Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Azért van ennyi ügyes feka játékos Franciába mert mondjuk 10ből9 fehér gyerek ügyvéd,vállalkozó és orvosként szeretne és tud karrieirt csinálni. A szegényebb rétegeknek meg csak foci van, így minden srác, aki nem díler lesz, az megy grundra.MichaaBee írta:Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy ha egy országban 10-ből 9 ember adott bőrszínű és nem feltételezzük, hogy az adott sporthoz az egy rassz génállománya alkalmasabb, akkor mégis miért van az, hogy a válogatottban 10-ből csak 1 ember származik a többségi rasszból.
CR-t és Messit még igazán benyomhatták volna.MessiNeymarSuarez írta:
Azon felnyerítettem hogy a hivatalos legjobb 11-be Neymar került be és nem Coutinho![]()
Sokkal több pontot köszönhetnek Coutinhonak mint Neymarnak, persze a marketing/hype miatt be kellett rakni Neymart is.
De miért ne feltételezzük? A rögbihez nem értek, de nem egy sportban figyelhető meg, hogy egy adott rassz kiemelkedik a többi közül. Illetve nem csak sportokban, hanem bizonyos foglalkozásokban, hobbikban, művészetekben is. Nem azt mondom, hogy ennek kizárólagosan genetikai okai vannak, de úgy gondolom, igenis fontos tényező.MichaaBee írta:Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy ha egy országban 10-ből 9 ember adott bőrszínű és nem feltételezzük, hogy az adott sporthoz az egy rassz génállománya alkalmasabb, akkor mégis miért van az, hogy a válogatottban 10-ből csak 1 ember származik a többségi rasszból.
Csak az kérdés, nem akarunk-e vmi életszerűbb felállást, mert a középpályás védekezéssel akadni itt probléma.messideco írta:A Whoscored csapata egész jól fest, szvsz eddig ez a legreálisabb. Bár a középhátvédeket lecserélném a Maguire-Varane párosra.
Teljesen egyetértek annyi kivétellel, hogy legalább annyit finomíthatnának egy ilyen törvényen vagy kijelentésen, hogy akkor 30-50%-a kisebbségi rasszból kell származnia. Mert ugye ez alapján Dél-Afrika elmehet egy 100%-ig színes bőrű csapattal, de nem mehet el egy 100%-ig fehér csapattal.MichaaBee írta:....
Varatrix írta:Kis érdekesség a Rögbi világából, tudom ez a sportág kevésbé hozza lázba a többséget, de maga az eset szerintem rendkívül tanulságos hova vezet a PC, és témába vág:
A Dél-Afriaki rögbiben történt, ez tudni kell, hogy rendkívül jók, tehát állandó esélyesek:
"Tény, hogy miközben az ország lakosságának alig 10 százaléka fehér, addig a rögbiválogatottban csak elvétve volt színes bőrű játékos. A dél-afrikai kongresszus célul tűzte ki, hogy 2019-re minden nemzeti válogatottban legalább a keretek felét fekete játékosok alkossák. A vb-re készülő válogatottnak most egy 30 százalékos célt kellett teljesítenie, ami a 31 fős keretbe meghívott 8 színes bőrű játékos révén nagyjából megfelelőnek tűnik."
Kellett teljesítenie! Tehát törvényi szinten határozták meg. Kérdem én nem visszás, ha egy válogatottban nem a legjobbak játszanak pusztán faji megkülönböztetésből?
Vagy a rasszizmus definíciójába beletartozik, hogy amit fehérekkel szemben követsz el az nem rasszista?
Lassan az jelenti az egyensúlyt, hogy két véglet van.
Apartheid, csak most más húzza a rövidebbet.
nem tudom te milyen színű vagy, de amit ide írtál az színtiszta rasszizmus.MessiNeymarSuarez írta:http://www.origo.hu/nagyvilag/20180716- ... =nagyvilag
Eszem megáll![]()
Szerintem nem kellene arra büszkének lenniük hogy tele van az ország csokikkal, akiknek a legnagyobb részük nyomornegyedben él, és esetleg közülük 1-2 kikerül és sikeres focista lesz.
Jut eszembe miért csak fehér ember lehet rasszista?