Európa-bajnokságok & Világbajnokságok
Amúgy pontosan mi érdeke lett volna a portugáloknak nyerni?
Így is, úgy is csoportelsők és nem velünk, hanem a szlovénekkel kell játszaniuk.
Ugyan az eb-n nagy formát nem mutattunk, de előtte sok-sok hónapig veretlenek voltunk.
A kettő lehetőség közül én is Szlovéniát választanám ellenfélül a helyükben.
Így is, úgy is csoportelsők és nem velünk, hanem a szlovénekkel kell játszaniuk.
Ugyan az eb-n nagy formát nem mutattunk, de előtte sok-sok hónapig veretlenek voltunk.
A kettő lehetőség közül én is Szlovéniát választanám ellenfélül a helyükben.
Számomra a legmeghökkentőbb az volt, hogy a belgák se tepertek, pedig könnyen kieshettek volna ők is az utolsó másodpercben is. De ez az új trend, hogy mindenki a csoport másik meccsét figyeli, számolgat meccs közben, hogy most jó, nem jó, ez teljesen megölte az utolsó csoportkört. Ausztria mutatott valami féle focit, joggal nyerték meg a csoportot, remélem azért sokáig is jutnak.LG írta: ↑2024.06.27. 15:00:13Az angoloknak azért volt tétje az uotlsó meccsnek, még akár ki is eshettek volna. Nem is hiszem, hogy ez az x volt nekik a terv, szerintem ennyire voltak képesek. Max. ahogy közeledtek a végéhez, és látták, hogy a dánok sem vezetnek, akkor lehettek úgy vele, hogy jó lesz így is.
Remélem azért valaki aki szeret sok döntetlenre fogadni, most nagyot kaszált, meg volt beszélve pár meccs

A kiscsapatok megtanultak védekezni dolgot én írtam, és tartom is, klubfociban és válogatottaknál is kijön, itt talán még jobban, mert a nagyok sokszor vagy 60-70 meccs után jönnek játszani nem frissen, vagy egyszerűen csak kevesebb a válogatott meccs, nincs egy válogatott se úgy összeszokva mint egy Real egy City vagy akárki.
Ugyanakkor meg azt is tegyük hozzá, hogy bár tényleg jól védekezett Georgia, vagy azelőtt Szlovénia, de sem az angol, sem a portugál csapat nem rohamozott egyáltalán, ilyen vaktában beívelgetett labdák voltak, és alapvonal mögé ment minden. Ehhez nem kell nagy védekezni tudás, jól mozogtak a saját térfelükön, és ennyi elég is volt. Kapusok se lettek próbára téve. Második félidőben Portugália el se találta a kaput. De angol helyzet is egy volt talán.
Abban meg semmi logika nincs, hogy a cserejátékosok nem hajtanak. Van egy meccsük bizonyítani, hogy esetleg bekerüljenek a kezdőbe, de inkább lepörgetik az időt, mert nincs tétje. Számomra azért ez elég ellentmondásos. Most ugye a tegnapi meccsre gondolok, az angolok talán védhetik azzal, hogy ott A csapat játszott.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Az angolok és a franciák (a németek mellett, ahol a rutin és minőség mellett csapatépítés is történt) szerintem sajna még mindig a fő esélyesek, akármennyire gyengébb a focijuk, mint a spanyoloké. Annyira jók, hogy akármennyire semmilyen focit tud csak játszatni velük a két edző, akkor is behúzzák valahogy a meccseket a játékosaik minősége miatt, mint ahogy idén, és a korábbi világversenyeken is tették.
Az is lehet persze, hogy élesednek majd játékban, de kétlem. És nagyon szomorú lenne, de simán bevánszoroghatnak a döntőbe mindketten.
Amúgy a nagycsapatokat egy dologban megvédeném, amit lejjebb is írtak: minden kiscsapat megtanult védekezni. Sokkal, de sokkal stabilabbak, mint régen. Éltetjük a grúzokat (én is), de attól még ők is antifocit játszottak, pár kontrával, ami leginkább egy szem Kvara volt. Persze a védekezést oroszlánszívvel művelték, de akkor is, mégiscsak kettős mércével mérjük, hisz a gyengébb minőségi kerettel ezt elfogadjuk. A támadó csapatoknak alapvetően nehéz dolguk van. Mindig ők az esélyesek, de nem annyival, mint amekkorának kéne lenni a különbségnek. És ha nagyon jól védekezik a kicsi, akkor elég tanácstalan állóháború alakulhat ki.
Az is lehet persze, hogy élesednek majd játékban, de kétlem. És nagyon szomorú lenne, de simán bevánszoroghatnak a döntőbe mindketten.
Amúgy a nagycsapatokat egy dologban megvédeném, amit lejjebb is írtak: minden kiscsapat megtanult védekezni. Sokkal, de sokkal stabilabbak, mint régen. Éltetjük a grúzokat (én is), de attól még ők is antifocit játszottak, pár kontrával, ami leginkább egy szem Kvara volt. Persze a védekezést oroszlánszívvel művelték, de akkor is, mégiscsak kettős mércével mérjük, hisz a gyengébb minőségi kerettel ezt elfogadjuk. A támadó csapatoknak alapvetően nehéz dolguk van. Mindig ők az esélyesek, de nem annyival, mint amekkorának kéne lenni a különbségnek. És ha nagyon jól védekezik a kicsi, akkor elég tanácstalan állóháború alakulhat ki.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Az angoloknak azért volt tétje az uotlsó meccsnek, még akár ki is eshettek volna. Nem is hiszem, hogy ez az x volt nekik a terv, szerintem ennyire voltak képesek. Max. ahogy közeledtek a végéhez, és látták, hogy a dánok sem vezetnek, akkor lehettek úgy vele, hogy jó lesz így is.
- Mihu
- Director del Fútbol
Igen, azért el kell gondolkozni, hogy egy Ausztria csoportelső a full halálcsoportban. Románia csoportelső, Georgia továbbjut úgy, hogy 2vel veri a Portugálokat, a szlovákok továbbjutnak úgy, hogy megverték a belgákat...mi meg lenézünk egy Svájcot, akik ha nincs a 92. perces német gól, akkor nyerik a csoportunkat...sanika01 írta: ↑2024.06.27. 11:40:48
Ettől függetlenül egyetértek, hogy hibáztatni csak saját magát hibáztathatja a csapat, bár kicsit sajnálom, hogy így is meglehetett volna, és ezek a váratlan eredmények kellettek, hogy végülis az utolsó utáni esély is elment. Georgia előtt le a kalappal. Komoly meccseket játszottak. Öszinte, szerethető focival. Amit a csapatok nagy százalékáról nem lehet elmondani, sajnos. Volt idő, amikor egy EB össze meccsét láttam, ma már nagyon meggondolom, hogy melyik meccs kezdése előtt ülök le a tv elé. Még a feleségem is csodálkozik néha, hogy nem nézel meccset? De hát ez van.
Nekünk meg maradt az angolok és a portugálok szidása, hogy mi az anyjuk valagáért nem hajtottak egy számukra tét nélküli meccsen, mert így mi kiestünk...Ahogy írtam is, remélem, hogy sok játékos magába száll, a szurkolók elvárása is kicsit mozdul a valóság irányába...
Ami pedig a többi válogatottat és a meccsek színvonalát illeti: Ugyan ezen a véleményen vagyok. Én már nagyon régen csak a kieséses szakaszban nézem meg a meccseket, de ott is csak mondjuk a spanyolokat. Egy portugál-francia döntőt például meg se néznék, hiába ott van Koundé vagy a két Joao.
Egyszerűen már érdektelen számomra a válogatott foci, annyira kiölték belőle a szenvedélyt, a tüzet. Évi 50-60 meccs után érkeznek ide a játékosok, egy spanyolok mondjuk most jó eséllyel sokáig jutnak, az még az EB-n 4-5 meccs, ha döntőbe jutnak akkor 6. Aztán egy Fermin majd elmegy az Olimpiára is, ahonnan hazajön és kezdheti az alapozást úgy, hogy igazából még be se fejezte az előző szezont... Nonszensz ami a jelenkori labdarúgásban folyik és ez csak rosszabb lesz.
Úgy tudnám összefoglalni, hogy minél több pénz folyik be a szövetségekhez, annál jobban romlik a minőség. De az a baj, hogy amíg ez a tendencia, amíg még hozzá lehet tenni x tízmillió eurót annak ellenére, hogy egyre nézhetetlenebb, ez a kutyát nem fogja érdekelni. Változás kizárt.

- Chino
- Llegenda del Barça
Nálam az albánok még azok akik egy hatalmas pacsit megérdemelnek. A halálcsoportban szinte ki-ki meccseket játszottak, még ha a spanyolok B-csapattal nem is hajtották ki magukat, horvátokkal X-eltek.Bob_Marley írta: ↑2024.06.26. 23:06:16Törökök azért még rúgtak egy parádés gólt. Az az osztrák-torok komoly lesz.
Georgiaiak meg a legnagyobb meglepetést végrehajtották, ennél jobban nehéz megérdemelni a továbbjutás. És a legjobb harmadikok lettek,sokat elmond, óriási gratula nekik.
Sajnos azon a svájci meccsen sok múlott,közel volt a bravúr,de nem lehet okolni másokat,hogy adott esetben már tovabbjutokent, pihentetnek, kalkulálnak ok is,ki lenne jobb ellenfél.
Akkor
Svajc-Olasz
Nemet-Dan
Anglia-Szlovakia
Spanyol-Georgia
Francia-Belga
Portugália-Szlovenia
Hollandia-Romania
Ausztria-Torokorszag
Látva,valóban a legjobbak vannak ott. Egyedül az ukranokra érzem,hogy odaferhettek volna,főleg 4 ponttal. Mi sajnos meg se kozelitettuk a lehetséges teljesítményünket,voltak fellangolasok,de nem konzisztensen
Sajnos a spanyolok elég kemény ágra jutottak. Jobban jártak volna, ha csoportmásodikként mennek tovább. Így lesz egy grúzok elleni bemelegítés, onnan viszont durva lesz a menetelés. A másik ágon "csak" egy angol csapaton kellene túllépni, onnan már könnyebb út lehetne a döntő. Egy német-francia (talán portugál) ágon azért nem lesz egyszerű. Nyilván lehetnek meglepetések, de a kieséses szakaszban, hiába történhet meg egy meccsen bármi az esélyesek nem nagyon hiszem hogy botlanának.
Nagyon német-angol döntő szaga van ennek az EB-nek, legalábbis az előbbit én mindenképp oda várom. Szervezettek, látszik, hogy van stratégia, tudják mit akarnak játszani, klasszisuk is van elég, és akkor ott a hazai pálya is. Hiába vannak együtt a spanyolok, az a kp megeszi őket, a padjukat össze sem lehet hasonlítani, igazi gólgyáros nélkül pedig pláne nincs sok sanszuk. Max. egy hosszabbításra látom őket elégnek, bármennyire is az ellenkezőjét szeretném. De legalább Pedri és Yamal hamarabb hazajöhet és pihenhetnek.
Forca Barca!!!!
Nagyon sok mindennel egyetértek az alább leírtakkal. A svájci meccsel leírtakkal is, a kelleténél nagyobb arcal is, de azért pár dolgot hozzátennék.
Egyrészt Gránit, a magyar válogatott Rossi alatt szinte kivétel nélkül három védővel állt fel, ez így volt már az előző EB-n is, a Nemzetek-ligájában is, így szerintem nem volt meglepő, hogy a Svájc ellen így álltak fel, sőt később a másik két meccsen is. Ez szerintem arra volt felépítve, hogy stabilabb legyen a hátsó sor, három belső védő szinte mindig legyen hátul, s védekezésben pedig hozzájön még a két szélső, így alakítva 5 emberesre a védősort. A Svájc elleni meccsen én magam azt éreztem, hogy egyéni hibák volt a döntő faktor, nem a rendszer.
A németek ellen meg legyünk már egy kicsit öszinték: 10-ből 8-szor lefújják a szabálytalanságot. Küzdöttek mindketten, dolgoztak kézzel is és tényl, hogy elrúghatta volna már a labdát Orban, de amikor előrébb került, szerintem ott lépték át a szabályosság határát. És ne legyen egyetlen kétségünk sem, hogy fordított helyzetben a németek is hibáért kiáltanának. És lehet, hogy Rüdiger kirúgja elsőre a labdát, amikor lehetősége adódik és nem kiengedni akarja, de ugyanígy felborult volna és integetett volna.
Ettől függetlenül egyetértek, hogy hibáztatni csak saját magát hibáztathatja a csapat, bár kicsit sajnálom, hogy így is meglehetett volna, és ezek a váratlan eredmények kellettek, hogy végülis az utolsó utáni esély is elment. Georgia előtt le a kalappal. Komoly meccseket játszottak. Öszinte, szerethető focival. Amit a csapatok nagy százalékáról nem lehet elmondani, sajnos. Volt idő, amikor egy EB össze meccsét láttam, ma már nagyon meggondolom, hogy melyik meccs kezdése előtt ülök le a tv elé. Még a feleségem is csodálkozik néha, hogy nem nézel meccset? De hát ez van.
A magyar válogatotra egy szóra még visszatérve, szerintem a jelenlegi produkció közel áll a realításhoz, amit néha lehet borítani, de mindig nem. Örülök, hogy sorozatban 3 EB-n láthattam a csapatot, és ebből 2 EB-n élőben is. Így én összeségében elégedett vagyok.
Egyrészt Gránit, a magyar válogatott Rossi alatt szinte kivétel nélkül három védővel állt fel, ez így volt már az előző EB-n is, a Nemzetek-ligájában is, így szerintem nem volt meglepő, hogy a Svájc ellen így álltak fel, sőt később a másik két meccsen is. Ez szerintem arra volt felépítve, hogy stabilabb legyen a hátsó sor, három belső védő szinte mindig legyen hátul, s védekezésben pedig hozzájön még a két szélső, így alakítva 5 emberesre a védősort. A Svájc elleni meccsen én magam azt éreztem, hogy egyéni hibák volt a döntő faktor, nem a rendszer.
A németek ellen meg legyünk már egy kicsit öszinték: 10-ből 8-szor lefújják a szabálytalanságot. Küzdöttek mindketten, dolgoztak kézzel is és tényl, hogy elrúghatta volna már a labdát Orban, de amikor előrébb került, szerintem ott lépték át a szabályosság határát. És ne legyen egyetlen kétségünk sem, hogy fordított helyzetben a németek is hibáért kiáltanának. És lehet, hogy Rüdiger kirúgja elsőre a labdát, amikor lehetősége adódik és nem kiengedni akarja, de ugyanígy felborult volna és integetett volna.
A magyar válogatotra egy szóra még visszatérve, szerintem a jelenlegi produkció közel áll a realításhoz, amit néha lehet borítani, de mindig nem. Örülök, hogy sorozatban 3 EB-n láthattam a csapatot, és ebből 2 EB-n élőben is. Így én összeségében elégedett vagyok.

"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
Az ellenséges közeg ugyan úgy megvan jelenleg is, ahhoz nem kellett volna egy skót x vagy akár vereség. Rengeteg embert láttam az összes platformon a svájci, vagy a német meccs után, akik szó szerint örültek, hogy kikaptunk. Olyan kommentet is rengeteget láttam az elmúlt 2 hétben, hogy mi amúgy is mindenhova kikapni megyünk. Amit nem tudok hova tenni, nyilván nem mindenki követi a focit, de a csapból is az folyik folyamatosan, az az általános tévhit, hogy mi pofozógépek vagyunk jó 5-6 éve nem igaz, de már a 16-os Eb-n se volt az.Mihu írta: ↑2024.06.27. 08:53:01
Ahogy fent is írtam, szerintem is nagy volt az arc. Annyiban van szerencsénk, hogy a skót meccs eksztázisával és az utolsó napig való izgulással azért jobb a zárás, mintha a skótok ellen 0-0 és már hétfő reggel repülünk haza. A sajtó és a közvélemény úgy szétszedte volna őket, hogy az valami embertelen (valamennyire jogosan), megbontotta volna ezt a flow-t, ami tart évek óta és újfent felépült volna egy ellenséges közeg.
Így pont jókor jött egy kijózanító pofon, remélem mindenki visszaszáll a földre és a Nemzetek Ligájának és a vb selejtezőknek úgy lehet neki menni, hogy nem hiszik el magukról, hogy nekünk a németeket és a hollandokat itthon simán verni kell, idegenben meg sima az iksz. Ebből lehet építkezni, játékosoknak és a közvéleménynek egyaránt.
A torna szerintem egyik leggyengébb csapata Skócia volt, de még ők is szereztek egy döntetlent, majdnem kettőt. Igazi pofozógép nincs is az EB-n, nagyon nincsenek már akkora különbségek, mint 10-15 éve, amikor egy Grúzia akkor is kapott volna 4-et Portugáliától, ha nincs tétje a meccsnek. Mindenki megtanult védekezni, meg kontrázni.
Maximum ez a réteg kisebb, mint akik szurkoltak a csapatnak, én nem gondolom, hogy aki szereti a focit, meg a válogatottat az most egy 0 vagy 1 pontos kiesés miatt abbahagyja ezt. A divatszurkolás meg ugyan úgy létezik, mint ahogy a klubfocinál is, kiváncsi lennék mennyi Barca vagy PSG drukker tűnt el az elmúlt pár évben

- Mihu
- Director del Fútbol
Teljesen igazad van, ugyan így látom, hogy Svájc ellen nagyon nagy volt az arc. Tegnap láttam tiktok-on egy beszélgetést Véber Gyurival, akinek a neve, hát valljuk be, nem az intelligens mellett van a szinonima szótárban. De azt mondta, és nagyon igaz, hogy a sorsolás óta senki egy árva szót sem ejtett Svájcról. Mindenki azt mondta, hogy "jó, hát a németek ellen valószínű zakó, de majd a skótokat úgyis megverjük és akkor megvan a továbbjutás". A svájci csapatról egy mukkot nem szólt senki, pedig azért nézzük már meg, hogy milyen emberek alkotják a csapatot? Meg hogy a válogatottjuk mit ért el mondjuk az utóbbi 20 évben...kint voltak az összes EB-VB-n és egyedül a 2008-as EB-n, és a 2010-es VB-n nem mentek tovább a csoportból.gránit írta: ↑2024.06.27. 01:29:18Rengeteg hibát követtek el Svájc ellen, de már a taktika is rossz volt. Úgy vélem, a közvélemény hajszolta bele Rossit ebbe a rossz taktikába. A túlzott hozsanna, a túlzott hájp valószínűleg elhitette velük, hogy ők már sztárcsapat, és megengedhetik maguknak, hogy egy vb-ken, eb-ken a csoportból rendszeresen továbbjutó Svájc ellen 3 védővel álljanak ki. A közvélemény hajlamos a túlzott hájpra, de egy szakember hogy ülhet fel ennek? Egy szakembernek meg kell maradnia a szakmaiság mellett, és nem arra bazíroznia, amiről az utca embere, Jóskapista álmodozik.
Az külön zavar, hogy Szoboszlai azt nyilatkozta a meccs után, hogy "az a tanulság, hogy egy EB-n senki ellen nem lehet kimenni úgy a pályára, hogy biztos a 3 pont." Hát ilyet hoooooogy? Még ha így is volt, ezt nem lehet kimondani baszki... Hol vagyunk mi attól, hogy egy Svájcot így lenézzünk?
1 az, hogy valóban Orbán úgy esett el, mint akit megfújt a szél. Volt kontakt, ez egyértelmű. De el tudjátok képzelni, hogy a másik térfélen egy Rüdiger ugyan ebben a szituban 0-0-nál így elesik? Mert én nem. Egy középhátvédnek ott, abban a szituban úgy kell odamenni, hogy enyém a labda, bármi áron (nyilván a 11-est kivéve).gránit írta: ↑2024.06.27. 01:29:18az első bekapott gól utáni felháborodás, miközben Willi Orbán, aki az egész eb-n a csapat egyik kerékkötője volt, legalább annyira nekiment Gündogannak, mint fordítva. Egy valamirevaló középhátvédnek ilyenkor földbe kell döngölnie a csenevész ellenfelét. Ehelyett egy Gündoganról lepattant, ami nagyon gáz. Itt bizony Willi Orbánt keményen el kellett volna marasztalnia a közvéleménynek, de megint mindenki hibás volt, csak a mikutyánkkölyke nem.
Illetve engem még ami nagyon zavar, sőt, sokkal-sokkal jobban zavar, mint Orbán esése, az Bolla és Szoboszlai páros mutatványa az esést követően. Nézzétek meg őket és nézzétek meg Gündogan-t. Kettő, akinek az lenne a dolga, hogy eltakarítsa onnan a labdát, hiszen a társ a földön van, mutogat, megáll, hátat fordít a labdának. Gündogan meg egy fél pillanatra megtorpan de utána egyből megy is tovább. Ez a különbség és ez volt a különbség az egész EB alatt. Ez nekem sokkal idegesítőbb volt, ott ordibáltam a TV-vel és Bollával, hogy miért állt meg....
Ahogy fent is írtam, szerintem is nagy volt az arc. Annyiban van szerencsénk, hogy a skót meccs eksztázisával és az utolsó napig való izgulással azért jobb a zárás, mintha a skótok ellen 0-0 és már hétfő reggel repülünk haza. A sajtó és a közvélemény úgy szétszedte volna őket, hogy az valami embertelen (valamennyire jogosan), megbontotta volna ezt a flow-t, ami tart évek óta és újfent felépült volna egy ellenséges közeg.
Így pont jókor jött egy kijózanító pofon, remélem mindenki visszaszáll a földre és a Nemzetek Ligájának és a vb selejtezőknek úgy lehet neki menni, hogy nem hiszik el magukról, hogy nekünk a németeket és a hollandokat itthon simán verni kell, idegenben meg sima az iksz. Ebből lehet építkezni, játékosoknak és a közvéleménynek egyaránt.

Jogos, a másik oldalon azért mégis balszerencse valahol, hogy két favorit is besült az utolsó fordulóban. Fáj, hogy így alakult, de nem lehet okolni másokat, ez igaz. Georgia részéről meg történelmi siker, megérdemelték, jól mentek végig.
A magyar válogatott engem egyik mérkőzésen sem győzött meg. A Svájc elleni mérkőzés volt talán a legproblémásabb, nem igazán értettem, miért lépik meg a 3 védős felállást. 3 védővel az erős csapatok játszanak, amelyek biztosak a dolgukban, és tudják, hogy a játék nem fog sokat az ő térfelükön zajlani, így felesleges hátul több embert lekötniük, pazarolniuk, inkább a támadójátékot erősítik.
Emellett a kulcsfontosságú posztra, a védelem belsejére így csak egy ember jutott, ami akkor jó megoldás, ha a csapat nem kerül nagy nyomás alá. Ha nagy nyomás alá kerül, akkor ez a felállás nagyon kockázatos. Willi Orbánra nagyon nagy volt ez a kabát. Amikor mi rohamozunk, Lewandowski nyakán többen lógnak. A védekező csapat stratégiája eleve az, hogy a védők vannak létszámfölényben. Ha a védekező csapat létszámhátrányban van, az nagyon ciki, és Willi Orbánnak ez a feladat túl sok volt.
Rengeteg hibát követtek el Svájc ellen, de már a taktika is rossz volt. Úgy vélem, a közvélemény hajszolta bele Rossit ebbe a rossz taktikába. A túlzott hozsanna, a túlzott hájp valószínűleg elhitette velük, hogy ők már sztárcsapat, és megengedhetik maguknak, hogy egy vb-ken, eb-ken a csoportból rendszeresen továbbjutó Svájc ellen 3 védővel álljanak ki. A közvélemény hajlamos a túlzott hájpra, de egy szakember hogy ülhet fel ennek? Egy szakembernek meg kell maradnia a szakmaiság mellett, és nem arra bazíroznia, amiről az utca embere, Jóskapista álmodozik.
Ez a három védős felállás túl nagy kabát volt. A németek ellen nem játszottak rosszul, de hogy a közvélemény milyen önámításba tudja hajszolni a csapatot, jól jellemzi az első bekapott gól utáni felháborodás, miközben Willi Orbán, aki az egész eb-n a csapat egyik kerékkötője volt, legalább annyira nekiment Gündogannak, mint fordítva. Egy valamirevaló középhátvédnek ilyenkor földbe kell döngölnie a csenevész ellenfelét. Ehelyett egy Gündoganról lepattant, ami nagyon gáz. Itt bizony Willi Orbánt keményen el kellett volna marasztalnia a közvéleménynek, de megint mindenki hibás volt, csak a mikutyánkkölyke nem. Egy erélytelen, gyenge védő ez a Willi Orbán, őrültség volt őt egyedül beállítani a védelem közepére. Svájc ellen egy döntetlennel már tovább lehetett volna jutni, mert ez egy nagyon gyenge skót csapat volt, de azt gondolom, nagyon nagy volt a mellény, és a csapat elhitte magáról, hogy a sztárcsapatok közé tartozik, más magyarázata nincs annak, hogy egy ilyen hadrenddel képesek voltak kiállni. Jó dolog a bátorság, akkor, ha van mögötte erő. Itt az erő nem volt meg, a következmény borítékolható volt.
Skócia ellen az első félidő nagyon gyenge volt, a skótok simán gurigázhattak a térfelükön. A második félidőben már feljavult a csapat játéka, de az első félidő ott is nagyon gyenge volt.
Svájc ellen egy józanabb taktikával elért döntetlennel és a skótok ellen egy győzelemmel simán meglehetett volna a továbbjutás, de úgy vélem, túl nagy volt az egó és az elbizakodottság, és ez lett a vesztük.
Emellett a kulcsfontosságú posztra, a védelem belsejére így csak egy ember jutott, ami akkor jó megoldás, ha a csapat nem kerül nagy nyomás alá. Ha nagy nyomás alá kerül, akkor ez a felállás nagyon kockázatos. Willi Orbánra nagyon nagy volt ez a kabát. Amikor mi rohamozunk, Lewandowski nyakán többen lógnak. A védekező csapat stratégiája eleve az, hogy a védők vannak létszámfölényben. Ha a védekező csapat létszámhátrányban van, az nagyon ciki, és Willi Orbánnak ez a feladat túl sok volt.
Rengeteg hibát követtek el Svájc ellen, de már a taktika is rossz volt. Úgy vélem, a közvélemény hajszolta bele Rossit ebbe a rossz taktikába. A túlzott hozsanna, a túlzott hájp valószínűleg elhitette velük, hogy ők már sztárcsapat, és megengedhetik maguknak, hogy egy vb-ken, eb-ken a csoportból rendszeresen továbbjutó Svájc ellen 3 védővel álljanak ki. A közvélemény hajlamos a túlzott hájpra, de egy szakember hogy ülhet fel ennek? Egy szakembernek meg kell maradnia a szakmaiság mellett, és nem arra bazíroznia, amiről az utca embere, Jóskapista álmodozik.
Ez a három védős felállás túl nagy kabát volt. A németek ellen nem játszottak rosszul, de hogy a közvélemény milyen önámításba tudja hajszolni a csapatot, jól jellemzi az első bekapott gól utáni felháborodás, miközben Willi Orbán, aki az egész eb-n a csapat egyik kerékkötője volt, legalább annyira nekiment Gündogannak, mint fordítva. Egy valamirevaló középhátvédnek ilyenkor földbe kell döngölnie a csenevész ellenfelét. Ehelyett egy Gündoganról lepattant, ami nagyon gáz. Itt bizony Willi Orbánt keményen el kellett volna marasztalnia a közvéleménynek, de megint mindenki hibás volt, csak a mikutyánkkölyke nem. Egy erélytelen, gyenge védő ez a Willi Orbán, őrültség volt őt egyedül beállítani a védelem közepére. Svájc ellen egy döntetlennel már tovább lehetett volna jutni, mert ez egy nagyon gyenge skót csapat volt, de azt gondolom, nagyon nagy volt a mellény, és a csapat elhitte magáról, hogy a sztárcsapatok közé tartozik, más magyarázata nincs annak, hogy egy ilyen hadrenddel képesek voltak kiállni. Jó dolog a bátorság, akkor, ha van mögötte erő. Itt az erő nem volt meg, a következmény borítékolható volt.
Skócia ellen az első félidő nagyon gyenge volt, a skótok simán gurigázhattak a térfelükön. A második félidőben már feljavult a csapat játéka, de az első félidő ott is nagyon gyenge volt.
Svájc ellen egy józanabb taktikával elért döntetlennel és a skótok ellen egy győzelemmel simán meglehetett volna a továbbjutás, de úgy vélem, túl nagy volt az egó és az elbizakodottság, és ez lett a vesztük.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Nálam a csoportkör csapata
Mamardashvili
Carvajal-Calafiori-Skriniar-Aebiacher
Ruiz-Kante-Pedri
Gakpo-Musiala
Mikautadze
Mamardashvili
Carvajal-Calafiori-Skriniar-Aebiacher
Ruiz-Kante-Pedri
Gakpo-Musiala
Mikautadze

Ukrajna ugyan úgy járt, mint mi. Az első meccsen elment nekik a továbbjutás. De ma se nagyon kapartak a győzelemért, pedig nekik saját kezükbe volt a sorsuk.Bob_Marley írta: ↑2024.06.26. 23:06:16
Látva,valóban a legjobbak vannak ott. Egyedül az ukranokra érzem,hogy odaferhettek volna,főleg 4 ponttal. Mi sajnos meg se kozelitettuk a lehetséges teljesítményünket,voltak fellangolasok,de nem konzisztensen
Nekünk szerintem sokkal több nem volt benne, a svájci első félidő ami fájó, de kérdés, hogy kihoztuk volna-e egy x-re esetleg. A németek meg túl erősek voltak, ott is voltak szép momentumok, egyenlítési lehetőség, nagyon kérdéses első német gól, de ez a német csapat meg sem közelítette a pár évvel ezelőttit.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Törökök azért még rúgtak egy parádés gólt. Az az osztrák-torok komoly lesz.
Georgiaiak meg a legnagyobb meglepetést végrehajtották, ennél jobban nehéz megérdemelni a továbbjutás. És a legjobb harmadikok lettek,sokat elmond, óriási gratula nekik.
Sajnos azon a svájci meccsen sok múlott,közel volt a bravúr,de nem lehet okolni másokat,hogy adott esetben már tovabbjutokent, pihentetnek, kalkulálnak ok is,ki lenne jobb ellenfél.
Akkor
Svajc-Olasz
Nemet-Dan
Anglia-Szlovakia
Spanyol-Georgia
Francia-Belga
Portugália-Szlovenia
Hollandia-Romania
Ausztria-Torokorszag
Akkor
Svajc-Olasz
Nemet-Dan
Anglia-Szlovakia
Spanyol-Georgia
Francia-Belga
Portugália-Szlovenia
Hollandia-Romania
Ausztria-Torokorszag

Nem véletlenül szoktam volt mondani a Barca kapcsán is, hogy azokat a lehetőségeket kell tudni megragadni, ami a saját kezedben van, amire van hatásod, tudod befolyásolni, irányítani.
Ha már másokon múlik, megette a fene.
Mindenki a saját sorsának a kovácsa.
Ha már másokon múlik, megette a fene.
Mindenki a saját sorsának a kovácsa.
A grúzok teljesen megérdemelten jutottak tovább. Minden meccsen életüket adtàk szinte a sikerért. Példát vehetne néhány csapat tőlük.
Szlovéniával fognak játszani.
Nagyon sajnálom, hogy így alakult, orulok hogy megint volt egy EB kijutás és a kötelező győzelem összejött. Most is azt tudom mondani, mint az EB előtt, a sorsolás nem kedvezett, volt legalább 2 de lehet 3 csoport, ahol a nagy nemzet ellen is lett volna esély.
A kis nemzetek EB-je ez eddig, értem én a biztos továbbjutás dolgot, de amit Anglia, Franciaország, Belgium és most Portugália csinál, ez nekem a bundához van közelebb. Hajrá Spanyolország, bár valószínű ők is kifognak majd egy rosszabb napot.
- bence0330
Játékban a 3 egyértelműen legerősebb keret a legnagyobb csalódás. Persze nekik legalább egy jó meccsük volt, a másik kettőnek annyi sem. Nyilván más a mérce is, és így is simán kijut mindhárom, de elég gyenge.
Egyre jobban remélem, hogy a spanyolok behúzzák, ott legalább csak a befejezéssel vannak gondok. A németek is vannak olyan jók, de ott a keret miatt jobban érzem azt "elvárásnak".
Ha nem ők ketten nyerik meg, akkor legyen valami nagy meglepi, mint a grúzok.
Egyre jobban remélem, hogy a spanyolok behúzzák, ott legalább csak a befejezéssel vannak gondok. A németek is vannak olyan jók, de ott a keret miatt jobban érzem azt "elvárásnak".
Ha nem ők ketten nyerik meg, akkor legyen valami nagy meglepi, mint a grúzok.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nem tudom így kivel kerülnek össze a portugálok, de remélem hazaküldi ezt a szedett-vedett bandát.
Értem én, hogy a portugáloknak tét nélküli a meccs, de a cseréiknek pont most kéne ütnie. Ehhez képest szégyelnletes teljesítmény tőlük.
A másik mecsen is jött az egyenlítés, biztos ami biztos.
A másik mecsen is jött az egyenlítés, biztos ami biztos.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Több mint baj van. De hozzáteszem a végy egy jó kapust és elől Kvaratshkelia nagyon szép csapatot formál a köztük lévő emberekkel. Minden meccsen gól, tőlük elvenni hogy megérdemlik,nem lehet.

Na akkor ez ennyi volt, bőröndöt elő.
Nekem ők lettek a nagy kedvenceim. Elképesztő szívvel játszanak minden meccsen.
- bence0330
Igen. Egyik legszimpatikusabb csapat számomra idén. Persze simán kaphatnak 4 gólt erre, de ma sem tököltek, vért ittak. És csaK 1-2 magas szinten jegyzett játékosuk akad, Kvara, meg a kapus.