Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Álmodozni szabad.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.15. 18:56:20Úgy általánosságban mindenkinek: jó lesz ez, azért továbbra is azt mondanám, hogy ennyi sérült és rövid keret mellett ne nagyon álmodozzunk idén címekről.
Egyetértek. Én is ezt vártam évek óta. Óriási a különbség a tavalyi és idei Girona elleni meccsek között, pedig válogatott szünet, és elégb takarékos volt a játék. Egyszerűen sokkal gólratörőbb, sokkal veszélyesebb, semmi tiki-taka. A legjobbat hozza ki a direkt játék a játékosokból. Ezektől a játékosoktól Yamalon kívül 1-2 éve is voltak egyénileg jobb játékosaink, de semmit nem sikerült kihozni belőlük.csababarca írta: ↑2024.09.15. 18:12:13Ennyit jelent, hogy egy edző ül a padon, nem pedig egy lelkes, de amatőr szurkoló.
Ez a keret nem erősebb mint a tavalyi, nagyjából ugyanaz, mégis zongorázni lehet a különbséget játékban, szervezettségben, koncentrációban, tényleg mindenben.
Nyilván majd a BL lesz a vízválasztó, illetve a tavasz, de eddig több mint biztató amit láthatunk.
Pep magasságokba nem emelném a csapatot, láttam megint már ilyenek fogalmazódnak meg, attól messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől. De nem is ahhoz kell mérni, hanem az elmúlt évekhez, azokhoz képest szemmel látható a hatalmas javulás.
Nem lep meg, évek óta pofázok (talán évtizedben mérhető lassan), hogy a klubnál, játéban akkor lehet majd rendet tenni, ha jön egy külsős, karakteres, elképzelésekkel bíró edző.
Szerintem ezt azért nem lehet már elkiabálni, mert ami ez előtt történt, az csak és kizárólag egy zsákutcán való átjutás eredendően is reménytelen próbálkozása volt.
Nem megbántva a Ghánai srácokat, szerintem ők kb olyan céllal jöttek, mint Faye. Ha keresünk rajtuk fejenként minimum 4-5 milliót, elégedett lesz mindenki és mehetnek is. Már az meglepne, ha akár 3 meccsen pályára lépnének a nagycsapatban.
Micsoda?
Elsőre elég gyengének tűnik, de ha jobban megnézzük igazából csak két helyen lehet belekötni, hogy nem túl erős. A támadósort sok nagyobb csapat irigyelné, főleg Olmoval kiegészülve, hátul IM-re lehet mondani, hogy nem kezdő szint, bár mostanában nem lehetett rá a panasz. Nyilván Casádó lehet gyenge pont, ami ugyan fontos poszt, de megoldható. Fura, hogy nem inkább EG-t kezdeti.
Ez a hiba pont elég volt. Úgy akár Cancelo is leigazolható lett volna, és még további igazolások is belefértek volna. Egy vkp és egy középhátvéd mindenképp.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.15. 11:20:18Max azért nem végzett jó munkát, hogy nem tudtunk szabadulni De Jong
Mondjuk az értéke csalóka, mert kevés játékos van nagy értékkel, sok közülük nem sűrűn focizik. A mélység tényleg gyötrelmesen rossz, de persze ezzel nem vagyunk egyedül a ligában, max a topcsapatok között gázos. Ezért remélem, hogy senki sem várja el, hogy Citykkel vegyük fel a versenyt (idén még) a BL győzelemért, nincs az a Flick mágia. De a top3 szerintem alapelvárás a bajnokságban, a top2 nagyon jó eredmény, az 1. hely meg nyilván óriási extra, és szerintem ahhoz végül túl szűk lesz a keret, hacsak télen nem történik valami csoda.DrKG írta: ↑2024.09.15. 14:53:19Ezek amúgy honnan jönnek? Megvan, hogy a keret értéke 1,5szer akkora mint a 3.nak, duplája a 4.nek és majdnem háromszorosa az 5.nek? Akkor ezek a csapatok mit szóljanak, ha a Barca kerete gyenge és szűk? Hogy a real a barca előtt van papíron, az nem kérdés, de ezek a "top4be jutni is csoda lesz" szövegek...
Ezek amúgy honnan jönnek? Megvan, hogy a keret értéke 1,5szer akkora mint a 3.nak, duplája a 4.nek és majdnem háromszorosa az 5.nek? Akkor ezek a csapatok mit szóljanak, ha a Barca kerete gyenge és szűk? Hogy a real a barca előtt van papíron, az nem kérdés, de ezek a "top4be jutni is csoda lesz" szövegek...
Ne fussunk már állandóan fölösleges köröket.
Ilyen rövid kerettel az első négyben végezni is durva lesz, egy-egy sérülés iszonyatosan durván érint így minket. Sajnos Deco nem végez végzett jó munkát, Canelora vagy egy hasonló játékosra szükség lett volna. A fiatalok nélkül nem is tudom, hol lenne a csapat.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.15. 10:29:39Szerintem saját magunkra kell koncentrálni. Nagyon rövid a keretünk. Nem lehet elvárás, hogy bajnokok legyünk, a nyári átigazolási szezon után. Arra kell koncentrálni, hogy senki ne sérüljön le, és legyen fejlődő, szórakoztató játékunk, a BL-ben pedig jussunk minél tovább, mert szükség van a bevételekre. Jövő év elején visszaköltözünk a stadionba. Azzal kell foglalkozni, hogy meg tudjuk hosszabbítani a sok lejáró szerződést, és regisztrálni tudjuk azokat, egyben tartsuk a keretet. Amit a La Liga leművel, a saját szegénységi bizonyítványa.
Jövő nyáron talán már építkezni is tudunk, igaz ehhez megint le kell akasztani valami csoda gazdasági kart, mert anélkül Yamal szerződését sem tudjuk meghosszabbítani, aminek gondolom egyesek tapsolnának a ligánál.
Ha látványos, szórakoztató lesz a játékunk, reméljük lesz kereslet pár olyan játékosra, akinek kiegészítő szerep jut, és akkor be tudjuk tömködni a lyukakat a kezdőben.
Szerintem saját magunkra kell koncentrálni. Nagyon rövid a keretünk. Nem lehet elvárás, hogy bajnokok legyünk, a nyári átigazolási szezon után. Arra kell koncentrálni, hogy senki ne sérüljön le, és legyen fejlődő, szórakoztató játékunk, a BL-ben pedig jussunk minél tovább, mert szükség van a bevételekre. Jövő év elején visszaköltözünk a stadionba. Azzal kell foglalkozni, hogy meg tudjuk hosszabbítani a sok lejáró szerződést, és regisztrálni tudjuk azokat, egyben tartsuk a keretet. Amit a La Liga leművel, a saját szegénységi bizonyítványa.