:09

Én csak 2-0-ig néztem, addig eléggé nyílt volt a meccs, az alapján igazságosabb lett volna egy X.
Aki végignézte elmondaná, hogy a bírók tévedtek-e tegnap a Real kárára is?
Csak azért, mert folyton azt olvasom, hogy ezek a tévedések egyformák, kiegyenlítődnek, stb.
Stalkyard írta:Egyébként ez tényleg röhej, hogy jelenleg gyakorlatilag egy komoly fegyverük van, a rögzített szituk és hogy Ramos befejeli. Hihetetlen hogy nem tudnak rá kiemelten figyelni.
Ezt anno már LE is észrevette, nem volt véletlen, hogy elmondta a skacoknak, hogy ne szabálytalankodjanak közel a kapuhoz.
Roncika azt láttam, hogy még 100%-os ziccerben sem tudott betalálni. Szemben a kapuval, egyedül.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.01.22. 00:39:44

LG írta:
S.Agüero írta:Ja, csak hogy legyen min csámcsogni, Ramos második gólja les volt. :^o
Csak a szokásos. :mrgreen:
Kép

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
TripleH
Entrenador del Barça

2017.01.21. 23:41:16

Stalkyard írta:Egyébként ez tényleg röhej, hogy jelenleg gyakorlatilag egy komoly fegyverük van, a rögzített szituk és hogy Ramos befejeli. Hihetetlen hogy nem tudnak rá kiemelten figyelni.
Pedig, hogy fikázták az ATMA-t mikor ugyan ezzel a taktikával lettek bajnokok. :lol:
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.01.21. 22:28:53

Egyébként ez tényleg röhej, hogy jelenleg gyakorlatilag egy komoly fegyverük van, a rögzített szituk és hogy Ramos befejeli. Hihetetlen hogy nem tudnak rá kiemelten figyelni.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
mess2009
Director del Fútbol

2017.01.21. 22:00:41

LG írta:
S.Agüero írta:Ja, csak hogy legyen min csámcsogni, Ramos második gólja les volt. :^o
kezd röhejes lenni amit ez a hentes művel...(mintha be lenne drogozva :) nem hiszem el, hogy ne lehetne "belőle" felkészülni -pontrúgásoknál?!
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.01.21. 21:05:18

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.01.21. 21:04:00

Tényleg Nero. mire fel ez a stílus?
Vagy Te sose formáltál negatív véleményt,mióta szurkolsz a csapatnak?
Most komolyan, én nem értem az ilyeneket.
A jogos kritikák mindig időszerűek,és bizony vannak hiányosságok ebben a szezonban bőven.
Lehet javulni,és fogunk is, meglátjuk mi lesz, de teljesen érthető, ha valakiknek nem annyira tetszik ami most megy.

Fel kéne fogni,hogy nem csak az a szurkoló, aki tövig nyalja az aktuális edző és játékosok hátsóját, hanem az is aki mondjuk képes negatív kritikát megfogalmazni feléjük. Nem lesz attól senki se kevesebb,ha ezt megteszi.

Most ha megengeded, beidézem ide a hozzászólásod, és elmondom részenként én hogy látom, mint divatszurkoló.
Nero. írta: Hagyjad, nagyon gyengék lettünk. Enriquet evvegen kikell rugni es az egész jatekunkat át kell szervezni mert ennek a Barcának már vége. Mindenképp külsős edző kell, Simeone vagy Klopp, és 3 VKPval kell majd felállni esetleg Neymart kozeppalyaskent jatszatni.
-Nem lettünk gyengék, csak hiba van a rendszerben.
-Kevesen mondják,hogy ki kell rúgni, inkább arról szokott menni a diskurzus, hogy valószínűleg ő fog felmondani.
-Át kell szervezni, mert jelen formájában vérszegény. És itt is azon megy általában az eszmecsere, hogy majd ha Iniesta kimegy, hogy lehetne pótolni. Mert igen, ha ő is kimegy, ahogy Xavi,akkor kell majd valamit változtatni. Xavit is átszervezéssel pótoltuk, gondolom észrevetted.
-Nem mindenképpen, de egy átszervezéshez esetlegesen jobban jönne egy ilyen személy. Mondjuk se Simeonét se Kloppot nem szeretném.
-3 vkp-s dolog nem tudom mire utal, vagyis sejtem hogy kire, de ezt hagyom.
-Neymar középpályán is egy értelmes beszélgetés volt, jöttek pro-kontra érvek, ahogy kell, nem tudom ez is hogy kapcsolódik ide.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2017.01.21. 21:01:25

Ja, csak hogy legyen min csámcsogni, Ramos második gólja les volt. :^o
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.01.21. 20:45:56

Nero. írta: Hagyjad, nagyon gyengék lettünk. Enriquet evvegen kikell rugni es az egész jatekunkat át kell szervezni mert ennek a Barcának már vége. Mindenképp külsős edző kell, Simeone vagy Klopp, és 3 VKPval kell majd felállni esetleg Neymart kozeppalyaskent jatszatni.
Jó erős odamondás, semmi értelme, objektív véleményt nem tartalmaz de legalább r.hadt menő, főleg olyan esetben felhozni mikor a másiknak köze nincs ezekhez az idióta véleményekhez.
De ha szerintetek Enrique idén mindent jól csinál, akkor nincs több mondanivalóm.

És egyébként azért kár belemenni ebbe fellengzős dumába, mert én pl egy szóval nem mondtam, hogy ez az idény végéig nem változhat, mivel minden kommentemben benne volt az a szó, hogy EDDIG. A szezon ezen pontjáig eléggé hagy maga után kívánnivalót a játék. És ha egy tripla lesz a szezon vége, akkor majd azt mondom, hogy LE összerakta a csapatot, és megemelem a kalapom.

Addig viszont hagy formáljon már véleményt az is, akinek nem tetszik hogy annyi a játékunk, hogy Messi megoldja, vagy beveri szabadból, vagy Neymar ha formában van csinál pár helyzetet, amiből Suárez párszor jól botlik bele a labdába és nyerünk 2-0-ra. Meg akinek nem tetszik, hogy nincs jobbhátvéd, aki van, azt nem játszatja mert nem szimpatikus neki, SR-t felőröli egy olyan poszton amiről már hónapok óta ordít hogy nem neki való, de vett egy megmentőt, a jövő Barca középpályását, André Gomest, aki ugyan semmit nem csinál, csak úgy van, gólt lőni fizikailag és lelkileg képtelen, kreativitása annyi van mint egy sz.rabb napot kifogó Rakiticnek, de legalább marha drága volt, és nem jobbhátvédet vettünk helyette. Paco Munir dolgot remélem nem kell kommentálni. A középpályát meg tényleg oda degradálta idénre, hogy Iniesta megjátssza valahogy a hármast elől, a másik kettő meg védekezik, azt is gyengén. Busquets kezd javulni, de 4 hónapot úgy hozott le, hogy az anyja se ismert rá, annyira rossz volt, de nem nyúlt hozzá, ne cserélte le, nem próbálta szerkezetileg megoldani valahogy a dolgot.

És akkor még sorolhatnék jópár dolgot, de felesleges mert majd megkapom az arcomba hogy akkor fényezzem ki Kloppot meg Simeonét. :D Akik mellesleg mindketten komolyabb edzők, mint LE, ha már szóba kerültek.

ntibi: Én ezt maximálisan tisztelem, és tiszteletben tartom, és speciel csak a magam nevében tudok beszélni, de nem hiszem hogy belerúgtam a klubba, vagy ócsároltam volna. De azt nem szeretem, mikor negatív kritikát megfogalmazni se hagyják az embert. Nekem ez a játék nem tetszik, és nem vagyok benne biztos hogy a Lucho féle irányvonal, amin IDÉN elindult, az megfelelő a Barcának.

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
ntibi67
Capitá del Barça

2017.01.21. 20:41:11

Én elismerem magamról,hogy elfogult Barca szúrkoló vagyok.Megfogalmazok én is kritikákat,de mivel se belelátásom nincs a napi munkába,se változtatni nem tudok dolgokon,igy ezek a kritikáit inkább csak egy-egy meccsszituáciohoz kapcsolódnak.Nem visz rá a Barca iránti elkötelezetségem,hogy olyan kijelentéseket tegyek a csapattal kapcsolatban,főleg nem a bajnokság félidejénél,amik itt elhangzanak negatív jelzőként.Hozzá kell tennem,hogy van szerencsém elég sok meccsere kijutni.2011 óta kb 40 mérkőzésen voltam kint.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.01.21. 20:21:35

ntibi67 írta:
Stalkyard írta:Egyébként azt, hogy szégyen amit eddig mutattunk, nem az eredményességre értem, hanem a játékra. Mert három ujjamon meg tudom számolni a jó meccseinket, a kiválóakat meg nem is kell számolni. És január vége van.
Keressél még néhány ujjadat.
Sevilla kupa meccsek
Betis 6-2
Bilbao 0-1celtic 7-0
Gijon 0-5
Depor 4-0
City 4-0
Borussia 4-0
Osasuna 0-3
Espanyol 4-1
Az idei évet nem is sorolom
De persze lehet én vagyok elvakult...
Hagyjad, nagyon gyengék lettünk. Enriquet evvegen kikell rugni es az egész jatekunkat át kell szervezni mert ennek a Barcának már vége. Mindenképp külsős edző kell, Simeone vagy Klopp, és 3 VKPval kell majd felállni esetleg Neymart kozeppalyaskent jatszatni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.01.21. 20:11:38

ntibi67 írta: Keressél még néhány ujjadat.
Sevilla kupa meccsek
Betis 6-2
Bilbao 0-1celtic 7-0
Gijon 0-5
Depor 4-0
City 4-0
Borussia 4-0
Osasuna 0-3
Espanyol 4-1
Felsoroltál eredményeket, a mögöttük lévő játéktól én nem voltam elájulva, és akkor finom voltam. A világ egyik legerősebb keretével kitömtünk néhány hullagyenge csapatot ( igen, azon a meccsen a City csak akkor tette volna könnyebbé a dolgunkat ha még lő mellé két öngólt is ).

De ha neked tetszik az idei játék, akkor élvezd, ízlés dolga.

LG
Az Év fórumozója 2016

2017.01.21. 20:10:10

ntibi67 írta:
Stalkyard írta:Egyébként azt, hogy szégyen amit eddig mutattunk, nem az eredményességre értem, hanem a játékra. Mert három ujjamon meg tudom számolni a jó meccseinket, a kiválóakat meg nem is kell számolni. És január vége van.
Keressél még néhány ujjadat.
Sevilla kupa meccsek
Betis 6-2
Bilbao 0-1celtic 7-0
Gijon 0-5
Depor 4-0
City 4-0
Borussia 4-0
Osasuna 0-3
Espanyol 4-1
Én még idetenném a Sevilla elleni győzelmünket is, az nem volt egy gála, de a második félidőben azért nagyot játszottunk, és mi vagyunk az egyetlenek, akik idegenben ütöttük őket.

Én sem látok akkora gázt játékban, volt néhány nagyon kiábrándító meccs, mint pl. az Alaves, a Malaga, vagy a Real Sociedad elleni, és ezek hagytak nyomtok sok emberben.

A Real játékban semmivel nem volt jobb, sőt, de fejben erősebbek voltak, ezért be tudtak húzni jó néhány szenvedős meccset, de a 2 veresek megzavarhatja őket. Ma mondjuk nyertek, de nem is most váruk az újabb botlást.
Válasz küldése