A La Liga jóváhagyására várnak. A Barca úgy tudta volna eladni, ha visszaregisztrálja a keretbe.

Nagyon helyes, keresse csak serényen. Meret például ingyenes, még mindig nem hosszabbított a Napolival. Egyetlen játékosuk keres 6 millió euró felett, nem hiszem, hogy nagy gondot jelentene a Napoli hosszabbítási ajánlataira rálicitálni.
Én nyáron csak annyit hallottam erről a témáról, hogy Flick szerint minden oké, nem kell oda új ember. Kizárt dolognak tartom ezért, hogy ide igazolunk. Mainoo-t elhoznám Manchesterből, csak hát két különböző dolog, hogy én mit tennék, meg amit a klubvezetés tenni fog.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.21. 11:25:44VKP-t, is, nyáron több hír volt egy fizikális VKP-s leigazolásáról
Almát a körtével. Előbbiek elsődleges tartalékok a támadósorba. Sehol nem okoznak üresedést, ha Raphinha vagy Yamal helyére be kell állniuk. De Jong, Casadó ezzel szemben nem, és az elsődleges posztjukról kellene őket elvonni, ami meg ott jelentene üresedést. Ezért értelmetlen embereket több posztra számolni. Mintha egy dugónk lenne két lukra, áttennénk egyik lukból a másikba, és kijelentenénk, hogy be van minden foltozva, miközben nem. Sergi Dominguez meg úgy tűnik, elvesztette a klubvezetés bizalmát.
Fati olyan mintha nem lenne, legjobb esetben néha padra leül, de inkább a keretben sincs. Ha azt mondod Yamal és Raphinha pótlására van Torre, Fermin, Olmo, akkor szerintem nincs értelme erről beszélni. Akkor a jelenlegi 5-6 papíron is belső védönkre ott van még de Jong, Casádó. De ennyi erővel Sergi Dominguez is bőven megteszi.Sőt Casádó tud játszani jobbhátvédként is, úgyhogy oda se kell ember. Ezek szerint minden poszton bőven megvagyunk.gránit írta: ↑2025.02.21. 09:52:29Ismét a klub fejével gondolkodva, én meg vagyok győződve arról, hogy a klubvezetés szemében nincs olyan fogalom, hogy támadószélső. Van egy középcsatár, aki mindig középen van, és vannak még általános támadók, akik körülötte vannak. A szélsők Koundé, Balde, Fort, Martin. Így oda nem hiszem, hogy lesz külsős igazolás, legfeljebb mélyítjük a keretet Valléval vagy Minguezával, esetleg mindkettővel. De lehet, hogy senki nem jön, mert négy ember megvan a két posztra, az pedig nálunk már bőven elég a "megvagyunk" felkiáltáshoz.
És vannak összekötők, akik a szélsők és a center között vannak, valamint egy center mögötti árnyéktámadó. Ezekre a támadó posztokra rengeteg emberünk van. Raphinha balösszekötő, Olmo, Yamal jobbösszekötő, tartaléknak Fermín, Torre, Ferran, Fati. Biztos nem ide akarunk igazolást. Nico Williams-t üldöztük, de csak a marketingértéke miatt, mert az EB miatt nyáron mindenki érte volt megőrülve, engem és néhány embert leszámítva. De amint biztossá vált, hogy marad Bilbaóban, nem egy "szélsőt" igazoltunk le, hanem Olmót. Tehát nem a szélső a prioritás, Williams-ben sem a szélsőt kerestük, hanem a sztárigazolást, Laporta pedig meg akar felelni a szurkolóknak. Nem jött be az EB legnagyobb nem barcás sztárja, elhozta a második legnagyobbat. Nem a szélsőkérdés volt itt a lényeg.
A center körüli támadók terén pedig a klubnál szerintem nincsenek kőbe vésett kategóriák, a meccsek alatt is összefolynak ezek a posztok. Elég megnézni Raphinha helyezkedését, labdaérintésének helyeit. Játszik ő mindenhol, mindenhol is. Nem gondolkodunk olyanban, hogy szélső. Hanem támadókban, akik a kapu felületére merőleges sávban bárhol tudnak játszani, támadni, gólt szerezni, gólokhoz hozzájárulni. Nem szélsők játszanak itt, hanem általános támadók, akik ebben a sávban gravitálódnak. Egyedül Yamal húzódik ki a szélre a támadószekcióból, de csak ő. Ha le is cserélnék, a cseréje már nem húzódna ki. Éppen ezért Rashford sem volt igazán prioritás, Deco is elég jelentéktelen ügyként beszélt erről, felmerült, gondolkoztak rajta, de nem volt igazán fontos.
Szerintem középhátvédet és centert akarunk igazán, és ha lesz két lehetőségünk, ezekre fogunk igazolni. Számomra még fontosak lennének más posztok is, például a kapus, de a klubvezetés bízik a jelenlegi játékosokban ezeken a posztokon.
Szerintem így születnek a félreértések. Elfogadom, hogy neked egy védő és egy csatár hiányzik, szó is volt Tah, Gyökeres/Isak/David figyeléséről, de linkeltem, hogy Deco kapust is keresett, VKP-t, is, nyáron több hír volt egy fizikális VKP-s leigazolásáról. Nemrég nyilatkozott Deco, hogy bal szélső hiányzik legjobban a keretből.
Ismét a klub fejével gondolkodva, én meg vagyok győződve arról, hogy a klubvezetés szemében nincs olyan fogalom, hogy támadószélső. Van egy középcsatár, aki mindig középen van, és vannak még általános támadók, akik körülötte vannak. A szélsők Koundé, Balde, Fort, Martin. Így oda nem hiszem, hogy lesz külsős igazolás, legfeljebb mélyítjük a keretet Valléval vagy Minguezával, esetleg mindkettővel. De lehet, hogy senki nem jön, mert négy ember megvan a két posztra, az pedig nálunk már bőven elég a "megvagyunk" felkiáltáshoz.
Lewy szerintem nem megy sehova, itt akarja abbahagyni, viszont a 30+ milliós fizetése alapján gondolom mozgástér sincs elit csatárt venni, ameddig ő aktív, szerintem az egyetlen kérdés, hogy 2026 v 2027 a visszavonulása éve.
Igazad van, mi mindig a neveket nézzük a csapatépítés helyett...meg majd jön a duma a marketingértékről is, hogy vele lehet eladni mezeket.
Amúgy ő megoldás lehetne egy búcsúévre szerintem is. Kb bármelyik támadó poszton többet tudna hozni még a jelenlegi összes játékosunknál is, miattam pakolhatjuk a címkéket, hogy szélső, csatár stb, de még balszélsőben is hozná Raphinha, jobb oldalon Yamal, elöl Lewy gólpontjait, ebben szinte biztos vagyok...
Csak nem tudom ki az a négy ember. Fati felejtős, még a keretben sincs. Ferran szélen kabaré, kb. annyi haszna van mintha egy villanyoszlopot odaállítanánk. És ennyi. Olmo, Fermin, Pau Victor? Egyik sem szélső. Ha őket annak vesszük, akkor ennyi erővel van kb. 7 belső védőnk. Egy Rashford sok mindent megoldana, akár csak egy év kölcsönben gondolkodva is. Nem lehet véletlen, hogy egész nyáron Nico-t üldöztük, télen meg végig azon volt a klub hogy fel tudjanak szabadítani egy kis helyet az angolnak.gránit írta: ↑2025.02.20. 22:05:18
A szélsőkérdés szerintem azért nincs napirenden, mert nagyon olcsón tudunk szerezni, ha akarunk. De ezek a posztok a mi játékunkban nem annyira fontosak, ha van oda négy ember, márpedig van oda négy ember, akkor nem nagyon fognak oda sok puskaport pazarolni.
A Gündogan-Olmo-váltás szerintem jó volt. Gündogannak top szinten szerintem annyi, jó ötlet volt hosszú távon gondolkodni. Tkp poszton nagyon jól állunk, komolyan nem értem, miért akar oda bárki még egy igazolást. Ott van tartaléknak Fermín, ott van Torre, ott van Ferran, ott van mindenki kedvence Fati. Oda biztos nem fogunk még egy embert igazolni a nyáron.
Rá kell menni Haalandra. Tökéletes lenne a mi rendszerünkbe, és kb. 10 évre meg van oldva a csatár probléma. Fati, Lewa és Chris beáldozásával helye is lenne szerintem.
Amennyiben komoly célja a klubnak az európai tekintély visszaszerzése majd ezt követően annak a megtartása, akkor ahhoz szerintem is ez lenne a minimum, de ezen túl még nagyon el kell találni ezen igazolások megfelelő minőségét is.
Pena vagy Szczesny, avagy Szczesny vagy Pena, szerintem bármilyen kezdőkkel is folytatódna,
Teljesen igazad van.Troym írta: ↑2025.02.20. 22:14:20Ha a francia liga nem mérvadó, akkor a portugál?? Konkrétan a második legeredményesebb a Sportingban az itt nem túl sikeres Trincao.
Gyökeresért kéne 100 milliót adni? 30-40 között is felhúznám a szemöldököm egy portugál ligáig jutott 27 éves csatáron, de 100 millió nevetséges, Isak meg megfizethetetlen.
Ha a francia liga nem mérvadó, akkor a portugál?? Konkrétan a második legeredményesebb a Sportingban az itt nem túl sikeres Trincao.
Hát igen, de sajna az eladások is elméletiek.Troym írta: ↑2025.02.20. 21:38:40Akkor viszont el lehet adni közülük több játékost és futja szélsőre...pont ezt írtam, hogy ELVILEG vannak játékosok mindkét szélre, ezzel szemben ha GYAKORLATILAG nem jók oda, el kell adni őket, rögtön van
bevétel, amiből megvehető valaki, aki jó oda.
Nálam Ferran menne például (nyilván maradni fog, elnevezi magát sárkánynak, gólemnek, valaminek) mert
- szélre nem jó
- középen nem rossz jelenleg, emiatt van valami piaci értéke, mondjuk 30-40 millió és 10+ millió a fizetése, de ha egy David hozható lenne 9esnek és ő lenne rotálva Lewyvel, előrébb lennénk.
Ha ezt meglépnénk például, akkor lehetne venni valakit csere bal / jobbszélsőnek.
Fati úgyse kerül pályára, emiatt 0% eséllyel lehet eladni bárhova, szóval nála azzal sem számolok, hogy itt jó lesz, azzal se, hogy eladjuk.
Akkor viszont el lehet adni közülük több játékost és futja szélsőre...pont ezt írtam, hogy ELVILEG vannak játékosok mindkét szélre, ezzel szemben ha GYAKORLATILAG nem jók oda, el kell adni őket, rögtön van
A többivel egyetértek, amúgy brutál jól kell majd priorizálni, mert az előző nyár az horror volt ebből a szempontból, ugyebár azt az egy posztot sikerült "megerősíteni" ahol kb megvoltunk, és azt is az előző év legjobbjával cseréltük el.
Mindenhova is vehetnénk játékost, csak van 2 akadály
Viszont egy szem Daviddal annyira vagyunk előrébb, hogy lesz kezdő centerünk, Raphinhának és Yamalnak továbbra sem lesz pótlása. És még azt sem vehetjük 100 %-ra, hogy valóban be fog válni és okkal lesz stabil játékos. Torres és Lewy rendben van cserének középső posztra, de kb ennyi. Ha Rashfordot sikerülne elhozni kölcsönbe az nagy előrelépés lehetne. Ha választhat a Villa és mi köztünk nem hiszem, hogy a birminghamiek mellett teszi le a voksát és a MU is inkább adná ligán kívülre. Sajnos tartok tőle, hogy Yamalnál lesz egy formahanyatlás vagy valami izomsérülés, nem fog bírni ennyit a teste, ilyen szinten pláne nem lehet végigvinni egy szezont. Már így is 32 meccset lehozott 2600 játékperccel és alig vagyunk túl a szezon felén.Troym írta: ↑2025.02.20. 14:46:32Torres innen vonul nyugdíjba, ergo 10 év múlva is itt fog játszani, úgyse csinálnak vele semmit sajnos. Lewy szerződése 2026-ban jár le, szerintem ott és akkor abba is fogja hagyni, addig nincs mit tenni vele sem. Raphinha szerződése 2027, Olmoé 2030, Yamalé most lesz hosszabbítva, tehát mindenki itt lesz a támadók közül következő szezonban, nagyon döntési pontunk sincs, hátul EG ki tudja eligazol-e, Inigo szerződése most kérdés, Christensen nagyobb kérdőjel egészségügyileg, mint Fati, aki amúgy szintén Flick rendelkezésére áll, ahogy Victor is és a Fernandez srácok is.Chino írta: ↑2025.02.20. 14:33:31De itt alapból a jövő szezonról van szó, ésw ha egy 33-34 éves Inigot hozunk fel oknak, aki ráadásul belső védő poszton játszik, akkor mit mondjunk egy 37 éves csatárról. Ahogy Torresnek a góljait is fel lehet hozni, de azok közül igazából a BVB és a Betis elleni volt tényleg komoly, szoros meccs, a többi két 7 gólos és két 5 gólos mérkőzésen volt. Nem levonva az érdemeiből, de azért kezeljük helyén.
Abban pedig pláne nem vagyok biztos, hogy Tah egyáltalán kezdőnek jönne-e, sőt!
Nem mondom, hogy a támadóknál ne erősítsünk nyáron, de egy 9es és egy hátvéd amúgy csak beleférne a büdzsébe egyszerre...
David és Tah.
Ha ennyi összejön, inkább már örülni kéne, mint mérgelődni, bánkódni.
Amúgy: Ferran teljesítménye kapcsán én egyetértek, de nálam nem is maradna a csapatnál ő sem 10+ milliós fizuval úgy, hogy szezononként van 4-6 jó hete.
Troym írta: ↑2025.02.20. 11:05:30De nem ez a kérdés, senki nem kerékkötőként jellemezte.ocsike83 írta: ↑2025.02.20. 10:24:36Teljes mértékben egyetértek. Nem hiszem, hogy ő lenne a kerékkötője a csapatnak és akin olyan hatalmas összegeket lehetne spórolni. Inkább az FDJ-Fati vonalon kellene fogni.
Inigo-nál mindenki a korral jön. A mai fociban már abszolut nem számít a kor. Nyilván nem a leggyorsabb KH, de akkor is idén a védelem vezére. Jövőre is szükség van rá.
A kérdés az volt, hogy mennyit fizetsz neki.
A pénz megállapításakor nem csak a jelenlegi teljesítmény számít, hanem annak a kockázata, hogy csökkenhet-e a teljesítménye, vagy annak a kockázata, hogy leléphet-e, mekkora a kockázat a sérülésnek.
Csak tippelek, de a ti munkahelyetek szerintem ezeket a szempontokat ugyanúgy figyelembe veszik, hogy kinek mennyit fizetnek.
- Mit nyújt most a játékos?
- Mit vársz tőle a következő 1-2 évben?
- Van esélye, hogy eligazol, elcsábítják, mekkora a piaci értéke?
Nekem ő, 35 évesen, jelenleg használható játékos, idén egész jó teljesítményt hoz, ennek megfelelően írtam, hogy cca 5m kb elfogadható szint európai szinten, ha a naponta felmerülő 28 éves Tah jelenlegi fizetése 3m.
Ha nem kezded el 32-34 éves játékosok bérét csökkenteni, akkor megint ott leszünk, mint a Covid kezdetén, amikor a legidősebb játékosok bére volt a legmagasabb, piaci értékük meg közel 0.
Torres innen vonul nyugdíjba, ergo 10 év múlva is itt fog játszani, úgyse csinálnak vele semmit sajnos. Lewy szerződése 2026-ban jár le, szerintem ott és akkor abba is fogja hagyni, addig nincs mit tenni vele sem. Raphinha szerződése 2027, Olmoé 2030, Yamalé most lesz hosszabbítva, tehát mindenki itt lesz a támadók közül következő szezonban, nagyon döntési pontunk sincs, hátul EG ki tudja eligazol-e, Inigo szerződése most kérdés, Christensen nagyobb kérdőjel egészségügyileg, mint Fati, aki amúgy szintén Flick rendelkezésére áll, ahogy Victor is és a Fernandez srácok is.Chino írta: ↑2025.02.20. 14:33:31De itt alapból a jövő szezonról van szó, ésw ha egy 33-34 éves Inigot hozunk fel oknak, aki ráadásul belső védő poszton játszik, akkor mit mondjunk egy 37 éves csatárról. Ahogy Torresnek a góljait is fel lehet hozni, de azok közül igazából a BVB és a Betis elleni volt tényleg komoly, szoros meccs, a többi két 7 gólos és két 5 gólos mérkőzésen volt. Nem levonva az érdemeiből, de azért kezeljük helyén.
Abban pedig pláne nem vagyok biztos, hogy Tah egyáltalán kezdőnek jönne-e, sőt!
Troym írta: ↑2025.02.20. 13:39:58Mondjuk én sem értem, hogy ha Ferran ittlétét, teljesítményét, kvalitásait kritizálja valaki (az egyszerűsítés kedvéért legyen én) akkor 20an ugranak elmondani micsoda kiemelkedő számai vannak, miért nem kezdő stb. de amikor egy védő leigazolása a téma, akkor meg kevesen vagyunk elöl minőségben.
Most akkor melyik?
Ferranról azt olvasom itt a fórumon, hogy mindenhol jó, Raphinha aranylabdaesélyes, Yamal extrajó és ott van még Lewy (nyilván őt minden nap kritizálni kell valahogy a 30 gólja ellenére) plusz Olmo is mindenhova jó, Fermin is, Victor is, plusz rekordmennyiségű gólt lőttünk a szezonban viszont egy gyenge középcsapat is kevesebb gólt kap nálunk, mégis egy támadó lenne a legnagyobb hiány???
Kinek a posztján játszana?
Lewandowski ugyanez. Tavaly mondtam, hogy kell egy csatár, mert Lewandowski háromszáz éves, menni fog lefelé. Mindig jött a válasz, hogy nagyon megvagyunk. De amúgy meg mindig előjön, hogy nem top 30, nem kezdő szint stbTroym írta: ↑2025.02.20. 13:39:58Mondjuk én sem értem, hogy ha Ferran ittlétét, teljesítményét, kvalitásait kritizálja valaki (az egyszerűsítés kedvéért legyen én) akkor 20an ugranak elmondani micsoda kiemelkedő számai vannak, miért nem kezdő stb. de amikor egy védő leigazolása a téma, akkor meg kevesen vagyunk elöl minőségben.
Most akkor melyik?
Igen, a napokban kiderült, hogy Ferran jobb, mint Lewandowski, a rendkívül releváns gól/perc mutató alapján pedig az elmúlt három hónap óta all-time GOAT-esélyes. Azóta kb 70 percenként lő gólt, középcsatárként még ennél is hatékonyabb. Nyilván ironizálok, de hát nagy a bizalom Ferranban, ez van, és így már 3 ember van a posztra PV-vel. Amúgy egyetértek, tavaly óta nagyon fontosnak tartok egy csatárigazolást. A többit csak azért írtam, hogy megértsük a szituációt.
Kinek nincs cseréje? Melyik csapatrészben van középen 0 ember a kezdőbe?