Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Frányó István
Jugador del Barça

2008.01.16. 12:09:37

De én tudom igazolni az állításomat, mert bejött a Milan ellen, meg tegnap is, de te még anno azt írtad, h HA ez vagy az történt volna, akkor emez, meg amaz lett volna tegnap. Én tényeket írtam, te pedig elméleteket, nagy különbség! És hozzáteszem, lehet, h neked LETT VOLNA igazad, ezt nem tudhatjuk, de a tények azok tények.
A holland fóbiáddal egyetértek, anno én sem szerettem nézni azt a holland vonalat a Barçában, de csak azért én nem utálok vkit, mert holland... Akkor ne ismerjük el Davidsot aki a nagy föltámadás egyik vezére volt néhány éve, vagy ne ismerjük el a szintén holland Henk Ten Cate-Rijkaard duo-t sem?
Én tényleg türelmesebb vagyok, de csak azért, mert még jó helyzetben vagyunk mindenütt, és mélypontok vannak, egy rossz szezon után nem szabad mindjárt váltani sztem. De mint már írtam, addig vok Frankie mellett, amíg jól áll a szénánk!
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.01.16. 12:06:46

grecki írta:
Jó, hogy szóba hoztad Puyolt. Te például azt milyen edzői húzásnak tartod, hogy a védelmünk oszlopát kirakta a szélre, és Puyi úgy szenvedett ott, mint a kutya. Miközben ott ült Zambrotta a padon...
Rossz edzői húzásnak,legalábbis én,de azért a fórumon nem egy ember akarta,h menjen vissza Puyol oda,mert ,h neki az az igazi helye :roll: Gondolom Barcelonában is így állt hozzá jópár szurkoló,Frank egyik legnagyobb hiányossága pedig,h nem elég keménykezű,se a sztárokkal,se a többség akaratával szemben :?

Más:
Tegnapi meccs:

a lényeg most a továbbjutás,azért egy Messi,Eto'o,Ronnie nélküli kezdő kiharcolta egy elég erős Sevilla elleni továbbjutást,úgy,h helyzetekben kiegyenlített meccs volt...most erre volt szükség,ezt hoztuk.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.01.16. 12:05:46

De ez már nagyon OFF, úgyhogy ha reagálnátok, akkor inkább menjünk a Rijkaard topikba...
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.01.16. 11:56:35

Frányó István írta:Kedves grecki!
Persze, h a fociban, sőt sehol NINCS ÉRTELME a "ha"-val keződő mondatoknak! Mert akkor én is tudom azt mondani, h ha Iniesta belövi a 2 helyzetéből az egyiket, akkor nincs miről beszélgetni, de értelmetlen, mert nem lőtte be! Úgyh persze, h nincs értelme!
A védekezést illetően: ha nem ért hozzá, akkor miért jött be tegnap, akkor miért jött be a Milan ellen? Hiányolták az új taktikai elemeket, most itt van egy, ehhez meg nem értenek... Amit tegnap Puyolék játszottak hátul, az hibátlan volt!

Bocs, csak most olvastam végig...
Ha évek óta Rijkaard ellen kardoskodsz, akkor meg végképp nem értelek... Max. egy éve van okod ellene bmi rosszat szólni, előtte ha jól emlékszem elég sokat tett ezért a klubért. De én is tiszteletben tartom a te véleményed, sztem is jó, ha egy kérdést több szemszögből vizsgálunk!

Jó, hogy szóba hoztad Puyolt. Te például azt milyen edzői húzásnak tartod, hogy a védelmünk oszlopát kirakta a szélre, és Puyi úgy szenvedett ott, mint a kutya. Miközben ott ült Zambrotta a padon...

Azért, mert én sosem kedveltem őt, mint edző. Annak ellenére, hogy a holland válogatott a kedvenc válogatottam, Kluivert volt a kedvenc játékosom, elegem volt a hollandokból. Számomra rossz volt nézni a Hesp, Reiziger, Bogarde, Zenden, Cocu, két De Boer, Kluivert Overmars tengelyt, klikkesedtek, szúrt a aszemét a katalánoknak. Nem akartam még egyet. Ráadásul Antics elég jó tűzoltónak bizonyult. Eleve rosszul indult. Nézd, Rijkaard fogta és szépen lekoppintotta az Ajax és a Barca háromtámadós, egycenteres játékát, és gyönyörűen alkalmazta. Soxor elmondtuk már, én is, hogy remekül tud bánni a játékosokkal, de a taktikai repertoárja igencsak foghíjas. Ment a szekér, haraptak a játékosok, jöttek a sikerek. Aztán, ahogy jöttek a problémák, ki is kristályosodott végleg számomra, hogy ő nem az az ember, aki megálljt tud a problémáknak parancsolni.

Rengetegszer felsoroltuk már, hogy mi mindenben bizonyult gyengének, nem kezdek bele megint.
Szerintem te is látod a gyengeségeit, csak maximum te türelmesebb, lojálisabb alkat vagy nálam/unk.

Ha szerinted nincs értelme, a HA-val kezdődő gondolatoknak, akkor miért példálózol a Milan elleni meccsel? Ha ott bejött, és mindenki a világon minket ajnározott kezdetű mondat... Ha nem veszed figyelembe a lehetőségeket, akkor nem tudsz teljeskörűen ítéletet alkotni.
Akárcsak az egyik alapvető gazdasági elemzési eszköz, a SWOT analízis a Strenghts (erősségek), Weaknesses (gyengeségek), Opportunities (lehetőségek), Threats (fenyegetések).
Frányó István
Jugador del Barça

2008.01.16. 11:52:56

Én sem vagyok Rijkaard párti, csak annak sem vagyok a híve, h küldjük el a fél csapatot, és attól minden jobb lesz. Azzal teljesen egyetértek, h taktikailag elég egysíkú a játékunk, ez vitathatatlan!
Viszont ezzel a motivációs dologgal van problémám úgy általában. SZERINTEM, HANGSÚLYOZOM, SZERINTEM a motiválást a játékosoknak önmagukban kell elkezdeni, mert akinek nem elég nagy megtiszteltetés itt játszani, az vegye a kabátját, még akkor is ha Roaldinho-nak hívják. És nem bosszúból, vagy haragból, mondom, hanem teljesen jóindulatból, mert senkinek sem jó, ha motiválatlan játékos lép pályára. Én úgy gondolom, h ők profi játékosuk, akiknek a pálya a munkahelyük, és kutya kötelességük ott meghalni a győzelemért, mert ez a profi mentalitás! És nem azt mondtam, h az edzőnek ebben nincs szerepe, de az olyan játékossal hiába beszél, akinek erre nincs képessége, és magában nem tud rendet rakni. Sztem nekik egymásért, acsapatért és önmaguk jóhíréért kell küzdeni, nem pedig az edzőjük kérésére.
Az utóbbi időben én ezzel a küzdéssel nem látok problémát, azért írtam, h általában.
barca99
Llegenda del Barça

2008.01.16. 11:38:49

Frányó István írta:A "dilettáns Rijkaard"-ról meg csak annyit: ez a dilettáns edző mindent megnyert már nekünk
Valljuk be lényegesen könnyebb úgy címeket nyerni, ha nálad játszik a világ legjobb játékosa (Ronaldinho), a legjobb irányítója (nem Riquelme :D , hanem Deco) és egy csatár, aki tudja hogy kell 4-3-3-ben az éket játszani, emellett piszok gólveszélyes (Samu).

De igazából nem vagyok én Rijkaard ellenes, csak azt szeretném, ha elmenne. Mert azért csinált ő itt szép dolgokat. Tavaly én kiálltam mellette, mondván, ha a 4 szupersztárodból 2 sérült, 2 pedig formán kívül van, úgy nehéz bármit is elérni.

Viszont azt is látni kell, hogy túl nagy már neki ez a feladat. Nem tud motiválni, taktikailag alulmarad (csak hogy a közelmúltból példálózzak: El Clasicó), a 4-3-3-at akkor sem tudja megbontani, ha arra nincs perpill megfelelő játékos és/vagy nem működik, egyes játékosokkal meg nem tud helyesen bánni (Zambrotta, Ronaldinho). Mindig ezt a labdatartós játékot játszuk, és idegenben egyszerűen nem megy. Teljesen kiismerték, hol kell lezárni a folyosókat, pluszba a játékosok nagyrésze kevesebbet mozog (mint 4 éve... :oops: :) sorry)

És pont ezért kellenne egy új edző, pár új játékos, aki új inpulzusokat hoz, és gatyába rázza a társaságot (mint tavaly Capello a Realnál).

SAF-ot pedig sose szerettem páldának látni, mert régen rossz lenne, ha 20 év alatt "csak" annyit mutatnánk, mint a MU. Ha van lehetőség, miért nem váltunk? Éljünk meg a múltból? Hiába szr minden, keressük elő a pár évvel ezelőtti meccseinket, nézzük végig, majd nyugtázzuk, hogy minden okés, hisz' itt a pálda, hogy Rijkaard jó edző? :roll: Egyszerűen nem hiszem el, hogy tudtok nekem olyan érveket felsorakoztatni Rijkaard mellett, hogy meggyőzz engem/minket, hogy miért is lenne jó a hollandus.

És akkor a röpke off után: :)

A meccsel igazából semmi bajom nem volt, Rijkaard tudta, hogy a Sevillának gól kell, viszont mégsem fog nagyon támadni, mert kapnia viszont nem szabad. Tehát arról szvsz jócskán a Sevilla tehet hogy "rosszul" játszottunk. Mert óvatoskodnak, amikor nekik kell a gól. Mi pedig jó, hogy nem támadunk ki, mert a Sevilla kontrázik az egyik legjobban a Ligában. Nem játszottunk látványosan, viszont okosan. Viszont jó lenne az ilyen meccseket is behúzni. :)
antiimperialista
Director del Fútbol

2008.01.16. 11:31:25

huszi írta:kedve antiimperilista
Valamint hogy mered rijkaardot Fergusonhoz hasonlítani
mit ertesz ezalatt? tudtad h fergusson 86ban kerult a Muhoz es a legelso kupa amit megnyert az az FA kupa volt 90-ben.. elso bajnoksagot 93-ban nyerte... vagyis 7 evvel az odakerulese utan... elotte 67ben nyert utoljara bajnoksagot a MU... de gondolj bele kicsit h manapsag hany edzore varnak 7 evet h nyerjen vmit egy olyan szintu klubnal mint a MU?
Igen, csak épp Ferguson igen jó edző, rijkaard meg nagyon nem, ezért sértés (Fergusonra nézve), ha a kettőt összehasonlítod.
Nem hiszem, hogy a 80-as évek végének manchesteri keretét össze lehet hasonlítani azzal, amelyik rijkaardnak nyerte a címeket...
huszi

2008.01.16. 11:26:37

kedve antiimperilista
Valamint hogy mered rijkaardot Fergusonhoz hasonlítani
mit ertesz ezalatt? tudtad h fergusson 86ban kerult a Muhoz es a legelso kupa amit megnyert az az FA kupa volt 90-ben.. elso bajnoksagot 93-ban nyerte... vagyis 7 evvel az odakerulese utan... elotte 67ben nyert utoljara bajnoksagot a MU... de gondolj bele kicsit h manapsag hany edzore varnak 7 evet h nyerjen vmit egy olyan szintu klubnal mint a MU?
Frányó István
Jugador del Barça

2008.01.16. 11:20:22

Kedves grecki!
Persze, h a fociban, sőt sehol NINCS ÉRTELME a "ha"-val keződő mondatoknak! Mert akkor én is tudom azt mondani, h ha Iniesta belövi a 2 helyzetéből az egyiket, akkor nincs miről beszélgetni, de értelmetlen, mert nem lőtte be! Úgyh persze, h nincs értelme!
A védekezést illetően: ha nem ért hozzá, akkor miért jött be tegnap, akkor miért jött be a Milan ellen? Hiányolták az új taktikai elemeket, most itt van egy, ehhez meg nem értenek... Amit tegnap Puyolék játszottak hátul, az hibátlan volt!

Bocs, csak most olvastam végig...
Ha évek óta Rijkaard ellen kardoskodsz, akkor meg végképp nem értelek... Max. egy éve van okod ellene bmi rosszat szólni, előtte ha jól emlékszem elég sokat tett ezért a klubért. De én is tiszteletben tartom a te véleményed, sztem is jó, ha egy kérdést több szemszögből vizsgálunk!
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.01.16. 11:19:19

Frányó István írta:De perpillanat az EREDMÉNYESSÉG szempontjából akkor sem kritizálhatjuk az edzőt, mert ő meg fölmutatja a tabellákat, és neki lesz igaza. A tavalyiból meg sztem ne induljunk ki, mert akkor ilyen alapon kiindulhatunk a tavaly előttiből. De amint kiesünk GYENGE játékkal a BL-ből, vagy lélektelenül játszva vesztünk meccseket a bajnokságban, én is beállok a kritizálók népes táborába, de amíg állunk indenütt, addig hagyni kell a mestert dolgozni békében és nyugalomban.
Ez az én véleményem.
Ok, rendben. A vélemény szabad, azzal sosem volt baj, ha nem értettünk egyet valamiben. Sőt, mi lenne az értelme ennek a fórumnak, ha mindenki bólogatós kutyaként igenezne a másiknak? Semmi.
De nem kell átesni a ló túloldalára. Hidd el, mindenki boldog lenne innen, ha Rijkaard 180 fokos fordulatot véve végre jó edzője lenne a Barcának és ismét címeket gyűjtenénk be. Szerintem vele nem leszünk képesek a megújulásra. Ez az én véleményem. Remélem nem lesz igazam.
Frányó István
Jugador del Barça

2008.01.16. 11:12:37

De perpillanat az EREDMÉNYESSÉG szempontjából akkor sem kritizálhatjuk az edzőt, mert ő meg fölmutatja a tabellákat, és neki lesz igaza. A tavalyiból meg sztem ne induljunk ki, mert akkor ilyen alapon kiindulhatunk a tavaly előttiből. De amint kiesünk GYENGE játékkal a BL-ből, vagy lélektelenül játszva vesztünk meccseket a bajnokságban, én is beállok a kritizálók népes táborába, de amíg állunk indenütt, addig hagyni kell a mestert dolgozni békében és nyugalomban.
Ez az én véleményem.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.01.16. 11:07:47

Frányó István írta:Kedves grecki!

1. Az üzenet végére odaírtam, h lehet, h neki van igaza
2. Nem azt várja senki, h egy gyenge meccs után megdícsérjék a
csapatot, de ne CSAK a negatívumokat! Nem hiszem el, h meccsről
meccsre, sosem látnak pozitívumot a csapat játékában, mindig csak a
rosszat, meg h ez kevés lesz, meg h ez meg az ellen több kell! Több kell
minél??? A továbbjutásnál?
Tavaly nem az Espanyol ellen buktuk el a bajnokságot, hanem az előtte lévő kb. 10 meccsen! És azért mert akkor nem jött be a taktika, soha többé nem kéne alkalmazni? A Milan ellen meg bejött, akkor ugyanezt a rendszert dícsérte a világ, h világszínvonalú védekezést mutattak a srácok. És most is bejött!
Szerintem nem csak a negatívumok kerülnek kiemelésre.
A másik felvetésedre nekem az a válaszom, hogy nem. Szerintem egy ilyen erőkből álló Barcelona sose álljon be védekezni a saját térfelére. Hogy miért ne? Mert nem ért hozzá. Olyankor bármi eldönthet egy meccset, egy elcsúszás, egy megpattanó labda, egy bírói tévedés. Lásd tegnap. Ha Poulsen kezéről nem Valdes arcába csapódik a labda, hanem a hálóba, akkor is ennyire ajnároznád a tegnapi produkciót? És ne mondd nekem, hogy a fociban nem létezik a "ha", mert lefordulok a székről. Ennél nagyobb frázist még életemben nem hallottam.

Szerk. Ja, és olvasd el, hogy mit írtam a tegnapi meccsről. Még a legnagyobb rosszindulattal sem lehet azt mondani, hogy mást sem tudok, mint szapulni.
Valamint azt az általánosítást is magamra nézve sértőnek tekintem, hogy mást sem "tudunk", mint Rijkaardot szidni. Nem vagyok Rijkaard-párti, ezt mindenki tudja rólam, csakhogy ez nálam nem újkeletű, többek között Antiimperialista barátommal és Varga Tamással egyetemben már évek óta a leváltása mellett kardoskodok. Ennek ellenére még én szóltam az egyik fórumozótársamnak, hogy azért nem kell minden meccs után felhánytorgatni a hülyeségeit.

Na, tényleg abbahagyom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára grecki 2008.01.16. 11:12:45-kor.
antiimperialista
Director del Fútbol

2008.01.16. 11:04:58

Frányó István írta:Kedves antiimperialista!
...
A másik vitában nem foglalnék állást, mindenkinek van némi igaza: huszi jól mondja, h nem kell mindig osztani ezt a csapatot! EMBEREK: kiestünk vhonnan??? Történt vmi??? Nem is értem, komolyan, az rendben van, h egy gyengébb meccs után kritizálunk, hirtelen fölindulásból, de h semmi sem elég jó nekünk, az már tényleg elég elszomorító!
...
A Madrid hány edzőt fogyasztott el? Ott is kirúgták Del Bosquet, mert nem nyert semmit egy idényben, türelmetlenek voltak, aztán szívtak évekig!
Igen ,a ha visszaemlékszel, tavaly is ez volt, hogy akik védték rijkaardot, végig azzal jöttek, hogy "de még állunk mindhárom sorozatban", és ez működött is, addig, amíg el nem buktuk mindhármat...

Del Bosquét, ha jól tudom, bajnoki cím után rúgták ki. '00 %-ig nem vagyok biztos benne, de valami ilyen dereng...
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.01.16. 10:53:45

huszi írta:hh milyen jogon divatdrukkerezek le barkit is? egyszeruen mert ez a velemenyem.... ilyen alapon te milyen jogon mondasz barmit is?senkit nem neveztem meg nevszeirnt h ki divatdrukker.... tudod kinek nem inge... de ketten egybol raharaptatok...ha nem erzitek magatokat annak miert kellett felvenni? oromotoket lelitek abban h hetrol hetre alandoan csak szidjatok a csapatot?
Egyáltalán nem vettem magamra.
És is elmondhatnám rólad a véleményemet, de nem teszem, mert egyrészt nem biztos, hogy tűrné a nyomdafestéket, másrészt kiskoromban ezexerint veled ellentétben engem neveltek a szüleim.

OFF ende és téma lezárva
Frányó István
Jugador del Barça

2008.01.16. 10:53:35

Vito!
A jogos kritikában és Giovani formáját illetően teljesen egyetértek, sztem Krkics többet letett már az asztalra. Dehát próbálgatni kell, az igazán nagy kár az, h nem a 2 évvel ezelőtti Barçában voltak benne, mert egy szárnyaló csapatba könnyebb beilleszkedniük, itt meg mindenki tülük várja a megváltást. Nem lehet mindenki Leo Messi, akkora zseni jó, ha minden 50 évben születik!
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.01.16. 10:52:55

Én nem érzem, hogy különösen negatívan tárgyaltam volna a tegnapi meccset. Sőt, bár leírtam hogy nem játszottak jól, szépen, látványosan, amivel nehéz vitatkozni, jelen esetben ez volt a célravezető, s ezt is leírtam. Bevált a taktika, pozitívan jöttek ki ebből, ezek szintén tények.
Egyébként a címet nem kell irónikusan érteni. Így volt, és ez dicséretnek tekinthető, mert amit játszottak, azt jól játszották :)

A további magyarázatokat Grecki leírta jól :)
Vito
Llegenda del Barça

2008.01.16. 10:47:28

nem akarok hittéríteni, mindenki azt gondol a csapatról és rijkaardról, amit akar.
de kéremszépen minőségi keret ellenére most verjük a seggünket a földhöz két döntetlen után?!
én nem teszem és fogadjátok el, hogy van, aki ezt így gondolja. ezzel együtt persze szurkolok a csapatnak, de amíg nem következik minőségi javulás a támadójátékban, addig azért egy kis kritikát engedjetek meg ebben a fórumban.

őszintén szólva én marhára meg lennék lepődve, ha Giovani azok között a játékosok között lenne, akik majd újra felvirágoztatják a Barca-t.
a tegnapi egyetlen nagy passzán kívül, csak a faultjai és a rossz passzai miatt tűnt fel. hogy hajt? még szép egy tizenéves kölyöktől.
támadásban teljesen impotens volt nem először, nem másodszor.

mindenesetre még befuthat, bár erre őszintén nem sok esélyt látok az eddig látottak alapján
huszi

2008.01.16. 10:43:55

hh milyen jogon divatdrukkerezek le barkit is? egyszeruen mert ez a velemenyem.... ilyen alapon te milyen jogon mondasz barmit is?senkit nem neveztem meg nevszeirnt h ki divatdrukker.... tudod kinek nem inge... de ketten egybol raharaptatok...ha nem erzitek magatokat annak miert kellett felvenni? oromotoket lelitek abban h hetrol hetre alandoan csak szidjatok a csapatot?
Frányó István
Jugador del Barça

2008.01.16. 10:36:51

Kedves grecki!

1. Az üzenet végére odaírtam, h lehet, h neki van igaza
2. Nem azt várja senki, h egy gyenge meccs után megdícsérjék a
csapatot, de ne CSAK a negatívumokat! Nem hiszem el, h meccsről
meccsre, sosem látnak pozitívumot a csapat játékában, mindig csak a
rosszat, meg h ez kevés lesz, meg h ez meg az ellen több kell! Több kell
minél??? A továbbjutásnál?
Tavaly nem az Espanyol ellen buktuk el a bajnokságot, hanem az előtte lévő kb. 10 meccsen! És azért mert akkor nem jött be a taktika, soha többé nem kéne alkalmazni? A Milan ellen meg bejött, akkor ugyanezt a rendszert dícsérte a világ, h világszínvonalú védekezést mutattak a srácok. És most is bejött!
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.01.16. 10:23:54

Frányó István írta:Perrero!
Sztem éppen egy hivatalos oldalnak kéne tárgyilagosnak lennie, h aki nem látta a meccset, az objektíven tájékozódhasson, egy szurkolói oldalnak pedig, ha nem is elfogultnak, de pozitívnak, mive szurkolói oldal, szurkolni pedig roppant nehéz negatívan. De ez csak az én véleményem, aztán lehet, h neked van igazad!
Iván már százszor elmondta, hogy ez nem egy szurkolói oldal. Éppen ezért nem csak a mézes-mázas írások szerepelnek, hogy mennyire [auto_cenzúra] vagyunk, jó sok cukorsziruppal...
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.01.16. 10:20:25

Frányó István írta:Ja, az tény, h elég negatívak, meg pesszimisták a szerkesztők... És nem értem, h miért jó ez, néha tényleg úgy érzem, h örömüket lelik abban, h rossz kritikát írhatnak a csapatról! Nézzétek meg a hivatalos honlapot, ott mindig pozitívan állnak hozzá a jövőhöz, meg a jó dolgokat ragadják ki a meccsből. Itt meg...
Ez nagyon vicces felvetés. Milyen lenne már, ha a hivatalos oldalon nyíltan kritizálnának játékost, edzőt, elnököt, akármit. Szerinted meddig lenne a posztján az egyén? Nem sokáig, az fix.

Ja, és nyugodtan lehet írni, komolyan. Biztos vagyok benne, hogy Iván is szívesen veszi. :idea:

Ami pedig a meccset illleti, azért is nem ragadtam billetnyűzetet a tegnapi meccsel kapcsolatban, mert bíz' bennem vegyes reakciókat váltott ki.

Egyrészt nagyon örülök a csapatnak, hogy végre küzdött, hajtott, és egy jó ellenféllel szemben továbbmasírozott (ne feletsük el, hogy az UEFA-kupa back-to-back bajnokáról van szó) a kupában. Volt elképzelés, és azt végre is hajtották. Még akkor is dícséretes, ha ezzel a takikával messzemenőkig nem értek egyet. Nem játszottunk jól, de mégis mi jöttünk ki győztesen a párharcból. Ez hiányzott eddig, hogy amíg a Madrid behúzza azokat a meccseket, amelyeken gyengén játszik, addig mi nem. Nos, jelen esetben ezt mi is elmondhatjuk, hogy a játék nem volt meggyőző, de istenigazából nem engedte a csapat a Sevillát kibontakozni. Nem is igen volt nagy gólhelyzetük Navas lövésén és Poulsen kezezésén kívül. Úgy ahogy kb nekünk sem.

Ennyit a pozitívumokról. Ugyanakkor nem értem, hogy miért kell 0-0-ra játszani? Komolyan. Ez a csapat amellett, hogy egyénenként "képtelen" rá, csapatként meg aztán pláne. Mikor játszott ez a csapat utoljára ilyen védekező mentalitásban? Talán a Milan elleni BL elődöntő két meccsén. És bizony ott is megégethettük volna magunkat, ha a bíró egy kicsit szőrősszívűbb és megadja Sevcsenkó gólját.

Csak [auto_cenzúra] egy gólt, és máris vége mindennek. Rémlik még a tavalyi Espanyol elleni meccs? Kb soha nem felejtem el, hogy itt rimánkodtam, hogy könyörgöm, ne álljunk be védekezni, mert az sosem vezet jóra. A végeredményt mindenki tudja, jött Tamudo, odaát meg Ruud.

Itt is bármikor eljöhetett volna az a pillanat. Akkor is ennyire pozitívan látnátok a helyzetet?
Frányó István
Jugador del Barça

2008.01.16. 10:13:09

Perrero!
Sztem éppen egy hivatalos oldalnak kéne tárgyilagosnak lennie, h aki nem látta a meccset, az objektíven tájékozódhasson, egy szurkolói oldalnak pedig, ha nem is elfogultnak, de pozitívnak, mive szurkolói oldal, szurkolni pedig roppant nehéz negatívan. De ez csak az én véleményem, aztán lehet, h neked van igazad!
Frányó István
Jugador del Barça

2008.01.16. 10:09:55

Kedves antiimperialista!
Mint azt mindannyian tudjuk, a "ha"-val kezdődő mondatoknak nincsen értelme, így már az enyémnek sem volt, de te sem tudsz rám cáfolni! Én abból gondolom, h tudott volna váltani, mert a pályán 2 védekező középpályás volt, a padon meg Deco és Krkics.
A másik vitában nem foglalnék állást, mindenkinek van némi igaza: huszi jól mondja, h nem kell mindig osztani ezt a csapatot! EMBEREK: kiestünk vhonnan??? Történt vmi??? Nem is értem, komolyan, az rendben van, h egy gyengébb meccs után kritizálunk, hirtelen fölindulásból, de h semmi sem elég jó nekünk, az már tényleg elég elszomorító!
A "dilettáns Rijkaard"-ról meg csak annyit: ez a dilettáns edző mindent megnyert már nekünk, és noha Ronaldinho-val kapcsolatban azt írtam a fórumba, h el kéne adni, ha nem tud megújulni (tartom is), ez Rijkaard-ra nem igaz, mert a csapat EREDMÉNYESSÉG szempontjából jól szerepel! Azon kívül ha egy csapat rosszul szerepel, az nem biztos, h CSAK az edző hibája! És egy kicsit ellentmondásnak tűnik, h huszit osztjátok, amiért le divatdrukkerez benneteket, te meg közben le dilettánsozod Rijkaardot...
És ha tényleg olyan rossz edző lenne, akkor gondolod, h az a Laporta, aki anno kisöpörte az előző vezetést csont nélkül, most nem zavarná el? És miért gondolod, h egy új edzővel varázsütésre minden jobb lenne? A Madrid hány edzőt fogyasztott el? Ott is kirúgták Del Bosquet, mert nem nyert semmit egy idényben, türelmetlenek voltak, aztán szívtak évekig!
haze71
Entrenador del Barça

2008.01.16. 10:08:24

Örülök a továbbjutásnak.
Ami tetszett: Puyol végre nem a szélen játszott, középen nagyon jól teljesített. Bár az egész védelmet dícséret illeti.
Ami nem tetszett: Giovanni rendkívül önző és még esze sincs a játékhoz. Ahhelyett, hogy megindulna a kontránál a szélre és teret nyitna a labdát felhozó játékosnak, behúzódik középre, hogy ott még több védő legyen. Kényszerítőzni sem tud. Van még mit fejlődni.
Xavi pontrúgásai (szöglet, szabi) rendkívül veszélytelenek. Itt is volna mit javítani.
Összességében örülök, hogy okos játékkal sikerült túllépni a Sevillán. Ezzel a taktikával nem kaptunk volna egy négyest Getafetől. Bár szerintem Ronnival a pályán nem tudtuk volna 0-0-ra hozni a meccset. Lehet, hogy tovább mentünk volna, de kapott gól nélkül nem úsztuk volna meg.
Kluivert55
Barça B

2008.01.16. 10:02:48

Frányó István írta:Ja, az tény, h elég negatívak, meg pesszimisták a szerkesztők... És nem értem, h miért jó ez, néha tényleg úgy érzem, h örömüket lelik abban, h rossz kritikát írhatnak a csapatról! Nézzétek meg a hivatalos honlapot, ott mindig pozitívan állnak hozzá a jövőhöz, meg a jó dolgokat ragadják ki a meccsből. Itt meg...
Ezt én is osztom!
Elegem van a nyavajgásból, néha nézhetnétek a dolgok jó oldalát is!
Válasz küldése