bence0330 írta: ↑2024.08.23. 22:27:40
Brutál különbség lesz a két csapat közt keretileg. Ha Flick eltünteti ezt a különbséget, egy zseni. Az ATMA tényleges kerete is jelenleg jóval erősebb, mint a miénk.
Pár embernek óriásit kell alkotnia, 1-2 tininek nagyon be kell robbania (Fort, Bernal/Casado közül egynek, Yamalnak szintet kell lépnie, Raphinhának is húzóembernek kell lennie, Olmónak is, Lewynek meg termelnie. Az első részlegünk egész jó, bár nyilván ott is a Madrid jobb. De onnan hátrafelé Chris kiesésével ez tényleg átlagban egy spanyol középcsapat védekező részlege, 1-2 nagyon jó játékossal, meg 1-2 másodosztály szintűvel.
Brutális különbséget nem mondanék. Azért a kp-n most van egy Tchouameni, Modric, Valverde, Brahim, Ceballos. Utóbbi helyett ráadásul még Modricot is inkább széthajtja, Brahim meg igazából szélső, az ész pedig már nincs ott.
Elől rendesen megvannak, de hátul például nagyon vékonyak. És nem csak középen. Most, hogy nincs Mendy és a kényszerbalhátvéd Camavinga van egy hatalmas lyuk. A jobb oldaluk sincs igazán telítve, hozzátéve, hogy Ancelotti, hogy szokott cserélni nincsenek könnyű helyzetben ők se. Nacho hiába volt egy középszint, de bárhol be lehetett vetni hátul és szerintem ez nagyon hiányzik nekik. Tavaly is szinte az egész szezont végigjátszotta, hol ide hol oda ugorva be. Biztosan volt 40+ meccse.
És még csak 1 hét, 1 meccs ment le.
Nem mondom, hogy nem erősebb a keret, de akkora különbség nincs, mint az be van állítva.
Yamal, Fermin és talán Cubarsí is már szerintem húzóemberek lehetnek, és nem azért mert mindenki olyan rossz, hanem már feljöttek olyan szintre, hogy ezt a szerepet elbírják.
Az Atmával kapcsolatban vannak kétségeim. Idén nagyot estek vissza a védekező részben, ami a legnagyobb erényük volt, és a sikereikben is az volt a kulcs. Már tavaly is elkezdtek változtatni ezen és nem is nézett ki jól. Most méginkább fejnehézzé tették magukat. Nekik ez a "többet lövünk, mint kapunk" stílus nem hiszem, hogy feküdni fog, márpedig inkább erre tendálnak.
Alapvetően a Savic-Hermoso párosukat lecserélni egy Le Normand-Lenglet-re, elég necces húzás.
Szerintem ők is elszámolták magukat, vették az embereket, aztán a végén nem futotta 35 millió Hanckora. Ezért mondjuk nagy hálásak lehetünk.
Én nagyon kíváncsi leszek rájuk.
Ha lehozunk egy olyan évet, mint tavaly, de Flick elkezdi összepakolni a csapatot és 1-2 fiatal beválik, szerintem sok pozitívum lesz (esetleg leesik egy kupa). Mondjuk 2 éve kb így, vagy még rosszabb helyzetben indultunk és 10 pontot verve a Madridra zártuk a szezont.
Ha idén nem is, de jövőre már meglsz a Nike szerződés, hazaköltözünk már be lehet foltozni a lyukakat.