Egy átlagos magyar meccs, otthonról tévéből nézve:
- Kovács Kokó István vagyok, és sok szeretettel köszöntöm a kedves nézőket innen, a Sport Klub stúdiójából! Megjegyezném, hogy minket csak a T-Home előfizetői láthatnak, de semmi baj, mert a második félidő közvetítési jogát megvette a Digi, egy még nem létező csatornának! Igaz, azt meg csak UPC előfizetők követhetik nyomon, feltéve ha van szerződésük a T-home-mal arról, hogy ők nem néznek Digit (Digiszűz vagyok-akció).
Ma este Püspökladány-alsó és Mezőbekerecs csap majd össze, mindannyian tudjuk mennyi embert hoz ez lázba! Itt ül a stúdióban velem szakértőként Juhár Tamás, az egykori világklasszis védő és a nagy múltú Mészöly Kálmán, a Szőke Szikla! Első kérdésem Mészöly Kálmánhoz szól:
- Mit gondol a két csapatról?
- Hát, tudod, amikor még ÉN játszottam - hozzáteszem, nagyon jó játékos voltam, Aranylabdát is csak azért nem kaptam, mert nem ment a hajszínemhez – szóval akkor még jó volt a magyar foci!
- Pedig szerintem megy a hajszínedhez…
- Úgy gondolod... Hé! Azt akarod mondani, hogy nem voltam elég jó?
- Nem-nem! Csak nem tudom, mi köze ennek a meccshez!
- Hát, hasonlít a szituáció, mert sztár focistaként nekem is voltak focimeccseim.
- Köszönjük! Következő kérdésem Juhár Tamáshoz szól! Ön minek is a szakértője?
- Én lennék a középkezdés-szakértő!
- Az igen, és e tekintetben mit tud elmondani a mai mecsről?
- Hát, hogy kiélezett csatára számítok, és ha jól látom a statisztikát – csak tudja, kicsit sokat fejeltem annó, és sohasem találtam el jól a labdát, s a fejtetőm lecsúszott a szememig, az agyam meg a herémbe, ami nagyon fáj, amik miatt elég rossz a látásom és lassú a gondolkodásom – na, ha jól látom, akkor Püspökladányalsó még nem rontott el egyetlen kezdést sem! Igaz sokszor gyakorolták, mert meccsenként átlagban 4 gólt kapnak, és ezért a legnagyobb erősségük. Mármint a középkezdés. Amit sokszor csinálnak. És ezért gyakorolják. Mármint ha valamit sokszor csinálnak, az gyakorlás, és ha…
- Köszönjük, Tamás! Kapcsolunk a helyszínre!
- Köszöntöm Önöket, Horti Gábor vagyok, a laza gyerek! A mai meccsel kapcsolatban – hú azannyát, milyen jó bige, vazze, elmegyek! Mármint a csajért! Ákikám, tiéd a szó, öcsi!
- Köszönöm Gábor! Jó ebédhez jó focit kívánok kedves nézőink! El kell mondani, a mai meccs igazi tétmeccs, hisz kiderül, hogy melyik csapat jut fel Tanya háromba! Jó előjel a jövére nézve, hogy Mezőbekerecs elég jól áll anyagilag, hisz kapott 200 millió forintos úniós támogatást! Igaz, ebből 100 milliót be kellett fizetni az államnak segítség jogcímen, meg 110 milliót szét kellett osztani jutalomként a vezetőknek! De a fennmaradó pénzből lehet építeni! Közben látom, hogy Horty Gábor barátomat épp most szaggatja le a rendőrség egy nőről… Mindegy, nem lényeges. Ha jól látom, megnézi a meccset Erwin Koeman is! Ő a hazai csapat taktikai tanácsadója, megkérdezem, milyen taktikát talált ki a mai meccsre!
- A mai meccsre, mivel ilyen nagy a tét, igazi támadószellemben állítottam ki a csapatot! 2 kapussal, 2 söprögetővel, 3 belső védővel, 2 szélső hátvéddel, egy védekező középpályással, velük oldjuk meg a védekezést, nekik nem szabad támadniuk! De ott lesz elől Sanyi, aki egyedül rohamozhat! Jó formában van, tavaly az egyik edzésen gólt lőtt! Tudom, mert láttam. Amúgy én sem hinném el…
- Ez lenne a támadószellem?
- Igen, a támadásunk olyan szellemszerű lesz, senki se láthatja, még az ellenfél se. Nagyon jó trükk, nem igaz?
- Nagyon is jó! De így hogy rúg gólt a csapat?
- A focit nem gólra játszák… Megyek, mert alá kell írnom a szerződéshosszabbítást!
- Már most hosszabítás? Hisz még csak most került ide?
- De az elnök úr látta, hogy az egyik edzésen nyertünk, meg van egy döntetlenünk egy angol 14. osztályú csapattal, és ez meggyőzte.
- Akkor sok sikert! Most mutatja a kamera Kisteleki Istvánt! De vajon mit csinál? Ha jól látom, épp egy labdaszedő srácot pofozott fel azért, mert az egyik labdát oda akarta adni a kapusnak, ami hiba, hisz rend és fegyelem, meg spórolás van, ilyet nem szabad, és egy meccset egy labdával kell végigjátszani. Igaz, mellettük meg egy másik srác Kisteleki pólóban már a negyedik labdát adja el egy kétes külsejű egyénnek és teszi zsebre a pénzt! Érdekes…
- Sajnálom, a meccs közben véget ért, mivel a dühös Fradi szurkolók szétverik a metrót, és beomlik a pálya. Erre jönnek, megkérdem az egyiket, hogy mi a helyzet!
- Rohadt rendőrök! Épp most vertünk szét egy kocsit, amiben volt két kissrác, erre az egyik fakabát azt mondta, hogy menjek el! De szemét brigád ez a rendőr népség!
- És mi a kedvenc csapata?
- Nekem? A Kisp… A Fr… Az UTE!
- De akkor mit keres Diósgyőr mezben Fradi szurkolók között?
- Mert nekünk ma nincs meccsünk, és akkor nem lenne mire fogni a balhét…
- Köszönjük kedves nézőink, történelmi pillanatoknak lehettünk volna szemtanúi, ehelyett megint a szokásos balhé és szarkavarás! Ez a magyar futball…
Remélem nem lett túl hosszú hsz

és hogy nem bántottam meg senkit, jah, és hogy vki tudta követni és mosolygott is rajta