Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
Varatrix
Director del Fútbol

2010.02.09. 20:44:32

Remélem a matracosok hozzák a szezonban mutatott harmatgyenge teljesítményüket, akkor nem lesz gond.
És elgondolkodnék Pep helyében, hogy nem e inkább, Touré díszelegjen a belső védő szerepkörben, az Atletico Madrid ellen.
Tartok kicsit Ukrán barátunktól.

"Az Atletico olyan mint a teletbaik. Kimennek a zöld gyepre, és bohóckodnak egyet."
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
tudomka958
Jugador d'estrella

2010.02.09. 20:43:11

Lionel85 írta:
Norberto 25 írta:Na csostul jon a baj,dolnek ki a jatekosok,eddig senki most sorban.
A fiatalokban bizok azert,mert ugye 2 vedo minusszal indulunk hetvegen alapbol.De mi lesz a Bl-ben :(
Azért egy Stuttgart nem lesz nehéz falat, a fiatalokkal ki tudjuk húzni egy ideig. A nagyobb csapatok ellen lehetnek gondok a védelemben.
miért is annyira gyenge az a stuttgart?
utolsó öt bajnokiját nyerte,hét meccs óta veretlen...
persze a tények nemismerete sokakat nem zavar a hozzászólásában...
simonyitibi
Barça B

2010.02.09. 19:28:55

Hát.....szerintem nehéz lessz a hétvégi meccs! Az alapvédelem hiány minden csapatot súlyosan érintene! De Maxvelben bízok,Csigában nem,de kénytelen lessz elfogadható produkcióval előállni! Egy biztos,lessz bőven dolga Valdesnek,hál isten mostanában nagyszerűen véd,hiba nélkül!
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.02.09. 19:03:23

Máskor is volt már hasonlóan nehéz helyzetben a csapat és sikerült kihúzni azt az időszakot, most is úgy gondolom, hogy van olyan erős a csapat és olyan hosszú a kispad, hogy ha nem is teljesen, de sikerül pótolni a hiányzókat.

Milito javuló formában van, Csiga rejtély, de egyszer csak elkapja végre a fonalat. Maxwell legutóbbi meccsén a jobboldalon jól játszott, remélem ezt át tudja menteni a baloldalra most. A középpályán Tourét szerintem megfelelően fogja pótolni Busquets.
Kép
Kép
Kép
LM10
Director del Fútbol

2010.02.09. 18:27:57

Ez érdekes lesz. Hátulról dőlnek ki az emberek :?

-----------------V.V.--------------------

Puyol--------Csiga----Milito------Maxwell

----------------Busquets-------------

-----------Xavi------------Iniesta-------

Messi--------------Ibra-----------Henry.

A védelem sajnos adott, a középpálya is Yaya sérülése okán, a támadósorban pedig nem hinném, hogy nem játszana zsinórban 3 meccset.
Norberto 25
Jugador del Barça

2010.02.09. 18:15:15

Lionel85 írta:
Norberto 25 írta:Na csostul jon a baj,dolnek ki a jatekosok,eddig senki most sorban.
A fiatalokban bizok azert,mert ugye 2 vedo minusszal indulunk hetvegen alapbol.De mi lesz a Bl-ben :(
Azért egy Stuttgart nem lesz nehéz falat, a fiatalokkal ki tudjuk húzni egy ideig. A nagyobb csapatok ellen lehetnek gondok a védelemben.
Egyetertek,azonban sajnos Alves Toure es Abidal is hosszabb idore dolt ki...
Kicsit aggodom,mondjuk csak lojunk egyel tobbet mint az ellenfel es akkor nem lesz gond;) Henry csereljen cipot Ibra a szezon elei formaban tolja,Messi meg a szokasos es akkor nem lesz para...
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.02.09. 18:14:36

enyhén szólva felhúzott ez az Abidal sérülés... ha Maxwell nem tudja hibátlanul hozni magát, azon elmehet a BL...(természetesen itt nem a Stuttgartra gondolok)
az Atletico ellen viszont egy igen érdekes középső védő kettőssel kell felállunk(Milito, Csiga), mert nyilvánvaló, h Puyolnak most jobbhátvédet kell játszani ismét. nagyon remélem, h vhogy sikerül kihúzni addig, míg Abidal sérült. most fog kiderülni, h Maxwell mire képes valójában. viszont cserehátvédünk nem maradt hétvégére, tehát a padra várok 1-2 ifjoncot...
bízzunk a legjobbakban!
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.02.09. 18:05:28

Kép
Kép
Kép
Norberto 25
Jugador del Barça

2010.02.09. 17:56:55

Na csostul jon a baj,dolnek ki a jatekosok,eddig senki most sorban.
Boixos
Llegenda del Barça

2010.02.08. 23:08:16

nagyon nagy győzelem volt, mondanám hősies így tíz(kilenc) emberrel.
mellesleg nem is annyira lehetett észrevenni, h kevesebben vagyunk, ami azért elég kellemesen mutatja az erőviszonyokat.
a két kiállítás sztem jogos volt, kár, h a getaféval nem volt ilyen kemény a bíró.
mindegy, lényeg, h nyertünk a bivalyállaterős csapatunkkal.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.02.08. 23:00:08

Tökmindegy ki lesz a kapus, úgyis meglesz pakolva a puttonya. :D
Kép
Kép
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2010.02.08. 22:51:58

Asenjoval mi a helyzet? Mert egy ideje De Gea véd helyette. Sérült? Ellenünk ugye még nem lesz? :D
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.02.07. 22:44:18

Az, hogy lehozta Ibrát és Busquets került a helyére, így az a Messi lett a csatár, aki eredetileg nem is az, már nem az addigi offenzív játékot vállalta fel Guardiola. Egyértelmű volt, hogy az eredményt tartsa a csapat és kontrákból játsszon tovább.
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.02.07. 19:56:11

barca99 írta:Szerintem nem játszottunk balszélső nélkül, nagyon is változott a felállás, nekem legalábbis egy 4-4-1-nek tűnt, Xavi-val és Sergi-vel középen, Iniesta kimenent jobb szélre, Keita pedig a bal oldalon próbálkozott. Főleg védekezésnél vedeztem fel ezt a szisztémát.

Egyébként nagyon felkeltette az érdeklődésemet, mert nem tűnik egy rossz megoldásnak, csak egy kis finomítással... Iniesta balra, Pedro meg a jobb oldalra, elől meg Messi és Ibra vagy Bojan.

Remélem egyszer még 11 emberrel is megpróbáljuk. :)
Hát megítélés kérdése, abban is van igazság,amit írsz,de balszélső csatárunk nem volt. A kiállítás után iniesta mindenhol feltűnt,de alapvetően a középpályáról indul, olyan 40-50 méterre az ellenfél kapujától. előrébbről nem igazán. Azaz főképp a középpályán működött és ez azért volt, mert toure belépett belső védőnek és így a középpályás űrt pótolta. Ezért tudtuk utána is többet birtokolni a labdát, mint az ellenfél. Miután Busquets bejött annyiban változott ez, hogy _Iniesta inkább jobb kp volt és nem változtatta annyit a helyét, míg Keita volt a baloldalon, ő is kp-ként, mert fenntartom csatárunk, szélsőnk nem volt utána, senki sem ment le az alapvonalig még a tizenhatos azon sarkáig sem. Hanem a baloldalról inkább befelé játszottunk.
MaiconvsDani
Barça C

2010.02.07. 19:48:57

Hello.Nekem maxwell játéka a kiállításig nagyon tetszett ugyanis felment passzolt visszaért szerelt szóval röviden tökéletesen játszott.A kiállítás után hátul maradt de ott is ha jól emlékszem egy alkalommal mentek el mellette. :) .A következő három hétre meg van Dani helyettese.Remélem (ezt nem piszkálodásból írom)Pep nem lesz "annyira naív" hogy Puyol játszik ott mert valljuk be ott Puyol nem túl jó.
Visca la el Catalunya,Visca la el Barca!
Maxwell 4ever!Kép
barca99
Llegenda del Barça

2010.02.07. 19:32:17

Szerintem nem játszottunk balszélső nélkül, nagyon is változott a felállás, nekem legalábbis egy 4-4-1-nek tűnt, Xavi-val és Sergi-vel középen, Iniesta kimenent jobb szélre, Keita pedig a bal oldalon próbálkozott. Főleg védekezésnél vedeztem fel ezt a szisztémát.

Egyébként nagyon felkeltette az érdeklődésemet, mert nem tűnik egy rossz megoldásnak, csak egy kis finomítással... Iniesta balra, Pedro meg a jobb oldalra, elől meg Messi és Ibra vagy Bojan.

Remélem egyszer még 11 emberrel is megpróbáljuk. :)
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.02.07. 17:12:01

barca99 írta:
Lionel85 írta:Milito játékán nem szabad csodálkozni, emiatt vette meg anno a Barcelona. Ő igazi vezér, megmerem kockáztatni, ha nem sérül le, akkor a csk-helyettes választásoknál is ott lehetett volna az élmezőnyben.

Ami nem tetszett a meccsel kapcsolatban, az az, hogy Guardiola mennyire defenzívvé tette a csapatot tíz emberrel, pedig egy bajnoki címre törő csapatnak hazai pályán még 10 emberrel is támadólag kell fellépnie. Ettől eltekintve úgy gondolom azt hozta ki a csapat a meccsből, amit lehet, se többet, se kevesebbet. Piqué pirosa jogos volt, Márquezé szerintem nem, max. sárga, de ha abból a másodikat kapta volna, akkor jogos lett volna a piros, de egyből kiállítást nem ért. Sebaj, a 3 pont megvan, a meccset sürgősen felejtsük el, mert ennél tud jobban játszani is a csapat.
1., Puyol után Xavi van a rangsorban, utánuk talán-talán... bár azt hiszem VV vagy Iniesta is nagy eséllyel pályázik a helyettesi posztra. Arról nem beszélve, hogy Marquez is elég régóta tagja a csapatnak, és volt már kupameccsen csk. Mondjuk Tourénál, Keitánál, vagy akár Ibránál biztosan esélyesebb a posztra. :)

2., A második rész fölött még most sem térek napirendre. Milyen túl deffenzív? :shock: Több gólhelyzet, nagyobb labdabirtoklás, ennél több nem volt ebben az emberelőnyben. Szerintem minden volt ez csak nem deffenzív. Akkor kb. a vakvilágba lövöldözték volna el a labdát, a kaputól minél messzebbre. Erről szó sem volt, és az emberhátrányhoz képest pont megfelelően reagáltunk.

Marquez sárgáját meg nem tudom hogy magyarázod, pont előtted írtam, hogy ha nincs szabálytalanság, akkor semmi, ha meg volt, akkor mivel utolsó ember, így piros.
Teljesen egyetértek, nem lettünk defenzívebbek. Annyi történt, hogy kiállítottak egy középső védőt, akit nem lehet egy csapatból nélkülözni, ezért előbb Toure ment be hátulra középső védőnek, Ini visszalépett középpályásnak és Keita lett a vkp. Aztán utána volt váltás még,de a felállás ugyanaz maradt, balszélső nélkül játszottunk, Marquez kiállítása után pedig logikus volt, hogy Messi maradt csak egyedül elől. ennek ellenére többet volt nálunk labda és kb 4x annyi gólhelyzetünk volt ( talán nekik egy volt a gólukon kívül, úh inkább 10x annyi)
barca99
Llegenda del Barça

2010.02.07. 17:05:36

Lionel85 írta:Milito játékán nem szabad csodálkozni, emiatt vette meg anno a Barcelona. Ő igazi vezér, megmerem kockáztatni, ha nem sérül le, akkor a csk-helyettes választásoknál is ott lehetett volna az élmezőnyben.

Ami nem tetszett a meccsel kapcsolatban, az az, hogy Guardiola mennyire defenzívvé tette a csapatot tíz emberrel, pedig egy bajnoki címre törő csapatnak hazai pályán még 10 emberrel is támadólag kell fellépnie. Ettől eltekintve úgy gondolom azt hozta ki a csapat a meccsből, amit lehet, se többet, se kevesebbet. Piqué pirosa jogos volt, Márquezé szerintem nem, max. sárga, de ha abból a másodikat kapta volna, akkor jogos lett volna a piros, de egyből kiállítást nem ért. Sebaj, a 3 pont megvan, a meccset sürgősen felejtsük el, mert ennél tud jobban játszani is a csapat.
1., Puyol után Xavi van a rangsorban, utánuk talán-talán... bár azt hiszem VV vagy Iniesta is nagy eséllyel pályázik a helyettesi posztra. Arról nem beszélve, hogy Marquez is elég régóta tagja a csapatnak, és volt már kupameccsen csk. Mondjuk Tourénál, Keitánál, vagy akár Ibránál biztosan esélyesebb a posztra. :)

2., A második rész fölött még most sem térek napirendre. Milyen túl deffenzív? :shock: Több gólhelyzet, nagyobb labdabirtoklás, ennél több nem volt ebben az emberelőnyben. Szerintem minden volt ez csak nem deffenzív. Akkor kb. a vakvilágba lövöldözték volna el a labdát, a kaputól minél messzebbre. Erről szó sem volt, és az emberhátrányhoz képest pont megfelelően reagáltunk.

Marquez sárgáját meg nem tudom hogy magyarázod, pont előtted írtam, hogy ha nincs szabálytalanság, akkor semmi, ha meg volt, akkor mivel utolsó ember, így piros.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.02.07. 14:59:52

Lionel85 írta:Ami nem tetszett a meccsel kapcsolatban, az az, hogy Guardiola mennyire defenzívvé tette a csapatot tíz emberrel, pedig egy bajnoki címre törő csapatnak hazai pályán még 10 emberrel is támadólag kell fellépnie. Ettől eltekintve úgy gondolom azt hozta ki a csapat a meccsből, amit lehet, se többet, se kevesebbet. Piqué pirosa jogos volt, Márquezé szerintem nem, max. sárga, de ha abból a másodikat kapta volna, akkor jogos lett volna a piros, de egyből kiállítást nem ért. Sebaj, a 3 pont megvan, a meccset sürgősen felejtsük el, mert ennél tud jobban játszani is a csapat.
Felhívnám a figyelmedet arra, hogy Ibra lehozatala abszolút jó döntés volt, alig csinált valamit, helyére jött az a Busi, aki bár védekező középpályásként szokott játszani elég jól ki tudja venni a részét a támadásokból, vannak nagyon jó indításai, illetve ki tudja hozni egymaga is a bolyból a labdát. Ezzel csak gyors támadónk maradt fenn, akik 3-n (Xavi-Ini-Messi) akár 8 embert is szét tudnak szívatni, ezért nagyon jól cserélt most a Mester. :)

Amúgy nagyon jól játszott a csapat, megérdemelten nyertünk, még a bírók sem tudtak keresztbe tenni nekünk. :twisted:

2 ember játékának örültem nagyon: Militonak, illetve Maxwellnek. Milito számomra egy csoda, hogy ilyen szinten tud játszani ennyi kihagyás után. Mentálisan nagyon erős, elképesztő min ment keresztül! Maxival meg megvan a pótlás mind a 2 oldalra a védő poszton. :D
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.02.07. 14:00:38

Milito játékán nem szabad csodálkozni, emiatt vette meg anno a Barcelona. Ő igazi vezér, megmerem kockáztatni, ha nem sérül le, akkor a csk-helyettes választásoknál is ott lehetett volna az élmezőnyben.

Kép
Kép
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2010.02.07. 13:41:58

Több embertől is olvastam, de nem értem... Marquez faultja jogos büntető, de jogtalan piros. Ez mégis hogy? Én legalábbis úgy láttam, utolós emberként szabálytalankodott, az meg egyértelműen piros lap. Mondjuk szerencsétlen eset volt, összeakadtak a lábak, de szerintem jogosan adta a pirosat és a büntetőt is.

Maxwell-nek meg lehetőséget kell adni, mert a jobb lába is használható, és stílusban olyan ember, aki kell a jobb hátvéd posztra. Szóval remélem 3 hétig ő lesz a jobb bekk, mert Puyol most nagyon kell középre, Milito meg több, mint bíztató (apró kritika Rafa és Dmitro felé, hogy a másfél évet kihagyó, majd éppen pár 20-30 percet kapó Milito védőgondoknál kezdőbe kerül, és még tanárian le is hozza a meccset).
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.02.07. 12:49:17

Gauchomester írta:
Jövő héten pedig Puyi, Csir, Gabi, Abidal...egyértelmű
Télleg iszonyatosan egyértelmű hogy egy ilyen meccs után kihagyod Maxwellt.
Sztem tuti a Maxwell, Puyol, Milito, Abidal négyes, mindenki jó formában van viszonylag, nem is beszélve VV-ről aki egyszerűen zseniális az utóbbi időben.
Viszont abban igazad van hogy hihetetlen tartása van a csapatnak.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
maister6000cm3
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.02.07. 12:29:32

gergo9 írta:... Ellenben megjegyezném hogy Henry játéka most tetszett a legjobban az utóbbi időkben :twisted: Talán Guardiola is megtalálta a neki megfelelő posztot :)
Mekkora LoL :lol: Először azt hittem hülye vagy és másik meccset néztél... Poén a javából :wink: De egyben sajnálatos is hogy már énis röhögök egy ilyen poénon, de be kell látni, egyáltalán nem hiányzott...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2010.02.07. 12:20:40

Én jövő hétre is megszavaznám a bizalmat Maxinak a jobb oldalon.
Tökéletesen teljesítette tegnap is a feladatát. Nagyon megérte ide hozni őt.

Középen Puyol-Milito. Csiga ne nagyon játszon már egy Agüero-Forlán páros ellen.

Bal oldalon meg ugye Abidal, aki mostmár hetek, hónapok óta hozza jó formáját.

Én így képzelem a védelmet az Atletico ellen.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.02.07. 12:16:03

Nem tudom most hol van a sok nagyszájú madridi hogy a Barcának fújnak a bírók. Egyszerűen nevetséges volt tegnap is a bíró tevékenysége.
Az egy dolog h Piquet kiállította, mert szerintem megérdemelte. De ennyi erővel casquero-t már a bejövetele után 5 percel küldhette volna zuhanyozni, mivel csak a szerencsén múlt, hogy sem Ini, sem Xavi nem sérült meg a debilsége miatt. Marquez esete véleményes szerintem, lehet hogy összerúgta a lábáta csókának, de szerintem nem volt szándékos, a tizi jogos valszeg, de a kiállítást túlzásnak érzem.

Hogy ne csak a bírókról írjak, a csapat szerintem kitűnőre vizsgázott. Amíg máskor is ezzel a mentalitással játszanak, és nem adják fel a madridnak egy cseppnyi esélye sem lesz a bajnoki címre. A kevesebbet játszó játékosok is hozták a jó teljesítményt, Milito számomra a legnagyobb öröm, hogy ennyi kihagyás után sem adta fel és ismét világklasszis szinten játszik, jó hogy bármikor lehet rá számítani. A sokat bírált mexikói is szerintem jól játszott, a piros nem volt jogos szvsz, ezzel együtt is elégedett vagyok vele. Maxvellről nem is beszélve, akiről kiderült, hogy a jobb oldalon is profin elvan.

A sérülteket viszont sajnálom, Alves és Touré hiányozni fog biztosan, de ha az Atletico ellen tudjuk őket pótolni, akkor biztosan nem lesz gond azután sem.
Még egyszer szeretnék gratulálni a fiúknak, hatalmasat játszottak :!: :wink:
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Lezárt