Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.12.16. 22:28:14

Troym írta:
2024.12.16. 19:31:45
Még meddig megy ez a dög unalmas Xavi lemez? A bajnoki címet követően a gyatra eredmények, nézhetetlen játék, öltözői és magatartásbeli problémák miatt kirúgta Laporta. Gondolom Flick sem jár másképpen hasonló helyzetben. Sőt, tippre vele szemben harmad ennyi lesz a türelem.
Nincs ha, de, sérültek, fű hossza, kancsal bíró, semmi
De azzal ne poénkodjunk már, hogy igazából jobban járunk a harmadosztályból érkező Casadoval, mint a BL győztes csapatkapitány Gundogannal.
Valaki bedobta, hogy tavaly ugyanígy álltunk Xavival is (mostanra lehet jobban a bukott meccs után), de Flick azonnal védve lett, hogy mennnnyivel nehezebb neki. Aztán ez elfajult :D

Itt se kéne "ha, de"-nek lenni, mégis vannak, ami párunkat zavar. Gündo a friss eb győztes Olmoval volt összevetve. Casado a csúcsteljesítményt nyújtó Romeouval.

De sajnos tényleg parttalan vita, a körülményekre sose emlékszik senki, mint ahogy szezon végén kutyát nem fog érdekelni, hogy 2,5 xG-re rúgtunk most 0-át. Eredmények kellenek és sok gólos győzelmek, attól mindenki jól érzi majd magát. Ha nem jönnek, akkor mindegy, hogy hogyan is játszunk, az edző el lesz temetve, vagy előtte De Jong, vagy Pedri, vagy akárki, akire lehet mutogatni, hogy jobb kedvünk legyen. Remélem a kupákra lehet majd mutogatni, csak nem tartom valószínűnek, hogy bármit is nyerjünk idén, úgyhogy nem fogok legalább csalódni.
Peter
Director del Fútbol

2024.12.16. 21:39:33

Troym írta:
Még meddig megy ez a dög unalmas Xavi lemez?
Flick után is pörögni fog, örökforgó a lemez. Szerintem tudod ezt jól.

Alanyi jogon pedig világválogatott a Pena, Cubarsi, Inigo, Eric Garcia, Casado, Gavi, Fermin, Pedri, de Jong, Torres, Pau Victor névsor.....a teljesség igénye nélkül.

Azt azért hozzáteszem, hogy Las Palmas vagy Leganes és a Liga futottak még ellen azért egy ilyen névsornak is illene hoznia meccseket.... :mrgreen:
Troym
Director del Fútbol

Még meddig megy ez a dög unalmas Xavi lemez? A bajnoki címet követően a gyatra eredmények, nézhetetlen játék, öltözői és magatartásbeli problémák miatt kirúgta Laporta. Gondolom Flick sem jár másképpen hasonló helyzetben. Sőt, tippre vele szemben harmad ennyi lesz a türelem.
Nincs ha, de, sérültek, fű hossza, kancsal bíró, semmi
De azzal ne poénkodjunk már, hogy igazából jobban járunk a harmadosztályból érkező Casadoval, mint a BL győztes csapatkapitány Gundogannal.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.16. 19:02:54

Szerintem néhány tényt nem lehet mérlegelni, ilyen például az, hogy tavaly ilyenkor kevesebb vereségünk és több döntetlenük volt, vagy hogy tavaly ősszel a mostaninál komolyabb sérüléshullám sújtotta a csapatot, és az is tény, hogy Xavi az első évében ugyanolyan jó volt a legfontosabb bajnoki rangadókban, mint Flick (eddig).
Flicknek ugyanúgy vannak csere problémái, túl sokáig fent hagyott játékosai, mint Xavinak voltak, és a piros lapját is megkapta.

Ami a tavalyi és a mostani játékoskeret erősségét illeti, a névsorolvasáskor nem ártana figyelembe venni azt a körülményt, hogy a papíron erősítést jelentő Gündogant és főleg Felixet nagyobb meló volt beilleszteni a csapatba, mint a La Masián nevelkedett Casadót és Olmót.

Szerintem nem igaz, hogy Pedri Flicknek köszönheti a jobb formáját, hanem annak köszönheti, hogy nyár óta egészséges.
Yamal sem Flick miatt lett jobb, hanem mert idősebb lett, ráadásul az EB-n baromi sokat erősödött mentálisan.
Raphinha ugyanennyit melózott Xavival is.
Fermin Lopez formája viszont összehasonlíthatatlanul rosszabb a tavalyinál, szerintem ő nem örült az edzőváltásnak, ahogyan Gavi sem, de ez csak az én megérzésem.

Lewandowski nagy talány, ő tavaly képes volt gólhelyzetben bedobásra fejelni a labdát, azt hittem, hogy Xavit akarja bosszantani, erre tegnap is majdnem megcsinálta.
Sonoma
Capitá del Barça

2024.12.16. 18:41:44

bence0330 írta:
2024.12.16. 10:04:36
Én továbbra is fáradtságra, és az ezzel kapcsolatos életlenségre fogom. Pedri világklasszis volt hónapokig, forintos passzokkal, most meg fejben lelassult, amúgy sem olyan éles, nem jönnek tőle a forintos lasztik. Casadó hasonló. Raphinha is egy picit életlenebb, Yamal is, Lewy meg sokkal. Olmónál inkább csak beleszürkülést érzek. Baldé eleve nem a régi formájában tért vissza, de meccsek óta full homály. Az első félidő alapján ez egy kicsit élesebb napon 5-1-es henger lett volna.
Biztos hogy a sorozatterhelés miatti fáradtság a fő oka a visszaesésünknek. Lehet még a mozgásukban nem látni, de a pontosságukban, a helyzetfelismerésükben kijön ez a fáradtság.
Viszont a Real és az Atletico is ugyanazokkal a meccsszámokkal játszanak mint mi. Valamit tenni/kitalálni kell Flick stábnak, mert ha jobban bírják nálunk a többiek marad a 3 hely a ligában.
Visszanézve a legutóbbi 3 vereségünk mind a hétközi BL fordulók után jött, azaz a csapat 3 hónap után már nem bírja a heti 2x terhelést.
Ezért is nagyon fontos, hogy a legjobb 8-ba kerüljünk a BL-ben, mert akkor csak márciusban lesz újra heti 2 meccses terhelés (remélem a spanyol kupában a B sor játszik majd a negyeddöntőig, nem akarja Flick mindenáron megnyerni). Addigra visszajönnek a sérültek, és hátha a cserék is értelmes játékot produkálnak majd.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.16. 18:08:11

ElBartimaeus írta:
2024.12.16. 16:13:31
Stegen/Pena VS Pena/Stegen
Kounde-Kounde
Araujo VS Cubarsi?
Christensen VS Inigo?
Cancelo VS Balde?
De Jong VS Casado?
Pedri/Gavi/Fermin VS Pedri?
Gündogan VS Olmo?
Yamal-Yamal
Lewy-Lewy
Felix/Raphinha-Raphinha?

Stegen, írta Chino tavaly november közepén sérült le, idén Szeptemberben.- tavalyi
Kounde kb. ugyanazon a szinten teljesít
Araujo-Cubarsi akármennyire is kedvelem Cubarsit, Araujo az egyik legjobb védő, nemhiába keresik top klubok
Christensen-Inigo védekezésben Christensen jobb, fiatalabb, gyorsabb, jobban fejel, tamadásépítésben jobb Inigo, de most nem ez lenne a fő szempont, szóval tavalyi
Cancelo-Balde ha ezt magyaráznom kell, akkor már baj van..., tavalyi
De Jong VS Casado-hát itt megvertek :) whoscored 7,12 VS 6,79, tavalyi
Pedri/Gavi/Fermin-Pedri, itt egyértelműen az idei Pedri
Gündogan-Olmo, bármennyire is kedvelem Olmot, folyamatosan sérült, Gündogan az év játékosa, minden meccsen bevethető volt, 5 gól 9 gólpassz, szerintem Gündogan.
Yamal-Yamal. Az idei Yamal sokkal jobb. De, ez már ha jól emlékszem a 3. sérülése, túl van játszatva, egyedüli szélső, aki cselezni is tud. Nélküle megáll a tudomány. Tavaly ott volt Felix, Raphinha, Cancelo, és nem volt ennyire magára hagyva a szélső szervezéssel
Lewy-idén jobb, de egy évvel idősebb, 36 éves, valószínűleg a játékstílus miatt eredményesebb
Raphinha/Felix-Raphinha Raphinha is valószínűleg az idei játékunk miatt szárnyal. Leírtuk Bencével, hogy 1 gól/asszisztot hoz 90 percre vetítve, mégis hol játszott, hol nem, ő is lenyilatkozta, ha jól játszott akkor is várta mikor cserélik le. Szerintem ez mindent elmond. És ott volt Felix, akivel minőségben tudtunk rotálni, idén nincs ilyen "szélső", Pau nem az, Ferran olyan amilyen, Fati meg Fati, ha ezt magyarázni kell...
Cserèk első félévben: Balde, Inigo, Alonso, Roberto, Romeu, Fermin, Gavi, Felix/Raphinha, Ferran,
VS
Fort, Sergi Dominguez, Gerard Martin, Garcia, Fermin, Torre, Ferran, Pau, Fati

Szóval idén jobb Pedri, Yamal, Raphinha, Lewy ami jórészt Flicknek köszönhető, ès nem a szerencsének.
Amúgy azt sem értem mit kell ezen magyarázni, de szerintem csak az időmet pazarlom.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.12.16. 16:13:31

Chino írta:
2024.12.16. 15:35:17

Ez azért még mindig kicsit részrehajló, mert Xavi "nehézségére/mentségére" írod, hogy:

-Egy hónapja hiányzott tavaly Gavi. - Idén szinte nem is volt Gavink eddig,

-Koundé gyengén játszott. - Na és? Az inkább Xavi sara, nem korlátozta semmi.

-De Jong 2 hónapig nem volt elérhető ekkor már játszhatott. - Flicknek szintén hiányzott 2 hónapig (ami csak a bajnokság idejét illeti) és nemrég jött vissza

-Chris sérülten játszott. - Stabilan bevethető volt, a szezon második felében/vége felé (ha jól emlékszem az Atma meccstől kezdődően) jöttek elő a kellemetlenségek

-Ter Stegen ilyenkor már egy hónapja hiányzott Xavinak. - Flicknek ezen a ponton kb. 3 hónapja hiányzik.

De volt neki végig egy Cancelo, Felix, Gündogan (aki ilyenkor már régen az egyik legjobb volt), Araujo, Christensen sor, ami kb egy kezdőcsapat fele. És akkor csak zárójelben említem Alonso, SR, Romeu stb. játékosokat, akik nyilván perememberek, de nem rosszabbak sokaknál, akiket most padra kell tenni.
Hmm, ha Koundé rossz játéka az edző sara, akkor most De Jongé is ugyanannyira, nem? A mostani kezdőbe tavalyról én egyértelműen Araújot tenném, jó eséllyel Cancelot Baldé helyére (bár a portugál pont a fontosabb meccseken vétett hatalmas hibákat), Cubarsí már szint, támadósor egyértelműen a mostani, kp-ra nálam Olmo-Pedri maradna, vagy talán Gavi-Pedri lenne, ha a tavalyi formáját nézzük Gavinak, vkp meg kérdőjeles, nyilván egy jó De Jong elférne oda Gavival párban mondjuk és akkor Olmo/Pedri játszhatna. A lényeg, hogy nincs egyértelmű visszaesés az elérhető játékosokat tekintve, sőt, én továbbra is úgy látom, hogy idén stabilabban elérhetőek eddig a kulcsjátékosaink. (Ez is lehet az edző érdeme, félreértés ne essék, de alapvetően az elérhető játékosok mennyiségéről és minőségéről volt szó.)
Chino írta:
Ráadásul inkább azon van a hangsúly, hogy Flick megoldotta a hiányzók kérdését azzal, hogy felállást/taktikát/pozíciókat változtatott, idomult ehhez. És ez a hatalmas különbség. Xavi ragaszkodott a múlthoz, minimálisat mert/akart (ki tudja...) alakítani.
Nem amiatt változott a játék, gólok eredmények stb., mert Flick rózsát osztogat a játékosoknak meccs előtt. Nem véletlenül javultak fel klasszisokat olyan emberek akik mindkét edző rendelkezésére álltak.
Ezzel a részével viszont egyelőre nem értek egyet. Nehéz megítélni, mert Flicknek elég kevés ideje volt a csapattal eddig, de nem érzem, hogy ő bárhol is erősen idomult volna az elérhető játékosokhoz. Neki is van egy saját rendszere, a taktikája is egy kaptafa, nem látom, hogy új pozíciókat hozott volna, hogy játékosokat máshova pakolt volna ezzel megoldva hatalmas hiányosságaikat, esetleg a csapat aktuális hiányosságait. (Xavi ebben pont kifejezetten sokat tett a csapatért, Raphi posztja, Gavi karmesteri szerepköre, Pedri stabilabb összekötő szerepköre, Gündogan több poszton stabil játéka De Jong támadásokat jobban segítő játéka, Raphi kp-ra, Félix szabadabb szerepköre, Baldé mozgásának finomhangolása {zárójel a zárójelben, emlékszem egy meccsre, ahol valaki pont kérdezte itt, mit művelt ő a csapatban akkor és miért jött be, majd az addig egyértelműen tőle szokatlan befele sréhen megfutásából szereztünk gólt}, stb stb.) De Xavi váltott a két pivotos rendszerre is, játszott dupla vonalszélsővel, felfutó jobb bekkel, felfutó bal bekkel, aszimmetrikusan is, szimmetrikusan is. Neki is volt egy alaprendszere, de sokkal többet mozogtak a játékosok benne és sokkal több finomhangolást éreztem ellenfélről-ellenfélre, mint most.

De mondom, nem fair egy sokkal rövidebb szakaszt ilyen szempontból összevetni. Flick mindenképp hozott egy új rendszert, amiben tud néhány játékosunk ficánkolni, de mostanában több meccsen szembejött, hogy ez a rendszer nem annyira stabil, mint amilyennek tűnik.

És végső soron nem akarom én szapulni nagyon a németet, mert bár vannak fenntartásaim vele szemben, meg vannak olyan játékelemei, amiket egyszerűen nem szeretek annyira nézni, alapvetően jó munkát végez. De amit Steve is írt, itt annyira az egekbe van magasztalva mindentől is, hogy zseni, meg hasonlók, amikor ettől még baromi távol van és egyelőre az mondható el, hogy volt egy stabilabban együtt játszó kerettel egy jó két hónapja, meg egy rossz. És még a rossz után is igazából ő feddhetetlen, amit nem értek.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.16. 15:53:18

Chino írta:
Egyetértek. De ha nem tudjuk belőni a játékosok képességeit, legalább azt nézzük már, hogy a 2 keret között mennyi az élvonalban lejátszott meccsek száma, vagy, hogy milyen csapatokban.
Cancelo, Gündogan, De Jong, Christensen, Araujo vagy Felix, Alonso vagy Romeu, Roberto, még ha ezek nem is egy színt.

Ahogy Yamal, Cubarsi, Olmo vagy Inigo, Balde, Casado, vagy Gerard Martin, Torre, Fort
Chino
Llegenda del Barça

ElBartimaeus írta:
2024.12.16. 14:51:28
FcBarcelona1 írta:
2024.12.16. 14:06:29

Tavaly a bajnokságban ...
Én egy időszakról beszéltem és az elérhető játékosokról, ahova rendszeresen felsoroltok olyan játékosokat, akik nem voltak sem elérhetőek sem egyáltalán játék közelében. Minden többibe fölösleges belemenni, mert akkor nem érted, mit akarok mondani. Felhozhatod a sok gólt, nem erről beszéltem és nem sok értelme marad akkor bármit leírni. Hogy egy tető alatt beszélgessünk, hadd kérdezzek rá: szerinted tavaly december közepéig több (mai csapatba beférő) kezdő szintű játékos volt rendszeresen elérhető, mint most? Mert szerintem nem, főleg nem egy egész csapatrész egyidejű kiesésével.
Ez azért még mindig kicsit részrehajló, mert Xavi "nehézségére/mentségére" írod, hogy:

-Egy hónapja hiányzott tavaly Gavi. - Idén szinte nem is volt Gavink eddig,

-Koundé gyengén játszott. - Na és? Az inkább Xavi sara, nem korlátozta semmi.

-De Jong 2 hónapig nem volt elérhető ekkor már játszhatott. - Flicknek szintén hiányzott 2 hónapig (ami csak a bajnokság idejét illeti) és nemrég jött vissza

-Chris sérülten játszott. - Stabilan bevethető volt, a szezon második felében/vége felé (ha jól emlékszem az Atma meccstől kezdődően) jöttek elő a kellemetlenségek

-Ter Stegen ilyenkor már egy hónapja hiányzott Xavinak. - Flicknek ezen a ponton kb. 3 hónapja hiányzik.

De volt neki végig egy Cancelo, Felix, Gündogan (aki ilyenkor már régen az egyik legjobb volt), Araujo, Christensen sor, ami kb egy kezdőcsapat fele. És akkor csak zárójelben említem Alonso, SR, Romeu stb. játékosokat, akik nyilván perememberek, de nem rosszabbak sokaknál, akiket most padra kell tenni.

Ráadásul inkább azon van a hangsúly, hogy Flick megoldotta a hiányzók kérdését azzal, hogy felállást/taktikát/pozíciókat változtatott, idomult ehhez. És ez a hatalmas különbség. Xavi ragaszkodott a múlthoz, minimálisat mert/akart (ki tudja...) alakítani.
Nem amiatt változott a játék, gólok eredmények stb., mert Flick rózsát osztogat a játékosoknak meccs előtt. Nem véletlenül javultak fel klasszisokat olyan emberek akik mindkét edző rendelkezésére álltak.

De szerintem ezt a "vitát" át kellene lassan vinni egy helyénvalóbb topicba.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.16. 15:33:44

FCBsteve írta:
2024.12.16. 15:11:51
De, én felvetem Flick edző képességeiben való kétségeimet! :mrgreen:
Mondjuk, bántani eszembe sem jut, csak zseninek nem nevezném! Sőőőt...
Ugyanaz a taktika, semmi változtatás, ha gond van.
Pedig most a keret sokkal szélesebb, mint év elején - Aztán mégsem sikerül jól gazdálkodni a társasággal... Cserék úgy lettek szervezve, hogy egyesek hulla fáradtak, másoknál hiányoznak a játékpercek.
Játék képe meg jópár meccs óra minden, csak nem örömforrás...
Sorolhatnám még!

Szerencsére a jó periódusba került a BM és a RM (valamiért Atleti-től se tartok annyira), de inkább néznék egy egyenletes teljesítményt, mint ekkora hullámzást...
Bárki meg tud fogalmazni kritikát Flick idei szezonjával kapcsolatban, amiben már volt is igazad, ahogy itt is, pl. az egyfajta játékstílus.
-kevés a rotáció, sokan túl vannak játszatva
-kevés a széljáték, túlságosan középen erőltetjük a támadásokat
-nehezen hozzuk ki a labdát, mikor az ellenfél letámad, a kapusunk hosszú indításai ilyenkor nem pontosak
-utóbbi időben nem működik úgy a letámadásunk, mint a szezon elején
- túlságosan magasra van feltolva a védekezésünk, gyakran 1-1 játékos beragad (Inigo, Martin), és akkor nem tudjuk utólérni a támadókat
-túlságosan függünk Yamal játékától
-a csatárunk kevés letámadásban, és összjátékban, nem tudja megtartani a fellőtt labdákat, ami nagyon lényeges lenne ebben a taktikában
- a szélességet a bal hátvéd és a jobb szélső adja a játéknak
-a kp-nkon gyakran átrohannak, nem tudjuk megállítani az ellenfeleket
Ami most eszembe jut.
Szerintem egy nagyon jelentős tényezőre vezethető minden vissza, amit lejjebb és már sokszor leírtam.
Így nagyon nehéz megítélni Flick munkásságát, ami számomra még így is pozitív, főleg ha jól vonom le a kövezkeztetésemet.
Gondolom egy Mourinho féle taktikának sem örülnénk, de tőle még nem olvastam, hogy mit várunk ettől a kerettől, tiki-takát, vagy, hogy nem versenyképes a csapat, pedig szerintem ha valakinek, neki lenne joga panaszkodni.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.12.16. 15:11:51

brazilfan írta:
2024.12.16. 14:35:57
FcBarcelona1 írta:
2024.12.16. 12:19:29
Valahogy éreztem, hogy felerősödnek a Xavi teljesítményét visszaváró hangok.
Nincs ebben semmi meglepő, tavaly Xavi alkalmatlanságától volt hangos a fórum, néha olyan kocsmai stílusban, amilyet én Setiennel kapcsolatban sem engednék meg, nemhogy Xavival.
Flicket senki sem bántja, senki egyetlen bántó szót nem mond róla, nem is kell. Különben sem egyetlen emberen múlik az átmeneti siker és az utána törvényszerűen bekövetkező sikertelenség.
Xavinak tavaly kétségei voltak a Reallal való bajnoki párharcot illetően, meg is haragudtak rá, pedig csak őszinte volt. Flick eddigi kommunikációjából meg az jött le, hogy ezzel a kerettel is lehet eredményeket elérni, én legalábbis nem emlékszem rá, hogy mondott volna erről valamit.
De, én felvetem Flick edző képességeiben való kétségeimet! :mrgreen:
Mondjuk, bántani eszembe sem jut, csak zseninek nem nevezném! Sőőőt...
Ugyanaz a taktika, semmi változtatás, ha gond van.
Pedig most a keret sokkal szélesebb, mint év elején - Aztán mégsem sikerül jól gazdálkodni a társasággal... Cserék úgy lettek szervezve, hogy egyesek hulla fáradtak, másoknál hiányoznak a játékpercek.
Játék képe meg jópár meccs óra minden, csak nem örömforrás...
Sorolhatnám még!

Szerencsére a jó periódusba került a BM és a RM (valamiért Atleti-től se tartok annyira), de inkább néznék egy egyenletes teljesítményt, mint ekkora hullámzást...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.16. 15:03:02

23/24 szezonban 15 felnőtt(Stegen, Araujo, Christensen, Inigo, Alonso, Kounde, Cancelo, Romeu, Pedri, De Jong, Gündogan, Raphinha, Ferran, Felix, Lewy) (nem B-ből felhozva)+Roberto
24/25 11(Stegen, Araujo, Christensen, Inigo, Kounde, Pedri, De Jong, Olmo, Raphinha, Ferran, Lewy)+ Garcia, ++Sczesny és Torre (bár ő is B-be jött) és ebből Stegen alig (szeptember 23), Araujo, Christensen semmit, De Jong alig alig játszott.

Tavaly Stegen, Gavi november közepén sérült le, és Pedri egyik sérülésből a másikba
1 hónapon aluli sérülést szerintem felesleges is nézni, tavaly volt Araujo, De Jong, idén Ferran, Garcia, Olmo,

Idén egy "felnőtt" csapatot alig tudnánk kiállítani.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.12.16. 14:51:28

FcBarcelona1 írta:
ElBartimaeus írta:
2024.12.16. 13:22:07
Tavaly a bajnokságban ...
Én egy időszakról beszéltem és az elérhető játékosokról, ahova rendszeresen felsoroltok olyan játékosokat, akik nem voltak sem elérhetőek sem egyáltalán játék közelében. Minden többibe fölösleges belemenni, mert akkor nem érted, mit akarok mondani. Felhozhatod a sok gólt, nem erről beszéltem és nem sok értelme marad akkor bármit leírni. Hogy egy tető alatt beszélgessünk, hadd kérdezzek rá: szerinted tavaly december közepéig több (mai csapatba beférő) kezdő szintű játékos volt rendszeresen elérhető, mint most? Mert szerintem nem, főleg nem egy egész csapatrész egyidejű kiesésével.
Chino írta:
2024.12.16. 14:04:50

Ez eléggé fals, mert a két jelenlegi állapotot veszed alapul. De a szezon eddigi túlnyomó részén hiányzott De Jong, Fermin, Gavi, Olmo is jó részt (regisztráció+sérülés).
Erre ne mondd már, hogy Xavinak szűkebb volt a kerete vagy egyáltalán hasonló.
És elég sokáig tartott ilyen keret, mégis sokszor gálázva hoztuk a győzelmeket és a játékot a két edző alatt ne hasonlítsuk össze.
Bocs, ez jogos, az idei sérüléseket nem vettem figyelembe, mint elérhető játékosok, de azért, mert a kolléga a tavaly elérhetőekről beszélt, ami pusztán nem volt igaz. Igen, idén is voltak elcsúszó sérülések és gyanítom, hogy nem az lenne a gálakezdőnk, ami most, hogyha mindenki elérhető lenne, de azt is gyanítom, hogy 2-3 játékosnál (1-2 khv, 1 kp) több nem cserélődne ki. És ha azt nézzük, hogy tavaly egy egész csapatrész esett ki egy akkor be nem illeszkedett Gündogant leszámítva, akkor szerintem jobban kijön, kinek volt nehezebb helyzete az elérhető játékosokat tekintve. Én bármelyik pillanatban az idei állapotot választanám, mintsem hogy teljes B középpályával induljak neki egy meccsnek.

A gálázást nem vitattam el, rendszeresen írom, hogy nagyon jól bánunk a megnyílt területekkel, ami nagy fejlődés, többek között ezek vezetnek a nagy arányú győzelmekhez. Ezt így kell csinálni.

Igazából most megnézhetjük, milyen lesz megint a támadójátékunk Yamal nélkül, FT majd pótolhatja jobboson, mint ahogy ő volt a legjobb opció, ha kiesett az első számú jobbosunk tavaly.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.16. 14:35:57

FcBarcelona1 írta:
Nincs ebben semmi meglepő, tavaly Xavi alkalmatlanságától volt hangos a fórum, néha olyan kocsmai stílusban, amilyet én Setiennel kapcsolatban sem engednék meg, nemhogy Xavival.
Flicket senki sem bántja, senki egyetlen bántó szót nem mond róla, nem is kell. Különben sem egyetlen emberen múlik az átmeneti siker és az utána törvényszerűen bekövetkező sikertelenség.
Xavinak tavaly kétségei voltak a Reallal való bajnoki párharcot illetően, meg is haragudtak rá, pedig csak őszinte volt. Flick eddigi kommunikációjából meg az jött le, hogy ezzel a kerettel is lehet eredményeket elérni, én legalábbis nem emlékszem rá, hogy mondott volna erről valamit.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

ElBartimaeus írta:
Tavaly a bajnokságban
Stegen 28
Gündogan 33+3
De Jong 20
Cancelo 29+3
Gavi 10+2
Felix 18+12
Araujo 21+4
Christensen 27+3
Romeu 11+17
Lejátszott meccs.
Nem fogom az időmet pazarolni kigyűjteni az őszi szezonra a szerepléseket, mert teljesen szubjektív a megítélésed.
Az, hogy Casado most miért játszik, tavaly miért nem, Yamal három játékossal ér e fel, Cubarsi már volt a meccs embere, Raphinha most játszik, tavaly alig, az az edőn is múlik.
Igaz nem tudsz viszonyítani érdemben fél szezonra, de ha ezek az emberek hiányoznak, és nincsenek minőségileg pótolva, a többi lesz túlterhelve.

Transfermarkról érdemes lett volna inkább azt kigyűjteni, hogy tavaly és idén mennyi volt az izomsérülés, ami lényegében az edzői stáb munkásságát jelzi vissza.

És ez csak a játékosok, keret, játékidő, akkor még a meccsek élvezhetőségéről
34 VS 50 lőtt gól még nem is esett szó, akkor úgy írom, játékra alkalmas, felnőtt játékosokból összeállítható keretből, akik nem az Atletic-ből lettek felhozva.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.16. 14:04:50

ElBartimaeus írta:
FcBarcelona1 írta:
A tavalyihoz képest csak Stegen, Araujo, Christensen, Cancelo, Gündogan, De Jong, Felix, Gavi, Romeu hiányzik cserében egy Olmoért. De van Sergi Dominguez, Garcia, Gerard Martin, Casado, Pau Victor, Pablo Torre. Remélem látszik a különbség.
Gavi és De Jong, ha nem is teljes szezonban, de legalább egy ideig teljesen egészségesen rendelkezésre álltak.
Nem erősödött semmi, ugyanezeket írtam korábban is.

Ez a keretösszehasonlításosdi meg kezd borzasztó unalmassá válni. Bocs, tényekkel foglak provokálni:
  • Chrisről nincs feljegyzett sérülés erre az időszakra, de nekem valamiért úgy rémlik, sokáig fájdalommal játszott és nem volt annyira stabilan bevethető.
  • Romeu főleg De Jong kiesésével teljesen összeesett és nettó életveszély volt, rendre kaptunk róla gólokat, amikor beállt rotáció gyanánt.
Idén cserébe van egy:
  • Yamal. Ez önmagában 3 játékossal felérő erősítés, akkora outputja van. Ha Félixxel hasonlítod össze, ég és föld a kettő.
  • Raphinha egy olyan poszton, ahol kétszer olyan jó teljesítményre képes
  • Cubarsí, aki az első, vagy második bl meccsén MVP lett és azóta is hasonló szintet hoz, bőven Chrissel egyenértékűen
  • Casadó, aki szerintem tavaly is elférhetett volna, de isten tudja, mennyire volt érett a játéka addigra, mostanra pl Romeuval összevetve szintén ég és föld.
  • Egy jobban beérett Fermín
  • Olmo, akit továbbra is hasznosabbnak tartok Gündogannal (szintén kevésbé tényszerű, de fél évig ment a német szapulása, hogy mennyire idegen test a csapatban, ami többek között ez a mostani szakaszt teljesen lefedi)
Nem néztem utána minden random játékosunk sérülésének, de egyértelműen látszik, hogy a középpályánk nem volt elérhető legerősebb formájában egyszer sem abban a szakaszban, amit a mostanival vetnél össze. Nem volt jelen a mostani legjobb támadónk és nem ott játszott a második legjobb támadónk, ahol most az tud lenni. Az igazán komoly kieső az Cancelo, de mostanra Koundé elég nagyot lépett előre előrejátékban, hátra meg mindig is jobb volt, másik oldalon ugyanaz a Baldé rohangászott, mint itt.

Tulajdonképpen egy sokkal foghíjasabb csapattal sikerült ugyanannyi ponot szereznie a korábbi edzőnek, mint a mostaninak, kevesebb rúgott góllal, miután a mostani csapat előrejátékát meghatározó játékosok közül elérhető volt, hmm, 2 (3 kp és 3 támadóból).

Szerk.: Nem akarom a két edzőt megint összehasonlítani, egyszerűen az elérhető játékosokat írtam, mert itt rendszeresen az van felhozva a gyenge teljesítmény (és fáradtság) védelmében, holott ennél rosszabb szakaszunk volt tavaly ugyanitt.
Ez eléggé fals, mert a két jelenlegi állapotot veszed alapul. De a szezon eddigi túlnyomó részén hiányzott De Jong, Fermin, Gavi, Olmo is jó részt (regisztráció+sérülés), Chris és Araujo egyáltalán nem volt. Cserébe Xavinak rendelkezésére állt még Gündogan, Cancelo, Felix, ami nem gyenge felhozatal.
Egy Monaco (de Villarrealt vagy Gironát is említhetném) ellen úgy álltunk ki, hogy a gálakezdőben EG, cseréink a következőből álltak: 6 Athletic játékos, mellette Pena, GM, Fati, PV, Torres, Fort, Torre.
Erre ne mondd már, hogy Xavinak szűkebb volt a kerete vagy egyáltalán hasonló.
És elég sokáig tartott ilyen keret, mégis sokszor gálázva hoztuk a győzelmeket és a játékot a két edző alatt ne hasonlítsuk össze.
Forca Barca!!!!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
A tavalyihoz képest csak Stegen, Araujo, Christensen, Cancelo, Gündogan, De Jong, Felix, Gavi, Romeu hiányzik cserében egy Olmoért. De van Sergi Dominguez, Garcia, Gerard Martin, Casado, Pau Victor, Pablo Torre. Remélem látszik a különbség.
Gavi és De Jong, ha nem is teljes szezonban, de legalább egy ideig teljesen egészségesen rendelkezésre álltak.
Nem erősödött semmi, ugyanezeket írtam korábban is.

Ez a keretösszehasonlításosdi meg kezd borzasztó unalmassá válni. Bocs, tényekkel foglak provokálni:
  • Chrisről nincs feljegyzett sérülés erre az időszakra, de nekem valamiért úgy rémlik, sokáig fájdalommal játszott és nem volt annyira stabilan bevethető.
  • Romeu főleg De Jong kiesésével teljesen összeesett és nettó életveszély volt, rendre kaptunk róla gólokat, amikor beállt rotáció gyanánt.
Idén cserébe van egy:
  • Yamal. Ez önmagában 3 játékossal felérő erősítés, akkora outputja van. Ha Félixxel hasonlítod össze, ég és föld a kettő.
  • Raphinha egy olyan poszton, ahol kétszer olyan jó teljesítményre képes
  • Cubarsí, aki az első, vagy második bl meccsén MVP lett és azóta is hasonló szintet hoz, bőven Chrissel egyenértékűen
  • Casadó, aki szerintem tavaly is elférhetett volna, de isten tudja, mennyire volt érett a játéka addigra, mostanra pl Romeuval összevetve szintén ég és föld.
  • Egy jobban beérett Fermín
  • Olmo, akit továbbra is hasznosabbnak tartok Gündogannal (szintén kevésbé tényszerű, de fél évig ment a német szapulása, hogy mennyire idegen test a csapatban, ami többek között ez a mostani szakaszt teljesen lefedi)
Nem néztem utána minden random játékosunk sérülésének, de egyértelműen látszik, hogy a középpályánk nem volt elérhető legerősebb formájában egyszer sem abban a szakaszban, amit a mostanival vetnél össze. Nem volt jelen a mostani legjobb támadónk és nem ott játszott a második legjobb támadónk, ahol most az tud lenni. Az igazán komoly kieső az Cancelo, de mostanra Koundé elég nagyot lépett előre előrejátékban, hátra meg mindig is jobb volt, másik oldalon ugyanaz a Baldé rohangászott, mint itt.

Tulajdonképpen egy sokkal foghíjasabb csapattal sikerült ugyanannyi ponot szereznie a korábbi edzőnek, mint a mostaninak, kevesebb rúgott góllal, miután a mostani csapat előrejátékát meghatározó játékosok közül elérhető volt, hmm, 2 (3 kp és 3 támadóból).

Szerk.: Nem akarom a két edzőt megint összehasonlítani, egyszerűen az elérhető játékosokat írtam, mert itt rendszeresen az van felhozva a gyenge teljesítmény (és fáradtság) védelmében, holott ennél rosszabb szakaszunk volt tavaly ugyanitt.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.16. 13:16:56

Kovbal88 írta:
2024.12.16. 12:02:44
csababarca írta:
2024.12.16. 09:08:57
Komoly mélyrepülés van, nem gondoltam volna, hogy már november-december erről szól majd.

November-decemberi stat a bajnokságból:
7 meccs, 2 gy-2d-3v.

És még hátra van egy atletico madrid elleni csörte.
Ezt sajnos nem tesszük ki a kirakatba.
BL kompenzál, de mondjuk 2 EL/Konferencia-liga szintű ellenfél ellen, plusz Dortmund. De ott legalább 3/3 győzelem.

ennek ellenére tartom, hogy ez ugyanaz a csapat, amelyik szeptember-októberben is játszott, néhány dologban visszaestünk, de főleg abban, hogy nem dob úgy már a gép, az ellenfelek meg kezdenek kiismerni újfent. Flicknek (szerintem képes rá) majd valamit újítani kell, lehet csak egy kis finomhangolás kell majd.

Amitől tartok, hogy nehogy a második fele a szezonnak is így nézzen ki, hogy majd tolunk egy február-márciusi csúcsformát, aztán utána füst. Volt már ilyen korábban azért.
Nagyon hamar kipukkadt a Flick-lufi. Xavival tavaly összesen volt 5 vereség és már most tartunk négynél. Pedig a tavalyi se volt ennél komolyabb csapat. Ott is bőven volt hiányosság.
A BL-ben még hátravan két kemény bár úgy gondolom ott, azért nem teljesítünk rosszul. De a bajnokság az nagyon nulla.
Tegnapi meccset amúgy még el is tudom fogadni, csak ne Lewy-t szidjuk már, mikor Olmo nem találja el a labdát az ötös sarkánál, vagy Ferrantól is elpattan a labda, Kounde is hatalmasat hibázott. Tegnapi meccset csak Araújo visszatérése miatt néztem végig, erre be se állítják.

Nagyon csalódott vagyok...
Csak éppen a tavaly az ilyen meccsek többségén, amiken pontot/pontokat buktunk olyan játékkal, eredménnyel hoztuk, hogy totális ötlettelenség, borzalmas játék volt max. 1-2 helyzet (ami mondjuk sok 1 gólos győzelmet jellemzett), és nem az volt a baj, hogy Olmo luftot rúg ziccerben vagy Koundé nem találja el a kaput 6 méterről, Lewy a 100 %-os ziccereket kapusba rúgja stb.
Vagy a Las Palmas ellen (vagy talán a Celta, nem akarok hazudni) 27 kapuralövéssel fejezzük be a meccset. Nem akarom Xavit bántani, mert én egyáltalán nem ítélem meg a munkásságát negatívan, számos erényt lehet felsorakoztatni mellette, de egy ilyen védekezés ellen, mint a tegnapi, maximum 1 vagy 2 helyzetet tudutunk felmutatni.
És borzasztóan felcseszi az agyam, hogy rendre a helyzetkihasználásokon megy el a meccs (nyilván van kivétel, mint mondjuk a Soci, bár Lewy gólja ki tudja mit jelentett volna), de pont ezért nem aggódom, mert ez biztosan változik, főleg, hogy közben azért a komolyabb meccsek stabilan, jó eredménnyel hozzuk. Folyamatos kilátástalan játék, kiszenvedett X vagy győzelem már komolyan aggasztana.
És lehet, hogy pontokban nem különbözünk annyira Xavi regnálásától, de nem mindegy hogyan szerzünk és vesztünk pontokat. Egyenletes szintű meccsek során vagy 1-2, a korábbiakhoz képest jóval gyengébb után, amiknek a száma ugyanannyi mint a győztes mérkőzéseké. (remélem érthető, mire akartam kilyukadni, visszaolvasva elég kacifántos)
Ez sem különbözött sokban a 3-4 gólos magabiztos győzelmektől. 1-1 gól ott is becsúszott, de mindig voltak lehetőségek a válaszra, ugyanúgy ahogy tegnap is.

Tudtuk, hogy lesz hullámvölgy, bár ami az eredményeket illeti, ilyen hosszúra nem számítottam. Az Atmát meg kell fogni és akkor jobb szájízzel, (ideiglenes) első hellyel mehetünk pihenni. Mondjuk lassan jobban félek egy Alavestől mint az Atleticótól.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

https://barcauniversal.com/stat-attack- ... iga-games/
Nincs akkora különbség negatív értelemben, a keret gyengülése ellenére sem.
24/25vs23/24
38-38 pont
50-34 rúgott
20-21 kapott
A BL-ben kicsit nehezebbek az ellenfelek, és több a meccs.
Tavaly Porto ellen kellett harcolni az első helyért, idén 8-ba jutásért a Bayern, Dortmund, Atalanta, Monaco, Benfica és a 2-3 "töltelék"
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.12.16. 12:10:31

bence0330 írta:
Én továbbra is fáradtságra, és az ezzel kapcsolatos életlenségre fogom.
Én meg ezt nem tudom elfogadni egyszerűen. Egy profi csapat a szezon harmadánál nem lehet konstans fáradt és kész. Ha így van, akkor komoly gondok vannak a csapat felkészítésével. Abszolút nem gondolom, hogy ez lenne, nem is takaróznék ezzel, de játszunk el a gondolattal, hogy mégis így van. Mire számíthatunk akkor a szezon komolyabb szakaszához érve, amikor nem 15, hanem már 40 meccs lesz a játékosok lábában? Mi lenne a megoldás, amivel előre tudnánk menni, amiben egyébként szisztematikusan fejlődni kéne? (Amúgy tudom a válaszod, mélyebb, erősebb, szuperebb keret mindenhova világklasszis duplasorral, de ez évek óta nem volt meg, most sincs és a következő évben sem lesz. Minőségi cseréink számra ebben a szezonban többen vannak a kevesebb sérülés miatt, szóval erre sem lehet hivatkozni.)
Chino írta:
2024.12.16. 10:31:51
Egyszerűen a helyzetkihasználáson ment el a meccs.
Kicsit deja vu érzésem van, mintha lett volna egy fél szezonunk, amikor 2-es xG-re lőttünk 0-1 gólokat. Egyetértek veled, egyértelműen jobbak voltunk, csak nem tudtuk eltenni a helyzeteket. Ezt írtam sokszor is, hogy valamiért ameddig nincs valami ordenáré nagy védelmi hiba, sokkal gyengébbek vagyunk a helyzetkihasználásban (számomra érthetetlen módon). Ez nem újkeletű, több szezon óta tart ez a fajta megilletődés a kapu előtt kidolgozott helyzeteknél. Azt hittük, hogy ez idén megoldódott, de az utóbbi néhány meccs alapján sajnos még mindig probléma, továbbra is görcsössé, vagy kapkodóssá válnak a játékosaink.

Btw, idézzetek majd, de még 5 ilyen meccs, ahol amúgy szétalázzuk az ellenfelet játékban, helyzetekben (és xG-ben), amire nem lövünk győzelemhez elég gólt és Flick is "Mourinho féle játékot fog játszatni" visszatekintve.

vg99 írta:
2024.12.16. 08:17:46
Rossz szériában vagyunk, ami korábban bement, az kimarad, ami les volt, most nem les, van ilyen.
Egyetértek, pontosabban azzal egészíteném ki, hogy eddig voltunk szürreálisan jó szériában és pont ezért nem akartam elszállni a csapat teljesítményétől. Most alul lőjük magunkat az elmúlt néhány meccsen, de egyik sem volt se normális, sem reális.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.12.16. 12:02:44

csababarca írta:
2024.12.16. 09:08:57
Komoly mélyrepülés van, nem gondoltam volna, hogy már november-december erről szól majd.

November-decemberi stat a bajnokságból:
7 meccs, 2 gy-2d-3v.

És még hátra van egy atletico madrid elleni csörte.
Ezt sajnos nem tesszük ki a kirakatba.
BL kompenzál, de mondjuk 2 EL/Konferencia-liga szintű ellenfél ellen, plusz Dortmund. De ott legalább 3/3 győzelem.

ennek ellenére tartom, hogy ez ugyanaz a csapat, amelyik szeptember-októberben is játszott, néhány dologban visszaestünk, de főleg abban, hogy nem dob úgy már a gép, az ellenfelek meg kezdenek kiismerni újfent. Flicknek (szerintem képes rá) majd valamit újítani kell, lehet csak egy kis finomhangolás kell majd.

Amitől tartok, hogy nehogy a második fele a szezonnak is így nézzen ki, hogy majd tolunk egy február-márciusi csúcsformát, aztán utána füst. Volt már ilyen korábban azért.
Nagyon hamar kipukkadt a Flick-lufi. Xavival tavaly összesen volt 5 vereség és már most tartunk négynél. Pedig a tavalyi se volt ennél komolyabb csapat. Ott is bőven volt hiányosság.
A BL-ben még hátravan két kemény bár úgy gondolom ott, azért nem teljesítünk rosszul. De a bajnokság az nagyon nulla.
Tegnapi meccset amúgy még el is tudom fogadni, csak ne Lewy-t szidjuk már, mikor Olmo nem találja el a labdát az ötös sarkánál, vagy Ferrantól is elpattan a labda, Kounde is hatalmasat hibázott. Tegnapi meccset csak Araújo visszatérése miatt néztem végig, erre be se állítják.

Nagyon csalódott vagyok...
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.12.16. 11:43:34

FcBarcelona1 írta:
2024.12.16. 10:43:27
bence0330 írta:
Én továbbra is fáradtságra, és az ezzel kapcsolatos életlenségre fogom. Pedri világklasszis volt hónapokig, forintos passzokkal, most meg fejben lelassult, amúgy sem olyan éles, nem jönnek tőle a forintos lasztik.
Ezt azért lehetett sejteni ilyen vékony kerettel, sajnos. 1, de inkább 2 szélső kellene, és 1, vagy inkább 2 középpályás, esetleg egy center. Meg egy balbekk. Igazából ezzel a kerettel mehetnénk címekért.
Továbbra sem értem az irreális elvárásokat az idei kerettől.
A tegnapi csúnya volt, de szerdán még Dortmundban játszottunk nehéz meccset. Nem is a játékunk, hanem a helyzetkihasználásunk. Lewy 2, Kounde 2, Olmo 1, nagy helyzetet hagyott ki, Raphinha helyzeténél inkább a kapus védett nagyot.
Ez a keret nem bír 2 fronton 3-4 naponta minőségileg teljesíteni, a védelmünk viszont kevés, hogy lehozzuk kapott gól nélkül.
Balde, Inigo, Cubarsi, , Lewy, Casado, Pedri, nagyon visszaesett.
Szerintem Raphinha, Yamal és Olmo nincs 100%-os állapotban. Yamalnal nem tudom, a tegnapi nem nézett ki jól (sérülés) de már meccsek óta egy helyben várja a labdát, védekezni sem jár vissza nagyon. A letámadásaink teljesen visszaestek. Most, hogy ez a fáradságra, vagy a sérülésekre vezethető vissza, azt innen kívülről nem lehet megmondani.
De Jongtól és Gavitól kb. semmit nem vártam erre a félévre, ahogy Fatitól sem, és sajnos ez beigazolódni látszik. Az alap kezdő egyre fáradtabb, és nemhogy visszatérnének a sérültek, egyelőre az alap kezdő is kezd elfogyni.
Garcia, Fermin, Torre, Pau, Ferran akikkel lehet rotálni, de minőségre ők sem hoznak túl sok extrát, az alapból sem túl veretes kezdőhöz sem.
Idén, ha valamit nyerni akarunk, le kell pár játékost akasztani a télen, mint amikor Aubemayangék érkeztek, csak azt nem tudom, hogyan. Tartok tőle, hogy ez a csapat el fog fogyni tavaszra. A kupákban csak a B sort játszatnám, a BL pénzekre szükség van, és a bajnokság ami lényeges.
Szerk: mondjuk egy jó formában lévő Stegen, Araujo, Christensen, De Jong, Gavi, Fati sorral szerintem versenyképesebbek lennénk, de így, a mostani állapotban én csak a 3. helyre lőném be magunkat. Aztán meglátjuk, hogy tavasszal mire megyünk, de a bajnokságban már most lemaradhatunk.
https://tribuna.com/en/blogs/2024-12-16 ... eganes-sh/
Szerintem ez a támaszkodó láb volt először.
Flick (mintha) egy játékstílust ismer(ne), ami, ha megy, szuper, ha nem, akkor katasztrófa (is lehet belőle).
Talán ez volt alatta a német válogatottal is a gond?!?

Cserék jobbak lennének (talán lenne kisebb visszaesés játékban, cserébe frissek), ha többet játszottak volna a nagy győzelmek időszakában - rotáció.
Pl Pau az előszezonban a hátán vitte a csapatot, rúgta a gólokat, a Ligában meg alig játszik...

Flick igazán jól (meccset eldöntő módon) talán ha két meccsen cserélt, a RM és a Dortmund ellen.
Illetve, nem látom azt a győztes mentalitást, stb, amit állítólag a csapatra gyakorol - lásd második félidei játék a szünetbeli csapategyeztetés után...

Nem a kerettel van itt a gond...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.16. 11:42:43

FcBarcelona1 írta:
Ez tipikusan az a kettősmérce volt, amiről a minap írtam. Ha egy kezelhetetlen alak putázik, elnézik neki, mert ő ilyen, ha egy halkszavú csúnyán néz egy másodpercre, már sárgát kap. Ez nem csak a fociban van így, mindenhol. Erre az esetre lefordítva meg ha fájdalomtól eltorzult arccal fetrengett volna a földön Koundé, szerintem sima tizi. Szerintem vissza sem nézték, mert Koundé nem reklamált, fel sem merült a gyanú. Amit nem is értek, miért nem tett meg a francia. Tiszta tizi volt szerintem, lehet ő úgy érezte, hogy nem, és mivel amúgy is dobni akarta magát, félt a sárgától.

Mondanám, hogy nem ezen ment el a meccs, meg a múltkori sem, de azért nem lett volna rossz sem, ha megkapjuk. Nyilván ha Lewy éles, ez tök lényegtelen lett volna, mert porrá alázzuk őket anélkül is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.12.16. 11:39:41

Oriasi csalodas ez mindenhogy, a real megtette(megteszi) azt a szivesseget,h folyamatosan bukdacsol,mert az fix,h egesz evben nem lesznek ilyen szarok…kiepithettunk volna egy laza 8-9pontos elonyt,ha a kotelezoket hozzuk HAZAI palyan.Erre nalam nincs mentseg.
Most meg valoszinuleg ugy kezdjuk a jovo evet,h 3.leszunk.Csodas
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
Én továbbra is fáradtságra, és az ezzel kapcsolatos életlenségre fogom. Pedri világklasszis volt hónapokig, forintos passzokkal, most meg fejben lelassult, amúgy sem olyan éles, nem jönnek tőle a forintos lasztik.
Ezt azért lehetett sejteni ilyen vékony kerettel, sajnos. 1, de inkább 2 szélső kellene, és 1, vagy inkább 2 középpályás, esetleg egy center. Meg egy balbekk. Igazából ezzel a kerettel mehetnénk címekért.
Továbbra sem értem az irreális elvárásokat az idei kerettől.
A tegnapi csúnya volt, de szerdán még Dortmundban játszottunk nehéz meccset. Nem is a játékunk, hanem a helyzetkihasználásunk. Lewy 2, Kounde 2, Olmo 1, nagy helyzetet hagyott ki, Raphinha helyzeténél inkább a kapus védett nagyot.
Ez a keret nem bír 2 fronton 3-4 naponta minőségileg teljesíteni, a védelmünk viszont kevés, hogy lehozzuk kapott gól nélkül.
Balde, Inigo, Cubarsi, , Lewy, Casado, Pedri, nagyon visszaesett.
Szerintem Raphinha, Yamal és Olmo nincs 100%-os állapotban. Yamalnal nem tudom, a tegnapi nem nézett ki jól (sérülés) de már meccsek óta egy helyben várja a labdát, védekezni sem jár vissza nagyon. A letámadásaink teljesen visszaestek. Most, hogy ez a fáradságra, vagy a sérülésekre vezethető vissza, azt innen kívülről nem lehet megmondani.
De Jongtól és Gavitól kb. semmit nem vártam erre a félévre, ahogy Fatitól sem, és sajnos ez beigazolódni látszik. Az alap kezdő egyre fáradtabb, és nemhogy visszatérnének a sérültek, egyelőre az alap kezdő is kezd elfogyni.
Garcia, Fermin, Torre, Pau, Ferran akikkel lehet rotálni, de minőségre ők sem hoznak túl sok extrát, az alapból sem túl veretes kezdőhöz sem.
Idén, ha valamit nyerni akarunk, le kell pár játékost akasztani a télen, mint amikor Aubemayangék érkeztek, csak azt nem tudom, hogyan. Tartok tőle, hogy ez a csapat el fog fogyni tavaszra. A kupákban csak a B sort játszatnám, a BL pénzekre szükség van, és a bajnokság ami lényeges.
Szerk: mondjuk egy jó formában lévő Stegen, Araujo, Christensen, De Jong, Gavi, Fati sorral szerintem versenyképesebbek lennénk, de így, a mostani állapotban én csak a 3. helyre lőném be magunkat. Aztán meglátjuk, hogy tavasszal mire megyünk, de a bajnokságban már most lemaradhatunk.
Válasz küldése