La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
MyShadow
Jugador del Barça

2013.12.16. 02:02:38

Hát nem semmi a srác, a mentalitása inkább "argentínos", mint sem egy brazil zsonglőrére hajaz, de sztem kifejezetten sokat fog dobni a spanyolok támadójátékán, ha nem Fabregas lesz az ék, hanem egy vérbeli támadó, aki kellőképpen technikás,agresszív, és nem mellesleg fizikálisan is képes felvenni a versenyt a védőkkel, nem elhanyagolva, hogy gólerős! De ez még képlékeny, kérdés, mennyire fogadják el és mennyire képes alkalmazkodni ahhoz a stílushoz, de sztem bőven van benne potenciál!
Én drukkolok neki, bár nem igazán szívlelem:) Természetesen csak a válogatottban :mrgreen:
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.16. 01:53:23

Diego Costa se semmi. Befogta Cr-t a góllövőlistán, ráadásul kettővel kevesebb gólt lőtt tiziből. Nem túl szimpatikus játékos, de azt el kell ismerni, hogy nagyon érzi a kaput.
Forca Barca!!!!
MyShadow
Jugador del Barça

2013.12.15. 23:39:58

Ha jól emlékszem, az El-ben tavaly úgy estek ki, hogy az első meccsen az ellenfél vezetésénél a meccs vége felé közeledve durván kitámadtak.
Nem vagyok benne biztos, de mintha Simeone Courtois-t is felküldte volna egy szabihoz v szöglethez, és abból kaptak egy kontra gólt, és Simeone el is ismerte a visszavágó után, v előtt, h ő hibázott abban a szituációban, a túlzott kockázatvállalással.
De simán benne van, h rosszul emlékszem:D:D:D
connor
Jugador d'estrella

2013.12.15. 23:28:12

Simeone igazi "3. nagy csapatot" csinált az Atletico-ból. Emlékezhetünk, hogy hiába volt régebben ott Torres,Agüero,Forlan személyében minden szezonban legalább egy csatárcsillag, vettek mindig jó nevű játékosokat, valahogy sehogy sem jöttek össze a dolgaik, pláne nem a bajnokságban. Ehhez képest Simeone az első (fél) szezonjában felhozta az Atletico-t a 10. helyről az 5-re a szezon végére és megnyerte az Európa ligát. Utána könnyedén verte a Chelsea-t az Európai szuperkupában, megtörte a Real Madrid elleni "átkot" a kupadöntőben, a bajnokságban pedig tavasz közepéig tartotta a lépést a két naggyal, sokáig a Real előtt. Egyedül az Európa ligában nem ment nekik, mert az első körben kiestek a Rubin Kazany ellen, de valahol ez betudható volt annak, hogy a bajnokságra koncentráltak inkább. A BL-hely simán meglett. Idén a szuperkupában nem sokkal kaptak ki tőlünk, a BL-ben csoportelsőként mentek tovább (bár igazi nagyágyú ellenfelük nem volt), a bajnokságban pedig megint ott vannak a nyakunkon, a Real előtt. Mindezt úgy, hogy nagyon úgy tűnik, hogy meg tudta oldani a legnagyobb sztárjuk távozását. Bár nagyon valószínűnek tartom, hogy a BL miatt a tavasszal (persze attól is függ, hogy meddig jutnak) megint leeresztenek majd, de a harmadik helyet szinte biztos megszerzik. Elképzelhető, hogy kupa nélkül maradnak, elvégre a spanyol kupában idén a sorsolásnak köszönhetően a győzelemhez mindkét nagy rivális le kellene győzzék - feltételezem, hogy kisebb csapatok ellen sem a Barca sem a Real "nem lesz képes" kiesni. Mindenesetre, ha tovább tudnák folytatni a megkezdett munkát és mondjuk nem adnák el sem a legjobbjaikat, és esetleg még egy-két nagyobb nevet a csapathoz tudnának vinni, még komolyabb bajnoki esélyekkel rajtolhatnának jövőre.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.12.15. 23:13:12

Félelmetes ez az Atlético.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.15. 23:00:19

jelenleg csak annak köszönhetően előzzük meg az atleticot, hogy az egyforma pontszám és gólkülönbség után a "több lőtt gól" mutatóban verjük őket. :lol:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.11.30. 11:50:44

http://www.sport1tv.hu/Hirek/2013/11/25 ... _rekordok5" target="_blank

Ezek a statisztikák magukért beszélnek. Kár, hogy háttérben vannak, pedig nagyon jó csapatuk van.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.11.24. 12:52:55

Muniz Ferrnanedez hogy vezethet még mérkőzéseket ??? Tegnap a Sociedad-Vigo meccsen csak két lesgólt adott meg.... eszméletlen ami Spanyolországban bíráskodás cím szó alatt zajlik!!!!
noname
Llegenda del Barça

2013.11.24. 10:31:58

Falcao azért nem az a játékos, aki a hátán visz egy csapatot. Amennyiben jól van felépítve a csapat, akkor tudják csak maximálisan kihasználni őt. Idén pl Diego Costa statjai még jobban, mint tavaly Falcao statjai. Az Atletico tavaly is egy remekül felépített csapat volt, a probléma az, hogy amellett h minden játkosnak megvan a maga pontos szerepe, kevesen vannak a csapatban, akik maximálisan teljesítik a követeléseket. Idén valamivel jobban állnak, mint tavaly, hiszen Alderweireld személyében már megvan a 3. középső védőjük, továbbá Koke berobbanása is sokat segít, de még mindig sok helyen szűkösen állnak: szélső védők(bár ez a legkisebb baj), csatárok(nah itt már nagy a probléma). Ha lesérül Villa vagy rossz formában lesz, még talán Adrian és Baptistao megoldják valahogy, de ha lesérül DC, akkor nincs kit berakni helyette. Sztem idén szorosabb versenyben lesznek 3-ak, mert ki fognak fúlni év végére és komolyabb meccseken nem tudnak pihentetni, míg mi és a Madrid igen.
A Fifa egy szégyen
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.24. 10:31:08

Laza volt ez a tegnapi játéknap... Négy meccsen összesen 23 gól... :D Vela négyet gurított, Rafinha duplázott, az AtMa hetet vágott a Getafének.

Őszintén szólva ezt nem vártam volna a matracosoktól, pár hónapja azt gondoltam, hogy november-december környékén azért már le lesznek pár ponttal maradva tőlünk és a Realtól, ehhez képest egyelőre nem úgy tűnik, hogy le akarnának állni. Diego Costa továbbra is brutál, mostanában Villa is kezd felnőni mellé, Koke szokásosan két gólpasszt ad meccsenként átlagosan, szóval elég komolyan tolják még mindig, igaz, továbbra is tartom, hogy tavasszal le fognak ereszteni, nem fogják annyira bírni a kettős(-hármas) terhelést.

100% - Atletico Madrid have scored all 35 of their league goals this season from inside the area.

Mindenesetre jó, hogy most még versenybe tudnak szállni a két naggyal, ez jót tesz a bajnokságnak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gareth Tello 2013.11.24. 10:39:18-kor.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.11.24. 09:38:09

visca el barca írta:
S.Agüero írta:Atletico nincs rossz formában, most is eltettek egy hetest a Getafénak. Kíváncsi vagyok meddig bírják.
addig amíg a kulcsjátékosok közül 1-2 ki nem esik hosszabb távra...

Idén én pont az ellenkezőjét érzem rajtuk! Szerintem csapatként vannak nagyon egyben elsősorban és nem egyéniségek emelkednek ki(mint tavaly Falcao) a védekezésüket kivétel nélkül akármelyik top csapat megirigyelhetné, és minden támadásuk szépen megkomponált begyakorolt dolog, nem pedig az "adjuk oda Cé/Messi/Falcaonak azt majd lesz vmi című történet... Szerintem idén számolni kell velük!
visca el barca
Presidente del Barça

2013.11.24. 00:38:11

S.Agüero írta:Atletico nincs rossz formában, most is eltettek egy hetest a Getafénak. Kíváncsi vagyok meddig bírják.
addig amíg a kulcsjátékosok közül 1-2 ki nem esik hosszabb távra...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2013.11.24. 00:04:33

Atletico nincs rossz formában, most is eltettek egy hetest a Getafénak. Kíváncsi vagyok meddig bírják.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.08. 14:29:36

A spanyol U21-es válogatott kerete a két soron következő Eb-selejtezőre:

Goalkeepers: Daniel Sotres (Racing de Santander), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao), Fernando Pacheco (Real Madrid Castilla).

Defenders: Javier Manquillo (Atlético Madrid), Daniel Carvajal (Real Madrid), Jordi Amat (Swansea) Sergi Gómez (Barcelona B), Marc Muniesa (Stoke City), Juan Bernat (Valencia).

Midfielders: Sergi Roberto (Barcelona), Sergi Darder (Málaga) Rubén Pardo (Real Sociedad), Óliver Torres (Atlético Madrid), Saúl Ñíguez (Rayo Vallecano), Carles Gil (Elche).

Forwards: Álvaro Morata and Jesé Rodríguez (Real Madrid) Iker Muniaín (Athletic Bilbao) Pablo Sarabia (Getafe) Gerard Deulofeu (Everton) Jairo Sampeiro (Sevilla).

November 14-én a bosnyákok, 18-án pedig az albánok ellen játszanak a hispánok.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.11.01. 14:45:40

shutterisland írta:az atletico meccsein csak én vagyok sokszor tanácstalan ?

a, le kellene őket rázni, jó lenne, ha botlanának ők is.
b, amíg ők a másodikok, és a real, akit nagyobb ellenfélnek tartok a bajnoki címre, csak a harmadik, addig valamiért nyugodtabb vagyok.

no persze nagy kérdés, hogy mikor fog leengedni az atletico, és a tavalyi évhez hasonlóan idén is visszaesnek e majd, főleg a kettős terhelés okán.
Én nagyon remélem, hogy csak a szezon legvégén fognak leengedni. Egyrészt jót tenne a spanyol focinak, ha végre egy 3. tényező is lenne a bajnokságban, meg azért dagadna a májam, ha Madrid piros felével csatáznánk az első helyért, miközben a habfehérek megküzdenek a Villareallal. :D Továbbá azért fontos a szerepük, mert eredménykényszerben leszünk. Ilyen szempontból sokkal könnyebb folyamatosan magas szinten játszani és úgy felkészülni a BL-re, mint simán egy-egy meccs erejéig. Tavaly láthattuk az eredményét.

Egyébként én egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy kipukkannak a végére. Tavaly is nagyon jók voltak, idén még jobbak. 1-2 szerencsésebb meccsel lazán ott lehetnek a végelszámolásnál. Azért ne feledjük, hogy a Realt idegenben verték, mellette velünk oda- vissza x-eltek...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.11.01. 14:24:22

Nálam is ez a kettősség van;maradjanak le tőlünk de a real előtt legyenek.
A legjobb lenne ha mind a 2 csapat egyszerre kikapna néhány fordulónként és akkor mindenki jól járna! :mrgreen:
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.11.01. 13:22:35

az atletico meccsein csak én vagyok sokszor tanácstalan ?

a, le kellene őket rázni, jó lenne, ha botlanának ők is.
b, amíg ők a másodikok, és a real, akit nagyobb ellenfélnek tartok a bajnoki címre, csak a harmadik, addig valamiért nyugodtabb vagyok.

no persze nagy kérdés, hogy mikor fog leengedni az atletico, és a tavalyi évhez hasonlóan idén is visszaesnek e majd, főleg a kettős terhelés okán.

bár még messze van, de egyébként megnéztem a sorsolást, nagy szerencsénk, hogy a 19. fordulóban játszunk velük (idegenben) viszont az adott meccs előtti körben mi otthon játszunk az elche ellen, míg ők mennek a malagához, ergó mi jobban rákészülhetünk,rápihenhetünk.

nagyon szenvedős lesz, ha nem enged le az atletico, a szuperkupán is látni lehetett.
messideco
Presidente del Barça

2013.10.08. 21:45:33

A Spanyol Fúria: egy válogatott politika-földrajza

Érdekes, hiánypótló cikk. Konkrét válaszokat nem ad, ez a lényeg benne, csupán felhívja rá a figyelmet.
Magam is sokszor eltöprengek ezen a témán, ellentmondásos nagyon ez a kérdéskör.
Kép
"And my heart will leave you never."
Alcantara
Director del Fútbol

2013.10.06. 16:10:04

Varatrix írta: A fent említett három név előtt van bőven formáját tekintve. Villa előtt egyértelmű. Negredo és Torres kiegészítő ember szint. Fabregast is szívesebben látom elöl a válogatottba mint őket. Szerintem Soldado jelenleg a legkomolyabb spanyol csatár. De jó lesz Costa is...
Úgy látom nem teljesen ment át az irónia! Ez nem egy szakmai sorrend volt. :mrgreen:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.06. 15:43:33

Diego Costa idén már 10 gólnál jár a La Ligában, pontosan ennyit rúgott tavaly a bajnokságban ÖSSZESEN.

Ezen kívül ő szerezte az Atlético utolsó hat bajnoki gólját.
Alcantara írta:Sajnálom a spanyol szövetségi kapitányt. Nem elég, hogy ott van Villa, Torres, Negredo, ráadásul ez a Diego Costa gyerek a fejébe vette, hogy spanyol válogatott lesz. Ráadásul ilyen "semmilyen"
játékkal az ősz folyamán. Ma is kettőből kettőt "szerencsétlenkedett" össze. =D>

Van Európában egy szövetségi kapitány, akinek nincsenek ilyen komoly gondjai csatár ügyben! :wink:
----------Busquets----------
-----Isco--------Fabregas----
---Mata---DC----Iniesta---
=D>
Varatrix írta:Nyerjen bajnoki címet az Atma, Valencia stb...
Ne, ne nyerjen. Bár a második helyre odaérhetnek felőlem. :^o :mrgreen:
Varatrix
Director del Fútbol

2013.10.06. 15:28:46

Alcantara írta:Sajnálom a spanyol szövetségi kapitányt. Nem elég, hogy ott van Villa, Torres, Negredo, ráadásul ez a Diego Costa gyerek a fejébe vette, hogy spanyol válogatott lesz. Ráadásul ilyen "semmilyen"
játékkal az ősz folyamán. Ma is kettőből kettőt "szerencsétlenkedett" össze. =D>

Van Európában egy szövetségi kapitány, akinek nincsenek ilyen komoly gondjai csatár ügyben! :wink:
A fent említett három név előtt van bőven formáját tekintve. Villa előtt egyértelmű. Negredo és Torres kiegészítő ember szint. Fabregast is szívesebben látom elöl a válogatottba mint őket. Szerintem Soldado jelenleg a legkomolyabb spanyol csatár. De jó lesz Costa is...
S.Agüero írta:Jól bírja az AtMa. Kíváncsi vagyok mikor pukkannak ki. Ha már az első helyezetthez képest 20 ponton belül lesznek, pozitívan csalódok bennük. Akár még egy második helyet is megcsíphetnek, majd meglátjuk. :)
Ha hosszabb lenne a keret, tehát minőségi játékosok ülnének a padon még a bajnoki cím sem lenne totál abszurdum, de nincs pénzük, így mély keret sincs. Pedig a kezdő tizenegy marha jó. És mindig tudják pótolni a fiatalok a nagyokat.

Kicsit bosszantó, hogy egy ilyen csapat mellé miért nem áll pénz. örülnék ha nem minden év a két óriásról szólna. Nyerjen bajnoki címet az Atma, Valencia stb...
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Alcantara
Director del Fútbol

2013.10.06. 15:07:39

Sajnálom a spanyol szövetségi kapitányt. Nem elég, hogy ott van Villa, Torres, Negredo, ráadásul ez a Diego Costa gyerek a fejébe vette, hogy spanyol válogatott lesz. Ráadásul ilyen "semmilyen"

MatyiG
Adminisztrátor

2013.10.06. 15:03:57

Jól bírja az AtMa. Kíváncsi vagyok mikor pukkannak ki. Ha már az első helyezetthez képest 20 ponton belül lesznek, pozitívan csalódok bennük. Akár még egy második helyet is megcsíphetnek, majd meglátjuk. :)
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.06. 13:25:37

nem hiszem el, hogy tud mindig így belenyúlni az atletico a csatár témába.
torres,forlan,aguero,falcao...most pedig costa.

bármekkora féreg is...hihetetlen =D>
salas9
Entrenador del Barça

2013.09.29. 13:18:55

Gareth Tello írta:Érdekesség: Kokének eddig 6 gólpassza van ebben a szezonban a spanyol bajnokságban, ezek közül mindegyiket Diego Costának adta, sőt, a brazil utolsó 17 góljából 11-nél Koke jegyezte az asszisztot.
Nem rossz. Talán pont tegnapi meccsünkön mondta a kommentátor, hogy Dani Alves 72 gólpasszt jegyez a Barcelonában és ebből 35-t Messinek adott :shock:

Amúgy nem lesz rossz kis csapat idén az ATM, de ahogy írtad a végén szerintem sem lesznek ott a nagyoknak a nyakán.
Kép
Válasz küldése