Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
corol
Entrenador del Barça

2013.02.28. 09:04:23

Itt néhány szakember ügyes összevágott videókat szokott készíteni egy egy játékos mérkőzés alatti mozgásáról, tevékenységéről. Na érdekes lenne az utóbbi Barca meccsek esetében Messi-ről egy ilyen összeállítás.
Nem bántva a kis zsenit, de tegnap nyugodt körülmények között végignéztem a Milan meccset, Messi mozgására koncentrálva. Hát mit mondjak? :oops:
Nagyon feltűnő volt, hogy labdavesztés után mindenki rohangált körülötte és üldözte a madridi játékosokat, Ő pedig látványosan sétálgatott. Vagy a középpálya hozta fel a labdát, Messi ahelyett hogy beindult volna és magának vagy másnak helyet csinálna, visszalépett, elkérte a labdát, majd visszapasszolta 5 métert és sétált tovább.
Számtalan ilyen mozzanat van az utóbbi meccseken, amiket korábban elnéztünk neki, mert termelte a helyzeteket és lőtte a gólokat. De valami megváltozott.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.02.27. 16:59:11

S.Agüero írta:Varane? Ne vicceljünk már, h övé az aranylabda.

Amúgy meg mi az, hogy rossz kedve van? Jó kifogás. Egyszerűen megfogták és ennyi. Ha olyan rossz a kedve, akkor ültessék le a padra.
Nem fogom huszadszorra is szájbarágósan elmagyarázni mit írtam. Így baromi nehéz bármit is érdemben elmondani.
Egy szóval se mondtam, hogy az övé lehet idén, és nem is foglalkoztam a díjjal, mert nem az volt a lényege a hozzászólásnak!

A másik mondatod meg totális baromság. Ebből is látszik, hogy mennyire értelmezitek, amit más ír. Nem a meccs előtt/alatt volt rossz a kedve. Hanem utána lett az. Magyarul: "Máma cudar naptya vagyon!" Ez hivatalos formában annyit tesz, hogy állítólag lázas, ami pedig az ő elmondása szerint soha nem volt - egy régi nyilatkozata alapján -, de most hirtelen mégis az lett.
De még érettségi hiányában ezt az apró, ám de jelentős félreértelmezést elnézem neked. Ott úgyis beléd verik a szövegértést, és addig nyomatják egész utolsó évedben, amíg a végére hányinger nem kerülget, ha meglátsz egyet. :lol:
MatyiG
Adminisztrátor

2013.02.27. 16:34:47

Varane? Ne vicceljünk már, h övé az aranylabda.

Amúgy meg mi az, hogy rossz kedve van? Jó kifogás. Egyszerűen megfogták és ennyi. Ha olyan rossz a kedve, akkor ültessék le a padra.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.27. 15:45:25

CsacsMate írta: Meg a kritika! A negatív... Minden rossz meccs után jön a nagyon jól játszottunk, nem volt szerencsénk, vagy hasonló duma. Senki sem szent és sérthetetlen, még Messi sem. A Puskás hajimitátor is megkapta a kritikát, és javult, ahogy a csapata is.
Ezzel nem értek egyet, vagyis részben, jó pszichológusnak kell lenni, s a sajtóval kell tudni bánni.
Biztos vagyok benne, hogy megy a lecseszés az öltözőben, s ezeknek nagyrészt ott a helyük, olykor kicsit rá kell erélyesebben is szólni a játékosokra akár sajtón keresztül, de ez ritka.
Amit lenyilatkoznak a "séma" általában így is kell történnie, vannak olyan dolgok ami csak a 25 fős keretre meg a szakvezetésre tartozik, elmondjuk ez és ez volt, dolgozunk tovább és ennyi, nincs ezzel semmi gond.

Ja és amúgy meg olajradiátor :lol:

Messi, aranylabda és társai dolgok még valóban borzasztó koraiak, Március sincs, 9 hónap van hátra :D
Kép
Kép
Kép
Renka
Barça B

2013.02.27. 15:18:43

CsacsMate írta:
Renka írta:
Abban egyetértek, h változások kellenek. Néhányat akár már a Real meccs előtt is eszközölhettek volna az illetékesek, de lényegi dolgok ebben a szezonban már aligha fognak történni ebben a tekintetben. Azt viszont nem hiszem, h csak Messi áll ezeknek a változásoknak/változtatásoknak az útjában.
A hamis kilences 4-3-3 az akadály, ami miatt nem tudnak előre játszani, mert nincs kinek.
Az edző a fő oka ennek, aki jelenleg ugye nincs. Roura meg nem tehet, és valószínű nem is tudna semmit, mert egy éve sincs a csapattal. Na meg a legfőbb oka, hogy játszik a csúcsformában lévő Pedro, és Cesc.
Most is vannak szép, és hasznos elemek a játékban, mint Busquets 5-dik védőnek való visszahúzódása, (Milan ellen szükség is lesz rá) vagy Xavi olykor csatár pocíziója. (Bár ezt eredményesen csak tavaly láttam párszor).
Hiányzik a kontra. (Az odavágón volt a Real ellen, meg is lepődtem) Na meg a szerkezeti váltás meccs közben, amit már írtam. Egy állandó sémával nem lehet mindenki ellen hatékonyan játszani. Főleg nem kétszer, vagy többször.. Hiányzik Messi irányító szerepköre is, ha nincs gól lépjen vissza, és lőjön más gólt, mint Pep idején.
Meg a kritika! A negatív... Minden rossz meccs után jön a nagyon jól játszottunk, nem volt szerencsénk, vagy hasonló duma. Senki sem szent és sérthetetlen, még Messi sem. A Puskás hajimitátor is megkapta a kritikát, és javult, ahogy a csapata is.

Bár ez már nem ideillik, így másik topicban folytatható.
Meg egyébként is itt ugranak minden mondatra, amiben benne van az arany, golyó, bogyó, labda, kugli, Messi, rackajuh, villanypásztor, Ronaldo, olajradiátor szó.
Én éppen azért ugrok az aranylabdára, mert mostanára már eléggé meguntam a körülötte lévő felhajtást...így a Messi körül lévőt is. És természetesen Őt is lehet kritizálni (mondjuk a stílus azért néha zavar vele, és a többi játékossal kapcsolatban is), én is szoktam.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.02.27. 15:03:31

Renka írta:
Abban egyetértek, h változások kellenek. Néhányat akár már a Real meccs előtt is eszközölhettek volna az illetékesek, de lényegi dolgok ebben a szezonban már aligha fognak történni ebben a tekintetben. Azt viszont nem hiszem, h csak Messi áll ezeknek a változásoknak/változtatásoknak az útjában.
A hamis kilences 4-3-3 az akadály, ami miatt nem tudnak előre játszani, mert nincs kinek.
Az edző a fő oka ennek, aki jelenleg ugye nincs. Roura meg nem tehet, és valószínű nem is tudna semmit, mert egy éve sincs a csapattal. Na meg a legfőbb oka, hogy játszik a csúcsformában lévő Pedro, és Cesc.
Most is vannak szép, és hasznos elemek a játékban, mint Busquets 5-dik védőnek való visszahúzódása, (Milan ellen szükség is lesz rá) vagy Xavi olykor csatár pocíziója. (Bár ezt eredményesen csak tavaly láttam párszor).
Hiányzik a kontra. (Az odavágón volt a Real ellen, meg is lepődtem) Na meg a szerkezeti váltás meccs közben, amit már írtam. Egy állandó sémával nem lehet mindenki ellen hatékonyan játszani. Főleg nem kétszer, vagy többször.. Hiányzik Messi irányító szerepköre is, ha nincs gól lépjen vissza, és lőjön más gólt, mint Pep idején.
Meg a kritika! A negatív... Minden rossz meccs után jön a nagyon jól játszottunk, nem volt szerencsénk, vagy hasonló duma. Senki sem szent és sérthetetlen, még Messi sem. A Puskás hajimitátor is megkapta a kritikát, és javult, ahogy a csapata is.

Bár ez már nem ideillik, így másik topicban folytatható.
Meg egyébként is itt ugranak minden mondatra, amiben benne van az arany, golyó, bogyó, labda, kugli, Messi, rackajuh, villanypásztor, Ronaldo, olajradiátor szó.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.02.27. 14:51:18

Én simán. Egyrészt, amit a Milan és a Real ellen játszottak a "nagyok", azt bárki lejátsza. Másrészt pedig, minek van kispadunk, ha nem kísérletezünk vele, mikor lehet. És hogy Messi pihenhessen, arra legjobb a bajnokság.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.02.27. 14:47:43

Hétvégén ki lehetne állítani egy AS-Villa-Tello hármast. Jobban használva a széleket
Ki merné ezt meglépni? :(
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.02.27. 14:42:53

CsacsMate írta:...
Messi pedig nem vezetőedző. Leül a padra egy meccsen, akkor mi lesz? Megsértődik? Tegye. Szomorú lesz? Tegyen ellene. De hangsúlyozom, hogy nem vele van a gond, hanem a felállással, ami RÁ épül. Nem váltunk szerkezetet elől miatta.
Az utolsó mondatod a kulcs, én is ezt érzem már 1-2 éve. Ahogy Rijkaard idejében szép lassan csak Ronaldinho-ra épült a csapat taktikája, most ugyanez a kiszámíthatóság lett megint a csapat veszte Messivel. Nem működnek már igazi csapatként, mert nem egymásért hajtanak a srácok, hanem Messi helyzetbe hozásáért. És ez óriási különbség.
Renka
Barça B

2013.02.27. 14:40:43

CsacsMate írta:...

Jó. Úgy látom minden hozzászólást öt másikkal kell magyarázni.

Nem a díj megnyerésével, hanem a top20-al került szóba, és azt is olyan helyzetben, hogy még a BL-ben is átvezeti a csapatát, ami korántsem úgy játszik, hogy azt lehetne mondani. "Na ez egy jó formában lévő Real Madrid."
Akkor megérdemli, hogy odakerüljön. Akkor bármelyik csapatjátékosa megérdemli. Egyébként is januárban robbant be a köztudatba, hogy létezik egyáltalán. Mitől lenne esélytelenebb? Nincs akkora sajtója? Ugyanannyi ideje van bizonyítani, mint másoknak, hogy egy évben ő volt a legjobb.

Messi pedig nem vezetőedző. Leül a padra egy meccsen, akkor mi lesz? Megsértődik? Tegye. Szomorú lesz? Tegyen ellene. De hangsúlyozom, hogy nem vele van a gond, hanem a felállással, ami RÁ épül. Nem váltunk szerkezetet elől miatta.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.02.27. 14:30:47

A sorozatok finisei szerintem kicsit messze vannak. Az ősz szerintem igenis számít, mint ahogy tavaly Messi esetében is nagy súllyal esett latba. Elég visszaemlékezni a a tavalyi kiesésre és bajnokság elvesztésére. Nagyjából nem ez dominált a szavazásnál. Varane esetleges dobogós helyezését vízionálni, kicsit több mint butaság.
Jól fogalmaztak egy fokkal lejjebb:"nem kizárólag Messi lázas"
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.02.27. 14:29:13

...

Jó. Úgy látom minden hozzászólást öt másikkal kell magyarázni.

Nem a díj megnyerésével, hanem a top20-al került szóba, és azt is olyan helyzetben, hogy még a BL-ben is átvezeti a csapatát, ami korántsem úgy játszik, hogy azt lehetne mondani. "Na ez egy jó formában lévő Real Madrid."
Akkor megérdemli, hogy odakerüljön. Akkor bármelyik csapatjátékosa megérdemli. Egyébként is januárban robbant be a köztudatba, hogy létezik egyáltalán. Mitől lenne esélytelenebb? Nincs akkora sajtója? Ugyanannyi ideje van bizonyítani, mint másoknak, hogy egy évben ő volt a legjobb.

sörvirsli
Capitá del Barça

2013.02.27. 14:11:13

Szerintem itt nem csak Messi lázas,ha a Varane-t is szóba hozta az aranylabdával kapcsolatban. :oops:
Amúgy meg kit érdekel ez februárban?
Messi hétvégén ezer százalék,hogy nem pihen!Amúgy sem nagyon merik pihentetni. Ki az aki azt merészeli neki mondani,hogy: Leo fiam ma kimaradsz kezdőből,irány a kispad!
Pláne ha játszani akar,hiába nincs formában.
Messinek hatalma van,még Pep sem nagyon mondott neki nemet.
Talán majd a hazai Depor ellen padozik,de ha azt nézzük,hogy hazai pályán lesz a meccs akkor megint csak "kötelező" neki szerepelnie.
Amíg Ő nem látja be,hogy kéne egy kis szünet,addig végig játszani fog.
És ez a itt fő baj,ha neki nem megy akkor sajnos annyi a világverő Barcának,ezért kell már nagyon Neymar,mert úgy lenne kb másfél Messink, a csapatok meg már attól kezdőtől összetojnák magukat,hogy elöl Messi és Neymar.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.02.27. 14:09:01

Alcantara írta:Komolyan ettől betojok!!

Február 27. áll a naptáron, itt meg azt írják eddig az idén (2013-ban!!!) kié az aranylabda, ki érhet a dobogóra stb...
Nincs egy kicsit túl korán ezen elmélkedni?
Nincs. Most érnek minden sorozat finisébe. Itt dől el ki mit ért el az éves munkájával. Lényegében ez határozza meg azt, hogy kit, hogyan értékelnek a nagy tudású újságírók, és bennszülött országok vezetőedzői. Hiába játszik valaki ősszel jobban, ha a végére üres kézzel távozik a kupákból.
De direkt ki lett hangsúlyozva a hozzászólásban, hogy nem az a semmit nem érő díj a lényeg, hanem a TELJESÍTMÉNY szemléltetése!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára CsacsMate 2013.02.27. 14:11:22-kor.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.02.27. 14:01:08

Komolyan ettől betojok!!

Február 27. áll a naptáron, itt meg azt írják eddig az idén (2013-ban!!!) kié az aranylabda, ki érhet a dobogóra stb...
Nincs egy kicsit túl korán ezen elmélkedni?
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.02.27. 13:46:42

Nem a díj megnyerésén van a hangsúly, hanem a teljesítményen, és a befektetett erőn. Ha miatta nem váltunk szerkezetet, akkor előbb-utóbb csak fék lesz a csapatban. Szörnyű kimondani, de így van. Rossz nézni, amikor 30 méterre van a kaputól, nyolc védővel szemben és nincs kinek passzolni. A szélre persze kijátszhatja, de mit ér vele? Adják be neki, és fejelje be, vagy mi?
Vissza kell adni neki a régi szerepkörét szélen, és rendes középcsatárt kell feltolni, mondjuk Villa-t, ha marad. Egy taktikai váltásnak bőven beleférne, és közelebb lennének az emberek a kapuhoz, de sose láttam egy meccsen sem ezt meghúzni.

A láz dologgal meg annyit, hogy:

Amikor utóbb arról faggatták Messit, milyen érzés volt mégis lázasan futballozni, elvégre csereként azért gyepre lépett, harsány hahotára fakadt.
- "Nem vagyok influenzás, az életben nem is voltam lázas, mindössze egy kisebb rosszulléttel küszködtem, de egy szóval sem mondtam Guardiolának azt, hogy nem játszom - árulta el "

Így visszaemlékezve pár éve. Lehet, hogy ti nem emlékeztek ilyenre, de én igen. :)
Most sem lázas valószínű, csak rossz a kedve. De így jobban hangzik.
Renka
Barça B

2013.02.27. 13:31:25

CsacsMate írta:Idén eddig Ronaldo-é az Aranylabda.

Hírek:
Messi most állítólag lázas, csak már sokszor lett lázas, amikor nem ment a játék a csapatnak.
Ki a francot érdekel az Aranylabda?! Van neki 4 és az több, mint elég. Annyira unom már a Messi vagy Ronaldo...Ronaldo vagy Messi baromságokat. Ennél jobban már csak a hülye statisztikákkal lehet kikergetni a világból. Élvezetes játékot és a tüzet a játékosok szemében...azt szeretném újra látni.

Remélem az utolsó mondatodat Te sem gondoltad komolyan....
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.02.27. 13:31:10

Nem de más meg sem közelíti őket idén. (eddig)
Varane nem hiszem, hogy odaérne. Bár, ha egy brutális teljesítményt lehoz ősszel, és télen, akkor a dobogó közelébe kerülhet. Úgyis rég volt már ott védő. Illetve döntő szerepe lesz a BL-ben is, akkor megint csak nő az esélye.
Bár szerintem a Manchester ellen nem teljesített kimagaslóan, csak túlsztárolják jelenleg minden megmozdulását. Kíváncsian várom a visszavágót ez miatt.
sura
Jugador d'estrella

2013.02.27. 13:21:43

[quote="CsacsMate"]Idén eddig Ronaldo-é az Aranylabda.

Hírek:
Messi most állítólag lázas, csak már sokszor lett lázas, amikor nem ment a játék a csapatnak.[/quote]

Nem csak két játékos van a világon! Messi 4 éven át csodálatosat produkált - most fáradt. Nekem bevésődött, ahogy tegnap hitetlenkedve nézett a mellélőtt szabadrúgása után, mert TUDTA, hogy ennek be kellett volna menni. Ugyanaz a mozdulat - de nem minden izom működik most pontosan ugyanúgy.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.02.27. 13:13:41

Idén eddig Ronaldo-é az Aranylabda.

Hírek:
Messi most állítólag lázas, csak már sokszor lett lázas, amikor nem ment a játék a csapatnak.
sura
Jugador d'estrella

2013.02.27. 10:46:08

[quote="Barcaman14"

Tegnap Ronaldo nem azzal nőtt Messi fölé, hogy duplázni tudott, hanem ő nem nagyon ismert elveszett labdát és a csapatmunkából is kivette a részét.
Messinél ez sajnos komoly hiányosság az utóbbi időben.[/quote]

Messi is emberből van és kifáradt. Akkora terhet cipelt, hogy ez több, mint természetes. Alkalmazkodni kell ehhez a helyzethez, mert ettől még zseni.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.02.27. 10:39:43

A tegnapi meccsen megmaradt egy kép bennem és ami sajnos jellemzi az utóbbi meccseken mutatott hozzáállást. Hátul gurigáztak a madridiak, amikor D. Alveshez került a labda, szélen megkezdtük a letámadást, és ha jól sejtem Alba futott fel Alvesig, majd intett Messinek, hogy ő is kezdje meg középen a letámadást, ehelyett középen sétálgatott.
Eddig is történt már ilyen, de az már kezd egy kissé idegesíteni amikor 10 játékhelyzetből csak egyszer kapcsolódik be a presszionálásba, sőt az saját elveszett labdái után sem hajt eléggé. :roll:

Tegnap Ronaldo nem azzal nőtt Messi fölé, hogy duplázni tudott, hanem ő nem nagyon ismert elveszett labdát és a csapatmunkából is kivette a részét.
Messinél ez sajnos komoly hiányosság az utóbbi időben.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
salas9
Entrenador del Barça

2013.02.27. 09:13:25

ferninho írta:A kép szerint Messi több 11es gólt rúgott, csak megjegyezném, ha már így leszóltad emiatt CR-t.
Nem akarok kötekedni, csak mutatok egy másik képet:
Kép
Ez a tavalyi szezon és látszik, hogy Messi és Ronaldo ugyanannyi gólt szereztek 11-esből.
Kép
corol
Entrenador del Barça

2013.02.27. 08:49:22

Hát nem sokat. A korábban tarthatatlan és kiismerhetetlenül cselező, robbanékony, gyors Messi minden itt felsorolt mutatóban már vagy két hónapja alaposan visszaesett. Enervált, kiszámítható, nem jönnek be a cselek, nem indul be, valóban sétálgat a térfél közepén. A gólokat - főleg a bajnoki meccseken - még hozza, de a komoly tét meccseken nem először betlizik.
Zolika10
Jugador d'estrella

2013.02.26. 23:00:29

Kicsit pihentetném Leo-t a bajnokin. Most vagy mentálisan vagy más problémákkal küzd,nem tudom, de szerintem ráférne egy kis szundi a padon. Tud valaki olya statisztikát mondani, hogy ezen a meccsen mennyit futott?
Hattrick: Tatabánya City
Válasz küldése