Ronaldinho&Barca írta:Én most készülök egyetemre, remélem sikerül is felvételt nyerjek, de valaki leírná mit jelent a tantárgyfelvétel?

az egészet azzal kezdeném, h alapképzésben (ez ha, minden igaz érvényes mindenhova) teljesítened kell 180 kreditet. minden tantárgynak megvan a maga kreditértéke, ami nehezebb, azért értelemszerűen több kredit jár általában. de nem ilyen egyszerű a dolog. ugyanis vannak ún. modulok, amelyeken belül mondjuk megvan adva 6féle tantárgy, mindegyik ér mondjuk 2 kreditet, de neked meg van adva, h összesen 10 kreditet kell teljesítened ebből a modulból, ergo kiválaszthatod, melyik tárgyakat teljesíted. a tárgyfelvétel azt jelenti, h te választhatod ki, milyen órákra akarsz járni, persze különféle megkötésekkel(vannak kötelező tárgyak=>muszáj felvenned, választható tárgyak stb...).
nem tudom, h a tárgyfelvétel ott, ahova készülsz h fog zajlani(annyi biztos, h neten keresztül) , de nekünk az SZTE-n az ETR (egységes tanulmányi rendszer) keseríti meg az életünket

a lényeg, h kapni fogsz egy listát a felvehető tárgyakról, és te fogod összeállítani az órarendedet
egy példa a kurzuslistára gazdálkodás-menedzsment szakon (ahova én járok)
http://www.eco.u-szeged.hu/kepzesi_prog ... anterv.pdf