Luis Suárez

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
mess2009
Director del Fútbol

2016.02.21. 13:19:41

KÖSZI AZ ADATOKAT!
ami engem illet tudom, hogy más klasszisok is hibáznak! látom és éppen ez bizonytalanít el amikor mérgelődnöm kell a kihagyott helyzetein. evidens, hogy egy gólhoz rendelni kell bizonyos számú kihagyott helyzetet mert ez az életszerű.
az értékmérő ezért nyilván csak egy bizonyos halmaz lehet (egy szezon, egy bajnokság egy kupa,...stb.)
ez még tovább bonyolódik, hogy a klasszisok is különböző pályaszakaszokat futnak be ezért a teljesítményük e mentén is változó. ( pl.: új csapathoz kerül, váltani akar és különösen motivált, valamilyen címre, elismerésre hajt...stb.) vagy éppen MSN :!:
ami pedig a megbecsülését illeti abban nálam nincs hiány, a bosszantó kihagyásai ellenére sem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.21. 12:43:20

Én csak önmagában ítélem meg őt, mert nem vagyok kompetens a többi csatárt illetően, mivel nem nézek nagyon más meccset..kivéve ritkán BL, meg egy két rangadó innen onnan.
Szóval hiszek neked, meg a statoknak most kivételesen.

Az a twitteres stat érdekelne, ha látsz olyat majd dobd be.

Egyébként mielőtt betámadnának: nem tudok jobb alternatívát elképzelni Lajosunk helyett, és nem is kívánhatok tökéletesebb középcsatárt helyette (jó,talán Kun...ha nem lenne mindig sérült), szóval baromira örülök,hogy itt van.
Csak fejben ott lehetne a kicsik ellen is jobban, mert ez csak ezen múlna,semmi máson.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.02.21. 12:32:23

csababarca írta:Pl a felsoroltakból (szerintem) Lajos lő a legkevesebbszer 16on kívülről, vagy akár 11 méteren kívülről is. Ha csak és kizárólag a kapus elleni egy-egyeket lehetne mérni, úgy gondolom sokkal rosszabb lenne az aránya.
Nyilván nem ad tiszta képet ez a stat sem, de pl Lewa szerintem a jó időszaka ellenére is gyengébb befejező a mi Lajosunknál, ahogy nézem a München meccseket rengeteg tiszta ziccert ront. Cavani is, Benzema is az utóbbi időben. Csak ez nekünk ugye nem tűnik fel, mert a gólokat látjuk csak tőlük, de nem hiszem, hogy Suárez a többieknél lényegesen gyengébb lenne összességében. Amúgy van kép a 16-oson kívüli lövésekről is, nem a legrosszabb Suárez, de valóban az alsó harmad tagja - nyilván ez sem teljesen tiszta kép.

Twitteren szoktam amúgy látni olyan statot, amit te írsz, hogy "Clear Cut Chanches"-t mennyit rontanak, abban szerintem is élmezőnyben lenne - bár Lewa biztos előzné, Cavani és talán Aubameyang is szerintem. Ha érdekel, akkor majd beírom, ha összefutok vele.
csababarca írta:Nekem az "szúrja" a szemem, hogy könnyű ziccereket ront, tényleg kicsit odakoncentrálni simán lehetne 30+ bajnoki gólja már most, nekünk meg több hajszálunk és hosszabb körmeink, ha csak a tiszta helyzeteit berugdosná 2 méterről.
Ezzel meg én is egyetértek. Nyilván lehet mondani, hogy tökéletes csatár nincs, és Luis ilyen, de engem is idegesít ez attól még.. :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.21. 12:11:24

palesz77 írta: Tessék, most csináltam gyorsan. Akár milyen hihetetlen, Suárez a legjobb befejezők között van egész Európában.. :D .
Tudom statisztika, szentírás,főleg ezen a fórumon, de azért ez elég csalóka.
Pl a felsoroltakból (szerintem) Lajos lő a legkevesebbszer 16on kívülről, vagy akár 11 méteren kívülről is. Ha csak és kizárólag a kapus elleni egy-egyeket lehetne mérni, úgy gondolom sokkal rosszabb lenne az aránya.
Nekem az "szúrja" a szemem, hogy könnyű ziccereket ront, tényleg kicsit odakoncentrálni simán lehetne 30+ bajnoki gólja már most, nekünk meg több hajszálunk és hosszabb körmeink, ha csak a tiszta helyzeteit berugdosná 2 méterről.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2016.02.21. 11:33:11

noname írta:Suarez rendszerint a kisebb meccseken hagyja ki a helyzeteit. Nagy meccseken rendszerint 1-2 helyzet kell neki csak a gólhoz. Ezzel nincs is semmi bajom. Felőlem kihagyhat 100 ziccert a kiesőjelöltek ellen, ha a rangadókon meg felzabálja szó szerint :twisted: a védőket.
Ilyen meccsen (ahol benne van a pontvesztés), ne hagyjon ki 100 ziccert, de kettő ilyet se.
Felőlem meg a Real ellen 3-0-nál hagyhat ki ziccert, az nem érdekel. Sokkal jobban is kontrolláljuk a rangadókat.
noname
Llegenda del Barça

2016.02.21. 10:54:41

Suarez rendszerint a kisebb meccseken hagyja ki a helyzeteit. Nagy meccseken rendszerint 1-2 helyzet kell neki csak a gólhoz. Ezzel nincs is semmi bajom. Felőlem kihagyhat 100 ziccert a kiesőjelöltek ellen, ha a rangadókon meg felzabálja szó szerint :twisted: a védőket.
A Fifa egy szégyen
palesz77

2016.02.21. 10:40:13

mess2009 írta:egy dolgot nem tudok hová tenni: arra van stat. hogy mennyi gólt lő és mennyi passza van ez ok. de nekem úgy tűnik!? hogy rengeteget ki is hagy ! ezt a viszonyszámot nem mérik valahol? az is bonyolítja a dolgot, hogy a pozíciója a csapaton belül erre (a gólhelyzetekre) predesztinálja, tehát az lehet (kell?) mondani, hogy ez bizonyos mennyiségig normális. de nála is így lehet?
Tessék, most csináltam gyorsan. Akár milyen hihetetlen, Suárez a legjobb befejezők között van egész Európában.. :D Csababarca jól írta, néha totál homály, és akkor úgy tűnik, hogy mindent kihagy, néha meg olyan kegyetlen tud lenni, hogy 4-ből 3 lövése gól lesz. Hullámzó nagyon, de hál istennek a nagy meccsekre általában összekapja magát. Abba meg bele se merek gondolni, hogy hány gólt lőhetne, ha a tiszta ziccereit beverné a lehetetlen góljai mellé.. :D Már most Aranycipős lenne kb.

u.i.: A számokat nézd, ne az egymáshoz való arányait a kis oszlopoknak. 5-ösével lehetett csak csinálni, úgyhogy nem egyenlő arányúak.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.21. 10:19:05

A csapatnál is észrevehető hogy a kicsik ellen nem koncentrálunk eléggé.
Lajosnál ez még inkább jelen van, nagyok ellen szerintem kevesebbet hagy ki, jobban gazdálkodik a helyzeteivel.
Azért tegnap is két olyat hagyott ki, hogy az bennyhillshow-gyanús.

És tudom,jól dolgozik mezőnyben, sok gólt és gólpasszt ad, helyet csinál, stb...de ettől még a kritika ezen része teljesen jogos, tegnap 3 százasból 1et rúgott be. Ez nem olyan jó arány.
recrea
Llegenda del Barça

2016.02.21. 09:54:47

Ha esetleg gólt rúgott volna a LP (márpedig a végén ez benne volt), abban az x-ben nagy szerepe lett volna neki is azzal a két kihagyott helyzettel. Nem tudom fejben hol járt, de nem a meccsen az biztos, vagy csak addig a két szép megmozdulásáig csak.

Válaszolva a kérdésre, azért hagy ki ennyi helyzetet, mert nem koncentrál, nincs ott fejben eléggé. Sztem ennek jó ellenpéldája volt Inzhagi vagy RvN, ők a "tutit" egyfolytában beverték, utóbbi életében nem rúgott erőből 11-est, és a kapus mindig a másik irányba ment, egyre nem emlékszem, h kihagyott volna. Pluszban jó csapat volt mindig mögöttük, úgyhogy jöttek is a helyzetek, aztán meg a gól.
mess2009
Director del Fútbol

2016.02.21. 08:27:48

egy dolgot nem tudok hová tenni: arra van stat. hogy mennyi gólt lő és mennyi passza van ez ok. de nekem úgy tűnik!? hogy rengeteget ki is hagy ! ezt a viszonyszámot nem mérik valahol? az is bonyolítja a dolgot, hogy a pozíciója a csapaton belül erre (a gólhelyzetekre) predesztinálja, tehát az lehet (kell?) mondani, hogy ez bizonyos mennyiségig normális. de nála is így lehet?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.20. 22:26:33

Ilyen esetben nincs gólpasszos.
Kulcspassz az meg egészen mást jelent.

Mindegy, írtam én is hogy ő alakította ki a helyzetet, csak arra reagáltam, hogy konkrétan gólpasszt nem adott.
corol
Entrenador del Barça

2016.02.20. 22:16:23

csababarca írta:
corol írta:Gólpassza nincs ma.

Tulajdonképpen Ő brusztolta ki Messinek, ami kijött a kapusról és Ney bevágta. Már Messi belőhette volna.

Akkor sem gólpassz.
Ennyi erővel van Alvesnek is,csak Lajos kihagyta, stb.

SZépen csinálta a gól előtt egyébként, és ő alakította ki,de attól még nem gólpassz.
Jól van nem gólpassz, de akkor kié a kulcspassz, a kapusé?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.20. 20:24:03

corol írta:Gólpassza nincs ma.

Tulajdonképpen Ő brusztolta ki Messinek, ami kijött a kapusról és Ney bevágta. Már Messi belőhette volna.

Akkor sem gólpassz.
Ennyi erővel van Alvesnek is,csak Lajos kihagyta, stb.

SZépen csinálta a gól előtt egyébként, és ő alakította ki,de attól még nem gólpassz.
corol
Entrenador del Barça

2016.02.20. 20:13:18

Gólpassza nincs ma.

Nero.
Llegenda del Barça

2016.02.20. 19:50:26

Én kedden valami hasonlót várok tőle, mint tavaly az Etihadban. Biztos, hogy megint extra motivált lesz, főleg hogy ott különösen nagy "kedvenc". :D
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.02.20. 19:48:51

Ha voltak jók ezen a meccsen, akkor ő közöttük volt. A baj, hogy nem voltak partnerek. Iniesta, SR és Arda nem fociztak. Messi formán kívül, Neymar még ott sem. Nagy csalódás volt az egész meccs.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.20. 19:19:52

corol írta:Ma nagyon béna volt, csak egy gól + egy gólpassz :D - pedig megnyerhette volna már most az aranycipőt, meg a spanyol gólkirályi címet.
Gólpassza nincs ma.

Kár,hogy kapu előtt néha szétesik, két nagyon könnyű gólt lőhetett még volna, ha jobban koncentrál. Lehet agyban már Londonban járt, remélem ott nem csinál ilyeneket.
corol
Entrenador del Barça

2016.02.20. 19:09:27

Ma nagyon béna volt, csak egy gól + egy gólpassz :D - pedig megnyerhette volna már most az aranycipőt, meg a spanyol gólkirályi címet.
Fecooo
Llegenda del Barça

2016.02.19. 18:34:04

ŐŐŐ emberek, jól látom, hogy Lajosunk 36 meccsen csak 40 gólt termelt idáig?
Ilyet Messin kívül csak cuncika tudott idáig produkálni... ez az ember egy kib. zseni :D

De komolyan, most már én is ott vagyok, hogy bartolómeo diaz és bandája okozott sok kárt a csapatnak, de Sukárító és a Neymar idehozatala (utóbbit elleneztem rendesen) iszonyatosan megérte, még ekkora áldozatok árán is!
corol
Entrenador del Barça

2016.02.18. 12:42:38

Ha egy meccsen ad egy gólpasszt, meg rúg egy gólt, felőlem mehet is a pénztárhoz felvenni a manit. Amúgy persze a Vigo ellen jobb volt. :D :mrgreen:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.18. 11:22:47

visca el barca írta:
messideco írta:+1 adat a neve mellé:
Suarez at Barcelona: 79 games - 65 goals - 36 assists
101 pont a kanadai táblázaton 79 meccsen, nem semmi :)
ilyenek láttán mindig a nyomorék perez jut eszembe aki megmondta, hogy azért nem veszi meg, mert nem real madrid szint :lol:
Ha jobban belegondolsz, tényleg nem az, mert magasabb szinten van :mrgreen:
Brutális számok, főleg úgy,hogy volt neki 3-4 hónap kuka, így még keményebb.

Amúgy én tegnap nem éreztem annyira jónak, rengeteg rossz megoldása volt, támadások sora akadt el rajta. Aztán mondjuk feljavult, de hogy a legjobb meccse lett volna, az erős túlzás, szerintem.
De ezért szép a dolog, hányféleképpen lehet látni ugyanazt a teljesítményt.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.18. 11:05:23

messideco írta:+1 adat a neve mellé:
ilyenek láttán mindig a nyomorék perez jut eszembe aki megmondta, hogy azért nem veszi meg, mert nem real madrid szint :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
corol
Entrenador del Barça

2016.02.18. 08:46:29

S megint "odabetonozta" magát a földhöz, a Messinek adott gólpassz előtt, az istennek sem tudta elnyomni, felborítani a védő. =D>
messideco
Presidente del Barça

2016.02.18. 01:26:46

+1 adat a neve mellé:
Kép
"And my heart will leave you never."
palesz77

2016.02.18. 01:05:34

Luis szerintem most elete egyik legjobb meccset hozta Barca mezben, meg ha nem is most volt a legveszelyesebb a kapura. Rengeteget melozott szokasahoz hiven, es mezonyben is nagyon ott volt, nem egy szep megoldas remlik tole, komolyabb hiba meg nem is - tizin kivul.

Az meg egeszen brutalis, hogy 1,5 ev alatt mar 65 golnal tart Barca mezben, ha igy folytatja meg 2016-ban meglesz a 100. talalata. Jo teljesitmenyre szamitottam tole a kezdeti docogese alatt is mar, de azert erre nem gondoltam volna.. Parades az emberunk. Raadasul szebbnel szebb golokkal ajandekoz meg minket, ez a mai is..=D>

Fun fact I.: Utolerte Higut, es vezeti az aranycipot jelenleg.

Fun fact II.: O az elso a spanyol bajnoksagban iden, aki golbol es golpasszbol is 2 szamjegyut produkalt. Neymar lehet a kovetkezo, neki is van mar 9 golpassza.
Válasz küldése