Chris játszhat mindkét poszton rotálástól, sérüléstől függően, hátvédként is iszonyatosan jó szintet képes lehozni, ezt már korábban itt és most az EB-n is bizonyította.gránit írta: ↑2024.07.04. 19:57:57Chris a tavaszi meccseken már nem középhátvéd volt. Persze vissza lehet vonni, Dániának is erőssége a hátvédsorban, de az meg már két szűrőt igényelne.
Minden jel arra mutat, hogy Flick 4-2-3-1-ben gondolkodik, Valle visszatérése is erről tanúskodik. Baloldalon Valle, Balde, a középső két posztra jelenleg öten vannak (Cubarsí, Koundé, Martinez, Araújo, Faye, de Araújo és Faye nem biztos, ráadásul utóbbiról elég lesújtóak a beszámolók a harmadosztályból, Garcia nem tényező, számolhatunk vele, de minek). Jobboldalra Cancelo/Frimpong-vétel, Fort. Mélységi középpályán Christensen, de Jong, tartaléknak Gavi, az ingyenes Rodriguezről szóltak hírek. Előttük középen Gündogan/Pedri/Fermín, itt talán tényleg megvagyunk, és nekem többek között ezért sem tetszik ez a rendszer, mert itt sok tűzerőt pazarolnánk el. Széleken Williams-vétel, Yamal, tartaléknak Ferran, Raphinha. Elől Lewandowski, Roque, jelenleg még Fati is.
Szerintem nagyjából így néz ki Flick térképe, ami szerintük egy Williams- és egy Frimpong/Cancelo-vételt igényel.
Vkp szerintem érkezni fog, ha nem is klasszis típus.. Merinoról hallani a legtöbbet, 18-20-ra lövik be az árát.
Fayéról nem tudom miért lennének lesújtóak a vélemények. Én elég sűrűn néztem a kicsik meccseit (amikor legalábbis tudtam) és ott elég jól tolta. Azért csak nem hívják be a válogatottba 19 évesen és nem kínáltak volna már télen 9 milliót érte, ha gyenge lenne. EG pedig tudja a fene. Elég komoly szezont hozott le a Gironában, lehet hogy csak érnie kellett egy kicsit folyamatos játékkal és kisebb nyomással.
Ebben a 4-2-3-1-ben (ha ez lenne az alapfelállás) el tudom képzelni, hogy Darvich is szerepet fog kapni a felnőtteknél. Az előszezonban sok minden ki fog derülni. Van még sok kérdőjel.
De nem hinném, hogy Flick annyira merev lenne és rögeszmésen egy formációhoz ragaszkodna és az aktuális helyzetben ne lenne kicsit rugalmas és ne változtatni. Legalábbis nagyon remélem.