2025.01.19. 01:37:13
Minden meccsünk 4-2-3-1 volt emlékeim szerint, max csavartunk kicst rajta, én sem mondom azt, hogy Flick minden meccsnek ugyanúgy megy neki pontosan. Most mintha pl. Pedri feljebb játszott volna, de ez simán lehet, hogy csak a tizenszázalékos labdabirtoklású Getafe miatt volt így, igazából mit csinált volna hátrébb. Lehet mondani, hogy ha Baldé épp kicsit feljebb megy, akkor az már 3 védős rendszer, de azért ezek csak apró csavarások, az alapfelállás ugyanaz, két kh, két szélsővédő, két pivot, egy tizes, két szélső (most hívjuk Raphinhát annak az egyszerűség kedvéért, minden meccsen ezt a letámadásban-védekezésben szélső, amúgy meg 10-es/second striker keveréket tolja), és egy center. A pozíciójukban valóban van különbség, de elég enyhe. Lewy is van, hogy szándékosan bóját játszik inkább pl. De alapvetően mindig ez az asszimetrikus 4-2-3-1 van, ahol Baldé mint szélsőbekk tartja a szélességet, Yamal meg mint szélső a túloldalon.
Egy két támadós rendszer pl. full más lenne, és teljesen máshogy néz ki, illetve nem igényel szélsőt, vagy elég belőle egyszerre egy.. Nem vagyok ennek a híve, egész Európában a nagyok közül egyedül az Inter játszik ebben jól kétcsatáros formációban, szerintem is a 4-2-3-1 a legmodernebb rendszer, ezt pihentetésre, variálásra gondolnám érdekes ötletnek, így tudom elképzelni egyedül, hogy visszaesés nélkül padoztassuk a két hülyére járatott szélsőnk közül legalább egyet, mert a jelenlegi helyzet nem mehet hosszútávon, kivégezzük őket.
De pl a 4-4-2-t is többféle képpen lehet játszani, sima 4-4-2, belső gyémánt (4-1-2-1-2), vagy akár 4-2-2-2. Utóbbi kettőnél simán nélkülőzhető a szélső, egy az egyben. Én valami ilyesmit képzelnék el, ha pihentetni akarnám őket. Más kérdés, hogy a középen záró Getafe ellen lehet, hogy utóbbiak pont nem lennének jó variánsok, inkább egy 3-5-2-t képzelnék el erre. Nyilván ha hozunk egy Rashfordot, kicsit megváltozik a helyzet.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára
bence0330 2025.01.19. 01:43:03-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy