tatesz1990 írta: ↑2024.07.15. 11:34:35
Cseri írta: ↑2024.07.15. 10:46:41
Az a baj,hogy te se érted,amit a másik ír

Aki középről szerez gólt az center,és ott kell játszatni,tök mindegy,hogy a pályán alapvetően hol helyezkedik el, és előtte a taktikai értekezleten hova rajzolják a posztját! Capisci?
Szóval, aki középről szerez gólt, az center!! Ez hatalmas!!!

Tele van a világ centerekkel, a sportigazgatók meg nem igazolják le őket?!
Haaland = Christensen
Yamal is középről szerezte a legtöbb gólját, de nem igazán játszatnám középen, ahogy Roque például szélsőként, de szemre is látszik, hogy középen érzi jól magát. Fati szélsőként volt igazán gólerős és a komfortzónája is a balszélen volt. Ha megnézel egy pár perces youtube videot XY játékos góljairól, abból nem tudod eldönteni,hogy milyen poszton az igazi vagy legalábbis hol az igazi. Ehhez meccseket kell látni.
A Brightonban csak néhányszor láttam, de mindig össze vissza játszott, leginkább távol a kaputól, főleg amikor Mitoma egészséges volt. Szerintem többek között ezért sem jött be neki az angliai kaland, plusz a PL sem igazán az ő terepe.
Bár Fatit én nem hasonlítanám össze semmilyen szinten Yamallal. Az utóbbi ösztönösen zseniális ilyen idősen, már akkor látszik, hogy milyen tehetség, ha hozzá kerül a labda, míg Fatinak inkább a gólra törő, jó értelemben vett agresszivitásban emelkedett ki. Nem volt benne igazán, hogy egy korszakos klasszis legyen, de hogy egy stabil kezdő legyen és húzóember, az igen.
Ha összegyúrnánk kettőjüket, és Yamal olyan lenne kapu előtt mint Ansu, már vitathatatlan klasszisként lehetne emlegetni.
Ahogy Bojan sem volt szerintem kiugró tehetség, akit a jövő szűk elitjébe lehetett volna várni. Talán Halilovic (esetleg Deulofeu) volt kezdetben hasonló, de ő nagyon hamar elszállt, nagyobb kitartással, "erősebb fejjel" simán elit lehetett volna.
Ennek ellenére ha kapna egy esélyt Fati, szerintem meg tudná ragadni a lehetőséget, egy Nico-Fati balszélben lenne fantázia, viszont amilyen gazdasági helyzetben van jelenleg a klub nem valószínű hogy megengedheti magának.
Egy sevillai kölcsön ugyanakkor még jól is elsülhet, ha elkerülik a sérülések. A potenciál megvan benne és az andalúzoknál jobb helyen is lenne mint a PL-ben, főleg Pimienta alatt, aki alapból kezdőként számolna vele. Persze a kölcsönök a legritkább esetben végződnek happy enddel, de ebben az esetben látok rációt.